Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε (επεξεργάστηκε)

Explore Scientific 14mm 100°

Μπορεί να μας κάνει κάποιος που τα κατέχει μια κριτική? Είναι από τα 100αρια της ES το καλυτερο της σειρας σύμφωνα με Cloudynights και Stargazerslounge και αυτό που προσεγγίζει (ή και ξεπερνά για κάποιους) τον αντίπαλο του Ethos 13mm.

Ξέρω είναι πλεονασμός όταν ήδη υπάρχουν 12mm και 17mm στη συλλογή, αλλά και οι προσφορές που παίζουν τώρα με τιμές καινούργιων όσο πωλούνται τα μεταχειρισμένα είναι δελεαστικές. Και με αμφίβολο το μέλλον στο αν θα ξαναπαιξουν σύντομα τέτοιες τιμές με όλα όσα συμβαίνουν και πάλι στον πλανητη.

Το επεξεργάστηκε ο vagkaf

Η αλήθεια είναι ότι οι τιμές έχουν πέσει,πιθανώς λόγω των δασμών που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ στα κινέζικα προϊόντα.Έτσι η Κίνα αναγκάζεται να πουλήσει στην Ευρώπη και αλλού σε χαμηλότερες τιμές,την πληθώρα των προϊόντων της για να μην μείνουν απούλητα,σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει,δεν είμαι ειδικός.

Εσύ Βαγγέλη που είσαι ειδικός στα οικονομικά,πιστεύεις ότι όσο παραμένουν οι δασμοί των ΗΠΑ,τα κινέζικα θα συνεχίσουν να έχουν δελεαστικές τιμές;

Βέβαια και ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή και πιθανές αυξήσεις στα καύσιμα,θα παρασύρει και τα μεταφορικά και τις τιμές γενικώς...

Το επεξεργάστηκε ο fotodektis

"Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman

"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων

Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]

Δημοσιεύτηκε
28 minutes ago, fotodektis said:

Η αλήθεια είναι ότι οι τιμές έχουν πέσει,πιθανώς λόγω των δασμών που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ στα κινέζικα προϊόντα.Έτσι η Κίνα αναγκάζεται να πουλήσει στην Ευρώπη και αλλού σε χαμηλότερες τιμές,την πληθώρα των προϊόντων της για να μην μείνουν απούλητα,σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει,δεν είμαι ειδικός.

Εσύ Βαγγέλη που είσαι ειδικός στα οικονομικά,πιστεύεις ότι όσο παραμένουν οι δασμοί των ΗΠΑ,τα κινέζικα θα συνεχίσουν να έχουν δελεαστικές τιμές;

Βέβαια και ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή και πιθανές αυξήσεις στα καύσιμα,θα παρασύρει και τα μεταφορικά και τις τιμές γενικώς...

Γενικά αυτό ισχύει, οι τιμές πέφτουν καθώς ρίχνουν τιμή έτσι ώστε μαζί με το δασμο να είναι πάνω κάτω ίδια με την παλαιότερη τιμή πριν το δασμο στη χωρα που "επιτίθεται". Όσα προϊόντα βέβαια το σηκώνουν.

Τα αστρονομικά εδώ και καιρό είχαν διαφορά σε σχέση με τις ΗΠΑ. Στις ΗΠΑ τα ES εδώ και χρόνια έχουν διπλάσια σχεδόν τιμή από ότι στην Ευρώπη.

Τις τιμές των προσφορών που παίζουν αυτές τις μέρες, τις έχω δει άλλη μια φορά μετά την πανδημία νομίζω πρόπερσι, άρα δεν έχουν να κάνουν αποκλειστικά με τους δασμούς. 

Τώρα όσων αφορά τις εξελίξεις αν κλείσουν τα στενά του Ορμούζ για πολυ καιρο, 99% οι τιμές θα αυξηθούν (αν υπαρχει και παραγωγή) Η Ασία εξαρτάται ενεργειακά πάρα πολύ από αυτά τα στενά.

20250624_151528.thumb.jpg.45262c8ed95065fcfb885fb2f9185e57.jpg

20250624_151834.thumb.jpg.5bf2c27f01bad86da7565c3fded4a3f6.jpg

• Μου αρέσει 1
  • Ευχαριστώ 1
Δημοσιεύτηκε

Φανατικός των explore scientific   Oταν  κυκλοφόρησε εδώ στις αγγελίες ένα ES  14mm 100°  σε πολύ καλή τιμή   το είχα ψάξει και εγώ  αρκετά στα ξένα φόρα   και  όντος  οι κριτικές του ήταν πολύ πολυ καλές  ,   δυστυχώς  δεν προχώρησα στην αγορά του  λόγο του ότι  είχαν προτεραιότητα άλλες παρατηρισιακές  ανάγκες   και  του ότι  η κάννη των 2" κατά κάποιο τρόπο ήταν περιορισμός  στην ευελιξία    θεωρώντας πως  η μελλοντική αγορά ενός APM 13mm 100°  θα ήταν  ποιο πρακτική    με εξίσου πολύ καλές κριτικές  .      ....   

• Μου αρέσει 1

Καθαρούς ουρανούς 

1 hour ago, τσιαγκας προδρομος said:

Φανατικός των explore scientific   Oταν  κυκλοφόρησε εδώ στις αγγελίες ένα ES  14mm 100°  σε πολύ καλή τιμή   το είχα ψάξει και εγώ  αρκετά στα ξένα φόρα   και  όντος  οι κριτικές του ήταν πολύ πολυ καλές  ,   δυστυχώς  δεν προχώρησα στην αγορά του  λόγο του ότι  είχαν προτεραιότητα άλλες παρατηρισιακές  ανάγκες   και  του ότι  η κάννη των 2" κατά κάποιο τρόπο ήταν περιορισμός  στην ευελιξία    θεωρώντας πως  η μελλοντική αγορά ενός APM 13mm 100°  θα ήταν  ποιο πρακτική    με εξίσου πολύ καλές κριτικές  .      ....   

Πράγματι οι APM είναι φτηνότεροι και οπτικά αποδίδουν εξίσου ή και καλύτερα από κάποιους ES και κοντά στους Ethos.

Όμως για το βάθος του χρόνου οι ES μου φαίνονται καλύτερης και πιο αξιόπιστης κατασκευής (αδιαβροχοποίηση τελευταίου σταδίου-αντέχουν δηλαδή και εξ ολοκλήρου βύθιση σε νερό) όχι ότι θα τους βουτήξεις, αλλά αντέχοντας ακόμη και βύθιση σημαινει πως η πιθανότητα να παρουν απλη υγρασία ελαχιστοποιειται ακομη πιο πολύ. Ειναι και γεμισμένοι με Αργό. Επίσης το μεγαλύτερο βάρος σημαίνει και πιο ενισχυμένη θωράκιση. Απλά μέταλλα έχουν έτσι και αλλιώς αν κάποιο είχε ανθρακονημα να το συζητούσαμε και αλλιώς.

Screenshot_20250624_180750_ChatGPT.thumb.jpg.dcb12bdc267586c5ae783fed3ad1dcb2.jpg

Screenshot_20250624_180802_ChatGPT.thumb.jpg.43f3c91140a6af64235e89d73fb0d3e1.jpg

Δημοσιεύτηκε

Η δική μου εμπειρία με ευρυγώνιους σταματάει σε A.F.O.V=82o.

Ο Βαγγέλης που έχει φακούς με πεδίο 92ο,βεβαιώνει ότι μπορείς να έχεις πρόσληψη ταυτόχρονα ολόκληρου του πεδίου.Εντυπωσιακό και θελκτικό πράγματι!

Με τους 100ο όμως δεν έχω διαβάσει κάτι ανάλογο.

Ταυτόχρονη πρόσληψη ολόκληρου του πεδίου γίνεται με φακό 100ο;

Έχει νόημα να πληρωθεί φακός για το επιπλέον πεδίο,όταν δεν μπορείς να το δεις με τη μία ολόκληρο και πρέπει να περιστρέψεις το μάτι σου;

Γιατί να μην πάρεις καλύτερα 92ο με πλήρη κάλυψη του πεδίου;

Με τα βάρη των φακών τί γίνεται;Μερικοί είναι θηρία και θέλουν αντίβαρα.

• Μου αρέσει 1

"Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman

"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων

Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]

Δημοσιεύτηκε
7 minutes ago, fotodektis said:

Ο Βαγγέλης που έχει φακούς με πεδίο 92ο,βεβαιώνει ότι μπορείς να έχεις πρόσληψη ταυτόχρονα ολόκληρου του πεδίου.Εντυπωσιακό και θελκτικό πράγματι!

Το βεβαιώνω ξανά. Είναι εμπειρία όπως τους Delos, Pentax XW, Morpheus απλά σε 92° μοίρες. Πελώριο πεδίο με μια ματιά.

Στους 100° πρέπει να στρίβεις το κεφάλι για τις μοίρες πέρα των 70° και χάνεις το κέντρο.

9 minutes ago, fotodektis said:

Με τα βάρη των φακών τί γίνεται;Μερικοί είναι θηρία και θέλουν αντίβαρα.

Είναι θηρία όλα αυτά πάνω κάτω. Και τα 100° αλλά κυρίως τα 92°. Θέλει αντίβαρο.

10 minutes ago, fotodektis said:

Γιατί να μην πάρεις καλύτερα 92ο με πλήρη κάλυψη του πεδίου;

Αν δεν υπαρχουν στη συλλογη 92° και μεταξύ 100° (ανεξαρτήτως μαρκας) ή 92° ES, ξεκάθαρα 92°. Ειδικά τώρα π.χ. που ο 17αρης έχει 398 ευρώ είναι πραγματικά VFM.

• Μου αρέσει 1
Δημοσιεύτηκε

Είμαι ένα βήμα πριν. Με copy το link από το site της Bresser τελικά το αφήνουν τόσο στο astroshop. Είναι δελεαστικό.. Θα το σκεφτώ γιατί δεν είναι ότι είναι απαραίτητο

Screenshot_20250624_155641_Gmail.thumb.jpg.c8e51e5882cfcb0f0fac3b581433e8ac.jpg

Η κίνηση τους αυτήν είναι μετά από επικοινωνία  και υπόδειξη του link της bresser   ή έχουν  και αυτοί στο site του αυτόματα την έκπτωση ;

Το επεξεργάστηκε ο τσιαγκας προδρομος

Καθαρούς ουρανούς 

1 hour ago, τσιαγκας προδρομος said:

Η κίνηση τους αυτήν είναι μετά από επικοινωνία  και υπόδειξη του link της bresser   ή έχουν  και αυτοί στο site του αυτόματα την έκπτωση ;

Βρίσκεις το προϊόν που θες

Το ανοίγεις 

Και κάτω από την τιμή λέει σε ένα σημείο too expensive?

Πατάς πάνω και αντιγραφεις το link καταστήματος που το βρήκες πιο φτηνά και βάζεις το mail σου

Μετά σου στέλνουν ειδικό λινκ στο μειλ σου με την ίδια τιμή 

Screenshot_20250625_111709_Chrome.thumb.jpg.14ed2660d9184d74e8bf31f42fcc7e30.jpg

Screenshot_20250625_112112_Chrome.thumb.jpg.8ad2e2ffeb8d866a4a66df0af7397c9e.jpg

Δημοσιεύτηκε
5 hours ago, Canopus said:

Εγώ σε αυτά τα Specs θα κοίταζα και τους NAV HW της Nikon (17/14mm και 12.5/10mm. Η καλύτερη αγορά προσοφθαλμίου που έχω κάνει ποτέ

Είναι λίγο φαρμάκι οι τιμές τους. Ο ένας κοστίζει όσο οι δύο 92° της ES μαζί.  Και 3πλασια από τον 14mm 100°.

Είναι σαν δύο προσοφθάλμια σε ένα? Διατηρούν τις 102° και στις δύο εστιακες που προσφερει το κάθε ένα? Η πρόσληψη πεδίου είναι εύκολη με μια ματιά?

Δημοσιεύτηκε
On 24/6/2025 at 6:15 ΜΜ, fotodektis said:

Έχει νόημα να πληρωθεί φακός για το επιπλέον πεδίο,όταν δεν μπορείς να το δεις με τη μία ολόκληρο και πρέπει να περιστρέψεις το μάτι σου;

Έχει νόημα όταν γλιτώνοντας 849-298 (προσφορά bresser)=551 ευρώ έχεις έναν 95% Ethos. Σε blind tests τους ξεχωρίζουν 50-50. Άρα μιλάμε για εξαιρετική απόδοση του ES. Και όπως είπα πρόκειται για lifetime εξοπλισμό.

20250626_073514.thumb.jpg.f6805dfd5a0243b7967d4ef5a2c80e85.jpg

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης