Jump to content

Νεος,Αναζητηση κυαλιων!


mak3donas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα σε ολα τα ατομα του φορουμ!

 

 

Εχει τωρα λιγες μερες που εχω διαβασει αρκετα αρθρα του φορουμ(αυτος ο Κωνσταντινος οτι ανοιγω μεσα τον βλεπω! πρεπει να εχει πολλα πτυχια πανω στο θεμα) και εχω μαθει πολλες λεπτομερειες σχετικα με τα κιαλια αλλα ταυτοχρονα βρεθηκα και σε συγχυση λογω του οτι υπαρχουν πολλα προιοντα απο τα οποια δε ξερω σε πιο να καταληξω.

 

Η ερωτηση μου ειναι η εξης απλη, τι κιαλια να παρω?

 

Η χρηση για την οποια τα θελω ειναι να χαζευω τον ουρανο,να το απολαμβανω και να βλεπω ποιοτικα αυτο που θα εχουν τη δυνατοτητα να μου δειξουν(οχι για αστροπαρατηρηση μιας και εχουν περιορισμενες δυνατοτητες), θελω κατι που θα με εντάξει αλλα παραλληλα θα εχει τη δυνατοτητα και για κατι παραπανω. Προσανατολιζομαι σε διαστασεις giant κατα κυριο λογο 20Χ80 ή και σε 25Χ100 αν με πεισετε. Οτι θα παρω τριποδα ειναι δεδομενο, αλλα απο κιαλια εχω να σας παραθεσω καποια που googlara και να μου πειτε οσοι εισαστε γνωστες την αποψη σας. Τα χρηματα που θελω να διαθεσω για κιαλια μονο ειναι περιπου 200-250 ευρω αλλα μπορω αν τελικως καταληξω σε κατι ακριβοτερο να περιμενω να μαζεψω. Να πω επισης οτι τα κιαλια εχω τη διαθεση να με συνοδευσουν πολλα χρονια μιας και σε πρωτη φαση δε θελω να μπω στο χωρο των τηλεσκοπιων, οποτε οπως καταλαβενεται θα ειναι μια επενδυση διαχρονικη με ο,τι αυτο συνεπαγεται σε ποιοτητα κατασκευης.

 

Η πρωτη φορα που κοιταξα απο "καλα" κιαλια ηταν φετος το καλοκαιρι στο υψαριο στη θασο απο ενα celestron 15x70 νομιζω τη Σεληνη και μπορω να πω οτι γοητευτικα. Βεβαια μετα απο οσα διαβασα εδω τα εχω αποκλεισει γενικα τα celestron.

 

Καποια χαρακτηριστικα που θελω να εχουν ειναι ναι ειναι πληρως επιστρωμενα σε ολα τα πρισματα με καλες επιστρωσεις και να εχουν ξεχωριστη εστιαση(νομιζω η κεντρικη δεν ειναι τοσο ποιοτικη).

 

Τι κιαλια θα με ικανοποιησουν πιστευετε? και τα παρακατω τι σας λενε?

 

Oberwerk 20x80 Deluxe III

Oberwerk 25x100mm Deluxe

Zhumell 20x80

Zhumell Tachyon 25x100(τα Tachyon εχουν παρει βραβεια αλλα κατι δε μου αρεσει)

Garrett signature 20x80

Garrett Signature 15x85 HD-WP

Garrett signature 22x85

 

Ολες οι αποψεις καλοδεχουμενες και ευχαριστω προκαταβολικα για τη διαθεση σας!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Γιατί άραγε να μην εμπιστευτεί κάποιος τα μάτια του, αφού με αυτά θα παρατηρεί εντέλει;

Με τα κιάλια στα οποία κατευθύνεσαι θα πρέπει να επιλύσεις και το θέμα της στήριξης. Μην σου διαφύγει αυτό. Χωρίς επαρκή στήριξη θα είναι όλα άχρηστα.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φίλε mak3donas καλώς ήρθες στη παρέα μας. Όλα τα κιάλια τα οποία περιγράφεις έχουν μεγαλύτερους φακούς από 50 χιλιοστά και μεγαλύτερη μεγένθινση από 10Χ, με αποτέλεσμα όλα να θέλουν τρίποδο. Αυτό βαίβεα το αντιλήφθηκε και το λαμβάνεις υπ' όψιν σου. Όμως φίλε μου κιάλια με τρίποδο χάνουν κατά κάποιο τρόπο το νόημα τους για αστρονομική χρήση. Αυτό το οποίο κάνει την ιδοπιό διάφορα στα κιάλια με τα τηλεσκόπια, δεν είναι τόσο η διοφθαλμικά όραση, αλλά το πλούσιο οπτικό πεδίο και πάνω απ΄ όλα η ευκολία μεταφοράς και χρήση τους και η τιμή τους όταν αυτά είναι είναι μέχρι 50 χιλιοστά.

Έχω κιάλια των 20 ευρώ, και αισθάνομαι πλήρως καλλυμένος. Διότι αν φίλε μου γοητεύτηκες από την εικόνα της Σελήνης επειδή την είδες μέσα από κιάλια, φαντάζεσαι τι θα πάθαινες αν την έβλεπες μέσα από ένα τηλεσκόπιο μικρό φτηνό και ταπεινό Νευτώνιο του οποίου η τιμή να είναι όσο τα χρήματα που θέλεις να διαθέσεις για τα κιάλια;

Εμπιστέψου λοιπών τα μάτια σου σε πρώτη φάση. Μην δόσεις πολλά λεφτά για μεγάλα και βαριά κιάλια, κράτα τα λεφτά σου γιατί αν και εσένα σε κερδίσει η νύχτα με τα αστέρια της, τότε το τηλεσκόπιό είναι κάτι το όποιο εκ των πραγμάτων δεν θα το αποφύγεις.

Εσύ να βγεις και να αποκριθείς παρών στο παρελθόν σου.

 

Ρέα Γαλανάκη. Από το, Ελένη ή ο κανένας.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Χαιρετώ και εγώ με τη σειρά μου όλα τα παιδιά του forum.Νέος και εγώ.Ψηνόμουν για τηλεσκόπιο,αλλά τελικά κατέληξα στα κυάλια SkyMaster 15Χ70,και το άφησα το τηλεσκόπιο για πιο μετά.Δεν ξέρω εαν ήταν σωστή ή λάθος η κινησή μου,θα δείξει.Πάνω από όλα πιστεύω όρεξη και μεράκι να υπάρχει και όλα έρχονται.
ΕΣΤΙΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ,ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αν είναι λάθος η αγορά των Skymaster, στην κόλαση θα έχεις μεγάλη παρέα.

Καλό είναι νομίζω η πρώτη αγορά να είναι σχετικά φθηνή, ώστε να μην φοβάσαι να τα χρησιμοποιήσεις. Κατόπιν, με την κτηθείσα πείρα, θα γνωρίζεις τι έχει αξία για σένα ώστε να επενδύσεις κάτι παραπάνω.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Να σαι καλά φίλε kkokkoli,ειλικρινά με έκανες και γέλασα,με το παραδειγμά σου με την κόλαση.

Και εγώ της ίδιας γνώμης είμαι,καλύτερα κάτι σχετικά φτηνό ώστε να κάνω τα πρώτα βρεφικά μου βήματα στον χώρο και να δω πως θα σταθώ,παρά να ξοδέψω ένα κάρο λεφτά,(άσε που δεν μας περισσεύουνε στις δύσκολες εποχές που ζούμε)και ύστερα να μην ασχοληθώ και να τα βάλω βιτρίνα

ΕΣΤΙΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ,ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φίλε mak3donas καλωσόρισες στο φόρουμ. Είμαι και εγώ της άποψης όπως και εσύ, ότι καλό είναι κάποιος να περιμένει προκειμένου να αγοράσει καλά κιάλια, από το να αγοράσει φτηνά. Από ότι πρόσεξα για κανένα μοντέλο από όσα ρώτησες δεν πήρες απάντηση. Πρέπει να είναι από τις λίγες φορές που κάποιος ρωτάει συγκεκριμένα πράγματα και δεν παίρνει απαντήσεις. Και αυτό όχι απλώς για να γίνει η συνηθισμένη διαφήμιση στα Celestron 15X70 αλλά διότι δεν υπάρχει γνώση στο forum μας από καλά κιάλια. Φυσικά οι παρατηρήσεις σου ότι η κεντρική εστίαση νομίζεις ότι δεν είναι ποιοτική, αγνοήθηκε εντέχνως. Κάποιοι ελάχιστοι που έχουν καλά κιάλια, γράφουν σπανίως. Έτσι δεν υπάρχουν επιχειρήματα και απόψεις για αυτά που ζήτησες. Όπως και τα επιχειρήματα για τα φτηνά κιάλια είναι ότι πουλάνε πολύ… και είναι φτηνά. Άρα για να τα αγοράζουν τόσοι… θα είναι καλά. (!!!)

 

Κάθε φορά που διαβάζω αυτά τα επιχειρήματα θυμάμαι το ανέκδοτο με το τον οδηγό του Yugo που ρώτησε τον οδηγό μιας Maserati αν του έχει βγει καλή, διότι δεν έβλεπε να κυκλοφορούν πολλές.

 

Ας ακούσεις λοιπόν και μια αντίθετη άποψη με τις παραπάνω. Να σου πω ότι αν γοητεύτηκες μια φορά από τη Σελήνη με τα Celestron, με τα περισσότερα από αυτά που έχεις επιλέξει θα μείνεις με ανοιχτό το στόμα όταν δεις τις δυνατότητές τους στον βαθύ ουρανό. Διότι δεν έχουν περιορισμένες δυνατότητες (εννοώντας λίγες) όπως αυτή τη στιγμή νομίζεις. Τα καλά κιάλια μπορούν να δημιουργήσουν μια σχέση έρωτα με τον ιδιοκτήτη τους λόγω της κατασκευής τους και της ποιότητας των εικόνων που παίρνουμε από αυτά.

 

Περιληπτικά να σου πω ότι τα Oberwerk 20X80 Deluxe III είναι πολύ καλά κιάλια στην μεσαία κατηγορία τιμών ο τύπος τους ονομάζεται ΒΑ10 και κατασκευάζονται στην πραγματικότητα από την United Optics, χρησιμοποιώ τα αντίστοιχα Garrett® Gemini 15x70 WP-CF Mk II το μικρότερο αδελφάκι τους, που είναι ουσιαστικά τα ίδια κιάλια με μικρότερη μεγέθυνση και αντικειμενικούς φακούς.

 

Τα Oberwerk 25x100mm Deluxe είναι λοιπόν ο ίδιος τύπος με μεγαλύτερη μεγέθυνση. ΟΙ επιστρώσεις τους είναι πολύ καλές τα οπτικά τους σχετικά καλά, η ανάλυση εκτός του κεντρικού άξονα (θολά αστέρια στην περιφέρεια έξω από το κέντρο) σε ικανοποιητικά επίπεδα, πολλά προσόντα γενικότερα, το μόνο ίσως μειονέκτημα είναι ότι έχουν κεντρική εστίαση και όχι ανεξάρτητη. Αυτό για κάποιον που ασχολείται με αυτά αποκλειστικά για αστρονομική χρήση όπως είπες ότι τα θέλεις και εσύ. Όμως μην ξεγελιόμαστε. Ο εστιαστής μπορεί να είναι κεντρικός αλλά είναι στιβαρός και κρατάει την εστίαση όταν πιεστεί το ένα προσοφθάλμιο κατά λάθος με το φρύδι. Στο τεστ για τα Celestron θα διαβάσεις πόσο υποχωρούν τα προσοφθάλμιά τους με το παραμικρό και θολώνει η εικόνα στην παρατήρηση. Γενικότερα αυτό είναι ένα από τα μειονεκτήματα στα φτηνά κιάλια που οι ιδιοκτήτες τους δεν το συνειδητοποιούν και συνεχίζουν να βλέπουν θολά.

 

Τα Zhumell (Tachyon) 20x80 (χαίρομαι που κάτι δεν σου αρέσει, αυτό σημαίνει ότι το έχεις ψάξει το θέμα) είναι τα Celestron 20X80 κλπ έχουν κυκλοφορήσει με ένα κάρο ονόματα. Και δεν λέγονται Tachyon απλώς Zhumell 20x80 και ανήκουν στην κατώτερη κατηγορία τιμών. Αν έχουν βγει σε έκδοση Tachyon δεν έχει πέσει στην αντίληψή μου.

 

Περισσότερα για τις ομοιότητες στα κιάλια μπορείς να διαβάσεις στο θέμα http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=190516#190516

 

Τα Zhumell Tachyon 25X100 είναι όμως ένα άλλο θέμα. Βρίσκονται στην μεσαία κατηγορία κάποια στιγμή είχα γράψει μια αναλυτική παρουσίαση για το αδελφάκι τους Helios Quantum 4 20X80 http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=176710#176710. Πολύ καλά κιάλια σε απίθανη τιμή. Τα θεωρώ αντιπροσωπευτικά της μεσαίας κατηγορίας τιμών και ποιότητας.

 

Τέλος τα Garrett signature και γενικότερα τα κιάλια του τύπου BA8 ανήκουν ψηλότερα στην Premium κατηγορία. Αγόρασα κάποια ζευγάρια από αυτά γιατί έχω μείνει ικανοποιημένος από την ποιότητά τους. Είναι τα κιάλια που ανάγκασαν μεγάλες εταιρίες να χαμηλώσουν τις τιμές τους από 1000 και 1500 δολάρια και άλλες να σταματήσουν την παραγωγή εξαιρετικών κιαλιών και να αρχίσουν να τα εισάγουν από το εργοστάσιο United Optics στην Κίνα. Εξαιρετικά κιάλια τόσο στα οπτικά τους, όσο και στην κατασκευή τους. Σε 1-2 σημεία βάζουν κάτω ακόμα και τα Fujinon που από πολλούς θεωρούνται ο βασιλιάς.

 

 

 

Τώρα τι θα πάρεις από ένα ζευγάρι καλά κιάλια;

 

Θα σου πω τι ΔΕΝ θα πάρεις από τα φτηνά σε σχέση με τα ακριβότερα.

- Δεν θα πάρεις ένα φτωχό μηχανισμό ευθυγράμμισης που με το παραμικρό θα απευθυγραμμίζεται, αλλά ένα στιβαρό μηχανισμό που θα κρατάει γερά.

 

- Δεν θα πάρεις πολύ κόλλα για να συγκρατεί τα πρίσματα, όπως στα κιάλια που σου προτάθηκαν τα Celestron και αυτά από το Lidl. Η κόλα σπάει με τον καιρό η με ένα χτύπημα. Τότε ξεχνάς την δυνατότητα ευθυγράμμισης πλέον.

 

- Δεν θα πάρεις πρίσματα χωρίς επιστρώσεις αλλά πολυεπιστρωμένα σε όλες τις επιφάνειές τους. Που σημαίνει ότι δεν θα έχουν εσωτερικές αντανακλάσεις και μειωμένο κοντράστ.

 

- Δεν θα πάρεις οπτικά που αναγράφουν πολυεπιστρωμένα ενώ είναι απλώς επιστρωμένα δηλαδή μίας επίστρωσης για οικονομία, με τις απώλειες του πολύτιμου φωτός που αυτό συνεπάγεται.

 

- Δεν θα πάρεις εστιαστές που χάνουν την εστίαση με το παραμικρό άγγιγμα επειδή είναι κακο-κατασκευασμένα και πρόχειρα.

 

- Η διάμετρος σε όλα σχεδόν τα κιάλια που έχεις επιλέξει είναι η πραγματική που αναγράφεται και όχι μειωμένη. Αυτό είναι χαρακτηριστικό στα φτηνά κιάλια που αναγράφουν για παράδειγμα 70mm και στην πραγματικότητα είναι 63mm. Δεν θα έχεις λοιπόν άλλο ένα παράγοντα χασίματος φωτός.

 

Edit: 2/12/2013 --- προσέθεσα μερικές διαφορές ακόμα και μειονεκτήματα για να βρίσκονται συγκεντρωμένα κάπου

 

- Δεν θα έχουν θολό πεδίο έξω από το κέντρο τους και κοντά σε αυτό πχ από το 25-30%, φτάνοντας κάποια κιάλια της χαμηλής κατηγορίας στο 50-60% εκτός κέντρου να αρχίζουν να τα δείχνουν θολά. Τα ακριβότερα είναι βελτιωμένα σε αυτό το σημείο, ώστε να έχουν καθαρό πεδίο σχεδόν μέχρι τα άκρα. Μόνο όποιος έχει προσπαθήσει για αρκετό διάστημα να κάνει σοβαρότερη παρατήρηση με ένα ζευγάρι φτηνά κιάλια μπορεί να κατανοήσει το τι σημαίνει αυτό και πόσο δυσκολεύει την παρατήρηση ή την κάνει σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και αδύνατη στην ανεύρεση των στόχων του.

Πέρα φυσικά από το αισθητικό μέρος, του να μη βλέπεις το πεδίο σου με αστέρια που μοιάζουν με ακίδες φωτός μέχρι τα άκρα του.

 

- Δεν θα έχουν μεγάλη χρωματική εκτροπή που συνήθως είναι αυξημένη ακόμη και στο κέντρο του πεδίου τους στα φτηνότερα.

 

- Δεν θα έχουν σε μεγάλο βαθμό άλλα οπτικά σφάλματα, όπως για παράδειγμα ή κόμη που κάποια έχουν πολλές φορές ακόμη και κοντά στο κέντρο.

 

------

Δεν, δεν, δεν… κουράστηκα να γράφω, θα μπορούσα να γράψω σελίδες αλλά δεν συνεχίζω, ο κατάλογος των μειονεκτημάτων στα φτηνά κιάλια μοιάζει ατελείωτος. Έτσι το να πάρεις κάποια καλά ή κάποια πολύ καλά κιάλια, δεν είναι θέμα χρημάτων και κόστους υψηλού. Είμαι της άποψης ότι περισσότερο πετάει κάποιος τα λεφτά του όταν αγοράζει φτηνά κιάλια, νομίζοντας ότι κάνουν για σοβαρή αστρονομική χρήση αλλά λίγοι μοιάζει τελικά να το καταλαβαίνουν. Και μετά προσπαθούν να μας πείσουν ότι έχουν κάνει την αγορά του αιώνα. Τα κιάλια που επέλεξες είναι όπως είπες μια επένδυση, όπως ένα καλό ή ένα άριστο προσοφθάλμιο για τηλεσκόπιο που πληρώνουμε 300 αλλά και 500 ή 700 ευρώ αντίστοιχα. Μπορεί να μη χρειαστεί να τα αλλάξεις ποτέ και να είσαι για πολλά χρόνια ικανοποιημένος από αυτά.

 

Βέβαια από την άλλη μεριά και οι ιδιοκτήτες των Yugo ικανοποιημένοι ήταν από την αμαξάρα τους. Μέχρι που μπήκαν σε μια Mercedes και η αμαξάρα έγινε κάρο. Τα έχω διαβάσει εκατοντάδες φορές, διασκεδάζω με την προσπάθεια διαφήμισης των συγκεκριμένων κιαλιών που προτείνονται από τους μόνιμους διαφημιστές.

 

Επειδή ζήτησες πρόταση θα σου έλεγα αν τα πας καλά με τον προσανατολισμό και τους χάρτες, πήγαινε για μεγάλη μεγέθυνση. 25Χ ή 22Χ με στιβαρό τρίποδο. Αν θέλεις να μάθεις τον ουρανό χωρίς να παιδευτείς με το στενότερο πεδίο τους, τότε καλύτερα κατέβα στα 20Χ ή 15Χ. Η κατηγορία τιμών είναι η επόμενη επιλογή αν θέλεις κάτι στην ποιότητα Premium ή στην μεσαία. Κάποια στιγμή θα ανεβάσω τεστ για όλα αυτά.

Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος

 

*Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.

Prem Rawat

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φίλε Κωνσταντίνε,σίγουρα κατέχεις καλύτερα το θέμα από όλους μας,και συμφωνώ απόλυτα να αγοράσεις κάτι καλό παρά κάτι φτηνό,αλλά από την στιγμή που κάποιος είναι άνεργος και θέλει να μπει στον χώρο και δεν του περισσεύουνε τα λεφτά τότε τι θα πρέπει να κάνει?Θα βολευτεί με κάτι φτηνό και θα προχωρήσει με αυτό.Όλοι θέλουμε να πάρουμε ότι το καλύτερο αλλά πρέπει να δούμε και το οικονομικό κομμάτι,που παίζει σημαντικό ρόλο στις μέρες που ζούμε.
ΕΣΤΙΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ,ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

αλλά από την στιγμή που κάποιος είναι άνεργος και θέλει να μπει στον χώρο και δεν του περισσεύουνε τα λεφτά τότε τι θα πρέπει να κάνει

 

Να ανοιξει ενα θεμα ρωτωντας "τι κιαλια να παρω μεχρι ταδε ευρω;"

 

Φιλε Ανδρεα εχεις δικιο σ'αυτα που λες ολοι με τα λεφτα ειμαστε αστα να πανε, αλλα το παιδι που ακοιξε το θεμα ρωταει "τι κιαλια θα με ικανοποιησουν". Σαφεις οι ερωτησεις σαφεστατες οι απαντησεις

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

αλλά από την στιγμή που κάποιος είναι άνεργος και θέλει να μπει στον χώρο και δεν του περισσεύουνε τα λεφτά τότε τι θα πρέπει να κάνει

 

Να ανοιξει ενα θεμα ρωτωντας "τι κιαλια να παρω μεχρι ταδε ευρω;"

 

Φιλε Ανδρεα εχεις δικιο σ'αυτα που λες ολοι με τα λεφτα ειμαστε αστα να πανε, αλλα το παιδι που ακοιξε το θεμα ρωταει "τι κιαλια θα με ικανοποιησουν". Σαφεις οι ερωτησεις σαφεστατες οι απαντησεις

 

Φίλε andreasart συμφωνώ απολύτως με το Στέλιο. Μη πτόησε. Διότι ναι μεν έχει δίκιο ο KonstantinosM συγκρίνοντας το Yugo με Mercedes από την άλλη όμως δεν υπάρχει τίποτα που να μας λέει ότι κάποιος που έχει Yugo δεν μπορεί να πάει εκεί που θα πάει κάποιος με την Mercedes. To τελευταίο στο υπογράφω με όλη μου την υπευθυνότητα διότι συνέβη επί 15 χρόνια αυτό το αυτοκίνητο να έχω.

Έτσι και με τον εξοπλισμό αστρονομικού ενδιαφέροντος. Πρόσεξε όμως εδώ. Επειδή αυτά τα προϊόντα δεν είναι προϊόντα ευρύτατης κατανάλωσις όπως ήταν κάποτε τα αυτοκίνητα, παραμένουν σχετικά άγνωστα με αποτέλεσμα ο κίνδυνος κάποιος να πέσει σε κακοτοπιές πολύ αυξημένος. Σα να μη φτάνει αυτό, η παρατηρισιακή με όργανα ερασιτεχνική αστρονομία, δυστυχώς όχι τόσο διαδεδομένη, με αποτέλεσμά κάποιος που θέλει να ασχοληθεί μαζί της σπάνια να ξέρει περί τίνος στην πραγματικότητα πρόκειται.(Ενώ πριν να αγοράσει το πρώτο του αυτοκίνητο, κατά την διάρκεια της ζωής του είχε μπει σε χιλιάδες αυτοκίνητα). Ειδικά για τον τελευταίο λόγο, οι περισσότεροι από εμάς δεν συμβουλεύουν τον αρχάριο με την πρώτη να αγοράσουν Mercedes, αλλά κάτι πιο φθηνό, με το οποίο πάνω απ' όλα θα δοκιμάσουν τον εαυτόν τους. Κάτι το όποιο το ξέρουμε επειδή κάποτε το είχαμε, ή κάποιο αντίστοιχο που ξέρουμε ότι τελικά δουλεύει και δεν είναι απάτη. Όσο τώρα αφορά τις ευθυγραμμίσεις οπτικών οργάνων; Ε αυτό ακριβώς είναι και το καλώς ήρθατε και εσείς στη γραφική μας κοινότητα. Ερασιτέχνες αστρονόμοι δεν θέλατε να γίνεται; Ας προσέχατε. Όχι απλώς ευθυγραμμίσεις θα χρειαστεί από εδώ και στο έξεις να κάνετέ, αλλά στο τέλος κατσαβιδομάχοι θα καταλήξετε. Εάν μάλιστα σκέπτεστε να περάσετε και στην αστροφωτογραφία τότε...

Εσύ να βγεις και να αποκριθείς παρών στο παρελθόν σου.

 

Ρέα Γαλανάκη. Από το, Ελένη ή ο κανένας.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

καλησπερα στους φιλους του astrovox!

 

Μετα απο λιγες μερες ακομα ψαξιματος πιστευω, εαν δεν αλλαξει κατι, οτι κατεληξα στην αγορα τον Oberwerk 25x100 IF. Συγκριτικα με αλλα 25x100 εχετε να μου επισημανεται κατι? Απο τη σελιδα της oberwerk τα βρισκω στα 399$(εψαξα και ebay αλλα τιποτα). Μπορειτε να μου προτεινετε καποιο μαγαζι στο internet κατα προτιμηση εντος Ευρωπης που να τα φερνει 'η στην Ελλαδα αν υπαρχει επισημος αντιπροσωπος της oberwerk? Λογο της τιμης τους θα πρεπει να περιμενω λιγο καιρο για να βγαλω στην ακρη τα παραπανω απο αυτα που ειχα θεσει ως αρχικα πλαισια τιμης και δεδομενου οτι ερχονται και γιορτες ισως προχωρησω στην αγορα τελη Ιανουαριου.

 

Ευχαριστω πολυ Κωνσταντινε για τη στοχευμενη και εκτενεστατη απαντηση σου. Οντως τα zhumell 20x80 δε βγαινουν σε εκδοση Tachyon,δικο μου λαθος.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

@giannis60

 

Να συμπληρώσω ότι παραμένει το ερώτημα, του γιατί να αγοράσει κάποιος ένα ζευγάρι φτηνά κιάλια που θα έχει ένα ή όλα τα προβλήματα που ανέφερα, με την δικαιολογία ότι είναι φτηνά. Δεν είναι μόνο λοιπόν όπως καταλαβαίνεις αγαπητέ Γιάννη το ότι χρειάζονται συνήθως ευθυγράμμιση. Αν το ζητούμενο είναι η σοβαρότερη αστρονομική χρήση με αυτά, όλα τα μειονεκτήματά τους, αποτρέπουν στο να χρησιμοποιηθούν για ένα τέτοιο σκοπό.

 

Συμπλήρωσα ακόμη μερικά παραπάνω στα μειονεκτήματα και υπάρχουν και άλλα προβλήματα που έχουν.

Γιαυτό λέω ότι είμαι της άποψης, ότι κάποιος πετάει τελικά τα λίγα λεφτά του όταν αγοράζει φτηνά κιάλια. Η μόνη περίπτωση που προτείνω φτηνά για αστρονομική χρήση, είναι να αγοράσει τα φτηνότερα που υπάρχουν και να πειραματιστεί με αυτά, να τα ανοίξει, να τα περιεργαστεί, να τα μαστορέψει, να τα ευθυγραμμίσει και να δει πως είναι μέσα η κατασκευή τους ώστε να μάθει να κάνει τα ίδια στα ακριβότερα κιάλια του χωρίς να τα χαλάσει. Τώρα αν όλα αυτά τα παραπάνω προβλήματα παραβλέπονται προκειμένου κάποιος να αγοράσει φτηνά κιάλια… τι να πω, εδώ πάει νομίζω καλύτερα αυτό που έγραψες, ας πρόσεχε.

Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος

 

*Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.

Prem Rawat

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

καλησπερα στους φιλους του astrovox!

 

Μετα απο λιγες μερες ακομα ψαξιματος πιστευω, εαν δεν αλλαξει κατι, οτι κατεληξα στην αγορα τον Oberwerk 25x100 IF. Συγκριτικα με αλλα 25x100 εχετε να μου επισημανεται κατι? ....

 

Τα Oberwerk 25x100 IF είναι μια πολύ καλή επιλογή.

Για το συγκριτικά με άλλα που ζήτησες, κράτησε στο μυαλό σου ότι είναι τα ίδια με τα Zhumell Tachyon 25x100 με διαφορετικό περίβλημα. Άρα όποια και αν πάρεις είναι περίπου το ίδιο.

Ανεξάρτητη εστίαση, μεταλλικό σώμα, εγκάρσια μπάρα στήριξης, γεμισμένα με άζωτο, πολύ καλές επιστρώσεις και οπτικά, μεταλλική θήκη.

Κάποια από αυτά έχουν μικροδιαφορές μεταξύ τους, όπως την δυνατότητα να παίρνουν φίλτρα για την παρατήρηση.

 

Μια καλή πρόταση για τα Zhumell είναι αυτή από ebay στα $298 + 62 USD αν μπορείς να τα φέρεις από USA

http://www.ebay.com/itm/ZHUMELL-TACHYON-25x100mm-4-Waterproof-Astr-Binocular-w-locking-alum-case-/310402136551?pt=Binocular&hash=item484568b9e7

 

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει αντιπροσωπία των Oberwerk.

Για Ευρώπη που ζήτησες τα Helios Quantum 3 από εδώ στα 397 USD (σε δολάρια για να κάνεις συγκρίσεις)

http://www.harrisontelescopes.co.uk/acatalog/Helios_Quantum_3_25x100_Observation_Binocular.html

 

αλλά ίσως είναι καλύτερα να δεις τα Helios Quantum 4 που είναι πάλι τα ίδια με μια μικρή διαφορά στην τιμή. Εγώ θα τα προτιμούσα

http://www.harrisontelescopes.co.uk/acatalog/Helios_Quantum_4_25x100_Observation_Binocular.html

 

Ή εδώ λίγο ακριβότερα

http://www.opticstar.com/Run/Nature/Nat-Binoculars.asp?p=0_13_1_10_105

 

Καλό είναι πριν την παραγγελία να ζητήσεις από όλους στην Αγγλία να σου πουν το κόστος των μεταφορικών γιατί το βγάζει μόνο 4-8 λίρες, που προφανώς δεν πρέπει να είναι σωστό. Νομίζω είναι κάπου £34 έως 40 από Αγγλία.

Σου εύχομαι καλές αγορές!

Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος

 

*Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.

Prem Rawat

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλησπερα

 

Μου ηρθε απαντηση απο την oberwerk σε email που τους ειχα στειλει για το κοστος των μεταφορικων κτλπ. Εν ολιγης μου ειπαν οτι δεν υπαρχει αντιπροσωπος τους ουτε στην Ελλαδα ουτε πουθενα αλλου, ουτε καν Αμερικη! Μονο απο τους ιδιους αγοραζεις( http://www.bigbinoculars.com ) και τα μεταφορικα απο την εδρα τους για Ελλαδα ειναι στα 80$ USD.

 

Τωρα για τριποδα που ψαχνω εχω βρει αυτον http://www.ebay.com/itm/hahnel-T30-Tripod-56-VD283BROWN-ballhead-For-Canon-Nikon-Sony-Olympus-D-Camera-/280709608099?pt=US_Tripods&hash=item415b98b2a3 ο οποιος εχει προταθει σε καποιο ποστ του φορουμ και οπως βλεπω εχει παρα πολυ καλα χαρακτηριστικα(max load στα 15kg) και σε καλη τιμη αλλα δε ξερω τι κεφαλη βολευει για 25x100 κυαλια. Αυτη που εχει μαζι με το τριποδο ειναι ballhead και με προβληματιζει κατα ποσο θα βολευει στη στοχευση γιατι κατα τα αλλα ειναι οντως πολυ καλη.

 

Τι κεφαλη θα μου προτεινατε για κυαλια 25Χ100? Θα ηθελα να ρωτησω πως σκοπευω με τα κυαλια΄ χρειαζεται να εχω κεφαλη με αλταζιμουθιακη στιρηξη,ισημερινη,κατι αλλο 'η δε χρειαζεται τιποτα απο αυτα και ειμαι καλυμενος με την παραπανω ballhead κεφαλη?

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Για αγορά από Αμερική χρειάζεται λίγη προσοχή σε κάποια πράγματα. Σου έχω στείλει πμ σχετικό, με λινκ του Astrovox κλπ για να μην επαναλαμβάνονται εδώ οι ίδιες συμβουλές και ξεφύγει το θέμα.

Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος

 

*Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.

Prem Rawat

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Τωρα για τριποδα που ψαχνω εχω βρει αυτον http://www.ebay.com/itm/hahnel-T30-Tripod-56-VD283BROWN-ballhead-For-Canon-Nikon-Sony-Olympus-D-Camera-/280709608099?pt=US_Tripods&hash=item415b98b2a3 ο οποιος εχει προταθει σε καποιο ποστ του φορουμ και οπως βλεπω εχει παρα πολυ καλα χαρακτηριστικα(max load στα 15kg) και σε καλη τιμη αλλα δε ξερω τι κεφαλη βολευει για 25x100 κυαλια. Αυτη που εχει μαζι με το τριποδο ειναι ballhead και με προβληματιζει κατα ποσο θα βολευει στη στοχευση γιατι κατα τα αλλα ειναι οντως πολυ καλη.

 

Ο τρίποδας που αναφέρεις στο link που έδωσες έχει maximum load 15 κιλά, αλλά η κεφαλή μπίλιας είναι για 8 ή για 13 κιλά? Στο ebay γράφει και τα δύο νούμερα αν προσέξεις, οπότε καλό είναι να το ξεκαθαρίσεις. Ουσιαστικά εάν η κεφαλή αντέχει 8 κιλά αυτό υπολογίζουμε και σαν βάρος φόρτωσης, ασχέτως αν ο τρίποδας αντέχει παραπάνω. Οπότε αν είναι τελικά για 8 κιλά δεν κάνει για τα κιάλια σου. Για το βάρος τους 4,5 κιλά, η κεφαλή πρέπει να είναι από 10 κιλά τουλάχιστον και επάνω. Ο λόγος είναι διότι για λιγότερα κιλά από 10 θα σε δυσκολεύει στο να σφίξεις τους περιστρεφόμενους μοχλούς και να σταθεροποιηθούν τα κιάλια, ιδιαίτερα όταν σκοπεύεις ψηλά επάνω από 45 μοίρες.

 

Πρόσεξε μόνο τα εξής:

Η κεφαλή που είχα προτείνει είναι η VD361, έχει διάμετρο μπίλιας 36mm και σηκώνει 10 κιλά.

Η κεφαλή VD283 που έχει ο τρίποδας που προτείνεις, έχει διάμετρο μπίλιας 28mm (μικρότερη) αλλά αναφέρει ότι σηκώνει 13 κιλά (και 8 πάλι λίγο πιο πάνω). Αυτό με προβληματίζει. Αν πράγματι πάντως είναι για 13 κιλά, το τριποδάκι αυτό με την κεφαλή, είναι καλύτερη επιλογή από αυτό που είχα προτείνει, οπότε καλό είναι να το προσθέσουμε στις προτάσεις για τρίποδες, όποτε έχεις νέα τους.

 

 

Τι κεφαλη θα μου προτεινατε για κυαλια 25Χ100? Θα ηθελα να ρωτησω πως σκοπευω με τα κυαλια΄ χρειαζεται να εχω κεφαλη με αλταζιμουθιακη στιρηξη,ισημερινη,κατι αλλο 'η δε χρειαζεται τιποτα απο αυτα και ειμαι καλυμενος με την παραπανω ballhead κεφαλη?

 

Η κεφαλή μπίλιας κάνει όλες τις κινήσεις που θα κάνει μια στήριξη τηλεσκοπίου. Προσωπικά τις προτιμώ από τις κεφαλές με μοχλούς λόγω των περιορισμών που θέτουν οι τελευταίοι. Επειδή το πεδίο στα κιάλια είναι μεγάλο και άνετο, για να παρακολουθούμε τον στόχο μας δεν χρειάζεται να στηρίξουμε τα κιάλια σε εξειδικευμένη στήριξη όπως για παράδειγμα μια ισημερινή. Και φυσικά δεν χρειάζεται να έχει tracking ή GoTo, η στόχευση και η παρακολούθηση είναι εύκολη.

 

Για να χειριστώ την κεφαλή μπίλιας με μεγάλα κιάλια χρησιμοποιώ διάφορους τρόπους. Ένας τρόπος είναι να στερεώνω τα κιάλια επάνω της και κρατώντας τα όπως θα κρατούσα μικρότερα στα χέρια χωρίς τρίποδα, να τα μετακινώ προς τον στόχο μου. Η κεφαλή μπίλιας έχει διάφορα χειριστήρια που παίρνουν ρυθμίσεις για ομαλή κίνηση, αλλά δεν χρειάζεται να επεκταθούμε. Άρα στο ερώτημά σου, είσαι καλυμμένος με μια τέτοια κεφαλή.

 

Τέλος, αν κάποιος θέλει κάτι ακόμη καλύτερο για περισσότερη άνεση, υπάρχουν και ακριβότερες κεφαλές για περισσότερα κιλά.

Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος

 

*Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.

Prem Rawat

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

 

 

 

 

Τι κεφαλη θα μου προτεινατε για κυαλια 25Χ100? Θα ηθελα να ρωτησω πως σκοπευω με τα κυαλια΄ χρειαζεται να εχω κεφαλη με αλταζιμουθιακη στιρηξη,ισημερινη,κατι αλλο 'η δε χρειαζεται τιποτα απο αυτα και ειμαι καλυμενος με την παραπανω ballhead κεφαλη?

 

Η κεφαλή μπίλιας κάνει όλες τις κινήσεις που θα κάνει μια στήριξη τηλεσκοπίου. Προσωπικά τις προτιμώ από τις κεφαλές με μοχλούς λόγω των περιορισμών που θέτουν οι τελευταίοι. Επειδή το πεδίο στα κιάλια είναι μεγάλο και άνετο, για να παρακολουθούμε τον στόχο μας δεν χρειάζεται να στηρίξουμε τα κιάλια σε εξειδικευμένη στήριξη όπως για παράδειγμα μια ισημερινή. Και φυσικά δεν χρειάζεται να έχει tracking ή GoTo, η στόχευση και η παρακολούθηση είναι εύκολη.

 

Για να χειριστώ την κεφαλή μπίλιας με μεγάλα κιάλια χρησιμοποιώ διάφορους τρόπους. Ένας τρόπος είναι να στερεώνω τα κιάλια επάνω της και κρατώντας τα όπως θα κρατούσα μικρότερα στα χέρια χωρίς τρίποδα, να τα μετακινώ προς τον στόχο μου. Η κεφαλή μπίλιας έχει διάφορα χειριστήρια που παίρνουν ρυθμίσεις για ομαλή κίνηση, αλλά δεν χρειάζεται να επεκταθούμε. Άρα στο ερώτημά σου, είσαι καλυμμένος με μια τέτοια κεφαλή.

 

Τέλος, αν κάποιος θέλει κάτι ακόμη καλύτερο για περισσότερη άνεση, υπάρχουν και ακριβότερες κεφαλές για περισσότερα κιλά.

 

Τα 25χ100 που ειχα με βαρος 7.5 κιλα!!! τα δουλευα (με την συμβουλη του KonstantinosM) με τον ιδιο τροπο.\:D/ \:D/ \:D/

Δημήτρης Γκιώνης.

Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα. :shock:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλημερα σας!

 

Οποιος ενδιαφερεται για αγορα τριποδα/κεφαλη τριποδα απο τα παραπανω θα προτεινα να μη προβει σε κατι τετοιο μεχρι νεοτερας. Εχω στειλει καποια email και περιμενω απαντησεις τις οποιες και θα αναρτησω μολις τις εχω συγκεντρωτικα.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Λοιπον μετα απο καποιες μερες αναμονης με λυπη μου σας αναφερω οτι ακομα δεν εχει ξεκαθαρισει πληρως το τοπιο σχετικα με τους τριποδες της hahnel και τις κεφαλες της vonjean. Παρακατω μπορειτε να δειτε τα email προς την hahnel και τη vonjean :

 

 

ΠΡΟΣ Hahnel

 

ΕΡΩΤΗΣΗ 1

 

Hi i am interesting in buying one of the triad 30,40 or 60 lite tripods but i cant find which is the price of each one. Also i would like to inform me which is the maximum load of the above tripods without any head attached and which is the maximum heigh when fully extended. Thanks!

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 1

 

Dear George,

 

Thanks for your e-mail.

 

Triad 30

Max Height: 1425mm / Max Load 4 Kgs

 

Triad 40

Max Height 1530mm/ Max Load 5 Kgs

 

Triad 60

Max Height 1610mm/ Max Load 5 Kgs

 

You can purchase above from amazon.co.uk

 

If you require any further information please do not hesitate to contact me.

 

Best regards,

 

 

Gobnait Bohane,

Hähnel Industries Ltd.

 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ 2

 

Goodmorning and thanks for the reply,but i am a bit confused about hte maximum load of the tripods. That 4kg,5kg and 5kg that u tell me is because they have already a head on them and the head(BH-30 and BH-40) cant exceed that amount of kilos http://www.hahnel.ie/contentFiles/products/pdfs/brochures/Triad%20Tripods.pdf .Am i wrong?

 

On ebay i found your product with some other ballheads and the maximum load is different

 

Triad 30 max 15 kg without head http://www.ebay.com/itm/hahnel-T30-Tripod-56-VD283BROWN-ballhead-For-Canon-Nikon-Sony-Olympus-D-Camera-/280709608099?pt=US_Tripods&hash=item415b98b2a3

 

Triad 60 max 23kg without head http://www.ebay.com/itm/New-T60-tripod-body-No-head-for-Canon-Nikon-Pantax-Sony-/280709169712?pt=US_Tripods&hash=item415b920230

 

So is the above specifications true or not? Can you make it clear for me?

For example i know that if u have a tripod that can hold up to 25 kg and u put a head that can hold up to 15 kg the set of them have a max load at 15kg.

 

Thanks a lot for your time!

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 2

 

Hello George,

 

The information supplied to you earlier is correct – these are the loads when the head is used – we do not quote specifications for the load without a head.

Please note that we have no knowledge of these products on eBay – they may not be genuine hahnel products – any specifications quoted there are not hahnel specifications.

For on line purchases, Amazon carry the Triad range and are supplied by hahnel.

 

Best regards,

 

Paddy McCarthy

 

ΕΡΩΤΗΣΗ 3

 

Goodmorning!

 

Do you have knowledge of Vonjean company from South Korea? The following links have products with Hahnel brand on them and they are from vonjean's official ebay account. Also in the official site of Vonjean company it is clear that they are exclusive distributors of Hahnel. http://vonjean.com/front/php/com_intro.php Do you insist that these products are not genuine?

http://www.ebay.com/itm/hahnel-T30-Tripod-56-VD283BROWN-ballhead-For-Canon-Nikon-Sony-Olympus-D-Camera-/280709608099?pt=US_Tripods&hash=item415b98b2a3

http://www.ebay.com/itm/New-T60-tripod-body-No-head-for-Canon-Nikon-Pantax-Sony-/280709169712?pt=US_Tripods&hash=item415b920230

 

Things getting weird.

 

Waiting for your answer.

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 3

 

Ακομα τη περιμενω!!!

 

ΠΡΟΣ vonjean

ΕΡΩΤΗΣΗ 1

 

Hello! i am interesting in getting one tripod and a ballhead too. Can u explain me about the VD ballheads the last number and letters meaning? For example in VD 283-QX/what does 3 and QX mean? or in VD 366 and VD 365-F/what does 5 and F mean? Also i saw that some ballheads with less mm diameter have more maximum load than other ballheads with more mm diameter,how that can be possilbe? Do they have different manufacture/technology and from what material are they made hard plastic or they are entirely from metal?

Also about the T30 lite and T60 lite tripods are they original hahnel products from Germany or they are imitations? And if so how can be produced in China while the hahnel company is in Germany?

 

Waiting to hear from you ,many thanks!

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 1

 

Dear Sir,

 

Good Morning ?

Thank you for your attention for our product and you are first questioner for our model code !! ^^

Anyway, Its meaning is as follow

1. Q --> Material is made by forging process and it mean that metallography is more elaborate and more strong.

2. X --> It is for traveller tripod.

3. F --> It is for normal tripod.

4. Numbers mean ballhead diameter and for bignner, middle DSLR or etc.

5. More load --> because structure of ballhead is different.

6. T30 and T60 --> They are original Hahnel's product, not fake or imitations.

and we don't make and have no right to make it.

They are regally received. So, You don't need to worry about it..

 

In other product also, We don't sell any fake and any imitations !!.

 

Best Regards

Keidi Jang

vonjean corp

 

ΕΡΩΤΗΣΗ 2

 

Hello again!

 

I made some questions in my previous email but you only answered me partially. So i am gonna ask you again, what is the maximum load of T30 and T60 tripods without a ballhead? The hahnel official site(http://www.hahnel.ie/index.cfm?page=tripods&id=57&pId=57 click on the PDF's) gives a maximum load 4kg and 5 kg for them and in your product description on ebay the maximum load is shown 2 times one for 8kg and one for 15 kg, which is the correct? Also from what material are the ballheads made of?

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 2

 

Dear Sir,

 

Good Morning ?

It is pity that our explanation is not enough for you..

Sorry for them.

We would like to explain tripod system as follow:

1. Normally, Tripod consistes of a tripod and a head in higher level tripod set and they are detechable.

2. In this case, Each part's load capacity is not same.

3. In Hahnel, Tripod without head's is higher because of good mechnical structure.

But, hahnel ballhead has lower capacity and is for beginer's DSLR..

So, Hahnel is forced to indicate it based on ballhead's because they sell tripod with ballhead together.

4. But, since we now sell 1). hahnel tripod and head with no Hahnel and 2) hahnel tripod and hahnel head,

Situation is forced to indicate it saperately. You can find our cemment at note below spec.

Example)

If tripod's 15Kg, head's is 4Kg, Total load capacity of tripod set will be 4Kg. --> Hahnel indicate like this.

So, I thank you if you check it in this viewpoint.

5. Important factors to make head load capacity are its structure, accuracy of cutting and treatment of material.

So, Cheaper head can not reach to higher load capacity.

Normally, Load capacity of head is more important than tripod leg if tripod has screw locking or hahnel's structure..

But, Normal tripod with lever locking system has lower load capacity and is cheaper.

6. Our tripod including Hahnel and head are made by Aluminium alloy.

 

I hope that my comment is helpful to you. If not, pls ask me once again.

 

Best Regards

Keidi Jang

vonjean corp

 

 

-------------------------------

Τα συμπερασματα δικα σας!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης