Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλημερα!

Παλι ενα προβλημα προεκυψε! Μου φαινετε οτι θα πρεπει να φτιαχτει νεα κατηγορια μονο για τα δικα μου προβληματα! :lol: Του θυμηθηκε του telrad να σταματησει να δουλευει! Ξερετε μηπως τι μπορει να φταιει η τι μπορω να κοιταξω;

Καθρεφτες ρεεεεε!! :D
Δημοσιεύτηκε
Μήπως έφυγε κανένα καλώδιο που συνδέει τις μπαταρίες;

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
κάνε μια δοκιμη σε σκοτεινό δωμάτιο και στην ανάγκη βάλε και το χέρι σου μπροστά από το τζάμι που κάνει αντανάκλαση και προσπάθησε να το δεις. υπάρχει και η πιθανότητα να κοιτάς σε λάθος γωνία και μην βλέπεις τους τους κύκλους, το έχω πάθει άπειρες φορές, βάλε και την φωτεινοτητα τέρμα

Φιλικά Κώστας

http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/

Δημοσιεύτηκε
ΝΑΙΙΙ!!! Δούλεψε!!! Έξυσα με λίγο γυαλόχαρτο εκει που μπαινουν οι μπαταριες επειδη ειχαν λιωσει εκει μεσα κατι μπαταριες απο οταν τον ειχε ο Βασιλης τον telrad! :D
Καθρεφτες ρεεεεε!! :D
Δημοσιεύτηκε
ΝΑΙΙΙ!!! Δούλεψε!!! Έξυσα με λίγο γυαλόχαρτο εκει που μπαινουν οι μπαταριες επειδη ειχαν λιωσει εκει μεσα κατι μπαταριες απο οταν τον ειχε ο Βασιλης τον telrad! :D

Ωραίο αυτό το χαρακτηριστικό του Telrad, να "λιώνει" τις μπαταρίες......

ΜΑΝΟΥΣΟΣ : ΚΑΤ΄ΟΝΟΜΑ «ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ» ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΩΝ-----ΠΡΟΣΟΧΗ

Οι κατασκευές του :

https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=26016=asc&start=165

https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=26016=asc&start=150

Δημοσιεύτηκε
Στις περισσότερες συσκευές συμβαίνει αυτό. Και για αυτόν τον λόγο δεν πρέπει να αφήνουμε τις μπαταρίες μέσα στην συσκευή για μεγάλο χρονικό διάστημα όταν δεν την χρησιμοποιούμε. Για την ακρίβεια συνήθως φταίει η μπαταρία και όχι η συσκευή.
Δημοσιεύτηκε
Σαν ωραίο χαρακτηριστικό εννοούσα ότι ο Telrad λόγω μικρής κατανάλωσης έχει τις ίδιες μπαταρίες για χρόνια. Μάλλον όμως δεν έγινα κατανοητός.

ΜΑΝΟΥΣΟΣ : ΚΑΤ΄ΟΝΟΜΑ «ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ» ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΩΝ-----ΠΡΟΣΟΧΗ

Οι κατασκευές του :

https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=26016=asc&start=165

https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=26016=asc&start=150

Δημοσιεύτηκε

Για να καταλάβεις πόσο μικρή είναι η κατανάλωση των μπαταριών από τον telrad...τον έχω από τον Μάϊο του 2009 με τις ΙΔΙΕΣ αλκαλικές μπαταρίες Philips που έβαλα τότε. Τον έχω χρησιμοποιήσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, σε κάθε εξόρμηση μένει μόνιμα ανοικτός. Πολλές φορές τον ξεχνάω να τον κλείσω κιόλας γυρίζοντας! Μάλιστα στην τελευταία εξόρμηση του Ιουνίου, όταν γύρισα και έβαλα τα πράγματα στην θέση τους, ξέχασα πάλι να τον κλείσω! Αφέθηκε έτσι με τον διακόπτη ανοικτό 15 περίπου μερόνυχτα και αυτό μου συμβαίνει για 2η φορά, το είχα ξαναπάθει το 2010 όπου έμεινε ανοικτός για μια εβδομάδα συνεχόμενα! :shock: Πρόσεξε, με τις ίδιες μπαταρίες του Μαίου 2009 έτσι;

Κάποια στιγμή που εντελώς τυχαία τον έλεγξα βλέπω ότι τον ξέχασα ανοικτό και βγάζω να μετρήσω τις μπαταρίες για το αν ύστερα από τόση χρήση ξελιγώθηκαν...επαλήθευσα την μέτρηση και με πολύμετρο και με ένα ειδικό οργανάκι που μετράει τις μπαταρίες...ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ FULL και θεωρούνται ολοκαίνουργιες!!! #-o :shock: \:D/

Οπότε πολύ χλωμό να πεις πως ξέμεινα από μπαταρία έτσι απλά στον telrad Μιχάλη... :-note :-note :wink: :wink:

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε
:shock: :shock: Απίστευτο!!! Οπότε να μην πάρω μαζι μου extra μπαταρίες για τον Παρνωνα ε; :lol:
:lol: :lol:

Για να καταλάβεις πόσο μικρή είναι η κατανάλωση των μπαταριών από τον telrad...τον έχω από τον Μάϊο του 2009 με τις ΙΔΙΕΣ αλκαλικές μπαταρίες Philips που έβαλα τότε. Τον έχω χρησιμοποιήσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, σε κάθε εξόρμηση μένει μόνιμα ανοικτός. Πολλές φορές τον ξεχνάω να τον κλείσω κιόλας γυρίζοντας! Μάλιστα στην τελευταία εξόρμηση του Ιουνίου, όταν γύρισα και έβαλα τα πράγματα στην θέση τους, ξέχασα πάλι να τον κλείσω! Αφέθηκε έτσι με τον διακόπτη ανοικτό 15 περίπου μερόνυχτα και αυτό μου συμβαίνει για 2η φορά, το είχα ξαναπάθει το 2010 όπου έμεινε ανοικτός για μια εβδομάδα συνεχόμενα! Πρόσεξε, με τις ίδιες μπαταρίες του Μαίου 2009 έτσι;
Ωραίος ο Τάσος!!

Η αλήθεια είναι ότι οι μπαταρίες του Telrad αργούν να τελειώσουν, κι εγω ζήτιμα είναι να τις έχω αλλάξει 2 φορες σε 6 χρονιά εντατικής χρήσης και πολλές φορές ξεχασμένο ανοιχτό για πολλές παρατηρήσεις!

Μιχάλη το συγκεκριμένο Telrad είχα πολύ καιρό να το χρησιμοποιήσω οπότε μάλλον για αυτο χάλασαν οι μπαταρίες... τέλος πάντων αφου δουλεύει είσαι cool!! :wink: :P

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

• 1 μήνα αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Μου έχει τύχει κι εμένα να ξεχάσω ανοιχτό το telrad και να το βάλω μέσα στο βαλιτσάκι. Μετά από κανένα μήνα που ξαναπήγα για παρατήρηση τον είδα και ήταν ανοιχτός από τότε!!!

Οι συσκευές αυτές χρησιμοποιούν led για να φωτίσουν όπως και ο κόκκινος φακός της skywatcher και έχουν απειροελάχιστη κατανάλωση.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης