τσιαγκας προδρομος Δημοσιεύτηκε 6 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε 6 ώρες πριν (επεξεργάστηκε) Καλησπέρα φίλοι αστροπαρατηρητές , τον τελευταίο καιρό παρατηρώ και από τον ουρανό της Θεσσαλονίκης αλλά και αυτές τις ημέρες από Σέρρες κάποια φωτεινά αντικείμενα που δεν είναι όμως όπως οι δορυφόροι όπως τους ξέρουμε αυτά κινούνται με τετραπλάσια ταχύτητα ίσως και παραπάνω , δεν είναι φωτεινές κουκκίδες αλλά κάτι ποιο θαμπό και θολό σαν να κοιτάς σφαιρικό σμήνος ας πούμε και διατρέχει το πεδίο 3° με ταχύτητα που δεν πρόλαβενεις να το ακολουθήσεις ακόμη και χειροκίνητα . Αν και νομίζω πως τα starling φαίνονται όπως οι γνωστοί σε όλους μας δορυφόρους φωτεινές κουκκίδες που απλά πάνε λίγο ποιο γρήγορα λόγο χαμηλής τροχιάς .. Έχει παρατηρήσει κανείς κάτι αντίστοιχο; Το επεξεργάστηκε 5 ώρες πριν ο τσιαγκας προδρομος Καθαρούς ουρανούς
draculas Δημοσιεύτηκε 5 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε 5 ώρες πριν Καλησπέρα. Αν και δεν έχω δεί ποτέ κάτι αντίστοιχο όπως αυτό που περιγράφεις, σκέφτομαι διάφορες εξηγήσεις. Αν είναι θολό και πολύ γρήγορο, μήπως είναι κάποιος που πετάει drone και λόγο κοντινής απόστασης εμφανίζεται θολό (μη εστιασμένο) και εμφανίζεται να κινείται και πολύ πιο γρήγορα από οτιδήποτε σε τροχιά; Μια άλλη εξήγηση είναι να είναι όντως κάτι σε χαμηλή τροχιά (άρα κινείται και πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με τα αντικείμενα σε πιο ψηλές τροχιές) και να εμφανίζεται θολό ή θαμπό επειδή π.χ. απλά να το βλέπεις μέσα από στρώμα υγρασίας, κακού seeing, ή απλά επειδή περνάει μέσα από τον φακό πολύ γρήγορα και να φαίνεται "θαμπό" επειδή δεν προλαβαίνεις να εστιάσεις πάνω του και να το βλέπεις "κουνημένο" ή σαν "μουντζούρα" Το τελευταίο μου έχει τύχει όταν προσπαθούσα να ακολουθήσω τον ISS με το dob, για δύο λεπτά έβλεπα μια κουνημένη μουντζούρα αλλά για λίγα milliseconds που κατάφερα και ακολούθησα ακριβώς την κίνηση του, είδα καθαρά το σχήμα του
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα