Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλο το forum σκέφτομαι να αγοράσω το SKYWATCHER DOBSON STARGATE 20 go to η χρήση του θα είναι για βαθύ διάστημα έχω ένα skywatcher 10’ και ένα unistellar odyssey pro θα ήθελα να  ρωτήσω αν το stargate μπορώ να το χρησιμοποιήσω για αστροφωτογραφια και αν αξίζει ο κόπος μιας και τώρα έχω καλά αποτελέσματα με το odyssey 

Δημοσιεύτηκε

Δες στο youtube ένα παιδί από τη Λιθουανία το κανάλι λέγεται being with cosmos και δες τι κάνει με ένα rasa11 πάνω σε μια eq8 στην ουσία κάνει eaa (electronically assisted astronomy) μπορεί και πιάνει γαλαξίες mag 17 mag18 και μάλιστα με ένα λεπτό ή με δύο λεπτά εκθέσεων το κάθε sub στο sharpcap κι αυτό γιατί συλλαμβάνει μεγάλη ποσότητα φωτός με πλήρως διορθωμένο πεδίο απλά στο είπα για να δεις και αυτή την όψη από ένα σημείο και μετά παίζει μεγάλο ρόλο πόσο σκοτεινό ουρανό έχεις..αυτά από μένα Καλή χρονιά 

• Μου αρέσει 1
Δημοσιεύτηκε

Η αλήθεια είναι ότι αυτό το βίντεο δεν το είχα δει !! Ο ουρανός στην περιοχή μου έχει μηδενική φωτορύπανση (βρίσκομαι σε ορεινό χωριό τον Γρεβενών ) έχω δει βίντεο με ένα 16’ truss tube σε μια eq8 βέβαια δεν ξέρω η eq 8 αν μπορεί να σηκώσει το βάρος ενός 20’ 

Δημοσιεύτηκε

Δεν νομιζω να το σηκωσει το εικοσαιντσο φιλε μου θα πρεπει να πας σε στηριξεις ακομα πιο ισχυρες με οτι συνεπαγεται αυτο(κοστος,βαρος,αψογο ζυγισμα,) καθως και η οδηγηση θα ειναι προκληση και δε ξερω στο τελος αν ολα πανε καλα η φωτο σου αν θα εχει οντως διαφορά μεγαλη σε σχεση με ενα δεκαιντσο εγω στη θεση σου αν ειχα τοσο καλο ουρανο θα ειχα ενα δεκαεξαιντσο dob για παρατηρηση και πανω στην eq8 θα εβαζα ενα rasa 8 ή 11 και θα εκανα live imaging και αστροφωτογραφια και δε θα καταπιανομουν με εικοσαιντσα που θα μου βαζαν "μπελαδες"...οπως και να χει ευχομαι οτι αποφασισεις να το χαρεις 

Δημοσιεύτηκε
17 minutes ago, Kondylis said:

Δεν νομιζω να το σηκωσει το εικοσαιντσο φιλε μου θα πρεπει να πας σε στηριξεις ακομα πιο ισχυρες με οτι συνεπαγεται αυτο(κοστος,βαρος,αψογο ζυγισμα,) καθως και η οδηγηση θα ειναι προκληση και δε ξερω στο τελος αν ολα πανε καλα η φωτο σου αν θα εχει οντως διαφορά μεγαλη σε σχεση με ενα δεκαιντσο εγω στη θεση σου αν ειχα τοσο καλο ουρανο θα ειχα ενα δεκαεξαιντσο dob για παρατηρηση και πανω στην eq8 θα εβαζα ενα rasa 8 ή 11 και θα εκανα live imaging και αστροφωτογραφια και δε θα καταπιανομουν με εικοσαιντσα που θα μου βαζαν "μπελαδες"...οπως και να χει ευχομαι οτι αποφασισεις να το χαρεις 

το stargate 20’θα το κρατήσω για παρατήρηση μιας και θα είναι μόνιμα έξω θα βάλω στην eq 8 ένα rasa11 όπως είπες με ενδιαφέρει πολύ να πάρω ένα αξιόλογο αποτέλεσμα και σε μια eq 6 που έχω στην άκρη το 10’ μόνο για παρατήρηση και να το κάνω δώρο στον γιο μου είναι εξοικειωμένος με ένα μικρό dob που είχαν κάνει εμένα δώρο όταν ειμουν παιδί 

4 hours ago, βολιωτης said:

Έχεις σκεφτεί να χρησιμοποιήσεις το smart eye στο 10ιντσο;

Στην αρχή είχα σκεφτεί να πάρω το smart eye αλλά αγόρασα το unistellar odyssey pro που έχει και προσοφθαλμιο και λειτουργεί όπως το smart eye το  πήρα και λόγο φορητότητας εύκολης μεταφοράς και παρατήρησης κύριος όταν πάω κάποιος ταξίδι για μέρες το έχω πάντα μαζί μου άσχετα αν το χρησιμοποιήσω ..

Δημοσιεύτηκε (επεξεργάστηκε)

Καλησπέρα,Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά! 🙂

Πριν κάποια χρόνια είχα ενδιαφερθεί για το SW Stargate 18".

Από αξιόπιστη πηγή πληροφορήθηκα ότι είχε θέματα αξιοπιστίας η βάση του.

Δεν γνωρίζω αν έχουν διορθωθεί τα προβλήματα που είχε η βάση τόσο στο 18",όσο και στο μεταγενέστερο 20".

Αρκετά αργότερα σε review εντυπώσεων (και όχι σχολαστικής εξέτασης και μετρήσεων) ενός Stargate 20" go-to,δεν είχα διαβάσει κάτι αρνητικό για την βάση του.

Πριν προχωρήσεις στην αγορά του,βεβαιώσου ότι η βάση του είναι στιβαρή και αξιόπιστη!

Είχα δει και στα μεταχειρισμένα στις αγγελίες του φόρουμ πριν καιρό να πωλείται ένα 20" ενιαίου σωλήνα σε συμφέρουσα τιμή.

Ψάξε και αυτή την επιλογή,αφού βεβαιωθείς ότι το "σηκώνει" (βάροςΧμήκος=ροπές) η EQ-8 που έχεις.

Μια άλλη επιλογή που μάλλον σηκώνει η EQ-8, είναι κάποιο κοντύτερου σωλήνα (=> μικρότερες ροπές),σε σχέση με νευτώνιο,π.χ MEADE SCT μεταχειρισμένο.Υπάρχουν στο εξωτερικό ευκαιρίες σε τέτοια τηλεσκόπια.

Το επεξεργάστηκε ο fotodektis

"Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman

"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων

Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]

Δημοσιεύτηκε (επεξεργάστηκε)

Θα κάνεις δουλειά με lucky imaging ψάξε λίγο google να δεις τι παιζει. Επίσης σίγουρα με το Smart Eye της PegasusAstro. 

@

https://astrobiscuit.com/best-gear-for-lucky-imaging/

Το επεξεργάστηκε ο themis_kart

Gazing at the universe through the ΄Eyes΄ of an astrophotographer...!!!

http://www.astrothemis.gr

Greek Astrophotography Discord Chat!

https://discord.gg/2DUPacrNfM

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης