nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18, 2006 Παιδιά, δείτε εδώ http://experts.pathfinder.gr/index.php?view=12&question_id=35361
George Makris Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18, 2006 Ο χρήστης nik m έκανε αυτή την ερώτηση στις 18/10/2006:πριν λιγο καιρο ακουσα οτι ενα αστρο, ο πλουτωνας δεν θεωρήται πλανητης του ηλιακου μας συστηματος. Τα αλλα αστρα τι λένε για αυτο?συμφωνουνε? Ο χρήστης nickthegreek 13_7 έστειλε το ακόλουθο μήνυμα στις 18/10/2006:Na se rwthsw kati?Posa kila m****as eisai?????? χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαnickthegreek, μετά τα κριτήρια για τους πλανήτες, μήπως πρέπει να βγουν και κριτήρια για τα κιλά της μ..... ???? Αμφιβάλλω, άρα ίσως υπάρχω.
Achilleas Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18, 2006 Αν δείτε το προφίλ του ανθρώπου αυτού, θα διαπιστώσετε πως οι υπόλοιπες ερωτήσεις που έχει κάνει στο pathfinder δεν ειναι περισσότερο ουσιώδεις! Λέσχη Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ
dimidour Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19, 2006 Πάντως φίλοι μου αυτό που έχω να πω εγώ και συγχωρέστε με αν βγαίνω από το κλίμα των απαντήσεών σας, είναι ότι σίγουρα δεν μπορούμε να περιμένουμε από όλον τον κόσμο να έχει τις ίδιες γνώσεις με εμάς. Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν το παραμικρό για τον κόσμο που μας περιβάλλει εκεί έξω. Βέβαια, ερωτήσεις του στυλ, τι λένε τα άλλα άστρα για αυτό είναι τουλάχιστον αστείες, αλλά μήπως, λέω μήπως θα πρέπει να μην βρίζουμε έτσι απροκάλυπτα κάποιον που δεν γνωρίζουμε; Μπορεί να είναι κανένα παιδάκι που απλά δεν συναισθάνεται τι γράφει. Και εγένετω φως....
quendi Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19, 2006 Πράγματι είναι απίστευτο αυτό που έγραψε και δείχνει ότι δεν έχει βασικές γνώσεις και πως δεν γνωρίζει την διαφορά μεταξύ πλανήτη και άστρου. Συγνώμη αλλά πιστεύω ότι η αντίδραση είναι λανθασμένη, σε τέτοιες περιπτώσεις έχουμε χρέος ηθικά να του απαντήσουμε, εξηγήσουμε και διευκρινήσουμε και αν θέλει ας το ψάξει παραπέρα.. Φιλικά,Παναγιώτης Αντωνόπουλος
alepohori Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19, 2006 Πράγματι είναι απίστευτο αυτό που έγραψε και δείχνει ότι δεν έχει βασικές γνώσεις και πως δεν γνωρίζει την διαφορά μεταξύ πλανήτη και άρθρου. Συγνώμη αλλά πιστεύω ότι η αντίδραση είναι λανθασμένη, σε τέτοιες περιπτώσεις έχουμε χρέος ηθικά να του απαντήσουμε, εξηγήσουμε και διευκρινήσουμε και αν θέλει ας το ψάξει παραπέρα.. αν πρόκειται κάθε φορά να χαλάμε τον χρόνο μας προσπαθώντας να πείσουμε τον έναν και τον άλλο ότι δεν είναι ελέφαντας,ζήτω που καήκαμε. την παιδεία που δεν κατάφερε να μαζέψει από το σχολείο και από αλλού, σιγά με την μαζέψει από κάποιο φόρουμ. ασχοληθείτε με κάτι άλλο ρε παιδιά..... Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
angelos Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19, 2006 Και η απάντησις ενός expert: http://experts.pathfinder.gr/index.php?view=16&answer_id=142745&topic=703 Φιλικά, angelos
Νίκος Κατσαμάκας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19, 2006 Το τι είναι και τι δεν είναι ο Πλούτων το μαθαίνουμε από το δημοτικό. Η μόνη ένσταση που έχω είναι στο ότι δεν έπρεπε να έιχε ρωτήσει πόσα κιλά, αλλά πόσους μεγατόνους. Το μπινελίκι το άξιζε και με το παραπάνω. Ας μάθει να έχει την ευθύνη όσων λέει. 'Οχι ότι είχε την ευφυία να πολυαπασχοληθεί, αλλά τι να λέμε τώρα...
quendi Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19, 2006 Φίλοι μου διαφωνώ και έχω ενστάσεις. Άλλο να μην ασχολούμαστε καθόλου και άλλο να τους βρίζουμε επειδή δεν έχουν παιδεία ή τις γνώσεις ή επειδή κάνουν μια χαζή ερώτηση. Δεν είναι σωστό. Προσπάθησε να του απαντήσεις (και όχι να προσπαθήσεις να τον πείσεις, δεν λέω αυτό) αλλά μην φέρεσαι με τρόπο που μειώνει εσένα σαν άνθρωπο. Από τη συμμετοχή μου στην Αστρονομική Εταιρία (όπου οι εταιρείες γενικά προσπαθούν να κάνουν εκλαϊκευση και να φέρουν κοντά το κοινό στην αστρονομία) τα τελευταια χρόνια έμαθα να βλέπω κάπως διαφορετικά τα πράγματα. Σε ανοιχτές εκδηλώσεις/παρατηρήσεις, φαινόμενα κλπ άκουσα τα απίστευτα μαργαριτάρια (χειρότερα απ' το παραπάνω σας πληροφορώ)..φαντάζεσαι να τους αποπαίρναμε και να τους την "λέγαμε", να τους μειώναμε και να τους κάναμε να αισθανθούν ηλίθιοι? Εκτός από ότι θα είχαμε αποτύχει στον δημόσιο σκοπό μας θα είχαμε αποτύχει και σαν άτομα. Αν όμως κάτσεις να συζητήσεις με τον άνθρωπο, του εξηγήσεις, του μάθεις κάποια πράγματα, λύσεις τις απορίες του με όμορφο και σωστό τρόπο έχεις πετύχει κάτι. Τότε μάλιστα βλέπεις ότι ίσως δεν φταίει αυτός που δεν γνωρίζει αλλά το ίδιο το σχολείο, η οικογένεια, τα ΜΜΕ, ότι ίσως δεν ήξερε που να ψάξει και να απευθυνθεί..ή αλλιώς ποτέ να μην είχε σκεφτεί κάποια πράγματα. Είναι αμέτρητες οι περιπτώσεις που δεν γνωρίζουν βασικά πράγματα οι άνθρωποι, και ακόμα πιο ανησυχητικό που το ίδιο γίνεται ακόμα και σήμερα με τους νέους και ας έχουν τέτοια πρόσβαση στην πληροφορία και τόσες πηγές. Πια δεν μπορούν να διακρίνουν τι είναι σωστό και τι λάθος λόγ ω της υπερπληροφόρησης, σε αντίθεση με τις παλαιότερες γενιές που δεν έιχαν τα μέσα που έχουμε εμείς σήμερα! Τέλος νομίζω δεν πρεπει να μειώνουμε ετσι τα forums, γιατί και από αυτα μπορούμε να μάθουμε πάρα πολλά όπως συμβαίνει με αυτό που βρισκόμαστε. Οπότε θεωρώ ότι ακόμα και μέσω ενός φορουμ μπορούμε να συζητήσουμε..και ίσα ίσα επειδή δεν γνωρίζουμε τον άλλον πρέπει να είμαστε και πιο ευγενικοί.. Και όπως ανέφερε ο dimidour φανταστείτε να είναι ένα μικρό παιδί..συμβάλλουμε κ εμείς στο να πάρει τη λάθος κατεύθυνση. Στην τελική δώστε μερικά links τίποτα άλλο και αν θέλει ας ψάξει μόνος του. Φιλικά,Παναγιώτης Αντωνόπουλος
astrovox Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19, 2006 Quendi δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο! Τόσα χρόνια στον "Ωρίωνα" ξέρουμε καλά πόσο κόπο έχει να μεταφέρεις 2-3 πράγματα σε ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα για την αστρονομία. Θέλει υπομονή και αγάπη. Φυσικά όποιος δεν έχει υπομονή ή δεν του αρέσει η διαδικασία δεν είναι ανάγκη να ακολουθήσει το δρόμο αυτό της εκλαϊκευσης ακόμα και στο ευρύ κοινό. Ομως όποιος το κάνει η ικανοποίηση είναι μεγάλη και το αποτέλεσμα αξίζει. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
alepohori Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19, 2006 Σίγουρα διαφωνώ με τους κακούς χαρακτηρισμούς απέναντι,όχι μόνο σε αυτά τα άτομα,αλλά και σε οποιονδήποτε άλλον. απλώς,αν θέλουν να αλλάξουν μυαλά,μπορούν να έρθουν και να ρωτήσουν,να διαβάσουν,να μιλήσουν,να προβληματιστούν σε αυτό το φόρουμ,όχι να μπαίνουμε εμείς στο δικό τους και να μιλάμε στους τοίχους! στο κάτω κάτω ,όπως δε θα θέλαμε εμείς να υπεισέρχονται άτομα από τον δικό τους χώρο και να μας μιλάνε για το "σωστό" της αστρολογίας, έτσι λογικό είναι να μη μας θέλουν ούτε εκείνοι στο δικό τους χώρο,ανεξάρτητοι ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
dimidour Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19, 2006 Πάντως ελπίζω να μην δημιούργησα την αφορμή κάποιας αντιπαράθεσης μεταξύ μας! Το μόνο που χρειάζεται να προσθέσω είναι ότι κάποιοι από εμάς θα μπορούσαμε να μάθουμε σε πολύ κόσμο πράγματα που αγνοεί! Είναι απίστευτο το πόσο ενθουσιάζεται ο κόσμος όταν μαθαίνει τι είναι αυτό που κοιτάει στον ουρανό. Δεν είναι κακό να προσφέρουμε γνώση, όταν καταλαβαίνουμε ότι κάποιος αγνοεί το αυτονόητο για εμάς. Από την άλλη φυσικά "παίζει" και το ενδεχόμενο αυτός που έγραψε το παραπάνω μήνυμα να το έκανε και επίτηδες για να κάνει χαβαλέ....Όμως δεν μπορούμε να το ξέρουμε αυτό, οπότε εμείς κάνουμε το καλό και ας το ρίξουμε και στο γυαλό!!!! Και εγένετω φως....
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19, 2006 Ο χρήστης nik m έκανε αυτή την ερώτηση στις 18/10/2006: πριν λιγο καιρο ακουσα οτι ενα αστρο, ο πλουτωνας δεν θεωρήται πλανητης του ηλιακου μας συστηματος. Τα αλλα αστρα τι λένε για αυτο? συμφωνουνε? Για το τελευτέο και μόνο έφαγε το βρισίδι...Είπαμε για έλλειψη αστρονομικών γνώσεων, αλλά το να περιμένει την άποψη των ίδιων των άστρων πάει πολύ! Υ.Γ...Δεν είναι μικρό παιδί αυτός...
Νίκος Κατσαμάκας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2006 Οι καλοί τρόποι μας μάραναν! Πριν λίγες μέρες έδειχνα σε μια κυρία που το 1969 ήταν περίπου 20 χρονών, που έχει τελειώσει το εξατάξιο γυμνάσιο (δηλαδή έχει μια μέση εκπαίδευση), φωτογραφίες της πρόσφατης έκλειψης Σελήνης. Αφού είπε "ωω, τι ωραίες φωτογραφίες" συμπλήρωσε το αμίμητο "Και να φανταστείς ζουν άνθρωποι εκεί πάνω!!!!" Ερωτώ το εξής απλό: το 1969 αυτή πού ήταν; Θα νόμισε πως ο Άρμστρονγκ παρέμεινε...Μετά, όταν την πληροφόρησα πως η σελήνη είναι ακατοίκητη είπε πως κάποιος που ασχολούνταν με την αστρονομία της έλεγε πρόσφατα πως το Σύμπαν είναι γεμάτο ζωή, άρα, σκέφτηκε αυτή, και στη Σελήνη ζουν άνθρωποι...Ο άνθρωπος άλλο εννοούσε και αυτή άλλο κατάλαβε. Οπότε όταν προσπαθούν διάφοροι να διαφωτήσουν τα πλήθη, να μην το παίρνουν και δεδομένο πως τα πλήθη μαθαίνουν και τίποτα...Απέναντι στην ανθρώπινη βλακεία ακόμα και οι θεοί στέκουν ανήμποροι. Εντάξει, να διαδώσουμε τη γνώση, όμως κάποιοι δεν έχουν καμία διάθεση να μάθουν και αδιαφορούν για τις συνέπειες όσων ξεστομίζουν. Καλή η καραμέλα πως φταίει το σχολείο ή η οικογένεια, πως ο καημένος είναι θύμα της άτιμης της κοινωνίας του καταναλωτισμού και της ευδαιμονίας, δε φταίει ο ίδιος μωρέ, ας δείξουμε κατανόηση. Κατανόηση να δείξουμε για κάποιον που αγνοεί το φαινόμενο των βαρυτικών φακών. Αν για να διαδώσουμε τη γνώση πρέπει να αρχίσουμε από τα πλέον βασικά ("Κοίτα ψηλά. Όλο αυτό λέγεται ουρανός!") δεν έχει νόημα. Αυτοί είναι καμένοι, ανεπίδεκτοι μαθήσεως. Και μας έχουν περικυκλώσει.
KOTS Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2006 Μα δεν εχεις καταλαβει οτι ετσι τους θελουν? Και περα απο αυτα γενικως ανθρωποι οι οποιοι δεν εχουν ενδιαφεροντα και χομπυ (υπολογιζω περι το 70% του πληθυσμου τουλαχιστον της Ελλαδας) ειναι αυτης της κατηγοριας. Δεν αξιζει η ενασχοληση μαζι τους γιατι αυτο που τους λες, οντας ανεπιδεκτοι μαθησεως, εκεινοι το εκλαμβανουν διαφορετικα με το φτωχο μυαλο τους. Ειναι αυτοι οι οποιοι δημιουργουν το λεγομενο ραδιο αρβιλα. Και εχετε καθησει και αναλυσει ενα ολοκληρο θεμα για ενα τετοιο ατομο που το μονο που ξερει ειναι πως να ανοιγει μια μπυρα με το ανοιχτηρι. Δε ντρεπομαστε λιγο? τι ασχολειστε με το καθε ανιδεο? για ονομα του Θεου STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
draculas Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2006 Πάντα υπήρχαν, και θα υπάρχουν, οι βλάκες-ημιμαθείς, που έχουν άποψη για ολα.Θα συμφωνήσω με τον Quendi, αλλα και τον KOTS.Θα πρέπει να κρίνεις τον άλλο, να δεις τι διάθεση, αλλα και τι IQ έχει, για να ξεκινήσεις "εκστρατεία" ενημέρωσής του. Προσωπικά εχω φίλους που ενδιαφέρονται για την αστρονομία, οπότε εκεί και εξηγώ, και λεω κάποια πράγματα, κτλ.Εχω και φίλους οι οποίοι δεν ενδιαφέρονται καθόλου, οπότε δεν κάνω καν τον κόπο να τους εξηγήσω, επειδή ξέρω οτι τα λόγια μου θα πάνε χαμένα..φίλε NicktheGreek, εγω θα είχα λίγο υπομονή, να του εξηγήσω μερικά βασικά, αλλα αν έβλεπα οτι δεν επρόκειτο για ανήλικο, υποθέτω οτι θα είχα την δική σου αντίδραση...απλώς βιάστηκες πολύ να τον κράξεις.. Υ.Γ. Είμαι τεχνικός υπολογιστών.. αν σε κάθε ηλίθια ερώτηση (ακόμα και απο καθηγητές πληροφορικής.!) τους έκραζα, φανταστείτε τι είχε να γίνει...
astrovox Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2006 Ανίδεοι και ανεπίδεκτοι μαθήσεως υπήρχαν και θα υπάρχουν. Αν δε θέλουμε ή δεν μπορούμε (αν είναι τόσο ανεπίδεκτοι) να τους μάθουμε δυο πραγματάκια μπορούμε απλά να τους αγνοήσουμε. Αν τους βρίσουμε ούτε αυτοί γίνονται λιγότερο ανεπίδεκτοι ούτε εμείς κερδίζουμε τίποτα. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2006 Ίσως περιττεύει να πω κι εγώ ότι δεν θα μπορούσα να συμφωνώ περισσότερο με τον Παναγιώτη και τον Ανδρέα (δεν είναι τυχαίο άλλωστε). Κι όχι θεωρητικά, αλλά γιατί ποτέ δυό απλά μου λόγια για το Σύμπαν και τα αστέρια δεν ένιωσα να πηγαίνουν χαμένα. Πάντα συμπλήρωναν ένα μικρό έστω κομματάκι γνώσης στο άφτιαχτο πάζλ εκείνων που είχαν τραγικά ελλιπείς/λανθασμένες γνώσεις για τον Κόσμο. Μια τεκμηριωμένη απάντηση προκαλεί έστω και στιγμιαία προβληματισμό και σκέψη. Η επίθεση συνήθως απομακρύνει κι άλλο τον άσχετο από την αλήθεια. Αναγνωρίζω όμως ότι κάποιες φορές είναι δύσκολο να μην εξοργιστεί κανείς μ' αυτά που ακούει. Εκεί βρίσκεται η προσπάθεια: να μην αντιδράσεις βιαστικά, αλλά με στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα και τη στοιχειώδη διαφώτιση του «μαθητή». Φιλικά, Στέφανος "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
Ηλίας Χασιώτης Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2006 Κι εγώ νομίζω ότι η επίθεση με ύβρεις είναι μεγάλο λάθος σε αυτές τις περιπτώσεις. Και δεν είναι δυνατό να προκύψει κάτι θετικό από μια τέτοια στάση. Χρειάζεται υπομονή, αν κανείς βέβαια επιλέξει να ασχοληθεί.
Foehammer Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2006 Καποτε καποιος ειπε, οταν του ζητησαν να απολογηθει για την ζωη του: -"Τοσα χρονια, καταφερες να σε ακολουθησει μονο ενας!" -"Με χαρα θα ξοδευα αλλα τοσα, για να με ακολουθησει ακομη ενας!" Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2006 http://www.netdisaster.com/go.php?mode=tomato&url=http://www.astrology.com/
dimidour Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2006 http://www.netdisaster.com/go.php?mode=tomato&url=http://www.astrology.com/ Μας κολάζεις!!!! Και εγένετω φως....
Salvation Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2006 http://www.netdisaster.com/go.php?mode=tomato&url=http://www.astrology.com/ Χα,χα πολύ ωραίο!! Πού το ξετρύπωσες ρε αθεόφοβε; It happened before. It will happen again. It''s just a question of ''when''. Lat: 39.367 Lon: 22.950
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25, 2006 Χα,χα πολύ ωραίο!! Πού το ξετρύπωσες ρε αθεόφοβε; Το συγκεκριμένο site (netdisaster) έχει ιστορία....! Όσοι πιστοί του IRC ίσως την ξέρουν...! Αλλά δεν είναι επί του παρόντος και δε χρειάζεται να αναφερθεί...!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα