Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Αν είσαι από Αθήνα θα σου πρότεινα να κατέβεις στο Μοναστηράκι κ να βρεις ένα φθηνό ζευγάρι κυάλια..

PixInsight 1.8 RC7

Δημήτρης Πλατής

Δημοσιεύτηκε
Ή μπορείς να πας σε μια από τις εξορμήσεις που ανακοινώνονται συχνά εδώ και να δεις μέσα από τα τηλεσκόπια των άλλων. Αλλιώς πάρε κυάλια όπως σου προτείνει ο Δημήτρης που είναι μια πολύ καλή αρχή για να μάθεις τον ουρανό.
"Ιf Ι was in ww2 they ''d call me spitfire..."
Δημοσιεύτηκε
Με τηλεσκόπιο που κάνει μέχρι 35 ευρώ δεν μπορείς να δεις τους πλανήτες γιατί τέτοιο τηλεσκόπιο δεν υπάρχει. Τα κυάλια που πρότειναν τα παιδιά είναι μια χαρά αλλά για πλανήτες δεν κάνουν. Περιμένεις να μαζέψεις λεφτά και τότε προχωράς σε αγορά τηλεσκοπίου. Έστω μεταχειρισμένου αλλά φυσικά και πάλι 35 ευρώ δεν φτάνουν ούτε για έναν προσοφθάλμιο της προκοπής...
Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε
Με 35 Ευρώ δυστυχώς δεν μπορείς να πάρεις τίποτε αξιόλογο. Καλύτερα φύλαξε τα λεφτά σου για να πάρεις κάτι καλύτερο αργότερα. Μέχρι τότε πήγαινε σε εξορμήσεις. Η παρατήρηση αυτού του τύπου θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις μια πρώτη τριβή και να αποφασίσεις αργότερα πιο σοφά για τις κινήσεις σου.
Δημοσιεύτηκε

σωστοί όλοι παιδιά, έχω επίγνωση από τιμές γιατί παλιότερα είχα τρέλα με την αστρονομία και γνωρίζω.

απλα έχω υπ'όψη για κάνα χαλασμενο τηλ για πεταμα ;)

εχω κυαλια και έχω δει τους δορυφόρους του Δια κρατήρες στν σελήνη και τον γαλξια Ανδρομέδα αλλα αυτά παλαιότερα τώρα είναι παρατημένα γεμάτα σκόνη και γι'αυτό δίνω τόσα λίγα γιατί σε καμία βδομάδα το τηλ κ τα κυαλια θα κάνουν παρέα στην σκόνη :)

δυστυχώς δεν μπορώ να βρεθώ σε αστρονομικές συναντήσεις.

είχα σκεφτεί να νοικιάσω τηλ αλλα δεν νομίζω να γίνεται αυτό έτσι?

Δημοσιεύτηκε
για να δω τα δαχτυλιδια του Κρόνου που το'χω άχτι

Για να δεις τα δαχτυλίδια του Κρόνου με αξιώσεις θα πρέπει να πάρεις τουλάχιστον αυτό

http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1890

ή αυτό που είναι πιο οικονομικό

http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1691

Αλλιώς μην περιμένεις τίποτα να δεις με κυάλια. Αν λες όμως πως έχεις πάρει τηλεσκόπιο και κυάλια στο παρελθόν και τα έχεις και σκονίζονται...τότε όπως πολύ σωστά σου είπε ο Δημήτρης...τι νόημα έχει;

Τα 35 ευρώ ως αστείο ακούγονται και νομίζω πως το γνωρίζεις ήδη αυτό...

:roll:

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε
χα χα!! εντάξει βρε παιδιά μια αγγελία έβαλα μη βαρατε ! έχω χρηματα να πάρω τηλ καλό αλλα μου έχει φύγει η αστροπορωση που είχα παλιά.
Δημοσιεύτηκε
Μα δεν βαράει κανένας! Να σε βοηθήσουμε προσπαθούμε όλοι... :D
«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε
χα χα!! εντάξει βρε παιδιά μια αγγελία έβαλα μη βαρατε ! έχω χρηματα να πάρω τηλ καλό αλλα μου έχει φύγει η αστροπορωση που είχα παλιά.

Αστροπορώσου....

PixInsight 1.8 RC7

Δημήτρης Πλατής

Δημοσιεύτηκε

Αστροπορώσου....

+1!!!!

Δημοσιεύτηκε

δυστυχώς δεν το βλέπω να ξαναστροπορωνομαι και να μπαίνω στο τριπακι αγοράς καλου τηλ, λέω χρόνια να πάρω τα κυαλια να δω τον Δια κ τους δορυφ αλλα ούτε που τα αγγίζω, μου πέρασε η αστροαρρώστια.

πάντως είναι τραβηγμένες οι τιμές, ένας σωλήνας ένας καθρέπτης και ένα προσοφθαλμιο και ζητάν ένα τσουβάλι λεφτά να τ'αγοράσεις, τώρα τ'άλλα τα ρομποτικά navigator κ οι κάμερες είναι περιτα για μένα κ η φάση με τα τηλεσκόπια είναι η παίρνεις ένα πολύ καλό η μην παίρνεις τίποτα κ γι'αυτό είχε περάσει απ'το μυαλό μ κ να φτιάξω ενα μεγάλου διαμετρήματος τύπου dobsonian, αλλα που...

περί της αγγελίας δεν βλέπω ενδιαφέρον και μάλλον θα την διαγράψω αλλα δεν βρίσκω το delete, η να την αφήσω που έχουμε πιάσει συζήτηση ?? :)

Δημοσιεύτηκε
δυστυχώς δεν το βλέπω να ξαναστροπορωνομαι και να μπαίνω στο τριπακι αγοράς καλου τηλ, λέω χρόνια να πάρω τα κυαλια να δω τον Δια κ τους δορυφ αλλα ούτε που τα αγγίζω, μου πέρασε η αστροαρρώστια.

πάντως είναι τραβηγμένες οι τιμές, ένας σωλήνας ένας καθρέπτης και ένα προσοφθαλμιο και ζητάν ένα τσουβάλι λεφτά να τ'αγοράσεις, τώρα τ'άλλα τα ρομποτικά navigator κ οι κάμερες είναι περιτα για μένα κ η φάση με τα τηλεσκόπια είναι η παίρνεις ένα πολύ καλό η μην παίρνεις τίποτα κ γι'αυτό είχε περάσει απ'το μυαλό μ κ να φτιάξω ενα μεγάλου διαμετρήματος τύπου dobsonian, αλλα που...

περί της αγγελίας δεν βλέπω ενδιαφέρον και μάλλον θα την διαγράψω αλλα δεν βρίσκω το delete, η να την αφήσω που έχουμε πιάσει συζήτηση ?? :)

Κατανοητό! απλά γιατί να απορρίψεις μία αστροπαρατήρηση?

Θα σου έφευγε το άχτι, θα είχες καλό ουρανό, λίγα έξοδα και αξιόλογο αποτέλεσμα.

Μπορεί να μην είσαι Αστροπορωμένος, αλλά για να μπεις στη διαδικασία να κάνεις ακάουντ στο φόρουμ ,θρεντ και μία σειρά ποστς...σε ενδιαφέρει.

Καν'το σωστά-αντιπροτείνω!!

Ο Δίας περιμένει ;)

Δημοσιεύτηκε

Τρία πουλάκια κάθονταν...

1070921623_triapoulakia.jpg.ac450fbf288c27c29037226bec9cae1a.jpg

Φιλικά Νίκος

Μέλος Αστρονομικής Ένωσης Σπάρτης

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης