Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 462
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε
20 hours ago, kkokkolis said:

Τι περιμένεις όμως από πλευράς ποιότητας; 

Οχι πολλα πραγματα ειναι η αληθεια.Αλλά οπως και με τα υπολοιπα,αστρικα αντικειμενα για μενα ειναι τεραστια ευχαριστηση που μπορεσα επιτελους μετα απο τοσα χρονια να φωτογραφιζω ουρανια αντικειμενα και να προσπαθω να κανω επεξεργασια με καποια προγραμματα.Δεν ειναι τοσο το αποτελεσμα,που αντικειμενικα ειναι αρκετα μετριο,αλλά η διαδικασια που μου αρεσει.Και οι πλανητες λογω εγγυητητας και περισσοτερων "γιηνων" χαρακτηριστικων που μπορει να διακρινονται παντα μου αρεσαν.

• Μου αρέσει 1
Δημοσιεύτηκε

Νέα διπλή ερώτηση. 

1. Όταν έχεις το S50, έχει νόημα να πάρεις και το S30 για μεγαλύτερα πεδία; 

2. Αν υποθέσουμε ότι κάποιος έχει και τα δύο, μπορεί να τα δουλέψει ταυτόχρονα μέσω μιας εφαρμογής Seestar σε ένα κινητό, αποτυπώνοντας διαφορετικούς στόχους; 

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
46 minutes ago, kkokkolis said:

Νέα διπλή ερώτηση. 

2. Αν υποθέσουμε ότι κάποιος έχει και τα δύο, μπορεί να τα δουλέψει ταυτόχρονα μέσω μιας εφαρμογής Seestar σε ένα κινητό, αποτυπώνοντας διαφορετικούς στόχους; 

Οσονούπω θα βγει και το S70 με καλύτερο αισθητήρα κάμερας.

• Μου αρέσει 1
Δημοσιεύτηκε (επεξεργάστηκε)
57 minutes ago, kkokkolis said:

Νέα διπλή ερώτηση. 

1. Αν σε ενδιαφέρουν τα μεγάλα πεδία και δεν θέλεις να μπλέξεις με άλλα προγράμματα: ναι. Στο SkyAtlas μπορείς να επιλέξεις (πάνω κεντρικά μεταξύ S30/S50 και μετά στο framing έως x2) τα πεδία που μπορείς να πάρεις σε regular και mosaic mode.

SeestarS30vsS50r.thumb.png.899eca14a2e88f9c576686486d08badf.png

2. Ταυτόχρονα μέσω της εφαρμογής Seestar σε ένα κινητό: όχι. Θα πρέπει κάθε φορά να αποσυνδέεσαι από το ένα για να συνδεθείς στο άλλο. Σε κάποια κινητά Αndroid υπάρχει η δυνατότητα να εγκαταστήσεις την ίδια εφαρμογή δύο φορές (π.χ. Xiaomi, Dual Apps) και να τις τρέχεις με ξεχωριστά setup.

Το επεξεργάστηκε ο terrain_inconnu
  • Μου αρέσει 1
Δημοσιεύτηκε
2 hours ago, terrain_inconnu said:

1. Αν σε ενδιαφέρουν τα μεγάλα πεδία και δεν θέλεις να μπλέξεις με άλλα προγράμματα: ναι. Στο SkyAtlas μπορείς να επιλέξεις (πάνω κεντρικά μεταξύ S30/S50 και μετά στο framing έως x2) τα πεδία που μπορείς να πάρεις σε regular και mosaic mode.

SeestarS30vsS50r.thumb.png.899eca14a2e88f9c576686486d08badf.png

2. Ταυτόχρονα μέσω της εφαρμογής Seestar σε ένα κινητό: όχι. Θα πρέπει κάθε φορά να αποσυνδέεσαι από το ένα για να συνδεθείς στο άλλο. Σε κάποια κινητά Αndroid υπάρχει η δυνατότητα να εγκαταστήσεις την ίδια εφαρμογή δύο φορές (π.χ. Xiaomi, Dual Apps) και να τις τρέχεις με ξεχωριστά setup.

Ευχαριστώ! Δεν γνώριζα για τις διπλότυπες εφαρμογές και έχω Xiaomi system κινητό, ταμπλέτα και ρολόι. 

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
2 hours ago, vagkaf said:

Οι άλλοι έχουν 114 και 150mm. Μικρή αναβάθμιση το 70, ιδίως για πλανήτες, μικρούς γαλαξίες, πλανητικά νεφελώματα και σφαιρωτά. 

Και το S30 μικρή αναβάθμιση είναι, αλλά είναι πολύ φθηνό και πολύ φορητό. 

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
11 hours ago, vagkaf said:

Υπάρχει κάποια εκτίμηση/πληροφορία για το πότε τοποθετείται η κυκλοφορία του S70; Αν το S30 βγει το 2026, θα εκτιμούσα ότι θα θέλει τουλάχιστον +2 έτη από τότε ώστε να κυκλοφορήσει το S70. 

(και συγνώμη αν η ερώτηση κάνει οριακά highjack το thread του S50.. :-))

Δημοσιεύτηκε

το s30 εχει βγει εδω και κανα χρονο και ομολογουμενως χωρις ιδιατερη φημολογια.Το s70 δεν εχω ακουσει να το διαφημιζουν και πολυ,μονο κατι σκορπιες δηλώσεις απο εδω και απο εκει κανει η εταιρια.

Δημοσιεύτηκε

Διαπίστωσα εχθές πως σε συνεχή λειτουργία στα 4Κ το Seestar καταναλώνει πολύ περισσότερη ενέργεια και αδειάζει την μπαταρία στο μισό σχεδόν χρόνο. Αν πρέπει να ενεργοποιηθεί και το dew heater, η αυτονομία χωρίς power bank πάει περίπατο.

Ακολουθούν δύο ακόμα συγκρίσεις 2K vs 4K, αυτή τη φορά για πλανητικά νεφελώματα (με ενεργοποιημένο το φίλτρο φωτορύπανσης):

1. NGC9605 (alt/az 12 min, Bortle 9)

NGC9605-2Kvs4KRef.gif.628ce4db688f3d27c153b0cc16a6d758.gif

2. NGC6781 (alt/az 8 min, Bortle 9)

NGC6781-2Kvs4KRef.gif.b5be47259d20def9d85224be68e45552.gif

Σημειώνω ότι η σύγκριση δεν αφορά το τελικό αποτέλεσμα ως αστροφωτογραφία, προφανώς τα 8-12 λεπτά δεν φτάνουν για τέτοιους στόχους από το κέντρο της Αθήνας. Το ζητούμενο είναι οι διαφορές μεταξύ 2Κ και 4Κ στον ίδιο συνολικό χρόνο έκθεσης και στις ίδιες περιβαλλοντικές συνθήκες.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης