nikos paschalis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2012 Επειδη εχω αγανακτησει και προχθες θα πετουσα τα pc απο το παραθυρο, για πειτε μου με ποιο λειτουργικο των windows που εχει χρησιμοποιηθει κατα τη γνωμη σας σας εκατσε πιο σταθερα?Προχθες αναγκαστηκα να κανω και στους δυο υπολογιστες του αστεροσκοπειου format για αλλη μια φορα.Σχεδον καθε καολκαιρι ................. Θ^#%&^#%&^%$(*%&(*&$^&@^#%@ Νίκος ΠασχάληςΑστεροσκοπείο Nunki-Σκιαθοςwww.nunki.gr
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2012 Win XP 32bit όλα τα άλλα... Ειδικά τα Win7 64 bit, άστα να πάνε... Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
songless_bird Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2012 Για τι εργασιες ειναι τα pc; Εχουν οδηγητικα προγραματα χειρισμου τηλεσκοπειου; Μονο για windows υπαρχει υποστιριξη στα προγραμματα;Παντως αναλογα την παλαιοτητα των pc. Windows xp 32bit ή windows 7 32bit αν δεν υπαρχει θεμα με περισσοτερη ram απο 3Gb. Σε καμια περιπτωση δεν βαζουμε vista.... Θα σβήσουμε τα φώτα της πόλης των σπιτιώνθα έχουμε απόψε Γιορτή των αστεριών... Η Πούλια θ’ αναλάβει το μπαρ και τα ποτάκαι η Μεγάλη Αρκούδα θα φτιάχνει παγωτά
minaskar Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2012 Γιατί δεν χρησιμοποιείς Linux; Αν υπάρχουν οι αντιστοιχές εφαρμογές τότε έχεις κάθε λόγο να τα χρησιμοποιήσεις, είναι με διαφορά πιο γρήγορα από οποιαδήποτε έκδοση των Windows και δεν θα έχεις πρόβλημα με ιούς! Αλλιώς Windows XP 32bit μην το σκέφτεσαι. Φιλικά,Μηνάς I''ve seen things you people wouldn''t believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams glitter in the dark near the Tannhäuser Gate. All those moments will be lost in time, like tears... in rain. Time to die.
nikos paschalis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2012 Για τα γνωστα προγραμματα the sky , ccdsoft , maxim κτλ..... Νίκος ΠασχάληςΑστεροσκοπείο Nunki-Σκιαθοςwww.nunki.gr
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2012 Επειδή τυγχάνει να είναι η δουλειά μου αυτή, η επιλογή ενός λειτουργικού συστήματος εξαρτάται από 2 βασικά κριτήρια: 1) Χαρακτηριστικά του υλικού.2) Απαιτήσεις του χρήστη. Οι απαιτήσεις οι δικές σου είναι φαντάζομαι να μπορείς να τρέχεις αστρονομικές εφαρμογές αλλά και εφαρμογές γραφείου σωστά; Τα λειτουργικά ανοιχτού κώδικα δυστυχώς δεν έχουν υποστήριξη κάποιων προγραμμάτων που κυκλοφορούν για windows. Σε αυτό δεν φταίει το λειτουργικό αλλά περισσότερο οι εταιρείες οι οποίες δεν παρέχουν εκδόσεις για αυτά τα λειτουργικά. Θα μπορούσε κάποιος να χρησιμοποιήσει ένα άλλο πρόγραμμα φυσικά το οποίο να τρέχει σε linux και να είναι και καλύτερο, αλλά η μετάβασή του σε αυτό ίσως να είναι ενοχλητική επειδή δεν θα το έχουμε συνηθίσει. Οπότε αν χρησιμοποιήσεις linux να ξέρεις ότι υπάρχει πιθανότητα να μην μπορείς να εγκαταστήσεις τις ίδιες εφαρμογές που χρησιμοποιούσες μέχρι τώρα στα Windows. Το Linux είναι καλό για άλλους λόγους να το χρησιμοποιεί κάποιος (αν είναι προγραμματιστής για παράδειγμα ή διαχειριστής συστημάτων). Αν θεωρήσουμε ότι χρησιμοποιείς windows, θα πρέπει να δεις τα χαρακτηριστικά του υλικού του υπολογιστή σου και κυρίως τον επεξεργαστή και τη μνήμη του. Εμπειρικά θα σου πω, ότι αν ο υπολογιστής σου έχει μνήμη κάτω από 3GB ή ο επεξεργαστής σου είναι μονοπύρηνος θα σου πρότεινα να βάλεις WinXP 32bit. Αν η μνήμη του υπολογιστή σου είναι μεγαλύτερη από 3GB και ο επεξεργαστής σου είναι από διπύρηνος και πάνω, θα σου έλεγα να βάλεις Win7 64bit. Τα Win7 64bit αν εγκατασταθούν σε ένα μέτριο μηχάνημα, αποδίδουν καλύτερα από το αν στο ίδιο μηχάνημα εγκαταστήσεις WinXP 32bit. Τα WinXP είναι ένα πολύ σταθερό λειτουργικό αλλά είναι για απαρχαιωμένους υπολογιστές. Αν θέλεις παρ' όλα αυτά να πειραματιστείς βάλε Linux (κατά προτίμηση τη διανομή Ubuntu). Το linux έχει λίγο διαφορετική φιλοσοφία στη χρήση του και θα σου πάρει λίγο χρόνο για να εξοικειωθείς. Πρώτα όμως ψάξε να βρεις αν οι εφαρμογές που χρησιμοποιείς διανέμονται και σε Linux. Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201
minaskar Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2012 Πιστεύω πως αξίζει να περάσεις έστω και προσωρινά κάποια διανομή linux π.χ. το Ubuntu που είναι εξαιρετικό για νέους χρήστες των linux, και βλέπεις αν βολεύεσαι, επίσης ακόμα και αν δεν βρείς όλες της απαραίτητες εφαρμογές που θες ύπαρχει πάντα το Wine για να τρέχεις εφαρμογές windows στα linux που πολλές φορές η απόδοση του έιναι αρκετά καλή. Επίσης η εγκατάσταση του Ubuntu είναι πολύ σύντομη (καμία σχέση με Windows). Άλλη λύση είναι να κάνεις το pc dual boot, να τρέχει και windows και ubuntu και το μόνο που νά έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις ποιο από τα δυο θες κατά την εκκίνηση. Σε περίπτωση που προτιμήσεις το Ubuntu σου προτείνω την έκδοση 10.04 καθώς οι νεότερες μέ το Unity δεν είναι και πολύ βολικές κατά την γνώμη μου. Αυτά Φιλικά,Μηνάς I''ve seen things you people wouldn''t believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams glitter in the dark near the Tannhäuser Gate. All those moments will be lost in time, like tears... in rain. Time to die.
Bi2L Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2012 Εαν θες PC για Αστροχρήση, Αστροεπεξεργασία κτλ. τότε θες σίγουρα έναν υπολογιστή με αρκετή RAM αρα και 64bit. Εγω έχω σε όλα τα PC 8GB-12GB Ram και πάλι θα ήθελα να είχα περισσότερη. εαν τον θες μόνο για οδήγηση και ένας με λίγη Ram κάνει την δουλεια του. Απο Windows τα καλύτερα πλέον είναι τα Win7 και μετα έρχονται τα XP, αλλά τα XP δεν φημίζονται σαν 64bit άσε που η MS δεν τα πολύ υποστηρίζει πλέον. (δεν γνωρίζω για τα Win8, δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα). Φυσικά υπάρχει και η επιλογή ενος Mac. Πάντως ότι λειτουργικό και αν έχεις εαν υπάρχει κάποιο ηλεκτρονικό σφάλμα ΔΕΝ θα δουλέψουν ΠΟΤΕ σωστά όποιο λειτουργικό σύστημα και αν έχεις!!Βεβαιώσου ότι ο σκληρός δίσκος δεν έχει κάποιο πρόβλημα, ότι η Μητρική σου Δεν έχει κανένα πρόβλημα και πάει λέγοντας.Για να δεις που υπάρχουν σφάλματα μπες στην διαχείριση Υλικού (Manage), μετα στο Event viewer και κατόπιν στο Custom Viewer και μετα κλικ στο Administrative Events. Και δες τι σφάλματα υπάρχουν, εαν υπάρχουν πολλα κόκκινα Χ π.χ Event0, event11, event8011 κτλ. κτλ προσπάθησε να δεις που οφείλονται απλός Googlαροντας το Event.Εγω είχα μια μητρική που είχε σφάλμα σε μια PCI οπότε ότι συσκευή και αν έβαζα σε αυτην μετα απο λίγο κρεμούσε το pc, δεν έφταιγε το λειτουργικό αλλά η μητρική. Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
Nova Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2012 Win Xp 32 bit για παλιά μηχανήματα και Win 7 64 bit για πιο καινούργια και εγώ, διότι πολύ φοβάμαι ότι οι εφαρμογές που χρησιμοποιείς είναι φτιαγμένες γι αυτά. Από την άλλη, εάν έχεις χρόνο και όρεξη να μάθεις τη διαφορετική νοοτροπία του Linux, το προτείνω ανεπιφύλακτα. Υπάρχουν distro (διανομές) και εφαρμογές, ως πίτ οπλέιστον δωρεάν, για όλα τα γούστα και μηχανήματα. Μια ματιά εδώ θα σε πείσει. Λίγο-πολύ αυτά που λέει ο minaskar και ο Μανούσος, με μια επιφύλαξη για τα ubuntu (και γιατί όχι Linux Mint αλλά αυτό είναι θέμα γούστου. Ρίξε μια ματιά στο Virtualbox . Εαν έχεις ένα σύστημα μετρία δυνατό, μπορείς να εγκαταστήσεις έναν "υπολογιστή" μέσα στον υπολογιστή σου, πχ να τρέχεις linux-άλλη έκδοση win-Mac OS σε ένα παράθυρο μέσα στα win. Πεδίο δοκιμών, χωρίς καμία επίπτωση! Που ξέρεις, μπορεί κάποτε να τρέχεις win σε ένα παράθυρο, μέσα στα linux....
draculas Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2012 μιλώντας μόνο για λειτουργικό (σε hardware με κάλυψαν οι προηγούμενοι)Θα σου πρότεινα 2:Win7 64bit ή WinXP 32bit Κυρίως λόγω συμβατότητας με σχεδόν τα πάντα, ευκολίας στη χρήση και παραμετροποίηση (που μπορείς μεν να κάνεις σε Linux, αλλα όχι σε Mac) Σημαντικό ότι και να κάνεις:Κατέβασε ενα Hiren's boot CD (όχι απο έκδοση 12 και πάνω) και όταν έχεις μια "φρέσκια" εγκατάσταση με όλα τα προγράμματα που λειτουργούν, πάρε ενα Image του δίσκου, με το Norton ghost.Την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να ξανακάνεις format, απλά ρίχνεις πάλι το image στον δίσκο, και θα είναι σαν να μην έγινε ποτέ τίποτα! Κάτι άλλο ψιλοάσχετο με τα λειτουργικά.Αν κατάλαβα καλά τα PCιά είναι μέσα στο αστεροσκοπείο μόνιμα? φαντάζομαι εχεις προσέξει το θέμα υγρασίας, διακοπών ρεύματος, υπερθέρμανσης των PCΕπειδή δεν φταίει πάντα το λειτουργικό, για τα συχνά format..
nikos paschalis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2012 Αφυγραντηρας , UPS 3000 κτλ, μονο με τη θερμοκρασια εχω θεμα..... Νίκος ΠασχάληςΑστεροσκοπείο Nunki-Σκιαθοςwww.nunki.gr
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2012 ύπαρχει πάντα το Wine για να τρέχεις εφαρμογές windows στα linux που πολλές φορές η απόδοση του έιναι αρκετά καλή.Θα διαφωνήσω σε αυτό που λες. Το wine δεν δουλεύει σωστά ακόμη και με εφαρμογές που υποτίθεται έχουν περάσει μια περίοδο δοκιμών. Τρανταχτό παράδειγμα το Microsoft Word 2007 το οποίο παρουσιάζει προβλήματα τόσο στο γράψιμο ενός κειμένου όσο και στο άνοιγμα αρχείων .docx. Προβλήματα τα οποία δεν έχω αντιμετωπίσει μόνο εγώ αλλά και συνάδελφοί μου. Φυσικά όταν είναι να δουλέψεις σαν developer το Linux μπορεί να είναι μια πολύ καλή λύση αλλά ο φίλος μας δεν θέλει να κάνει τέτοια δουλειά με τον υπολογιστή του. Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2012 και όταν έχεις μια "φρέσκια" εγκατάσταση με όλα τα προγράμματα που λειτουργούν, πάρε ενα Image του δίσκου, με το Norton ghost.Την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να ξανακάνεις format, απλά ρίχνεις πάλι το image στον δίσκο, και θα είναι σαν να μην έγινε ποτέ τίποτα! Εδώ συνάδελφε θα διαφωνήσω όχι με την νόηση αλλά με το Norton Ghost. Tο να πάρεις ένα image του δίσκου, για backup σε καταστάσεις καταστροφής και για να μπορείς να ξαναζωντανέψεις το PC από το πουθενά είναι απλώς ΣΩΤΗΡΙΟ...όχι μόνο για PC αλλά και Servers! Υπάρχει όμως το απόλυτο εργαλείο για αυτό και δεν είναι το Ghost, το οποίο είναι απλώς απαρχαιωμένο και έχουν τύχει άπειρες περιπτώσεις με χούγια και προβλήματα όταν ξαναβάζεις το image. Δεν θα παίξει απαραίτητα τέλεια όπως το...ACRONIS!! http://www.acronis.com/homecomputing/ και η ακριβή business έκδοση που όμως δεν χρειάζεσαι εσύ φίλε Νίκοhttp://www.acronis.com/backup-recovery/server-windows/ Έχω σώσει ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ υπολογιστές στην δουλειά με αυτό (και servers!!!), στο προτείνω ανεπιφύλακτα φίλε Νίκο να το αγοράσεις όπως και εγώ, δεν κοστίζει πολύ, αξίζει τόσο που σκίζω τα ρούχα μου!! Απίστευτο λογισμικό, κάνει μέχρι και Universal Restore σε οποιοδήποτε Hardware θέλεις. Μιλάμε για λειτουργίες και περιβάλλον που δεν συγκρίνεται με τίποτα. Το καλύτερο της αγοράς και στο λέω εκ πείρας. «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
draculas Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2012 Υπάρχει όμως το απόλυτο εργαλείο για αυτό και δεν είναι το Ghost, το οποίο είναι απλώς απαρχαιωμένο και έχουν τύχει άπειρες περιπτώσεις με χούγια και προβλήματα όταν ξαναβάζεις το image. Δεν θα παίξει απαραίτητα τέλεια όπως το...ACRONIS!! Καλημέρα συνάδελφε! Δέχομαι την διόρθωση επειδή εχω δουλέψει λίγο το Acronis, αλλα ακόμα η αλήθεια είναι οτι εχω ξεμείνει στο ghost επειδή σχεδόν όλα τα backup μου (και πελατών) είναι σε τέτοια μορφή. Τωρα με τα PCιά, η αλήθεια είναι οτι περισσότερο σκεφτόμουνα τις διακοπές ρεύματος (χαμένα αρχεία, σφάλματα στον δίσκο) παρά την υπερθέρμανση, όπου εκεί αν είναι να χαλάσει κάτι, θα χαλάσει μόνιμα. Αποκλείουμε φυσικά την περίπτωση "κακοποίησης" του λειτουργικού με ιούς, πολλά προγράμματα που ανακατεύονται με τη διαχείρηση (registry, antivirus, κτλ), πολλά προγράμματα που ξεκινάνε μαζι με τα windows. κτλ
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2012 Τωρα με τα PCιά, η αλήθεια είναι οτι περισσότερο σκεφτόμουνα τις διακοπές ρεύματος (χαμένα αρχεία, σφάλματα στον δίσκο) παρά την υπερθέρμανση, όπου εκεί αν είναι να χαλάσει κάτι, θα χαλάσει μόνιμα. Αποκλείουμε φυσικά την περίπτωση "κακοποίησης" του λειτουργικού με ιούς, πολλά προγράμματα που ανακατεύονται με τη διαχείρηση (registry, antivirus, κτλ), πολλά προγράμματα που ξεκινάνε μαζι με τα windows. κτλ Θα συμφωνήσω Παναγιώτη, ο Νίκος πρέπει να ψάξει πρώτα το θέμα του hardware, δηλαδή τις πληροφορίες SMART που στέλνει ο δίσκος σε συνδυασμό με ένα πολύ καλό Smart monitoring software όπως το Hard Disk Sentinel http://www.hdsentinel.com/ , βάλτο Νίκο, έστω και ως trial και δες αν το health των δίσκων σου είναι 100%. Αν είναι ΟΚ θα ψάξεις άλλα πράγματα. Με αυτό θα δεις και τις θερμοκρασίες των δίσκων. Επίσης πρέπει να δεις και ότι το ρεύμα σου είναι εντάξει, UPS Line interactive έχεις στα μηχανήματα; Ελεγξε και τα τροφοδοτικά με κάτι τέτοιο, ότι βγάζουν τις σωστές τάσεις! αγορά από εδώhttp://www.amazon.com/gp/product/B006P0W2B4/ref=pd_lpo_k2_dp_sr_2?pf_rd_p=1278548962&pf_rd_s=lpo-top-stripe-1&pf_rd_t=201&pf_rd_i=B002R06PGE&pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_r=17WN00VNW1Z08Z8T924T Τσέκαρε και τις μνήμες σου αν έχεις ανεξήγητες μπλε οθόνες ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΜΩΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΡΧΕΙΟ κάτω κάτω...αν αναφέρονται σημαίνει software πρόβλημα, κάποιος driver βαράει!Βάλε το Windows Memory Diagnostic toolhttp://oca.microsoft.com/en/windiag.asp ΘΥΜΗΣΟΥ: Αν και εφόσον έχεις hardware προβλήματα ή προβλήματα με τα ρεύματα....10.000 format να κάνεις, τα ΙΔΙΑ θα ζεις συνέχεια! Εδώ είμαστε για τα ευρήματά σου αν και θα το κάνουμε λίγο computer forum! «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
nikos paschalis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8, 2012 Υπάρχει όμως το απόλυτο εργαλείο για αυτό και δεν είναι το Ghost, το οποίο είναι απλώς απαρχαιωμένο και έχουν τύχει άπειρες περιπτώσεις με χούγια και προβλήματα όταν ξαναβάζεις το image. Δεν θα παίξει απαραίτητα τέλεια όπως το...ACRONIS!! Καλημέρα συνάδελφε! Δέχομαι την διόρθωση επειδή εχω δουλέψει λίγο το Acronis, αλλα ακόμα η αλήθεια είναι οτι εχω ξεμείνει στο ghost επειδή σχεδόν όλα τα backup μου (και πελατών) είναι σε τέτοια μορφή. Τωρα με τα PCιά, η αλήθεια είναι οτι περισσότερο σκεφτόμουνα τις διακοπές ρεύματος (χαμένα αρχεία, σφάλματα στον δίσκο) παρά την υπερθέρμανση, όπου εκεί αν είναι να χαλάσει κάτι, θα χαλάσει μόνιμα. Αποκλείουμε φυσικά την περίπτωση "κακοποίησης" του λειτουργικού με ιούς, πολλά προγράμματα που ανακατεύονται με τη διαχείρηση (registry, antivirus, κτλ), πολλά προγράμματα που ξεκινάνε μαζι με τα windows. κτλ Φιλε dracula ,απο ιους ειμαι οκ ,απο ρευμα οπως ειπα παλι δεν εχω προβλημα , εχω ups Online μεγαλο που σηκωνει ολο το αστεροσκοπειο για τουλαχιστον 2 ωρες , οποτε οταν δω τα σκουρα μπαινω παλι remote και τα κλεινω κανονικα...Για antivirus εχω το σχετικα ελαφρυ avast, και κατα καιρους ενα καλο registry cleaner.Ειδικα ο κυριος υπολογιστης δεν εχει τιποτα εξτρα παρα μονο τα προγραμματα για να δουλευει το αστεροσκοπειο remote ( εκτος απο τη βλακεια που ειχα φοτωσει το Boinc).Dηλαδη θεμα ειναι να δουλεψε και 30 φορες ολο το χρονο. Τωρα με τα windows update βλεπω καποιες φορες καποια θεματα...... Ευχαριστω θερμα ολους για τις ιδεες και τις προτασεις ..... Νίκος ΠασχάληςΑστεροσκοπείο Nunki-Σκιαθοςwww.nunki.gr
Johnny Who Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8, 2012 Μόνο linux ubuntu. Είναι ό,τι καλύτερο και τρέχουν όλες τις αστροεφαρμογές. Η νέα έκδοσση τρέχει και προγράμματα των Windows. http://www.ubuntu.com/download/desktop Καις ένα DVD, κάνεις boot από εκεί και το δοκιμάζεις ή το εγκαθιστάς. Και το power saving ΤΑ ΣΠΑΕΙ. Κατάφερε να κάνει λάπτοπ TOSHIBA να αντέξει 6 ώρες και στο κρύο... \"Έρχομαι από την έρημο των άστρων/Στερεύουν οι πηγές της πλάνης τα πάντα ξηραίνονται/Πλούσια απλώνεται η άμμος και μονάχα η άμμος...\" Γ. Υφαντής, Χαρούμενο Τραγούδι
roryt Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8, 2012 Το ερωτημα ειναι παραπλανητικο. Δεν ειναι το λειτουργικο το προβλημά σου, ειναι πως να εχεις σταθερο συστημα και πως κανεις disaster recovery. Τι θα σου προσφερει το λειτουργικο απο εκει και περα αν δεν εχεις στησει ηδη ενα σταθερο συστημα, ενα τροπο να το παρακολουθεις οτι δεν καταστραφηκε (πχ απο updates ή κακοβουλο λογισμικο) και ενα τροπο να το επαναφερεις στην σταθερη κατασταση ; Οτιδηποτε σε δυκτιο που δεν ειναι ΤΕΛΕΙΩΣ απομονωμενο θα εχει τα αναλογα προβληματα, πχ updates του λειτουργικου ή του ιδιου του λογισμικου που χρησιμοποιεις. Λυσεις υπαρχουν, τοσο στο hardware (πχ SSD δισκοι ή RAID κλπ) όσο και στο software (προγραμματα που μπορουν να σου κανουν απο απλο restore εως build from metal), απλα κοιτα στην σωστη κατευθυνση (και αναλογα το budget σου) Και σιγουρα για να σου προσφερει κανεις μια προταση θα πρεπει να δωσεις περισσοτερες λεπτομερειες στο τι τρεχεις και πανω σε τι το τρεχεις. Για τους φιλους που αβιαστα προσφερουν την γνωμη τους ποιο πανω, ειναι ΤΟ Linux και οχι TA linux, και - αν εξαιρεσεις μερικες φωτεινες περιπτωσεις οπως SBIG, FLI, PHD, CDC κλπ- δεν υπαρχουν αντιστοιχα προγραμματα/οδηγοι για το χομπυ σε Linux. Το Wine ειναι το ιδιο αστειο οσο ηταν πριν απο 15 χρονια και η λυση με virtual box , αν και αρκετα δελεαστικη - και εγω την σκεφτομαι για το λαπτοπ του χομπυ- θελει αφενος καλο hardware (κατα προτιμηση 64bit με κανενα 4κορο και μπολικη RAM) και αφετερου σιγουρια οτι το VB δεν θα σου κανει πατατες οταν θα κανει access στο hardware, πχ τα USB. Και αυτα απο εναν ανθρωπο που ασχολειται με το συγκεκριμενο λειτουργικο - και επαγγελματικα- απο το 1995.
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8, 2012 Μόνο linux ubuntu. Linux; Μακριά!!! οχι μονο για αστρονομία για ο,τιδήποτε! Οσες φορές το δοκίμαζα συνέχεια κατέληγα να κάνω format την partition του. Δεν ασχολεισαι με τον υπολογιστή με το linux αλλά με το λειτουργικό σύστημα! Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
songless_bird Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8, 2012 Το linux θελει λιγο διαβασμα στην αρχη. Δεν ειναι για αρχαριο χρηστη, οσο eye candy και αν ειναι. Αλλα αν το στησεις σωστα, ακομη και κατι στραβα να παει δεν κανει ΠΟΤΕ Format. Ηταν αγνωστη λεξη για εμενα 3 χρονια που ειχα ubuntu. Ακομη και οταν δεν εμπαινα στο συστημα με terminal διορθωνα τα παντα. Περιμενω τη μερα που θα υπαρξουν εμπορικες εφαρμογες και εκδοσεις για games για Linux. Αυτο φοβαται η microsoft και το κυνηγάει.Γιατι μην κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας. Τα windows ως λειτουργικο δεν ειναι το καλυτερο. Απλα το ανεχομαστε για την πληθώρα των εφαρμογων του. Αλλωστε και η microsoft σε πολλους server της εχει linux και οχι καποια εκδοση server του δικου της λειτουργικου.... Θα σβήσουμε τα φώτα της πόλης των σπιτιώνθα έχουμε απόψε Γιορτή των αστεριών... Η Πούλια θ’ αναλάβει το μπαρ και τα ποτάκαι η Μεγάλη Αρκούδα θα φτιάχνει παγωτά
minaskar Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8, 2012 Το linux θελει λιγο διαβασμα στην αρχη. Δεν ειναι για αρχαριο χρηστη, οσο eye candy και αν ειναι. Αλλα αν το στησεις σωστα, ακομη και κατι στραβα να παει δεν κανει ΠΟΤΕ Format. Ηταν αγνωστη λεξη για εμενα 3 χρονια που ειχα ubuntu. Ακομη και οταν δεν εμπαινα στο συστημα με terminal διορθωνα τα παντα. Περιμενω τη μερα που θα υπαρξουν εμπορικες εφαρμογες και εκδοσεις για games για Linux. Αυτο φοβαται η microsoft και το κυνηγάει.Γιατι μην κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας. Τα windows ως λειτουργικο δεν ειναι το καλυτερο. Απλα το ανεχομαστε για την πληθώρα των εφαρμογων του. Αλλωστε και η microsoft σε πολλους server της εχει linux και οχι καποια εκδοση server του δικου της λειτουργικου.... +1 I''ve seen things you people wouldn''t believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams glitter in the dark near the Tannhäuser Gate. All those moments will be lost in time, like tears... in rain. Time to die.
Johnny Who Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8, 2012 Συμφωνώ απόλυτα. Γιατί άραγε, ακόμα και τα Windows σε καινούριο υπολογιστή, μετά από λίγο καιρό γίνοντα εξωφρενικά αργά; Γιατί στo Linux δεν συμβαίνει αυτό; Μήπως γιατί είναι "σχεδιασμένα" να αργούν;Και γιατί οι υπερυπολογιστές των πανεπιστημίων τρέχουν αυτά και όχι άλλα; \"Έρχομαι από την έρημο των άστρων/Στερεύουν οι πηγές της πλάνης τα πάντα ξηραίνονται/Πλούσια απλώνεται η άμμος και μονάχα η άμμος...\" Γ. Υφαντής, Χαρούμενο Τραγούδι
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8, 2012 Δεν παίζει ρόλο αν το linux είναι καλό για όποιον θέλει να γινει ειδικός γιατί απλούστατα το 99% των χρηστών δεν θέλουν να γινουν ειδικοί. Οσο θυμάμαι που για να βάλω μια webcam σε linux ήθελε compile στον πυρήνα και το Ubuntu να μη λεει να δει την ασύρματη κάρτα στο lap... Win for ever!Το μόνο άλλο λειτουργικό που θα μπορούσε να είναι εναλλακτικό στα Win ήταν το OS/2 αλλά δεν περπάτησε από την IBM. Δυστυχώς... Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
songless_bird Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8, 2012 Δεν παίζει ρόλο αν το linux είναι καλό για όποιον θέλει να γινει ειδικός γιατί απλούστατα το 99% των χρηστών δεν θέλουν να γινουν ειδικοί. Οσο θυμάμαι που για να βάλω μια webcam σε linux ήθελε compile στον πυρήνα και το Ubuntu να μη λεει να δει την ασύρματη κάρτα στο lap... Win for ever!Δεν χρειαζεται να γινεις ειδικος. Υποστηριξη απο τις εταιρειες χρειαζεται. Ο λογος που δεν λειτουργησε η ασυρματη καρτα του laptop και η webcam ειναι σφαλμα του linux ή του κατασκευαστη που δεν νοιαστηκε για ολους τους αγοραστες του προιοντος του υποστηριζοντας το και σε Linux περα απο win;Εχουμε φυγει απο το θεμα τις συζητησης. Η λυση για τον φιλο μας ειναι windows και καμια επαφη με internet αν δεν θελει να ακνει format καθε χρονο. Θα σβήσουμε τα φώτα της πόλης των σπιτιώνθα έχουμε απόψε Γιορτή των αστεριών... Η Πούλια θ’ αναλάβει το μπαρ και τα ποτάκαι η Μεγάλη Αρκούδα θα φτιάχνει παγωτά
Bi2L Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8, 2012 Εχουμε φυγει απο το θεμα τις συζητησης. Η λυση για τον φιλο μας ειναι windows και καμια επαφη με internet αν δεν θελει να ακνει format καθε χρονο.Όταν έχεις ένα ΑστροPC που μπορει να κάνει απομακρυσμένη σύνδεση σε ένα Αστεροσκοπίο δεν μπορεί να μην έχει σύνδεση με το Διαδίκτυο.Κσι όχι, αν προσέχεις δεν υπάρχει λόγος να κάνεις Φορματ κάθε χρόνο, εγω έχω να κάνω Format... 6 χρόνια τώρα, να'ναι καλά το Acronis Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα