giorgosgr Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2012 Εγώ θα διαφωνήσω! Να πάρεις την έτοιμη GOTO και να κάνεις δουλειά σου άνετα και απροβλημάτιστα! Πέραν του ότι παρακολουθεί και βρίσκει μετακινείς και το τηλεσκόπιο με το χέρι για γρήγορα αν θέλεις κάπου και με τα χειριστήρια κάνεις μικρομετακινήσεις χωρίς να το αγγίζεις και να δίνεις κραδασμούς. Η δική μου βάση autotracking που της έβαλα το χειριστήριο GOTO έχει τζόγους που οι καινούργιες GOTO δεν έχουν. Ούτε να γέρνουν τηλεσκόπια ούτε reset-επανακούρδισμα ούτε τιποτα. Το tracking είναι λίγο απότομο και όχι τελείως ακριβές αλλά με τον 7.5mm Eudiascopic και τον klee barlow 2.8x (μεγέθυνση 560 φορές) παρακολουθούσε για αρκετή ώρα το Μ57 καθώς προσπαθούσα να δω τον κεντρικό αστέρα από την Εύβοια τις προάλλες (όχι τελικά δεν το κατόρθωσα αλλά θα δοκιμάσω άλλη φορά σε καλύτερες συνθήκες). Αν φεύγει το διορθώνεις λίγο με το χειριστήριο χωρίς να αγγίζεις το τηλεσκόπιο και να κουνιέται. Computerized dob και τέλος! Άλλαξα άποψη όχι τόσο για το GOTO όσο για τη δυνατότητα να το μετακινείς "γλυκά" με χειριστήρια που δεν το κάνει η πλατφόρμα. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2012 Αυτό που λες για το χειριστήριο και τις μικροκινήσεις...δεν το είχα σκεφτεί, το ομολογώ. Πρέπει να είναι ωραία δυνατότητα να μην χρειάζεται να αγγίζεις τον σωλήνα. Τώρα βέβαια, αν δεν παραδεχτώ ότι μπήκα σε μεγαλύτερο δίλημμα για το τι σκοπεύω να κάνω...θα ψεύδομαι!Εν τω μεταξύ δεν μπορώ και να ξέρω περισσότερα για αυτή τη συγκεκριμένη πλατφόρμα της TS, δεν έχει δοκιμαστεί, μπορεί τελικά στην προσπάθεια να εξοικονομήσω χρήματα να μπλέξω παραπάνω. Κώστα αυτό που έλεγα για τα φθηνά ακόμη το πιστεύω και ούτε και εγώ ξέρω τι παραχωρήσεις έχει κάνει η TS για την συγκεκριμένη πλατφόρμα, ποιο είναι το τίμημα δηλαδή. Ίσως είναι αυτό που λέει ο Γιάννης για την μπαταρία και εκεί να ψεύδονται ασυστόλως οι Γερμανοί.Απλά έχω φτάσει σε μια φάση που θέλω απεγνωσμένα μια δυνατότητα tracking στην χειρότερη εποχή, (οικονομικά μιλώντας) και προσπαθώ να βολευτώ όσο πιο εύκολα μπορώ. Μακάρι να μπορούσα να έπαιρνα και το απλησίαστο αλλά κορυφαίο push-to Argo Navis, μαζί με την βάση της SW και θα χρησιμοποιούσα από την βάση μόνο το tracking και το χειριστήριο, το gοto θα έπαιρνε ρεπό. Θα στείλω σήμερα mail στον Γερμανό, θα σας παραθέσω την απάντησή του για να ρίξουμε λίγο φως στην υπόθεση της συγκεκριμένης πλατφόρμας. Θα τον ρωτήσω εκτός από το reset και για την μπαταρία της, Γιάννη... Αν τελικά ΔΕΝ...θα περιμένω να μπορέσω κάποια στιγμή να πάρω την SW βάση... «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2012 Θα σου κάνω παρέα. Σκόρπισα τα χρήματα του GOTO σε 2 φακούς και 1 τηλεσκοπιάκι και θα είμαι αυτόχειρ αυτό το καλοκαίρι. Σχετικά με τον τρόπο αναζήτησης ένα έχω να πω: το GOTO είναι φίλος μας. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2012 Ξεχνάς και το push-to όμως... Έχει και περισσότερους καταλόγους αντικειμένων...(Hickson, Abell, Arp Galaxies, Barnard, Berkley, Collinder, Trumpler) εκτός των ήδη συμπεριλαμβανομένων NGC, Messier και IC «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2012 Θα μπορούσαν να τα συμπεριλάβουν και οι Meade- Celestron- Synta αν δεν επέμεναν να προσφέρουν ηλεκτρονικά των 80's (άκου RS232 το 2012!) με οπτικά του 21ου αιώνα. Τι θα κόστιζε μια υποδοχή SD για επιπλέον καταλόγους (και USB και μια μονόχρωμη κόκκινη οθόνη 256 διαβαθμίσεων με χάρτη real time). Τι πάμε και αγοράζουμε; Αν ήταν κινητά αυτά ούτε Πακιστανός δεν θα τα καταδεχόταν. Κοιμούνται όρθιοι αυτοί οι γίγαντες της ερασιτεχνικής αστρονομίας. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2012 Ο λόγος που δεν χρησιμοποιώ την πλατφόρμα που έφτιαξα είναι ότι είναι ογκώδης και είναι δύσκολο να τη μεταφέρω. Αυτό θα μπορούσα να το διορθώσω αλλά οι κραδασμοί σε ένα σύστημα που μετακινείται είναι ένα θέμα. Για τους κραδασμούς λοιπόν νόμιζα ότι ήταν κατασκευαστικό λάθος αλλά τελικά είναι χαρακτηριστικό και προϊόντων που βρίσκονται στην αγορά. Αυτό είναι λογικό γιατί το τηλεσκόπιο στηρίζεται σε μετακινούμενα μέρη που όσο και να το κάνεις δεν μπορούν να παρέχουν την σταθερότητα που απαιτείται ειδικά σε μεγάλες μεγεθύνσεις. Αυτό που έχω δει με την πλατφόρμα είναι ότι σου παρέχει ελευθερία κίνησης. Τώρα είμαι στα σκαριά για ένα σύστημα με μοτέρ αλλά εκεί που κολλάω είναι στην ελευθερία κίνησης η οποία περιορίζεται γιατί έχεις μηχανικούς περιορισμούς. Βέβαια έχεις τις μικροκινήσεις οπότε διαλέγεις και παίρνεις. Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2012 Το Argo Navis δεν νομίζω να δουλεύει με το τηλεσκόπιο πάνω στην πλατφόρμα... Μάλλον θα έχεις να διαλέξεις ή το ένα ή το άλλο. Για παρακολούθηση με το Argo Navis θα χρειαστείς και κάτι σαν το ServoCAT και χαλαρά θα δώσεις περισσότερα από όσο κάνει όλο το τηλεσκόπιό σου! Μπορείς για παραπάνω ουράνια σώματα να χρησιμοποιήσεις ένα netbook με ένα πρόγραμμα πλανηταρίου ή να βάζεις χειροκίνητα συντεταγμένες των αντικειμένων.Υπάρχει τρόπος και ασύρματα να δίνεις εντολές με bluetooth... λεφτά και χρόνος χρειάζεται. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
filiatra Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2012 Αλλά εσείς Παναγιώτη και Τάσο δεν με συμβουλεύατε όταν ξεκινούσα να μην αγοράζω τα φθηνά εξαρτήματα επειδή κάνουν κάποιες παραχωρήσεις; Ποιές παραχωρήσεις να κάνει αυτή της TS άραγε; Κώστα συνεχίζω να το πιστεύω αυτό.Ειδικά για τα οπτικά.Αλλά αυτή η βάση δεν είναι κ τίποτε τρομερό.Μπορεί να τη φτιάξει ο καθένας εύκολα.Τώρα αν έχει κάνει παραχωρήσεις η TS δεν ξέρω.Γι αυτό λέω να δοκιμάσει την δική μου που είναι μία καλή υλοποίηση κ να βγάλει τα συμπεράσματά του.Απ την άλλη αυτό που είπε ο Γιώργος δεν το είχα σκεφτεί.Εχει δίκιο για το χειριστήριο.Είναι μεγάλη αβάντα.Κ εφόσον ο Δημήτρης που έχει φτιάξει μία λέει πως οι κραδασμοί είναι χαρακτηριστικό της πλατφόρμας κ όχι της κακής υλοποίησης τότε δεν νομίζω πως μπορείς να τους αποφύγεις. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2012 Θα μπορούσαν να τα συμπεριλάβουν και οι Meade- Celestron- Synta αν δεν επέμεναν να προσφέρουν ηλεκτρονικά των 80's (άκου RS232 το 2012!) με οπτικά του 21ου αιώνα. Τι θα κόστιζε μια υποδοχή SD για επιπλέον καταλόγους (και USB και μια μονόχρωμη κόκκινη οθόνη 256 διαβαθμίσεων με χάρτη real time). Τι πάμε και αγοράζουμε; Αν ήταν κινητά αυτά ούτε Πακιστανός δεν θα τα καταδεχόταν. Κοιμούνται όρθιοι αυτοί οι γίγαντες της ερασιτεχνικής αστρονομίας. Δεν μπορώ να σου περιγράψω ΠΟΣΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ έχεις και ΠΟΣΟ ΣΥΜΦΩΝΩ μαζί σου!!!!!!!!!!!!!!!!Πουλάνε παρωχημένη τεχνολογία για φρέσκια οι αστροεταιρείες... Πόσο ωραία ιδέα να έπαιρναν SD κάρτες με upgrades καταλόγων και αποκλειστικά σύνδεση με USB...RS-232 μάθαινα στην σχολή το 1993...το κέρατό μου!!! ΗΜΑΡΤΟΝ!!!! Ξύλο που θέλουν... Αυτό που λες Κώστα...ΤΙ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ!!!!!!!!Δεν πουλάνε τόσο όσο τα κινητά όμως....για αυτό και δεν ρίχνουν λεφτά στην ανάπτυξη...θες να σου πω πόσα εκατομμύρια πούλησε το νέο iPhone όταν βγήκε μέσα σε μια μόλις ημέρα;;; Πάνω από 1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ τεμάχια!!! http://gigaom.com/apple/apple-more-than-1-million-iphone-4s-sold-in-first-day/ Οπότε καταλαβαίνεις ότι ούτε σύγκριση δεν μπορούμε να κάνουμε...αλλά ότι αγοράζουμε Μ..@#$!&..ΕΣ είναι σίγουρο και δεν είναι αντιπροσωπευτικά της τεχνολογίας του 21ου αιώνα... «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2012 Το Argo Navis δεν νομίζω να δουλεύει με το τηλεσκόπιο πάνω στην πλατφόρμα... Μάλλον θα έχεις να διαλέξεις ή το ένα ή το άλλο. Για παρακολούθηση με το Argo Navis θα χρειαστείς και κάτι σαν το ServoCAT και χαλαρά θα δώσεις περισσότερα από όσο κάνει όλο το τηλεσκόπιό σου! Μπορείς για παραπάνω ουράνια σώματα να χρησιμοποιήσεις ένα netbook με ένα πρόγραμμα πλανηταρίου ή να βάζεις χειροκίνητα συντεταγμένες των αντικειμένων.Υπάρχει τρόπος και ασύρματα να δίνεις εντολές με bluetooth... λεφτά και χρόνος χρειάζεται. Γιατί όμως να μην δουλεύει παράλληλα; Είτε το Argo Navis είτε το Sky Commander...H πλατφόρμα ένα tracking θα παρείχε...επηρεάζει τόσο την λειτουργία ενός push-to;; Ωραίες και οι υπόλοιπες ιδέες σου αλλά θα νιώθω σαν τους αστροφωτογράφους μετά, με τα χίλια τσουμπλέκια...όλη τη μέρα με τους υπολογιστές...αν είναι να τους τρώω στη μάπα και στο βουνό δεν θα την παλέψω! «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2012 Γιατί όμως να μην δουλεύει παράλληλα; Είτε το Argo Navis είτε το Sky Commander...H πλατφόρμα ένα tracking θα παρείχε...επηρεάζει τόσο την λειτουργία ενός push-to;; Ναι γιατι το push to προϋποθέτει πως η βάση του τηλεσκοπίου είναι σε επίπεδο έδαφος δεν παίρνει ό,τι κλίση θέλεις εσύ. Σαν goto μονο που το go το κάνεις με το χέρι εσύ. Ουσιαστικά κύκλοι θέσεως είναι.Μην το ψάχνεις παραπέρα κατά τη γνώμη μου αποφάσισε τι θέλεις αν θέλεις απλά παρακολούθηση πλατφόρμα, άν θέλεις και την ευκολία του goto και των χειριστηρίων τότε μονόδρομος λαμβάνοντας υπ όψιν και το κόστος είναι ή βάση goto της skywatcher. Αν σου περισσεύουν για argonavis + servocat πάω πάσο και σε ζηλεύω ΥΓ αν και άσχετο απορώ πως πούλησε τόσα πολλά αυτή η %@#@%$@ το iphone και ipad! Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2012 Με έπηξες τώρα.. Πίστευα πως λειτουργούν συνδυαστικά η πλατφόρμα και το push-to!! Φτου... Κατάλαβα... Για argonavis + servocat δεν περισσεύουν με την καμία, το είχα ψάξει παλαιότερα και άστα να πάνε! Είναι και δική μου απορία το πως πούλησαν τόσα πολλά τα φαγωμένα μήλα της Apple...τι να πεις... «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2012 Είναι και δική μου απορία το πως πούλησαν τόσα πολλά τα φαγωμένα μήλα της Apple...τι να πεις... Επειδή η Palm, όπως και η Psion, εγκλωβίστηκαν σε ένα απαιτητικό Geek κοινό και έχασαν όλους εκείνους που θαμπώνονται με καθρεπτάκια και χαντρούλες. Και η Handspring δεν βρήκε τα κεφάλαια να διαδώσει τα Palm Smartphone της ώστε να επενδύσει εκ νέου, αντιθέτως προς τις Nokia και Ericsson. Και η Sony ξαφνικά αποφάσισε πως δεν την ενδιαφέρει να επεκτείνει την κυκλοφορία των εκπληκτικών Clie -είχε μονοπώλιο σε videogames, τηλεοράσεις, βιντεοκάμερες, σίγουρα χρήματα- αφήνοντας ολομόναχο το PalmOS απέναντι στον μονοπωλιακό υπεργίγαντα του Bil Gates, ο οποίος αντιγράφοντας την αλάνθαστα φθηνή (με κάθε σημασία της λέξης) τακτική της ανάπτυξης των Windows 95 επάνω σε θεμέλια DOS κατασπάραξε μεν το PalmOS αλλά δεν κατόρθωσε να συγκινήσει την νοικοκυρά με τα δύσχρηστα δεινοσαυράκια του και ιδού πεδίο δόξης λαμπρόν για την Fahisonistapple. Πεθαίνοντας μέσα στο φέρετρο της HP τα Windows αναφώνησαν στον αιώνιο αντίπαλο: Από τα μονοπώλια να το' βρεις. Και εγένετο Android.Και τώρα εγώ, κατακλυσμένος από νοσταλγικές αναμνήσεις του υπέρτατου Vx αναγκάζομαι να σχεδιάζω την αντικατάσταση του Aino και του iPAQ από ένα δηλητηριασμένο μήλο, ελπίζοντας ως έσχατη σανίδα σωτηρίας από τον ολοκληρωτικό εξευτελισμό να μην αναγκαστώ να το αποκτήσω σε λευκό. Επειδή απλώς δεν υπάρχει τίποτε άλλο. Πού είναι η γραφίδα; Οι ρυθμίσεις; Οι βάσεις δεδομένων; Τρώει ο ένας τον άλλον σε αυτό το καπιταλιστικό πανηγύρι, εκτός αν τα βρουν μεταξύ τους και συμφωνήσουν την αρμονική (αλλά εύθραυστη) συνύπαρξη σε ένα trust: Θα τα βάφω εγώ πορτοκαλί και εσύ μπλε. Θα τα αγοράζουμε από τους κινέζους και θα τα πουλάμε σαν να κατασκευάστηκαν στην Στουτγκάρδη. Θα έχουμε θύρα RS232, γιατί να μπαίνουμε σε έξοδα και να διευκολύνουμε την ανάπτυξη συμβατών εξαρτημάτων και ανοικτού κώδικα; Θα τα μοιραζόμαστε οι δυό μας και όποιος θέλει κάτι καλύτερο θα το πληρώνει ακριβά, πολύ ακριβά. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2012 Γράψτε λάθος. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14, 2012 Γιατί όμως να μην δουλεύει παράλληλα; Είτε το Argo Navis είτε το Sky Commander...H πλατφόρμα ένα tracking θα παρείχε...επηρεάζει τόσο την λειτουργία ενός push-to;; Ναι γιατι το push to προϋποθέτει πως η βάση του τηλεσκοπίου είναι σε επίπεδο έδαφος δεν παίρνει ό,τι κλίση θέλεις εσύ. Σαν goto μονο που το go το κάνεις με το χέρι εσύ. Ουσιαστικά κύκλοι θέσεως είναι.Μην το ψάχνεις παραπέρα κατά τη γνώμη μου αποφάσισε τι θέλεις αν θέλεις απλά παρακολούθηση πλατφόρμα, άν θέλεις και την ευκολία του goto και των χειριστηρίων τότε μονόδρομος λαμβάνοντας υπ όψιν και το κόστος είναι ή βάση goto της skywatcher. Αν σου περισσεύουν για argonavis + servocat πάω πάσο και σε ζηλεύω Σχετικά με τα παραπάνω...τελικά η πλατφόρμα λειτουργεί και με push-to! Το γράφει και στη σελίδα του Sky Commander κάτω κάτω, αφού επιλέξετε αριστερά Legacy Featureshttp://www.skyeng.com/ Equatorial Table Support – Use the Sky Commander with an equatorial table. No need to re-do the two star alignment after resetting the table. Οπότε μένει να αποφασίσω αν θα με πειράζει που ενδεχομένως θα έχει κραδασμούς και το ότι δεν θα έχω το χειριστήριο με το σταυρό για τις μικροκινήσεις που λέγαμε... «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14, 2012 Εξακολουθώ να μην αντιλαμβάνομαι πως είναι δυνατόν αυτό; που ξέρει τι κλίση έχει η ισημερινή πλατφόρμα κάθε φορά; Πως κάνεις αρχικό aligment με δυο άστρα; Μετακινώντας την πλατφόρμα μόνο; μόνο το dob; Αμφιβάλλω αν ειναι να δουλέψει κάτι τέτοιο... Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15, 2012 Με προβληματίζει κι εμένα αυτό το θέμα. Επειδή έχω ασχοληθεί με αλγορίθμους ευθυγράμμισης κάτι τέτοιο ίσως να μπορούσε να γίνει. Αυτό που θα μπορούσε να γίνει είναι να παίξεις με το sidereal. Νομίζω ότι αν το sidereal δεν κάνει update, τότε να μπορεί να παίξει γιατί το tracking το έχει αναλάβει η πλατφόρμα. Πάντως όπως και να είναι καλό είναι να ρωτήσεις πρώτα τον κατασκευαστή. Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2012 Επειδή χρησιμοποιώ τον Sky commander να επιβεβαιώσω ότι έχει δυνατότητα reset στην περίπτωση όπου χρησιμοποιεί κανείς πλατφόρμα, εφόσον - όπως σωστά υπέθεσε ο Δημήτρης - απενεργοποιηθεί η λειτουργία sidereal clock που κανονικά είναι on. Από τη στιγμή που απενεργοποιηθεί το sidereal clock τότε μονάχα εμφανίζει την επιλογή στο μενού για reset της πλατφόρμας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα