Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Ξαναφερνει τα πολυ καλα (για το κοστος τους) κιαλια 10χ50 με αλλη μαρκα αυτη τη φορα,(πωλουνται ως bresser οχι ως meade) και 3€ ακριβοτερα(ακριβηναν τα καυσιμα :D :D :D ).
  • Απαντήσεις 188
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε
KOSTAKIS μπορείς να διευκρινήσεις τι θες να πεις, γιατί δεν κατάλαβα ακριβώς και πολύ πιθανόν να με ενδιαφέρει το θέμα. LIDL ΚΥΑΛΙΑ ΤΙΜΗ? Ευχαριστώ
Δημοσιεύτηκε

Να κάνω και γω σαν άσχετη που είμαι μια ερώτηση: Για να μπορέσω να παρατηρήσω με τα συγκεκριμμένα κυάλια τον ουρανό τι άλλο πρέπει να διαθέτω;;

Μιας και δεν έχω εξοπλισμό και μου δόθηκε η ευκαιρία να αποκτήσω θα με διαφωτίσετε λίγο;;

Δημοσιεύτηκε
Για να μπορέσω να παρατηρήσω με τα συγκεκριμμένα κυάλια τον ουρανό τι άλλο πρέπει να διαθέτω;;

Ενα απλο χαρτη (για αρχη), ενα φακο (κοκκινο, για να μην σου χαλα την νυχτερινη οραση) και ξαστερες νυχτες... :mrgreen:

Ad Astra Per Aspera

www.agapioselia.com

Δημοσιεύτηκε

Βάλε κι ένα απλό (ας είναι και φτηνό) φωτογραφικό τρίποδο.

Παρότι το 10x50 δουλεύει οριακά και στα χέρια, εν τούτοις θα σε βοηθήσει να παρατηρήσεις κάποιους "μικρούς' στόχους.

Δημοσιεύτηκε

Σωστά Γιάννη, επειδή σ΄αυτές τις μεγεθύνσεις απαιτείται ψάξιμο του ουρανού, προκειμένου να δεις – στα όρια της όρασης πολλές φορές – πολλά αντικείμενα του βαθέως ουρανού, θεωρώ κι εγώ την χρήση ενός φθηνού έστω τρίποδου απαραίτητη, παρότι τα 10x50 τα κρατάς και με τα χέρια.

Το τρίποδο μαζί με έναν red dot finder, μπορεί να κάνει θαύματα για κάποιον αρχάριο και όχι μόνο. Η προσαρμογή του δεύτερου πάνω στα κιάλια, θα μπορούσε να γίνει μέσω κάποιας πατέντας, ή για κάτι πιο μόνιμο κοιτάξτε αυτό: http://www.burgessoptical.com/Accessories/Z-Bracket.html

Αν τα κιάλια αυτά της Bresser είναι τα ίδια με τα προηγούμενα της Meade,

που έφεραν τα LIDL πέρυσι (το πιθανότερο – ίδιος κατασκευαστής) τα συστήνω ανεπιφύλακτα ως πρώτα κιάλια για αρχάριο. Σε κάθε περίπτωση δεν κοστίζουν πάνω από μια μετριοπαθή έξοδο διασκέδασης κάποιο βράδυ, και σε τελική ανάλυση, υπάρχει πάντα και η επιλογή της επιστροφής τους εντός μηνός από την απόκτησή τους.

Φιλικά

PapGeo

Δημοσιεύτηκε
Να 'στε καλά!!Ενθουσιάζομαι!!Η πρώτη μου εξόρμηση θα γίνει στα Γιάννενα -αφού εκεί σπουδάζω-αλλά ευτυχώς τέτοια εποχή έχει αρκετά καθαρό ουρανό και τα επίπεδα της φωτορύπανσης είναι σχετικά χαμηλά!! :cheesy:
Δημοσιεύτηκε
Σωστά Γιάννη, επειδή σ΄αυτές τις μεγεθύνσεις απαιτείται ψάξιμο του ουρανού, προκειμένου να δεις – στα όρια της όρασης πολλές φορές – πολλά αντικείμενα του βαθέως ουρανού, θεωρώ κι εγώ την χρήση ενός φθηνού έστω τρίποδου απαραίτητη, παρότι τα 10x50 τα κρατάς και με τα χέρια.

Το τρίποδο μαζί με έναν red dot finder, μπορεί να κάνει θαύματα για κάποιον αρχάριο και όχι μόνο. Η προσαρμογή του δεύτερου πάνω στα κιάλια, θα μπορούσε να γίνει μέσω κάποιας πατέντας, ή για κάτι πιο μόνιμο κοιτάξτε αυτό: http://www.burgessoptical.com/Accessories/Z-Bracket.html

Αν τα κιάλια αυτά της Bresser είναι τα ίδια με τα προηγούμενα της Meade,

που έφεραν τα LIDL πέρυσι (το πιθανότερο – ίδιος κατασκευαστής) τα συστήνω ανεπιφύλακτα ως πρώτα κιάλια για αρχάριο. Σε κάθε περίπτωση δεν κοστίζουν πάνω από μια μετριοπαθή έξοδο διασκέδασης κάποιο βράδυ, και σε τελική ανάλυση, υπάρχει πάντα και η επιλογή της επιστροφής τους εντός μηνός από την απόκτησή τους.

Φιλικά

PapGeo

Ακριβως ότι χρειάζεται κάποιος για να παρατηρήσει τον ουρανο με κιάλια

=D> =D> =D> =D>

Και κάποια απο αυτα που μπορούμε να δούμε με κιάλια :

http://www.minds.may.ie/~astro2/IFASData/IFASBinocularHandbook.pdf

πολύ ενδιαφέρον αρχειο

( Με χώρο για προσωπικη καταγραφή - μελετη! )

"blackjanuaryout"
Δημοσιεύτηκε
Γεια σου Hunter.Για να ειμαι πιο σαφης:Οποιος δεν εχει κυαλια,και δεν μπορει να δωσει πολλα χρηματα για να αποκτησει ενα ζευγαρι της προκοπης,αυτη ειναι η καλυτερη περιπτωση που θα μπορουσε να του τυχει.(φυσικα μιλω ως ευχαριστημενος κατοχος)
Δημοσιεύτηκε
Ειχα παρει περυσι τα κυαλια της meade που εδιναν τα lidl και με αυτα εβλεπα εχθες τον Δια και 3 παρακαλω δορυφορους απο το μπαλκονι μου στην Αθηνα και χωρις τριποδο. Ειναι οτι πρεπει για καποιον που ξεκιναει...
12923506513ffaeef0ecd23.gif
Δημοσιεύτηκε
Ρε παιδιά αυτά τα κυάλια τα είχα πάρει από τον αντιπρόσωπο της Meade πριν κάπου 6 χρόνια για 150 ευρώ σημερινά. Και τώρα κάνουν 30; Είναι δυνατόν να είναι τα ίδια; Έχουν επιστρώσεις κπλ?
IK Observing System
Δημοσιεύτηκε

Εγώ πιστεύω ότι ως Bresser που πωλούνται θα είναι κατώτερης ποιότητας των Meade και γι' αυτό και πιο φθηνά.

Μου κάνει πάντως εντύπωση, γιατί αυτά στη φωτογραφία ειναι ολόιδια με της Meade.

IK Observing System
Δημοσιεύτηκε

Εγω παντως τα εχω αγορασει (τα ιδια) σε

"εκδοση" Meade και αν δεν κανω λαθος 19,9€.Που βλεπεις το παραξενο?

Το διοπτρικο τηλεσκοπιο που εδινε το λιντλ για 70-80€,υπαρχει στην αντιπροσωπια αντι 190€.Αυτες οι τεραστιες διαφορες υπηρχαν και σε αλλα προιοντα meade-bresser,που κατα καιρους ηρθαν στα λιντλ.

Μιλαμε για εξακριβωμενα ιδια προιοντα,οχι "περιπου ιδια".Και εδω φυσικα παει περιπατο ο ισχυρισμος "εξοδα μεταφορας,τελωνεια κ.λ.π."

Ναι,η αλυσιδα λιντλ ισως αγοραζει φθηνοτερα λογω ποσοτητων,και επιλογης προιοντων,αλλα δεν τα παιρνει τσαμπα!Και ουτε γινονται εκπτωσεις στα τελωνεια και στις μεταφορικες.

Τελως παντων,ελευθερη αγορα ειμαστε,ο καθενας σκεπτεται και αποφασιζει.

Και η γνωμη του σεβαστη.

(Παντως η απορια μου μενει:αξιζουν τα κυαλια την πολλαπλασια τιμη της αντιπροσωπιας(οποτε το λιντλ πουλαει τσαμπα) ή η ποιοτητα τους αξιζει μονο για τα 22 € του λιντλ (οποτε ο αντιπροσωπος........) :-k :-k :-k :-k :-k :D :D :D :D :D :D

Και φυσικα θα ξανααγορασω.

binoculars.JPG.80894bcc32f0c4b4a86e3b6f6b43483e.JPG

Για οσους προβληματιζονται με την φιρμα,εδω τα βλεπουμε σε εκδοση meade

Δημοσιεύτηκε
Ρε παιδιά αυτά τα κυάλια τα είχα πάρει από τον αντιπρόσωπο της Meade πριν κάπου 6 χρόνια για 150 ευρώ σημερινά. Και τώρα κάνουν 30; Είναι δυνατόν να είναι τα ίδια; Έχουν επιστρώσεις κπλ?

(Παντως η απορια μου μενει:αξιζουν τα κυαλια την πολλαπλασια τιμη της αντιπροσωπιας(οποτε το λιντλ πουλαει τσαμπα) ή η ποιοτητα τους αξιζει μονο για τα 22 € του λιντλ (οποτε ο αντιπροσωπος........) :-k :-k :-k :-k :-k :D :D :D :D :D :D

Ποιός είπε οτι είναι ΟΙΚΟ...ΝΟΜΙΚΟΣ ; ](*,) ](*,)

Είναι και των δύο τα ιδια .

Φακοι πολυεπιστρωμένοι (οχι πλήρως )!!

"blackjanuaryout"
Δημοσιεύτηκε
Και εδω φυσικα παει περιπατο ο ισχυρισμος "εξοδα μεταφορας,τελωνεια κ.λ.π."

=D> =D> =D> ... τα εχω πει χιλιες φορες εδω στο ΑστροΒοξ!

Ναι,η αλυσιδα λιντλ ισως αγοραζει φθηνοτερα λογω ποσοτητων,και επιλογης προιοντων,αλλα δεν τα παιρνει τσαμπα!Και ουτε γινονται εκπτωσεις στα τελωνεια και στις μεταφορικες.

=D> =D> =D> ... τα εχω πει χιλιες-μια φορες εδω στο ΑστροΒοξ!

Τελως παντων,ελευθερη αγορα ειμαστε,ο καθενας σκεπτεται και αποφασιζει. Και η γνωμη του σεβαστη.

=D> =D> =D> ... τα εχω πει χιλιες-δυο φορες εδω στο ΑστροΒοξ!

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

http://www.perseus.gr

Δημοσιεύτηκε

Παρεπιπτόντως, τώρα που πήγα στο βουνό ξετρύπωσα κάτι κυάλια

που πρέπει να είναι ίσως και εικοσαετίας (του θείου)

είναι ZENITH 10X50 (μαζί με κάποιο όνομα μοντέλου που δε θυμάμαι)

σε δερμάτινο κουτί αρχαίου τύπου

τα δοκίμασα και μου φάνηκαν καλά

Είναι όντως καλά;;

Δημοσιεύτηκε

Επειδη ειχα και εγω Ρωσσικα παλιοτερα(πολυεπιστρωμενα κ.λ.π.),συγκρινοντας τα με τα meade/bresser,η διαφορα σε φωτεινοτητα,και χρωματικο σφαλμα,ειναι παρα πολυ μεγαλη,και υπερ των κυαλιων του λιντλ.

=D> =D> =D>

Δημοσιεύτηκε

κατόπιν προσεκτικης αναγνωσης των ανωτερω γραφομενων και σε συνδυασμο με την προσφατη ζημια που υπεστησαν τα κυαλια μου...

(ηθελα να δω αν μπορουν να πεταξουν... και τα εκτοξευσα στο κεφαλι προσφιλους μου προσωπου :ρ)

απεφασισα να προβω κι εγω στην αγορα...

Υ.Γ : τελικως κατεληξα στο συμπερασμα πως ουτε τα κυαλια ...πετανε... ! ! ! :cheesy:

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης