tomeye Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23 Ψάχνοντας βρήκα ότι υπάρχει πιθανότητα να θέλει reset ο level sensor του s50. Σήμερα σε μετρημένη, με αλφάδι, επιφάνεια είδα ότι ήταν 2 μοίρες εκτός. Οπότε έκανα "level sensor calibration" από τα advanced features. Θα κάνω λήψη το βράδυ και επανέρχομαι.
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Σάββατο στις 12:18 PM Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σάββατο στις 12:18 PM Χρειαζομαι την βοηθεια των αστροφωτογρφων. Πως θα γλιτωσω αυτα τα egg shape αστεριά;Ειναι πολυ ενοχλητικα.Ξερω οτι αν οφειλονται σε κακο tracking δεν ειναι ευκολο να λυθει το προβλημα αλλά το ψαχνω μηπως καπως μπορω να βελτιωσω το stacking,οχι οτι ξερω και πολλά φυσικα. Παρακαλτω το fit file (εχω κανει stretch) για οποιον θελέι να προσπαθησει και το κανονικο png με upscale 2x απο 6 ωρες εκθεσης στο M81 σε eq mode 20s exposure.M_81_1124x20sec_2025-04-17_drizzle-1.0x__2025-06-21_0447_og.fit stargazeshots.com
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Σάββατο στις 06:28 PM Δημοσιεύτηκε Σάββατο στις 06:28 PM Κοίταξε και την εστίαση σου. Μου φαίνεται λιιιγο εκτός. Εδώ όπως φαίνεται μετά από το blur xterminator. Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Σάββατο στις 08:46 PM Δημοσιεύτηκε Σάββατο στις 08:46 PM Ακόμη δεν έχω νιώσει την ανάγκη να τα πειράζω. Ζεν. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε χθες στις 06:08 AM Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε χθες στις 06:08 AM Παντα κανω autofocus πριν απο καθε session.Χειροκινητα να πειραξω την εστιαση δεν θελω γιατι δεν ειναι ευκολο απο το ταμπλετ να δω ποια ειναι η σωστη τιμη του Focus. Τα αστερια ισως εχουν διογκωθει παραπανω λογω της επεξεργασιας που εκανα. stargazeshots.com
santono Δημοσιεύτηκε χθες στις 12:57 PM Δημοσιεύτηκε χθες στις 12:57 PM Έχω το Seestar S30 περίπου έναν μήνα, και ομολογώ ότι με έχει εντυπωσιάσει όσον αφορά την ευχρηστία του. Χθες είχα την ευκαιρία να το δοκιμάσω στην περιοχή που γίνεται η παρατήρηση του συλλόγου , περίπου στο 5 έως 6 της κλίμακας Bortle. Γενικά, το seeing ήταν μέτριο προς κακό και λόγω του αέρα που είχε (φαίνεται το αποτέλεσμα και στα αστέρια της φωτογραφίας). Πραγματοποιήθηκαν 110 λήψεις των 10'' σε alt/az mode και σε eq mode με μεγαλύτερη έκθεση σίγουρα θα δώσει καλύτερα αποτελέσματα. Έχει αγοραστεί κεφαλή και θα την δοκιμάσω προσεχώς. Οι εντυπώσεις μου είναι θετικές, με σημαντικό πλεονέκτημα την εξαιρετική φορητότητα, που το καθιστά πρακτικό. Δεν είναι ένα όργανο παρατήρησης με την αυστηρή έννοια,, ούτε ένα πλήρες αστροφωτογραφικό setup που θα δώσει εξαιρετικές αστροφωτογραφίες. Παρ' όλα αυτά ήταν μια ευχάριστη εμπειρία και σίγουρα θα υπάρξει και συνέχεια στην ενασχόληση με το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο. Σχετικά με τη φωτογραφία το stacking έγινε στο Pixinsight και ακολουθήθηκαν τα εξής βήματα: Gradient Removal (GraXpert) Noise Reduction (GraXpert) BlurXTerminator (trial) Curves Εγώ είχα αγοράσει το PixInsight παλαιότερα, όταν έκανα λήψεις με CCD. Τα υπόλοιπα εργαλεία που χρησιμοποιώ είναι πρόσθετα ανοιχτού κώδικα. Υπάρχουν αντίστοιχα και για το Siril, για όποιον δεν διαθέτει το PixInsight, το οποίο είναι ιδιαίτερα αξιόλογο. Το blurXTerminator δίνει trial ενός μήνα. # Σπύρος Αντωνόπουλος #
kkokkolis Δημοσιεύτηκε χθες στις 01:03 PM Δημοσιεύτηκε χθες στις 01:03 PM (επεξεργάστηκε) Χωρίς επεξεργασία, από τον φωτοβόθρο του Πειραιά, ολιγόλεπτες υψαζιμουθιακές εκθέσεις. Το επεξεργάστηκε χθες στις 01:05 PM ο kkokkolis 1 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε 10 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε 10 ώρες πριν Είναι εκπληκτική η ευελιξία του μηχανήματος, το χρησιμοποιείς όπως είναι (ούτε αλφάδιασμα δεν έκανα), ή με ισημερινή, χωρίς επεξεργασία ή με επεξεργασία, με καδράρισμα για μεγαλύτερα αντικείμενα ή χωρίς. Χαρακτηριστική η φωτογραφία από την πρόσφατη εξόρμηση του δραστήριου Ωρίωνα, όπου τα έξυπνα τηλεσκόπια είχαν την τιμητική τους. Ναι, προκαλεί νοσταλγία στους παλαιότερους αυτή η πανψηφιοποίηση, αλλά το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Από τη στιγμή που εμφανίσθηκαν τα κινητά, ήταν δεδομένο πως τα κόκκινα τηλέφωνα με το δίφραγκο θα εξαφανίζονταν. Και μαζί τους πολλές άλλες συσκευές. 1 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα