Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Ορίστε μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή κιαλιών. Η σχεδίαση είναι πολύ παλιά (Γαλιλαίος). Τα έχω προμηθευθεί εδω και ενα χρόνο ίσως περισσότερο και είναι πάρα πολύ ευχάριστα. Μάλιστα παράγγειλα και τα φιλτράκια που δίνει η Omegon για ηλιακή παρατήρηση! Τίμια πρόταση, αλλά προσοχή φροντίστε να έχετε IPD >= 6εκ (απόσταση κορών οφθαλμών) αλλιώς αγοράστε τα 40άρια. Ελαφριά, εύχρηστα με εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

https://astronomynow.com/2025/06/10/binoculars-to-boost-your-night-sky-viewing/

Screenshot2026-08-13at16_49_26.png.8ff97b3d01cde075e2df0bf08bb402d7.png

Δημοσιεύτηκε (επεξεργάστηκε)

Έχω τα БГШ 2.3x40 28° από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης. Ενδιαφέροντα, αλλά δεν μπορώ να πω πως συγκρίνονται με τα πρισματικά. Περισσότερο ενισχυμένα γυαλιά είναι (με ελαφρά μεγέθυνση και διόρθωση της μυωπίας) παρά κιάλια.

Εδώ και πολλά χρόνια κουβαλώ πάντοτε μαζί μου το ιστορικό Seibert Emoscop που είναι Γαλιλαϊκό μονοκιάλι 2.5x1.3. Το χρησιμοποιούσα για να δω τις διαφάνειες στα συνέδρια, αντικείμενα στα μουσεία και τις βιτρίνες, πινακίδες όπου δεν έβγαζα τα γράμματα, αλλά κυρίως ως λούπα και μικροσκόπιο 5-30x. Δεν μπορώ να το αποχωριστώ αν και πλέον τις δουλειές αυτές κάνουν το Zeiss 6x18, η Belomo 10x και οι κάμερες των σύγχρονων κινητών. Αλλά αυτό είναι μικροσκοπικό ενώ τα Γαλιλαϊκά κιάλια μεγάλης διαμέτρου είναι σχετικά ογκώδη και βαριά.

IMG_20260814_112608.thumb.jpg.a2c38047b07222861129b53b571d048a.jpg

Το επεξεργάστηκε ο kkokkolis

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Τα πλεονεκτήματα στα Ομεγκον είναι βέβαια το πεδίο @ 36° το οποίο εντυπωσιάζει, το μικρό τους βάρος/μέγεθος και η δύναμη τους +1 ...+1.5 mag! Επειδή όμως η κλίμακα είναι λογαριθμική αυτή η διαφορά 4πλασιάζει την ικανότητα να δείς στα σκοτάδια... στη θεωρία :) Φανταστείτε τα σαν το ορεκτικό πριν το κυρίως 

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης