Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα,

Θα ήθελα τη βοήθεια σας διότι έχω ένα τεράστιο δίλημμα τώρα που πρέπει να συμπληρώσω το μηχανογραφικό μου. 

Έγραψα 18.700 μόρια και περνάω και ηλεκτρολόγων μηχανικών εκτός από φυσικό. Το σκεφτόμουν σοβαρά για ηλεκτρολόγων διότι μου αρέσει αρκετά κάτι περισσότερο hands on και πειραματικό απλά πάλι στο πίσω μέρος του μυαλού μου σκέφτομαι ότι θα μου άρεσαν περισσότερο τα μαθήματα του φυσικού. Από πολύ μικρή είχα τρέλα με την αστροφυσική και πάντα ήθελα φυσικό. Αυτό που φοβάμαι βέβαια για το φυσικό είναι ότι θα είναι αρκετά θεωρητικό και ίσως με απογοητεύσει παρόλο που έχω μεγάλη περιέργεια γενικά να μάθω πράγματα για το σύμπαν κλπ. 

Οι φόβοι μου για το φυσικό είναι ότι:

1) ίσως είναι αρκετά θεωρητικό και εμένα θα μου άρεσε περισσότερο στην καθημερινότητα μου να ασχολούμαι με κάτι πιο πειραματικό 

2) έχει περισσότερο αβέβαιο μέλλον και θα χρειάζεται να μετακινούμαι από μέρος σε μέρος χωρίς να έχω μια σίγουρη δουλειά 

3) είναι δύσκολο κάποιος να ακολουθήσει ακαδημαϊκή καριέρα στα πανεπιστήμια στο εξωτερικό

Αυτοί οι φόβοι θεωρείτε πως ισχύουν ;;

Προσωπικά έχω, όπως είπα και πριν, μεγάλη περιέργεια για το σύμπαν για πολλά πράγματα σχετικά με τη φυσική που είναι όμως θεωρητικά. Θα μου άρεσε γενικά να μεταδίδω τις γνώσεις μου σε άλλους ή ίσως να δουλεύω αρκετά εργαστηριακά. Το πιο σημαντικό από όλα, θα ήθελα να είναι το αντικείμενο μου πάνω στην αστροφυσική και φοβάμαι ότι αυτό συνδυάζεται περισσότερο με μια δουλειά "γραφείου" και όχι με κάτι πρακτικό και εργαστηριακό. 

Είμαι αρκετά μπερδεμένη διότι κατά βάθος ξέρω τι είναι αυτό που αγαπώ περισσότερο απλά με σταματάει ο φόβος για την επαγγελματική αποκατάσταση και για το ότι ίσως είναι αρκετά θεωρητικό για εμένα, όσο κι αν μπορεί να  απολαύσω τα μαθήματα του φυσικού.

Από ηλεκτρολόγων αν πάω θα προσπαθήσω να προσεγγίσω την αστρονομία από την πλευρά του engineering αλλά και πάλι εκεί νιώθω ότι θα υπάρχουν πολλά παιδιά που θα είναι καλύτεροι από εμένα, θα έχουν πάει σε διαγωνισμούς ρομποτικής, θα ξέρουν καλά προγραμματισμό κλπ. Και ταυτόχρονα, νιώθω ότι παρατάω το παιδικό μου όνειρο και σκέφτομαι τι θα γινόταν αν το είχα ακολουθήσει. Αντιθέτως, εγώ νιώθω σαν να έχω προβάδισμα από το φυσικό, πχ έχω κάνει internship τώρα το καλοκαίρι δύο βδομάδες στη σωματιδιακή φυσική στη Γερμανία με το που τελείωσαν οι πανελλήνιες, προσπαθώ να έχω διασυνδέσεις με ανθρώπους του χώρου, έχω πάει σε διαγωνισμούς αστρονομίας κλπ. Ίσως να έχω ρομαντικοποιήσει στο μυαλό μου την ιδέα του να σπουδάσω στο φυσικό αλλά όπως και να έχει φοβάμαι την οικονομική αστάθεια που μπορεί να έχω μελλοντικά από αυτό αλλά και το υπερβολικά θεωρητικό σαν τμήμα. 

Τι πιστεύετε θα μπορούσα να κάνω; Ευχαριστώ πάρα πολύ για όποια συμβουλή σας!! 

Δημοσιεύτηκε (επεξεργάστηκε)

Πιστεύω  πως  αν ακολουθήσεις το ηλεκτρολόγος μηχανικός   θα έχεις πολύ ποιο εύκολα πρόσβαση στην αγορά εργασίας    .

Το επεξεργάστηκε ο τσιαγκας προδρομος
  • Ευχαριστώ 1

Καθαρούς ουρανούς 

Δημοσιεύτηκε

Αρκετοί πιστεύω είχαμε παρόμοια διλήμματα....Ο ρομαντικός ...θαυμάζει όσους καταφέρνουν να κάνουν αυτό που αγαπούν καθημερινή ενασχόληση .....Ο ρεαλιστής ....ξέρει ότι πρέπει να "ακούει" την εποχή στην οποία ζει και να προσαρμόζεται.....! Θα ήταν μη συνετό να πούμε εμείς κάτι για το μέλλον σου ...γιατί είναι το δικό σου κ μονο εσύ ξέρεις τις δυνάμεις σου κ τις αντοχές σου ! Όμως κ μόνο που σε προβληματίζει κ ψαχνεσαι σημαίνει ότι είσαι σε καλό δρόμο κ πιστεύω ότι θα επιλέξεις το κατάλληλο για σένα στο τέλος ! Φιλικά κ με εκτίμηση η απάντηση μου ! 

• Ευχαριστώ 1

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης