Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

για οσους τυχον αναρωτιουνται, οχι δεν μου επεσε κατω σε καμμια περιπτωση. Με εξεπληξε παντως το οτι μετα απο 2,5 μερες που ειχε πανω το βαρακι λυγισε τουλαχιστον 3-4 μοιρες :shock:

Ανεκαθεν ειχα την υποψια οτι το λιντλ αρεσκεται να αγοραζει και εν συνεχεια να πουλαει προβληματικα αντικειμενα. Οψομεθα...

Mε το να παρατηρεις το συμπαν, καταλαβαινεις ποσο μικρος εισαι...

HALO 2 rul3z

• Απαντήσεις 142
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε
Δεν έχω καταλάβει γιατί πρέπει να είναι ο ελληνικός τρόπος σκέψης αυτός και όχι ο υγιείς τρόπος σκέψης αφού η εν λόγω αλυσίδα επιτρέπει την συγκεκριμένη λογική/πολιτική και γιατί πρέπει ο καταναλωτής να είναι πάντα ο ριγμένος της υπόθεσης και να τον εκμεταλεύονται όλοι και να πλουτίζουν εις βάρος του αλλά και εις βάρος της υγείας του πολλές φορές και όταν κάνει κάτι "ανήθικο" καταναλωτικά να λέμε ο ελληνικός τρόπος σκέψης.

Αν το τηλεσκόπιο είναι όντως προβληματικό ΒΕΒΑΙΩΣ και να πάει να το αλλάξει. Δε νομίζω οτι διαφωνεί κανείς σε αυτό αφου έχει ΟΛΟ το δικαίωμα. Αν η υπαιτιότητα του προβλήματος ΟΜΩΣ δεν είναι το ίδιο το προιόν αλλα λάθος χειρισμός τότε το προβλήμα υπάρχει αν επιδιώξει αντικατάσταση επειδή είναι δήθεν ελλατωματικό. Αυτη ειναι ειναι η διαφορά και δεν έχει σχέση με τον πλουτισμό της εταιρείας. Και ναι σήμερα ο 18χρονος φίλος θα πεί ενα αθώο ψεμματάκι και δεν θα αναλάβει τις ευθύνες του (υπευθυνότητα) που ναι μεν ακούγεται αστείο αλλα τα πράγματα είναι σοβαρά αν αρχήσει κάτι τέτοιο να γίνεται κατ επανάληψη και αν αρχίσει να επεκτέινεται και σε άλλους τομείς της καθημερινής ζωής.

Μην πιάνουμε όμως αυτες τις off topic περιπτώσεις δεν έχουν σημασία ας τελειώσει εδώ. Εγω έκανα μια απλη νύξη μεταξύ σοβαρού και αστείου, μια ευκαιρία για προβληματισμό.

Το Manual και κάθε Manual αν ήταν να ξέρει πως έχει σκοπό να το λειτουργήσει ο καθένας τoτε θα έπρεπε να ειναι τομος ολόκληρος. Ναι μπορει να μην λεει οτι αν βγάλεις τον σωλήνα θα στραβωσει αλλα δε σου λεει πως οταν τελειώσεις την δουλεια σου πρέπει τον βγάλεις κιόλας! Απο την στιγμή που κάνεις μια μη προβλεπόμενη ενέργεια you are on your own.

Αν το προιον ειναι ελλατωματικό και το θες πραγματικά θα πας στο σέρβις αν νομίζεις οτι δεν αξίζει τον κόπο τότε στο κατάστημα να πάρεις τα χρήματα σου πίσω.

Ελπίζω να βγάλεις άκρη και αυτο το ατυχές γεγονός να μην σε αποθαρρύνει στις αναζητήσεις σου στον έναστρο ουρανό

Imagination is more important than knowledge
Δημοσιεύτηκε

κακογραμμενα-κακομεταφρασμενα και ελλειπη manual σε καμμια περιπτωση δεν βοηθουν ουτε καποιον απειρο σαν και εμενα αλλα ουτε και εμπειρους χρηστες τηλεσκοπιων. Απο την στιγμη που πληρωνω κατι, απαιτω ο εμπορος να μου διευκρινιζει καποια πολυ βασικα πραγματα, οπως και να μου εξασφαλιζει οτι αυτο που αγοραζω εχει καποια ποιοτητα. Αρα ο εμπορος ειναι εν μερει υπαιτιος για αυτο που εγινε. Αν δεις και το συγκεκριμενο κακιστο μανιουαλ, πιστευω πως θα συμφωνησεις με τα λογια μου. Και εκτος αυτου, κανενας εδω μεσα δεν γεννηθηκε παντογνωστης. Δεν ειναι αναγκη να σταυρωνουμε τον καθε πρωταρη (στην περιπτωση μου, τελειως απειρος σε τετοια θεματα) επειδη δεν ξερει καποια βασικα που επρεπε να διευκρινιζονται. Αν δεν μου τα πει το manual, ποιος θα το κανει?

Φιλικα παντοτε :wink:

HALO 2 rul3z

Δημοσιεύτηκε
ναι τρομερα κακκομεταφραζμενο το μανιουαλ εγω απο τα αγγλικα το καταλαβα.... παντο πισω παντος δεν θα σε ρωτησουν και πολλα για το ζητημα στα λιδλ.

Θελω να ζητησω συγνωμη απο τους ανθρωπους ,γιατι πιστευω οτι δεν υπαρχει θεος

Θελω να ζητησω συγνωμη απο τον θεο γιατι ειμαι σιγουρος οτι δεν υπαρχουν ανθρωποι

Δημοσιεύτηκε
Δεν υπαρχει περιπτωση να στραβωσε απο μονο του λογω αφαιρεσης του σωληνα(μιλαμε για πολυ μικρο αντιβαρο ουτως η αλλως).Αν αποκλειεις την περιπτωση πτωσης,τοτε προκειται για αστοχια υλικου ή λανθασμενης συναρμολογησης.Πηγαινε το κατ ευθειαν πισω,και θα εξυπηρετηθεις.

Συμφωνώ απολύτως!

https://ui.adsabs.harvard.edu/search/q=%20author%3A%22tsamis%2C%20v.%22&sort=date%20desc%2C%20bibcode%20desc

"Αστέρας εισαθρείς, αστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίς όμμασιν εις σε βλέπω."

Πλάτων

Δημοσιεύτηκε

Το πηγα πισω και ο υπαλληλος που με εξυπηρετησε ειπε πως πρεπει να υπηρχε κατασκευαστικο λαθος για να στραβωσε ετσι. Ευτηχως ειχαν ακομα 2 και μπορεσα να παρω νεο O:)

*εννοειται πλεον, πως (με το φοβο των ιουδαιων) μετα την χρηση θα βγαζω το αντιβαρο :mrgreen:

HALO 2 rul3z

Δημοσιεύτηκε
Το πηγα πισω και ο υπαλληλος που με εξυπηρετησε ειπε πως πρεπει να υπηρχε κατασκευαστικο λαθος για να στραβωσε ετσι. Ευτηχως ειχαν ακομα 2 και μπορεσα να παρω νεο O:)

*εννοειται πλεον, πως (με το φοβο των ιουδαιων) μετα την χρηση θα βγαζω το αντιβαρο :mrgreen:

Τέλος καλό όλα καλά! :wink:

Δημοσιεύτηκε

Την φωτογραφια την τραβηξα για να δω την γενικοτερη συμπεριφορα του τηλεσκοπιου ως προς την ευκρινεια στις λεπτομεριες και το κοντραστ ιδιαιτερα.

Εμεινα αρκετα ευχαριστημενος,και ισως επιχειρισω μια πιο προσεκτικη εκθεση,με καλη επεξεργασια.

(Γι αυτο δεν ανεβασα αυτη τη φωτο στις "αστροφωτογραφιες")

Παντως,το τηλεσκοπιακι...κανει δουλιτσα(οπως ακριβως το γραφω) 8) 8)

Δημοσιεύτηκε

Μα...φυσικα!Δεν θα εβαζα μια φωτογραφια για να πω απλα "η μετρια αποδοση που περιμεναμε".Την δημοσιευσα γιατι το τηλεσκοπιακι "δειχνει δοντακια".Η αποδοση της βασης ειναι μετρια,και απλα στηριζει το τηλεσκοπιο.Δεν προσφερεται για ευρεση αντικειμενων χρησιμοποιοντας τους δακτυλιους,αντιθετα,προσφερεται για σταρ-χοπινγκ, με τελειως λυμενα φρενα.Αφου εντοπισεις,μπορεις να κανεις παρακολουθηση,χρησιμοποιοντας 2 αξονες ταυτοχρονα(εγω τουλαχιστον ετσι το δουλεψα ευκολα).

Απο χρωματικη εκτροπη,πολυ λιγα πραγματα,τα προσοφθαλμια του αρκετα καλα(για αυτη την κατηγορια),ο ερευνητης κακοφτιαγμενος.

Πολυ καλο στον Κρονο και Σεληνη(εως 175Χ το πηγα),ευκρινεστατο τραπεζιο στο Μ42 επισης στις 175Χ,το Μ42 διαγραφοταν πολυ καλα με δεδομενο τον... υπερφωτισμο της γειτονιας :evil: .

Γενικως,παρα την πλαστικουρα,εκπλησει.

(τη δοκιμη παρακολουθησε ενας συγγενης,ο οποιος μετα τη θεαση Σεληνης,Κρονου(κλασσικα) Μ42,το πακεταρισε και το κατασχεσε προσωρινα.Ψαχνει απεγνωσμενα να βρει ενα στα λιντλ,και εντυπωση μου κανει το γεγονος οτι δεν ειχε δειξει αντιστοιχο ενθουσιασμο για τα μεγαλυτερα τηλεσκοπια μου.Μαλλον ο ογκος και η πολυπλοκοτητα τον γοητευε και τον τρομαζε ταυτοχρονα,ενω αυτο το μικρο,φαινεται πιο οικειο) 8) 8)

Δημοσιεύτηκε

Να πω και εγώ με την σειρά μου την γνώμη μου.

Ξεκινάμε με το ότι δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει τηλεσκόπιο και ούτε έχω κοιτάξει από προσοφθάλμιο. Το έστησα ταράτσα και το χρησιμοποίησα χωρίς φρένα για να μπορέσω να δω πως λειτουργεί. Εννοείται πως πολική ευθυγράμμιση δεν έκανα. Από παρατηρήσεις είπα για πρώτη φορά να κοιτάξω σελήνη αφού δεν είχα ξαναχρησιμοποιήσει τηλεσκόπιο για να δω πως είναι.

Τώρα η γνώμη μου είνα σχετική λόγω των παραπάνω. Η εικόνα είναι πολύ καλή. Ευκρινέστατη. Χάζευα για μιση με μία ώρα. Δεν έλεγα να χορτάσω. Χρησιμοποίησα το 20mm το οποίο και μου ήταν πιο εύκολο στην χρήση. ( Αλήθεια πως μπορείτε και βλέπετε με τα προσοφθάλμια κάτω από 10 mm? Χρησιμοποίησα το 4mm (για να δώ πως δείχνει) και με κούρασε πολύ. Μάλλον είναι γιατι δεν έχω καμιά προηγούμενη εμπειρία ).

Δεν έκατσα πολύ λόγω κρύου και το αποσυναρμολόγησα πάλι.

Συνεχίζω απτόητος. Θα προσπαθήσω αν ζεστάνει λίγο ο καιρός να κάτσω περισσότερο και να μπορέσω να δώ και άλλους στόχους (πλανήτες για αρχή και μετά βλέπουμε) και να μάθω να χρησιμοποιώ την στήριξη. Πάντως για τα λεφτά του πιστεύω ότι είναι καλό.

Μια ερώτηση : Ένας barlow μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση? Εννοώ θα είναι καλύτερος σαν συνδυασμός με το 20mm προσοφθάλμιο σε σχέση με το 12mm που υπάρχει στην συσκευασία μαζί με το τηλεσκόπιο?

Δημοσιεύτηκε
Ο λόγος που σε κούρασε τόσο πολύ ο 4αρης φακός είναι λόγω του πολύ κακού του eye relief σε σημείο ουσιαστικά να πρέπει να κολλάς το μάτι σου στο προσοφθάλμιο.Δεν έχει να κάνει καθόλου με την εμπειρία.
Δημοσιεύτηκε
Ένας barlow μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση? Εννοώ θα είναι καλύτερος σαν συνδυασμός με το 20mm προσοφθάλμιο σε σχέση με το 12mm που υπάρχει στην συσκευασία μαζί με το τηλεσκόπιο?

Ένας barlow μαζί με το 20αρι προσοφθάλμιο θα είναι σαν ένα 10αρι προσοφθάλμιο αλλά με το eye relief του 20αρη...

astrovoxsigmz0.jpg

nightskybarweb9dg.jpg

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης