Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε (επεξεργάστηκε)

Καλησπέρα σας , κάνοντας διάφορα ψαχτήρια στα φόρα  και στα site  για προσοφθάλμια  έπεσα πάνω σε μια εφαρμογή  απεικόνισης  μεγένθυσης και πεδίου σε μοίρες    

Βάζοντας λοιπών διάφορα προσοφθάλμια  σε ένα συγκεκριμένο τύπο τηλεσκοπίου F6 (203/1200) μου δείχνει ότι  ένα προσοφθάλμιο  13mm  fov 100°  δίνει 92Χ και την απεικόνιση του κίτρινου κύκλου ,  ενώ  ένα προσοφθάλμιο 26mm fov 52° δίνει  46Χ  και την απεικόνιση  του λευκού κύκλου , 

Στην εφαρμογή οι δύο απεικονίσεις είναι σχεδόν ίδιες όπως φαίνεται  στην φωτό  , είναι όμως  και στην πραγματικότητα αυτό; 

Δηλαδή αν έχω αυτά τα δύο προσοφθάλμια στην κατοχή μου και τα αλλάζω εναλλάξ  σε ένα στόχο   θα έχω σχεδόν  την ίδια εικόνα  από το αντικείμενο στα μάτια μου  ή όχι ;   

Ευχαριστω 

Screenshot_2024-10-04-19-01-50-73_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Το επεξεργάστηκε ο τσιαγκας προδρομος

Καθαρούς ουρανούς 

Δημοσιεύτηκε

Ναι. Αλλά με τον Ethos το αντικείμενο θα είναι διπλάσιο σε διάμετρο, τετραπλάσιο σε επιφάνεια και με κόρη εξόδου 2mm θα φαίνεται ομορφότερο με σκοτεινότερο ουρανό. 

Αρκεί να πολλαπλασιάσεις την εστιακή του φακού με το φαινόμενο πεδίο. 

13x100=1300

26x52= 1352

Οριακά και αμελητέα μεγαλύτερο πεδίο ο 26ρης

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δηλαδή βλέπεις  το ίδιο κομμάτι ουρανού   και στα δύο αλλά με μεγαλύτερο  είδωλο του αντικειμένου στο 100° ;

Το επεξεργάστηκε ο τσιαγκας προδρομος

Καθαρούς ουρανούς 

Επίσης ανάλογα το προσοφθάλμιο και τον τύπο του διαφέρει και το πόσο εύκολα μπορείς να συλλάβεις αυτό το πεδίο. Στο 52° πιθανώς να γίνεται με μια ματιά ενώ στο 100° θα πρέπει να στρίβεις το μάτι (ή και το κεφάλι μαζί).  

Για ποια συγκεκριμένα προσοφθάλμια ενδιαφέρεστε?

Το επεξεργάστηκε ο vagkaf

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης