CarlSagan Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30, 2006 Φανταζομαι Δημητρη οτι εκμεταλευτηκατε και την αλλαγη της ώρας και περατηρήσατε 1 ώρα παραπάνω! Το θετικό με τον χειμωνα ειναι οτι οταν ειναι 12 τα μεσάνυχτα μπορούμε να εχουμε ηδη 5 ώρες παρατήρησης. Τα αρνητικά ειναι περισσότερα βέβαια! Κώστας Όλη της τη ζωή μελετούσε το σύμπαν, αλλά είχε παραβλέψει το πιο ξεκάθαρο μήνυμά του. Για τα μικρά πλάσματα σαν εμάς η απεραντοσύνη του γίνεται υποφερτή μονάχα μέσω της αγάπης.C. Sagan. Επαφή.
alepohori Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30, 2006 Φανταζομαι Δημητρη οτι εκμεταλευτηκατε και την αλλαγη της ώρας και περατηρήσατε 1 ώρα παραπάνω! Το θετικό με τον χειμωνα ειναι οτι οταν ειναι 12 τα μεσάνυχτα μπορούμε να εχουμε ηδη 5 ώρες παρατήρησης. Τα αρνητικά ειναι περισσότερα βέβαια! Κώστας εγώ χάρηκα πολύ που είχε πάει η ώρα 7 το πρωί(θερινή) και ακόμα παρατηρούσαμε!πρώτη φορά είδα την Μεγάλη Αρκτο να ανατέλει και τον Ωρίωνα να έχει γείρει εμφανώς προς τη δύση του! για να μη μιλήσω για τον Κρόνο στις 60+ μοίρες!!!Είδα μερικούς από τους δορυφόρους του(φυσικά μη φανταστείτε τίποτα,φωτεινά ίχνη είδα),αλλά όχι το χώρισμα Cassini.Αλήθεια,φαίνεται αυτό με 8"; Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30, 2006 ΣΕ παλαιοτερες συζητησεις γραφεται οτι φαινεται ανετα με 8'' .Μαλιστα με πολυ μικροτςερο ακομη .Με 3.5'' δε το βλεπω παντως . Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
alepohori Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10, 2006 Αύριο Σάββατο 11/11 θα πάω στο γνωστό παρατηρητήριο. Για όσους φίλους σκοπεύουν να έρθουν για πρώτη φορά,να ξέρουν ότι σε απόσταση περίπου 15 χλμ από τα Μέγαρα προς Αλεποχώρι,υπάρχει ένα μικρό δρομάκι δεξιά που βγάζει στην περιοχή 'Λούμπα' και στο άνω Αλεποχώρι(υπάρχει και η σχετική ταμπέλα).Από εκεί το οικόπεδο-παρατηρητήριο,είναι πολύ κοντά!! Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
JOPBOUZAS Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10, 2006 Κατα τι ωρα λες φιλε μου μπορουμε να μαζευτουμε αυριο?παντως βλεπω τον καιρο λιγο αστατο. rc 6"
jupiter Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10, 2006 Κατα τι ωρα λες φιλε μου μπορουμε να μαζευτουμε αυριο?παντως βλεπω τον καιρο λιγο αστατο. Αστεία αστεία ναι και εγώ τον βλέπω κάπως τον καιρο πάντως πραγματικά θα ηθελα να έρθω αλλά δε μπορώ! υ.γ ελπίζω να μη έχει αλεπούδες τριγύρω... scooby doobi dooo!!!!!!
alepohori Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10, 2006 Κατα τι ωρα λες φιλε μου μπορουμε να μαζευτουμε αυριο?παντως βλεπω τον καιρο λιγο αστατο. εγω θα παω σιγουρα(ανεξαρτητως καιρου) το σαββατο το απογευμα.ο καιρος θα βελτιωθει το σαββατο.ετσι λενε οι προγνωσεις τουλαχιστον!!! Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΛΕΩΝ Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18, 2006 Kαι σημερα Σαββατο θα παμε στο Αλεποχωρι.Οσοι θελετε να ερθετε ειστε ευπροσδεκτοι. Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr
KOTS Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18, 2006 Σημερα αξιζει το κοπο. Αν τα καταφερνα θα ερχομουν αλλα δουλευω. Καλη διασκεδαση παιδια.. STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18, 2006 για να μη μιλήσω για τον Κρόνο στις 60+ μοίρες!!!Είδα μερικούς από τους δορυφόρους του(φυσικά μη φανταστείτε τίποτα,φωτεινά ίχνη είδα),αλλά όχι το χώρισμα Cassini.Αλήθεια,φαίνεται αυτό με 8"; Κανονικά φαίνεται και με λιγότερες ίντσες αλλα θέλει καλό seeing και καλή ευθυγράμμιση κατόπτρων...
alepohori Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19, 2006 .....Τέτοια υγρασία δεν έχω ξαναδεί!!!όλα χθες είχαν γίνει μούσκεμα.Σωλήνας,τραπέζι,χάρτης(ευτυχώς αυτός δεν μασάει τίποτα!),χαρτιά αλλά κυρίως όλα τα προσοφθάλμια...Κυριολεκτικά έσταζαν.Φυσικά δε καταφέραμε να δούμε σχεδόν τίποτα,παρά τις προσπάθειες που κάναμε με το πιστολάκι του Λεωνίδα και του Νίκου!Τι να σου κάνει και το πιστολάκι...Κάθε 5 λεπτά όλα γίνονταν πάλι μούσκεμα... Ευτυχώς όμως την Παρασκευή το βράδυ φυσούσε λίγο και ήταν πολύ καλύτερα με πολύ κρύο όμως..Έμεινα όλο το βράδυ,μεγάλο μέρος του οποίου ξόδεψα για τον εντοπισμό του IC10.Πολύ δύσκολος γαλαξίας!Την επόμενη φορά θα προσπαθήσω να τον βρω με την βοήθεια συντεταγμένων.. Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
alepohori Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2006 Αύριο, 16/12/2006 , θα πάω Αλεποχώρι!Επιτέλους! Όποιος φίλος θελήσει να έρθει,παρακαλώ να επικοινωνήσει μαζί μου για την συνάντηση!! Ευχαριστώ Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΛΕΩΝ Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2006 Γεια σου Δημητρη.Με τον Νικο θα βρεθουμε στις 4 στην παραλια στο Αλεποχωρι για καφε.Πριν τις 5 θα ειμαστε στο σημειο παρατηρησης.Φιλικα Λεωνιδας. Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr
MIHALISP Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2006 Γεια σου Δημητρη.Με τον Νικο θα βρεθουμε στις 4 στην παραλια στο Αλεποχωρι για καφε.Πριν τις 5 θα ειμαστε στο σημειο παρατηρησης.Φιλικα Λεωνιδας. Αχχχ.... Σας ζηλευω πραγματικα. Εγω δεν μπορω να βρω παρεα κοντα σε εμενα.(τωρα ψηνω ενα φιλο να παρει τηλεσκοπειο....)Πικρα.
Despet Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2006 Χάσατε το ...Θέαμα της ζωή σας... όσοι δεν ήλθατε !!!!!Χωρίς ..υγρασία,απολαύσαμε πραγματικά ένα βελούδινο ουρανό !!!! Και ένας ...Κρόνος που δε περιγράφεται..... Πέτρος Δεσύπρης Corvus Eye ObservatoryATHENS / S Y R O S http://www.pdesypris.com/http://www.ceo-despet.blogspot.com/
alepohori Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19, 2006 Δεν ανέφερες τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα! Για τον γαλλικό καφέ στο θερμός δεν λέω τίποτα,γιατί κρύωσε πολύ γρήγορα Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
Despet Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19, 2006 Εχεις δίκιο,την άλλη φορά θα έχουμε κονιάκ ,ξηρούς καρπούς και <Ζεστό Ρούμι> ....αρκεί να μη τα βλέπουμε διπλά και νομίζουμε ότι μας φταίει το...προσοφθάλμιο ..!!!! Πέτρος Δεσύπρης Corvus Eye ObservatoryATHENS / S Y R O S http://www.pdesypris.com/http://www.ceo-despet.blogspot.com/
filiatra Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19, 2006 Εχεις δίκιο,την άλλη φορά θα έχουμε κονιάκ ,ξηρούς καρπούς και <Ζεστό Ρούμι> ....αρκεί να μη τα βλέπουμε διπλά και νομίζουμε ότι μας φταίει το...προσοφθάλμιο ..!!!! Κ τι σε χαλαει να βλεπεις το διπλο στον Περσεα τετραπλο? Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Despet Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19, 2006 Παναγιώτη....σκέφθηκα ...το ρεζιλίκι της δημοσίευσης.... ,ότι ο διπλός στο Περσέα είναι...τετραπλός!!!! Καλά Χριστούγεννα στα Φιλιατρά... Πέτρος Δεσύπρης Corvus Eye ObservatoryATHENS / S Y R O S http://www.pdesypris.com/http://www.ceo-despet.blogspot.com/
filiatra Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19, 2006 Καλα Χριστουγεννα κ απο μενα κ με το καλο να υποδεχτουμε το νεο Ετος Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
alepohori Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2006 Σήμερα 23/12/2006 θα ξαναπάω Αλεποχώρι..όσοι πιστοί......ξέρετε... Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
alepohori Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2007 Χθες,βρήκα ένα άλλο σημείο παρατήρησης,πάλι οικόπεδο,1,3 χιλιόμετρα πιο μακριά από το αρχικό. Πλεονέκτημα έναντι του αρχικού:Δεν υπάρχει ίχνος περιφερειακού φωτισμού,διότι δεν υπάρχει ούτε ένα σπίτι εκεί γύρω,αλλά ούτε και μία λάμπα φωτισμού.Να φανταστεί κανείς,ότι αναγκάστηκα να μεταφέρω ολόκληρο το τηλεσκόπιο με την στήριξή του,μερικά μέτρα πιο μακριά,για να μπορώ να βλέπω κάτι μακρινά φωτάκια στο απέναντι βουνό,για ευθυγράμμιση των ερευνητών! ΥΓ.όσο για την πρόσβαση,κανονικά!Υπάρχει χωματόδρομος δίπλα,και το οικόπεδο καλύπτεται από αυτόν με μεγάλους θάμνους! Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΛΕΩΝ Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2007 Προσεχως θα το επισκεφτουμε.Εμεις πηγαμε στο Μαννα,στα Τρικκαλα Κορινθιας.Φοβερος ουρανος,υψομετρο 800μ χωρις τη παραμικρη φωτορυπανση,σημειο παρατηρησης 300μ απο το χωριο!Μειονεκτημα,60ευρω το δωματιο στο μοναδικο καταλυμα του χωριου.Α,μην ξεχασω,υπεροχα παι¨δακια και εξοχο κρασι!!! Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr
alepohori Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3, 2007 Γίνεται αύριο 4/2 και ώρα 22:28 Ελλάδος,μία απόκρυψη το κεντρικό μονοπάτι της οποίας περνά από Ναύπλιο,αλλά το μεγάλο μονοπάτι περιλαμβάνει οριακά και το Αλεποχώρι.Η πτώση μεγέθους είναι αρκετά μεγάλη (6,5 mag ) και η απόσταση από το φεγγάρι είναι επίσης μεγάλη (126 μοίρες). Βέβαια,το αρνητικό είναι οι χαμηλές πιθανότητες,γύρω στο 5%(ΒΛ. επισυναπτόμενο αρχείο) Υπάρχει κανείς φίλος που θα ήθελε να πάμε Αλεποχώρι για την απόκρυψη αυτή;Πιστεύω ότι αν δε καταφέρουμε να την παρακολουθήσουμε , δε θα χάσουμε τίποτα,διότι είναι αρκετά νωρίς το βράδυ και η απόσταση από Αθήνα είναι μόλις 1 ώρα. Ευχαριστώ, Δημήτρης Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
vtsamis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2007 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2007 Tι λες για αυτό το σενάριο: TRACK.KML και Paratiritirio_Raahe.kmzΚέντρο μονοπατιού, και η Τρίπολη είναι 2 ώρες.TRACK.zipParatiritirio_Raahe.zip https://ui.adsabs.harvard.edu/search/q=%20author%3A%22tsamis%2C%20v.%22&sort=date%20desc%2C%20bibcode%20desc"Αστέρας εισαθρείς, αστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίς όμμασιν εις σε βλέπω."Πλάτων
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα