MIHALISP Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2006 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2006 Δικαιολογώ επομένως απόλυτα μια αγορά από το εξωτερικό όταν εμείς δεν είμαστε σε θέση να πετύχουμε τιμές ενδιαφέρουσες.ΑΚΤΙS Αντι να δικαιολογητε τις αγορες μας ως ιδιωτες (να΄στε καλα) καλο θα ηταν να πετυχετε εσεις τις καλυτερες τιμες προς ωφελος των πελατων σας και οχι μονο στα προιοντα που προφανως εχουν "αποδεκτο "για εσας κερδος.(εννοω "ολους" εσας) Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
aktistar Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2006 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2006 "να πετυχετε εσεις τις καλυτερες τιμες προς oφελος των πελατων σας " Ακριβώς αυτό προσπαθούμε να κάνουμε κύριε michalisp.Έχουμε όμως επίγνωση των δυνατοτήτων μας και των ορίων τους. Είναι μεγάλη χαρά για μας οι πελάτες μας να μένουν ευχαριστημένοι. Δεν αισιοδοξώ όμως ότι κάποτε θα μπορούμε να τους υποσχεθούμε όλα όσα επιθυμούν, άμεσα και στην καλύτερη τιμή παγκοσμίως. Εκτός και αν μετατραπούμε σε κάποιου είδους φιλανθρωπικό ίδρυμα…. Αν εσείς θεωρείτε ότι το αντίθετο είναι εφικτό τότε θα είστε κάτοχος κάποιου σημαντικού μυστικού που μας διαφεύγει. Ομολογήστε το και θα επιδιώξουμε άμεσα τη συνεργασία σας. Γιάννης ΗλιόπουλοςΑΚΤΙS Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Ηλίας Χασιώτης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2006 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2006 Νομίζω ότι είναι μεγάλο λάθος το να βάζουμε όλους τους αντιπροσώπους στο ίδιο τσουβάλι. ΔΕΝ είναι όλοι ίδιοι, ούτε έχουν τις ίδιες τιμές, ούτε έχουν την ίδια γνώση, ούτε είναι το ίδιο βοηθητικοί και εξυπηρετικοί. Οι γενικεύσεις νομίζω ότι αποπροσανατολίζουν. Και μην ξεχνάμε ότι φταίνε και οι μεγάλες εταιρείες που με την κλιμάκωση των τιμών ανάλογα με το μέγεθος της παραγγελίας στην ουσία εκβιάζουν τους αντιπροσώπους να αγοράσουν περισσότερα κομμάτια και να τα προωθήσουν οι ίδιοι στις τοπικές αγορές. Για μένα η εισαγωγή από Αμερική μπορεί να είναι συμφέρουσα μόνο αν κανείς παραβεί το νόμο και δεν δηλώσει την πραγματική αξία. Και τότε όμως αν συμβεί κάτι απρόβλεπτο (π.χ. κλοπή ή σπάσιμο) δεν υπάρχει καμία κάλυψη.Και σίγουρα το ρίσκο είναι πολύ μεγάλο. Αρκεί κανείς να την πάθει μία φορά και μόνο! Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2006 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2006 Και εγω για να ειμαι δικαιος,ειμαι σταθερος πελατης σε Ελληνικη εταιρια που διαφοροποιειται τιμολογιακα απο τον κανονα.Δεν κρυβω μαλιστα οτι ενω ενημερωνομαι για τις τιμες ενος προιοντος σε Ευρωπη και Αμερικη( πριν προβω σε αγορα),σχεδον παντα καταληγω σε αυτη την εταιρια.Νομιζω πως η ελευθερη αγορα οσο σκληρη κι αν ειναι,επιτρεπει εξυπνες και ευελικτες κινησεις,που δημιουργουν ευχαριστημενους και μονιμους πελατες.Τωρα αν καποιος με "σημα γνησιοτητας" νομιζει πως με εξυπηρετει,πουλοντας ακριβα γιατι..."ετσι πρεπει να ειναι οι τιμες στη Ελλαδα και στην Ευρωπη"σε εμενα δεν εχει καμια ανταποκριση(το πανευρωπαικο φιξαρισμα στις τιμες και η δεσμευση εναλλακτικης προμηθειας,μονο ελευθερη αγορα δεν ειναι). Επισης βασικη προυποθεση καλης αγορας(οχι φθηνης)ειναι η προσεκτικη ερευνα και ελεγχος της ποιοτητας σε συναρτηση με το κοστος.Και επειδη απο τα χερια μου εχουν περασει πολλα υπερτιμημενα σκουπιδια,τιθεται και το (σοβαροτατο)θεμα εμπιστοσυνης προς τον εμπορο.Ειμαστε πολυ μικρη κοινοτητα,και τα κακα νεα ταξιδευουν γρηγορα,αντιθετως απο τα καλα.Τωρα,αν φωτογραφησα καποιον ή καποιους με τα σχολια μου,δεν μπορεσα να το αποφυγω.Ειπαμε...ειμαστε λιγοι.Οι αποψεις μου ειναι αυστηρα προσωπικες και δεν πιστευω οτι ειναι αποδεκτες απο ολους.Ετσι κι αλλιως,ο καθενας εχει τα κριτηρια του ως προς τις επιλογες. Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
iorant Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2006 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2006 aktis κανε καλες τιμες για τον κοσμο... Δες τι γραφω στο φορουμ χριστουγενιατικες προσφορες θελω εκτπτωση την αλλη φορα Θελω να ζητησω συγνωμη απο τους ανθρωπους ,γιατι πιστευω οτι δεν υπαρχει θεος Θελω να ζητησω συγνωμη απο τον θεο γιατι ειμαι σιγουρος οτι δεν υπαρχουν ανθρωποι Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
MIHALISP Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2006 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2006 Εκτός και αν μετατραπούμε σε κάποιου είδους φιλανθρωπικό ίδρυμα…. Σε καμμια περιπτωση, εμπορια κανετε... Αν εσείς θεωρείτε ότι το αντίθετο είναι εφικτό τότε θα είστε κάτοχος κάποιου σημαντικού μυστικού που μας διαφεύγει. Ομολογήστε το και θα επιδιώξουμε άμεσα τη συνεργασία σας. Αναλογη απαντηση με εξισου ελαφρως ειρωνικο υφος μπορω να σας δωσω, δεν θελω ομως (δεν εχει νοημα).Κανετε οτι θεωρειτε καλυτερο για την επιχειρηση σας, για τους πελατες θα το κρινουν οι ιδιοι. Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
dimidour Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2006 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2006 Πρεπει να ειμαστε ενημερωμενοι και εξυπνοι καταναλωτες ... και μετα να δεις τι θα γινει με τους κερδοσκοπους. Συμφωνώ απόλυτα! Είναι εξοργιστικό αυτό που συμβαίνει στην Ελληνική αγορά. Η ασυδοσία των μεσαζόντων έχει ευτελήσει την αξία του χρήματος και μας έχει κάνει όλους φτωχότερους.... Το δυστύχημα είναι ότι δεν υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ.... Ο καταναλωτής είναι μόνος του και φυσικά δεν μπορεί να κάνει τίποτα αν δεν υπάρξει μία συντονισμένη προσπάθεια από έναν καταναλωτικό φορέα προκειμένου να καταπολεμήσει την κερδοσκοπία... Και εγένετω φως.... Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
hunter Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2006 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2006 Γειά σας, αν και το θέμα έχει ξεφύγει πολύ τουλάχιστον όποιος μάθει κάτι νέο σχετικά με την προσφορά του Lidl ας ενημερώση γιατί έχω την εντύπωση πως το θέμα έχει θαφτεί σχετικά. Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Heal Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2006 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2006 Η συζήτηση περί του τηλεσκοπίου του lidl http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=4435&start=45 διασπάστηκε και εδώ είναι η συνεχεια που αναφέρεται στις τιμές των τηλεσκοπίων. Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Αργύρης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2006 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2006 Καλησπέρα σε όλους! Τα πράγματα είναι απλά: Οι υποψήφιοι αγοραστές ξύπνησαν και ζητάνε τα αυτονόητα (καλές τιμές, καλή εξυπηρέτηση, ασφάλεια και ποικιλία). ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ!!Το παραμύθι πως δικαιολογείται αυξημένη τιμή πώλησης κατά 60-100% σε σχέση με άλλες χώρες (Αμερική και πλέον και Ευρώπη) λόγω δασμών κλπ για κάποια προιόντα δεν πουλάει πια.Συμφέρει δυστυχώς τον έμπορο να πουλάει με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κέρδος μιας και η αγορά είναι μικρή. (Με 5% θέλεις 20 πελάτες, με 50 μόλις 2!!!). Γι'αυτό και το κάνει... Υπάρχει κλίμα τρομοκρατίας ανάμεσα σε εμπόρους!! Δεν τολμάς να πεις σε άλλον πως αγόρασες κάτι από αλλού και η απάντηση είναι με περίεργο στυλ "θα κρατούσα επιφυλάξεις για την ποιότητά του", "δε μπορείς να είσαι σίγουρος πως δεν είναι μεταχειρισμένο", "ψάξε στο διαδύκτιο και θα δεις πως δεν είναι επίσημος αντιπρόσωπος", και πολλά πολλά άλλα....Παρόλη τη διάθεση που έχουμε πολλοί να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε τους Έλληνες εμπόρους (ΟΛΟΥΣ τους εμπόρους) είμαι βέβαιος πως αν μπορούσαμε να φέρουμε εξοπλισμό από το εξωτερικό γρήγορα, με ασφάλεια και στις πραγματικές τιμές τους, τέτοιες συζητήσεις περί Ελλήνων εμπόρων κλπ ούτε που θα μας άγγιζαν!!! Τέλος θα κάνω μια πρόταση:Η αστρονομική κοινότητα στην Ελλάδα είναι συγκεκριμένη. Ας κάνει ένας έμπορος έρευνα αγοράς, ας ρωτήσει ΕΠΙΣΗΜΑ στα αστρονομικά site (astrovox, astrocyprous, astrolesvos, astrothraki, astroforum κα) αν ενδιαφέρεται κανείς γιά κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο, ας συγκεντρώσει προτάσεις και προκαταβολές, και ας κάνει ΜΑΖΙΚΗ παραγγελία!! Και όλα θα τα πουλήσει, και κέρδος θα βγάλει λόγω όγκου, και φτηνότερα θα έρθουν σε μας!!!!!Πχ: πόσοι από τους 2553 εδώ μέσα θέλουν pst coronado, ένα 6ιντσο dob ή μια EQ-6 για τους άνω των 8 ιντσών σωλήνες που διαθέτουν σε βάση dob?????? (Λέω εγώ τώρα........!!!) ΥΓ: Η μοναδική τέτοια κίνηση έγινε πρόσφατα - αρκετά άτομα από εδώ μέσα έγιναν οι ευτυχείς ιδιοκτήτες ένος 8ιντσου Dobsonian και οδήγησαν τον έμπορο σε δύσκολη θέση μιας και υπήρξαν άτομα που το ζήτησαν μα είχε εξαντληθεί...........!!!!! ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ... Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
alepohori Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2006 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2006 Υπάρχει κλίμα τρομοκρατίας ανάμεσα σε εμπόρους!! Δεν τολμάς να πεις σε άλλον πως αγόρασες κάτι από αλλού και η απάντηση είναι με περίεργο στυλ "θα κρατούσα επιφυλάξεις για την ποιότητά του", "δε μπορείς να είσαι σίγουρος πως δεν είναι μεταχειρισμένο", "ψάξε στο διαδύκτιο και θα δεις πως δεν είναι επίσημος αντιπρόσωπος", και πολλά πολλά άλλα.... Yπερβάλλεις και μάλιστα πολύ..Η αγορά αστρονομικού εξοπλισμού είναι ακόμα τόσο πολύ μικρή,ώστε να συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να ψωνίζουμε όχι μόνο με κριτήριο την τσέπη μας,αλλά και με τη σκέψη ότι πρέπει να ενισχύουμε όλοι την ελληνική αγορά και όχι να αγοράζουμε απερίσκεπτα μόνο από το εξωτερικό.Δε λέω να κλείνουμε τα μάτια στις μεγάλες διαφορές στις τιμές που όλοι μπορούμε να διαπιστώσουμε μερικές φορές,αλλά να έχουμε πρωταρχικό σκοπό την προτίμηση της εγχώριας αγοράς και με διαξοδική έρευνα να αποφασίζουμε με γνώμονα, φυσικά την τσέπη μας , αλλά και την κυκλοφορία του χρήματος στην χώρα μας. Δημήτρης ΚαπετανάκηςCGCG108-138: Mag 15.5v, να τ''αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
darkmaster Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2006 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2006 Υπάρχουν κάποια ευρωπαϊκα καταστήματα που έχουν καλές τιμές και δεν θα πλήρώσουμε και δασμούς; -- Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Αργύρης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2006 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2006 Φίλε Δημήτρη μακάρι να ίσχυε αυτό που λες δυστυχώς όμως δεν υπερβάλλω καθόλου........ Και επειδή είναι σοβαρό το θέμα δε μπορώ παρά να σου ορκιστώ σε ότι έχω ιερό πως τα έχουν πει σε εμένα τον ίδιο! Και θα σου πω και κάτι να μου πεις εσύ τη γνώμη σου:Έχεις 2 εμπόρους που ψωνίζεις εξοπλισμό. Τους εμπιστεύεσαι και τους δύο και έχεις δώσει (και θα δώσεις) αρκετά λεφτά ξανά και στους δύο.Επιτρέπεται να κάνεις ερώτηση στον έναν από αυτούς για κάτι που δεν ξέρεις (η ερώτηση αφορούσε το τηλεσκόπιο που αγοράστηκε από τον άλλο πωλητή) και αντί να σου απαντήσει ενώ ξέρει, να χαμογελάει και να "κοιτάει τ'άστρα"??Και αυτό να συμβαίνει την ώρα που μόλις του έχεις δώσει χρήματα και σου έχει παραδώσει έναν καινούργιο αποχρωματικό Barlow??ΥΓ: Τελικά την απάντηση στην ερώτηση που έκανα δε μου την έδωσε ποτέ. Όσον αφορά τις αγορές από το εξωτερικό πιστεύω πως απλά ο κόσμος (και πρώτος και καλύτερος εγώ ) δεν έχει μάθει να ψωνίζει μέσω internet και γένικά φοβάται. Τον έχεις για χαζό τον Αντώνη που έχει σηκώσει τον περισσότερο εξοπλισμό απ'έξω??? Και ξέρουμε όλοι για τι εξοπλισμό μιλάμε... Φτάσαμε το καλοκαίρι να λέμε πως με 300 ευρώ το χειμώνα πας Αμερική και αν συμφέρει να πας εκεί ο ίδιος να ψωνίσεις.. Θυμάσαι? ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ... Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα