Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Σεβάχ να είσαι βέβαιος πως δύσκολα θα με δεις με μακρυά ρούχα το βράδυ...

Μετά τον καύσωνα της προηγούμενης εβδομάδας μου έχουν λείψει πολύ οι.... Πολικές θερμοκρασίες!!! :mrgreen: :mrgreen:

Την καλησπέρα μου σε όλους και όλες!

ΥΓ: Καμία και σήμερα!!!!!!!!!! \:D/ \:D/ \:D/

Μήπως είναι η πρώτη φορά που ανεβαίνεις Πάρνωνα; :-k

Keep your friends close, and your enemies closer...
  • Απαντήσεις 206
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε

Η αυριανή θα είναι η τέταρτη.

Είμαι από τους 2-3 που έχουν βγάλει ολόκληρη παρατήρηση με βερμούδα και κοντομάνικο.

Η σπόντα του καλού μου φίλου ήταν γιατί κάποτε το είχα χρησιμοποιοήσει για υπογραφή.

"Αστροπαρατήρηση στον Πάρνωνα με βερμούδα και κονταμάνικο. Αντέχεις??? :-$ :-$ :-$ "

Αν αντέχω ακόμα θα το δούμε το ΣουΚου που μας έρχεται!! :D

ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Δημοσιεύτηκε
Mε το θεμα των αερηδων τι γινεται ρε παιδια?μηπως θα φυσαει πολυ εκει πανω και θα μας κουναει τα εργαλεια?
Γνωθι σαυτον μηδεν αγαν
Δημοσιεύτηκε

Hi Everybody,

In my humble opinion "GO" to the event if you can.

Seeing all of the different systems that people have, feeling the enthusiasm that everyone has, making new friends and observing new objects - all priceless.

No, but wait, there's more -the dark night sky with "Billions" of objects yearning to be looked at.

Have FUN!!!

-Fred

www.instrumentsoflight.com - www.ras.org.uk

www.avastronomyclub.org - www.aavso.org (LEF)

www.imca.cc (#9181)

www.alpo-astronomy.org

Astrovox Member #4.

Doing astronomy since 1970

Sky & Tel subscriber since 1971

www.highdeserttelescopes.com

Δημοσιεύτηκε

YEAH!!!

Photos from the event. Send more for "Hungry Eyes".

Have FUN.

-Fred

www.imca.cc (#9181)

www.alpo-astronomy.org

Astrovox Member #4.

Δημοσιεύτηκε

Γύρισα από την 6η ΠΕΕΑ.Η εξόρμηση ήταν ΤΕΛΕΙΑ σε όλα τα επίπεδα.Αποκορύφωμα ήταν

η αγορά του Nagler 7mm(type 6) καθώς και η απίστευτη παρέα με τον Γιάννη(Johny Who)

με τον οποίο στήσαμε μαζί και κάναμε απίστευτη παρατήρηση,ειδικά το βράδυ του Σαββάτου που

είδαμε και τον Nagler κάτι Deep Sky.Άλλο όμορφο πράγμα ήταν η παρουσίαση του ηλιακού

ρολογιού έξω απ'το καταφύγιο.Μέχρι και των πωλητή έκανα στο μέρος που ήτανε ο Κίμωνας τον

οποίο τον ευχαριστώ.Ο κόσμος ιδιαίτερα το Σάββατο ήταν τόσο πολύς που δεν παίρναμε σχεδόν

ανάσα(χαχαχαχ).Δεν έχω ξαναζήσει ομορφότερες στιγμές.

Παραθέτω φωτό!!!!!!!

085.thumb.jpg.3e8be45704d79fe09429ebc9604631cb.jpg

Εγώ λίγο πριν την deep sky

παρατήρηση.

011.thumb.jpg.a78aa41a17ccf0c4931cad1f0ece5894.jpg

Εγώ με φόντο το ηλιακό ρολόι.

010.thumb.jpg.c869bcf3f9c82db28184747cd6ef75a7.jpg

Το ηλιακό ρολόι σε πλήρη

απαρτία.

001.thumb.jpg.48e205ae0b8c1bfe23bebd98f605f2ee.jpg

Λίγο πριν την παρουσίαση του

ηλιακού ρολογιού.

Καλές Παρατηρήσεις & Καθαρούς Ουρανούς!

Μάκης Λυκόπουλος

Μέλος Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (ΕΑΕ)

Μέλος Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας (ΣΕΑΒ)

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστούμε πολύ για τις φωτογραφίες :) Πρέπει να ήταν πολύ όμορφα :)

Δυστυχώς δεν μπόρεσα να παραβρεθώ λόγω προβλημάτων που προέκυψαν τις τελευταίες 2-3 μέρες..

Δημοσιεύτηκε

Hi Makis,

Thanks for posting the photos. I can only imagine that everyone indeed had a wonderful time at the event. I briefly spoke with Andreas Papalambrou and he informed me that is was a sold out event. That is great. I hope that I will have a way to get to the next event with my scope.

-Fred

www.imca.cc (#9181)

www.alpo-astronomy.org

Astrovox Member #4.

Δημοσιεύτηκε

Πριν απο λίγο χώρισα δεν έχω που να πάω ...

Όταν σήμερα το πρωί μπήκα στην Σπάρτη .. είδα πάλι ανθρώπους να τρέχουν μιλώντας στα κινητά τους , με ζωγραφισμένο το άγχος στα πρόσωπά τους .

Και εγω δεν πήγα πίσω , τα ίδια πάλι .. μέχρι και κλήση απο την δημοτική αστυνομία εφαγα .

Δεν γίνεται αυτο το pause να διαρκούσε περισσότερο ?

Αδιαμφισβήτητα όμως χρειάζεται rewiring . Για άλλη μια φορα τέλεια για άλλη μια φορα ακόμα καλύτερα . Τι είναι αυτο που σε μαγεύει ? Το βουνό ? η παρέα ? η διαφορετική οπτική αυτου που αγαπάμε ?

Είναι ο Έρωτας .. όπως ακριβώς ερωτευομαστε το Σύμπαν , κατα την έννοια που διηχούσε η φωνή του Μανου Δανεζη το Σαββατοβραδο ...

.. επιτυχία ή μη ? όταν έχεις πληρωθεί απο τα συναισθήματα , όλα τα υπόλοιπα περισσεύουν ...

Και αυτη τη φορα ένα Μεγάλο Ευχαριστώ για την ατμόσφαιρα που δημιουργούμε όλοι μαζι .. ΓΙΑΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ !!!

.. οτι φωτο έχω καθώς και τo avi απο την on board rocket camera έπονται

... αντικρίζοντας το σύμπαν , αντιλαμβάνεσαι τη θέση σου .. και συνάμα , πόσα ακόμα να ψάξεις ...

με την αβίαστη μελέτη Του .. χωρίς αγκυλώσεις , ιχνηλατείς στις εσχατιες του πεπερασμένου απείρου Σου ...

www.spartastronomy.gr

Δημοσιεύτηκε

Ευτυχία είναι να νιώθεις μέλος μιας τεράστιας παρέας που ενώ δεν τους γνωρίζεις όλους, είναι σαν να τους ξέρεις από χρόνια.

Ψυχοθεραπεία είναι να είσαι ΤΡΕΙΣ (3) μέρες στο αγαπημένο βουνό και να νιώθεις σαν να ήσουν ΤΡΙΑΝΤΑ (30) μέρες.

Πρόβλημα είναι να συνοδεύεις τα δύο μικρά παιδιά σου, να πρέπει να αναχωρήσεις Κυριακή μεσημέρι και να σε παρακαλάνε να μείνουν λίγο ακόμα.

Αίσθημα πληρότητας είναι να ακούς τον ΥΠΕΡΟΧΟ δάσκαλο Μάνο Δανέζη, και να νιώθεις χορτασμένος από ΓΝΩΣΗ, να λές δεν θέλω τίποτα άλλο.

Λύπη είναι να συνειδητοποιείς τι χάνουν όσοι δεν μετέχουν ως τώρα στην ΠΑΡΕΑ.

Υποβολή είναι να παρασύρεσαι από την ζεστή φωνή και την υπέροχη αφήγηση του Θανάση Ευαγγελόπουλου στην Ουρανογραφία.

Θέλω να πω πολλά, αλλά θα δημιουργήσω πρόβλημα στον διαχειριστή του ASTROVOX.

Για το τέλος ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όσους συνετέλεσαν σε αυτήν την μέθεξη και μυσταγωγία μαζί.

Μπορώ να λέω με υπερηφάνεια ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΚΕΙ

Δημοσιεύτηκε

Ήταν εξαιρετικά!Ένα μπράβο στις διοργάνωτριες αρχές για αυτό το φανταστικό 3ημερο.

Απίστευτος ουρανός και πολύ καλή οργάνωση!Επίσης εξαιρετική ήταν η ομιλία του Δανέζη!

12923506513ffaeef0ecd23.gif
Δημοσιεύτηκε

Ένα τεράστιο ΜΠΡΑΒΟ και από μένα στους συνδιοργανωτές "Διός Κούροι" & "Ωρίων" για την άψογη οργάνωση, ήταν παραπάνω από υπέροχα, σήμερα στην δουλειά όλο τον Πάρνωνα σκεφτόμουν. =P~

Επίσης Μπράβο στα παιδιά που ανέλαβαν τα workshops, η Ουρανογραφία ήταν το κάτι άλλο =D> =D>

Μπράβο και σε όλους εμάς που δημιουργήσαμε αυτήν την υπέροχη ατμόσφαιρα. =D> =D>

Η ομιλία του Κ. Δανέζη τέλος, ήταν το αποκορύφωμα, θα μπορούσα να τον ακούω για ώρες !!!! =D> =D> =D> =D>

Δημοσιεύτηκε
Συγχαρητήρια στους διοργανωτές!!!! =D> =D> Ευχαριστούμε για όλα, περάσαμε υπέροχα!!

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
Εκπληκτική εμπειρία για μια ακόμη φορά η εξόρμηση στον Πάρνωνα. Όταν μάλιστα η παρέα έχει μεγαλώσει τόσο πολύ, αισθανόμαστε ότι ζούμε σε μια όμορφη κοινότητα. Βλέποντας μέσα από τα τηλεσκόπια και συζητώντας για την όμορφη επιστήμη που αγαπαμε φεύγουμε για άλλους κόσμος. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στους διοργανωτές για τον κόπο τους και την ενέργειά τους! Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους φίλους που συμμετείχαν για το ωραίο κλίμα που δημιούργησαν και την ζωντάνια τους!
Δημοσιεύτηκε

Εκπληκτική για μια ακόμη φορά η Αστροεξόρμηση στον Πάρνωνα!

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές!

Χαιρετισμούς σε όλους και υπόσχεση να ξαναβρεθούμε μαζί στην επόμενη μας

Αστροεξόρμηση με την Σπάρτη, Πάτρα, Κόρινθο, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Χαλκίδα,

Καστοριά, Αγρίνιο, Βόλο, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Αθήνα και στους υπόλοιπους φίλους

μας, που δεν μπόρεσαν να είναι, αυτή την φορά μαζί μας.

Λευτέρης Βακαλόπουλος

Δημοσιεύτηκε

Άψογη οργάνωση και μερικές τέλειες μέρες στο βουνό.

Eπιτέλους συνάντησα κάποιους ανθρώπους από κοντά,

με τους οποίους τα λέγαμε εδώ και καιρό διαδικτυακά.

Επίσης εντυπωσιάστηκα απ'το hackerspacegr, ένα πολύ όμορφο

πάντρεμα κατασκευών, υπολογιστών και Αστρονομίας.

Η σύντομη παρουσίαση του κ. Βούλγαρη για την έκλειψη στο νησί του Πάσχα

ήταν το κερασάκι σε μια πολύ όμορφη τούρτα.

Τα συγχαρητήρια μου στους δυο συλλόγους που διοργάνωσαν την εξόρμηση.

Άγγελος Μακρής

Άγγελος Μακρής

www.aggelosmakris.com

www.facebook.com/aggelosmakrisnightscapes

www.instagram.com/aggelos_makris

Δημοσιεύτηκε

Μπράβο σε όλους τους διοργανωτές και του συμμετέχοντες! Πάντα τέτοια!

Εύχομαι κάποτε, να μοιραστώ κι εγώ την όμορφη παρέα σας, ζώντας από κοντά όλα τα βγαλμένα μέσα από την ποιητική πνοή, του πατέρα ουρανού!

Δημοσιεύτηκε
Ένα μπράβο στους διοργανωτές για την όμορφη εξόρμηση!! Αν και το ταξίδι ήταν λίγο κουραστικό άξιζε με το παραπάνω τον κόπο και τον ξεχάσαμε κιόλας. Όποιος δεν ήρθε, έχασε!!!! Συγχαρητήρια σε όλους.

100_9968.thumb.jpg.ebbb9fbc696ab6524cdeb696b693f542.jpg

Βοσινάκης Ανδρέας

Δημοσιεύτηκε

Ένα μεγάλο μπράβο και από εμένα για την διοργάνωση και όλους όσους έτρεξαν για να απολαύσουμε ένα υπέροχο τριήμερο.

Είμαι καινούριος στο χωρο της αστονομίας και πρώτη φορά συμμετείχα σε παρόμοια εκδήλωση και πραγματικά το απόλαυσα.

Και πάλι μπράβο σας.

Δημοσιεύτηκε
Συγχαρητήρια στους διοργανωτές, ήταν ένα υπέροχο τριήμερο. Μπράβο και στα παιδιά από το hackerspace.gr είναι πολύ αξιοθαύμαστο αυτό που κάνουν. Τέλος να ευχαριστώ και όλους φίλους που βοήθησαν να λύσω κάποια τεχνικά θέματα με την αστροφωτογράφηση. Καλή αντάμωση του χρόνου πάλι.
SILENCE OF UNIVERSE :cheesy:
Δημοσιεύτηκε

Η διοργάνωση ήταν υπέροχη! Παρόλο που παρεβρέθηκα μόνο τη μία μέρα έλαβα μια πλούσια γεύση από την εξόρμηση! Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και σε όλους όσους βοήθησαν στη διεξαγωγή της εξόρμησης! =D> =D>

Ευχάριστο το γεγονός ότι κάθε χρόνο η εξόρμηση ελκύει όλο και περισσότερους λάτρες του έναστρου ουρανού :cheesy:

Ραντεβού του χρόνου :D

Το πιο παλιο εικονογραφημενο βιβλιο που εχουμε στην κατοχη μας ειναι ο νυχτερινος ουρανος...

E.W.Maunder

Δημοσιεύτηκε

Μετά από μία αξέχαστη εβδομάδα στο αγαπημένο μας βουνό επιστρέψαμε στην καθημερινότητα. Οι αναμνήσεις από αυτήν την κορυφαία διοργάνωση, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία και πρόβλεψη, θα μας κρατήσουν ζωντανούς μέχρι την επόμενη ...

Παρακολουθήστε τα πρώτα βίντεο που κυκλοφόρησαν από το τηλεοπτικό κανάλι Ελλάδα TV που κάλυψε την εξόρμηση για να πάρετε μια πρώτη ιδέα :

1η Ημέρα Παρασκευή 20 Ιουλίου

2η Ημέρα Σαββάτο 21 Ιουλίου part 1

part 2

Παραθέτω την αναμνηστική όπως και μερικές άλλες πρώτες φώτο.

Σύντομα θα ανοίξει και η gallery της αστροεξόρμησης ώστε να προσθέσετε όλες σας τις φωτογραφίες!

_MG_0457.thumb.png.948bec3a54ab05aa576c82e1b669a0da.png

Στην όμορφη γωνιά των Αστροφωτογράφων

1858346098_omiliadanezi.thumb.jpg.dd97a3b758c4e9e71b855042e134f307.jpg

Από την Ομιλία του Μάνου Δανέζη

astrophotografoismall.thumb.jpg.955e570ee5390b6b4136a586d30ce000.jpg

Η αναμνηστική των Αστροφωτογράφων στην σημαία της AVAT

6peea-omadikh.thumb.jpg.faec7b119af9079e14d7e7d54b69ed68.jpg

Αναμνηστική

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης