aristarchus Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19, 2006 Μαγκες, Απο την επομενη εβδομαδα (Τεταρτη), το Αστρομαρτ θα χρεωνει την εγγραφη καθε νεου χρηστη 12$ για την δημιουργια του λογαριασμου. Αν καποιος φιλος νομιζει οτι σε καποιο σημειο στο μελλον ισως να παρει κατι απο το Αστρομαρτ, ας γινει χρηστης απο τωρα ωστε να κερδισει τα εξοδα εγγραφης. Μαλιστα, οσο σιγουροι και να ειμαστε οτι δεν προκειται να εχουμε συναλλαγες στο Αστρομαρτ, ισως παλι να αξιζει τον κοπο για μια εγγραφη τωρα (δεν χανουμε τιποτα ετσι και αλλιως). Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
astrovox Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19, 2006 Τί οδήγησε σε αυτή την αλλαγή; Για να διώξουν τους ευκαιριακούς ή κακούς χρήστες ή υπάρχει κάποια άλλη αιτία; «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
aristarchus Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19, 2006 Ανδρεα, Μεχρι τωρα ηπηρχε μια προσπαθεια να επιβεβαιωσουν καθε χρηστη ως αυθεντικο και ενας εμμεσος τροπος ηταν να αποτρεψουν εγγραφες απο χρηστες με δηλωμενη διευθυνση κατω απο μια απο τις πολλες γνωστες και ελευθερες υπηρεσιες (πχ. Yahoo, Netscape) οπου καποιος εξυπνακιας με στοχο μια η περισσοτερες κομπινες θα μπορουσε να ειναι ενεργος ανετα και ευκολα (με την διαδοχικη αλλαγη διευθυνσεων). Τωρα θα αποελευθερωσουν τα παντα οσον αφορα τις διευθυνσεις αλλα θα ζητησουν πληροφοριες γυρω απο την πιστωτικη καρτα κτλ ωστε να υπαρχει μια αλλη τεχνικη για την επιβεβαιωση περι την αυθεντικοτητα του (νεου) χρηστη. Υποθετω οτι θα υπαρχει καπια επιβαρυνση για αυτη την επιβεβαιωση με την πιστωκη καρτα. Για οσους φιλους ενδιαφερονται: http://www.astromart.com/classifieds/details.asp?classified_id=472048 Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2006 Εγω σημερα παρελαβα για αλλη μια φορα απο "astromarter" και ολα πηγαν μια χαρα.Παραλαβη σε 6 ημερες,(απο ΗΠΑ)και στο 1/3 της τιμης(μεταχειρισμενο ομως,μην ξεχνιομαστε).Παντως μην νομιζεται πως θα κανετε οικονομια,γιατι λογω τιμων,μπαινεται συνεχως στην πριζα!!!!
jobous Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2006 Μια απορία : Σε περίπτωση που αγοράσεις από κάποιον που έχει βάλει αγγελία στο astromart τι γίνεται με την αποστολή? Περνάει απο τελωνείο? Τι αξία δηλώνεται? Δηλώνεται ως δώρο? Και κάτι τελευταίο : Ποιος είναι ο πιο διαδεδομένος τρόπος αποστολής ? Μέσω ups (άρα μετά από ταχυδρομίο)?ΕυχαριστώΓιάννης
geobalt Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2006 Μια απορία : Σε περίπτωση που αγοράσεις από κάποιον που έχει βάλει αγγελία στο astromart τι γίνεται με την αποστολή? Περνάει απο τελωνείο? Τι αξία δηλώνεται? Δηλώνεται ως δώρο? Και κάτι τελευταίο : Ποιος είναι ο πιο διαδεδομένος τρόπος αποστολής ? Μέσω ups (άρα μετά από ταχυδρομίο)?ΕυχαριστώΓιάννης Με την αποστολή απλώς έρχεσαι σε συνεννόηση με τον πωλητή και λες να σου το στείλει με απλό USPS (US postal service - απλό ταχυδρομείο δηλ.). Επίσης αν νομίζεις η αξία οτι είναι μεγάλη ενημέρωσέ τον να το στείλει ως gift, αρα με μη αναφερθείσα αξία. Φυσικά με τον τρόπο αυτό δεν θα περάσει τελωνείο (εκτός πια αν αγοράσεις κάτι ογκώδες ή ιδιαίτερα βαρύ) Γιώργος Μπαλτόγλου------------------------ 8'' LX90 UHTC
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2006 Εγώ και παλιότερα που είχα προσπαθήσει να γραφτώ στο Astromart, με το πρόσχημα της διεύθυνσης email ζήταγε χρήματα για να μπορέσεις να γραφτείς με όποιο email θες... Εγώ δεν είχα άλλο email οπότε και δεν γράφτηκα. (Δεν ήθελα να αγοράσω κάτι, απλά για να δω λεπτομέρειες σε προϊόντα)Οπότε είναι μικρή η αλλαγή.
roryt Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2007 Επανέρχομαι με δύο ερωτήσεις : Επίσης αν νομίζεις η αξία οτι είναι μεγάλη ενημέρωσέ τον να το στείλει ως gift, αρα με μη αναφερθείσα αξία. Φυσικά με τον τρόπο αυτό δεν θα περάσει τελωνείο (εκτός πια αν αγοράσεις κάτι ογκώδες ή ιδιαίτερα βαρύ) Αν του πεις να το στείλει σε συγγενή μόνιμο κάτοικο USA και αυτός μετά στο στείλει σαν δώρο, ποιό είναι το όριο που θα καθορίσει το "ογκώδες" και το "βαρύ" ; Και σε αυτήν την περίπτωση θα περάσει από τελωνείο κανονικά, οπότε δεν κερδίζεις τίποτα, και να μην μπλέκω άδικα τον συγγενή; Εχω παραγγείλει από ebay αρχές Δεκέμβρη έναν focuser και ακόμη περιμένω. Βέβαια δεν γνώριζα τα περί EMS, και μου το στέλνουν USPS Air mail, οπότε υποθέτω (γιορτές κιόλας) ότι θα έχει κολήσει στον Πειραιά; Υπάρχει τρόπος να το επιβεβαιώσω, και πόσο χρόνο αναμονής να περιμένω ; Ευχαριστώ
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2007 Μάλλον δεν αξίζει τον κόπο να μπλέξεις συγγενείς ή φίλους, μια και η αξία και το περιεχόμενο πάλι θα πρέπει να δηλωθούν. Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να δηλωθεί μικρότερη αξία και βέβαια να αφαιρεθούν τα σχετικά τιμολόγια/αποδείξεις από τη συσκευασία. Αν είναι κάτι μικρό (λιγότερο από 4 λίβρες), ζήτα να στο στείλουν με letter post (χωρίς προβλήματα στο τελωνείο αλλά χωρίς ασφάλεια), αν είναι κάτι μεγαλύτερο με EMS.Σχετικά με το δεύτερό σου ερώτημα, επικοινώνησε με τον πωλητή και ζήτησέ του να σου διευκρινήσει πως σου το έστειλε. Αν στο έστειλε με USPS airmail PARCEL post - το πιθανότερο - τότε πρέπει να έχει κρατήσει ένα χαρτί με τον αριθμό αποστολής, κάτι σαν VF999999999US. Με αυτό τον αριθμό μπορείς να αναζητήσεις το πακέτο στο ταχυδρομείο (8001182000). Αν δεν είναι στα χέρια τους, σημαίνει ότι δεν έχει εκτελωνιστεί και θα σε παραπέμψουν στο τελωνείο στον Πειραιά. Θα μιλήσεις με την κα Μούγιου, η οποία θα ψάξει τι έχει και θα σου δώσει έναν αριθμό και μια ημερομηνία στο περίπου που θα περιμένεις το πακέτο. Αν στο έχει στείλει με USPS airmail LETTER post θα έπρεπε ηδη να το είχες σπίτι σου.Εύχομαι καλή υπομονή και καλώς να τα δεχθείς Φιλικά,Ηλίας.
aristarchus Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2007 Εχω παραγγείλει από ebay αρχές Δεκέμβρη έναν focuser και ακόμη περιμένω. Βέβαια δεν γνώριζα τα περί EMS, και μου το στέλνουν USPS Air mail, οπότε υποθέτω (γιορτές κιόλας) ότι θα έχει κολήσει στον Πειραιά; Υπάρχει τρόπος να το επιβεβαιώσω, και πόσο χρόνο αναμονής να περιμένω ;Εγω πηρα τον μειωτη της Astro-Physics (0.75x) μερικες μερες πριν τα Χριστουγεννα και το ειχα εξι μερες αργοτερα και παρολο που Δευτερα-Τριτη την τελευταια εβδομαδα ηταν αργια. Το μικρο δεματακι εσταλει απλο letter post. Αν ειναι ευκολο, μαθε απο τον αποστολεα πως ακριβως σου εστειλε το αντικειμενο. Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
roryt Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10, 2007 Ωχ, την γνώμη σας παίδες Πρώτα από όλα από τον Πειραιά μου δώσανε τηλ. στο αεροδρόμιο, γιατί τα Air Mail από Δεκέμβρη και ύστερα πηγαίνουν αεροδρόμιο. Από Βενιζέλο με ενημερώσανε ότι το tracking number που έχω (LCxxxxxxxUS) είναι από απλό γράμμα, όχι πακέτο, και δεν γίνεται πουθενά register, ούτε εδώ ούτε στην Αμερική. Και μιας και δεν υπάρχει ούτε στο τελωνείο ούτε στο ταχυδρομείο, μετά από ένα μήνα (3 Δεκ. το έστειλε) το λογικό συμπέρασμα είναι ότι χάθηκε κάπου στην διαδρομή. Καμιά άλλη ιδέα ή να πω στον πωλητή να μου ξαναστείλει με EMS (έχει προσφερθεί ευγενικά να ξανα-κάνει post) ;
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10, 2007 Τα απλά γράμματα από όσο ξέρω δεν έχουν κανένα είδος tracking number. Βέβαια το αρχικό LC δεν το έχω ξαναδεί και ίσως παραπέμπει σε Letter Στη θέση σου θα δοκίμαζα να κάνω μια αναζήτηση μέσω www.usps.com (έχει σχετικό κουτάκι για αναζήτηση) και σίγουρα θα έπαιρνα τηλέφωνο στο τοπικό ταχυδρομείο και θα ζητούσα το τηλέφωνο του ταχυδρόμου που έρχεται στη γειτονιά (όσο περίεργο και αν ακούγεται αυτό). Υπάρχει περίπτωση να έχει παραπέσει στο ράφι-ντουλάπι-γραφείο-αποθήκη που στοιβάζει ο ταχυδρόμος τα πακέτα που είναι στην αρμοδιότητά του να παραδόσει. Αυτή τη διαδικασία που σου περιγράφω είχα ακολουθήσει κι εγώ κάποια στιγμή και τελικά βρήκα και παρέλαβα ένα πακετάκι που είχε καθυστερήσει, χέρι-χέρι από τον ταχυδρόμο. Στη χειρότερη περίπτωση αφού ο πωλητής είναι εντάξει, ζήτα ξανά αποστολή αυτή τη φορά με ΕΜS.Φιλικά,Ηλίας.
roryt Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10, 2007 Από usps.com το νούμερο λέει ότι είναι "accepted" στο ταχυδρομείο της NY 4 Δεκ. αλλά δεν έχουν τίποτα άλλο σχετικά. Οσο το να ψάξω τον ταχυδρόμο, είναι λίγο δύσκολο, μιας και πρόκειται για το κεντρικό ταχυδρομείο του Πειραιά, αλλά θα δοκιμάσω. Αλλά μάλλον θα ζητήσω να μου ξαναστείλει με EMS
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10, 2007 Είναι άσχημο μπλέξιμο και ταλαιπωρία, ωστόσο δοκίμασέ το. Ακόμα και το κεντρικό ταχυδρομείο έχει κάποια υπηρεσία που κάνει διανομή και εκεί υπάρχει ένας ταχυδρόμος για τη γειτονιά σου. Αν μιλήσεις με τον ίδιο, θα μπορέσει να ψάξει τι έχει προς επίδοση ή ίσως θυμάται αν σου άφησε κάτι.Αυτό είναι ένα δεύτερο θέμα: τα δέματα που είναι letter post συνήθως τα αφήνουν στην είσοδο της πολυκατοικίας ή στην πόρτα σου, καθώς οι ταχυδρόμοι δεν είναι υποχρεωμένοι να στο δώσουν προσωπικά - όπως ακριβώς γίνεται και η επίδοση των κανονικών γραμμάτων (letter post). Εξέτασε και την περίπτωση μήπως το δέμα χάθηκε μετά την επίδοση..Πάντως είναι σημαντικό το ότι ο πωλήτής είναι σοβαρός και έχει την πρόθεση να σε καλύψει πλήρως, ενώ με EMS δεν θα έχεις προβλήματα. Εύχομαι να τελειώσει αυτή η περιπέτεια γρήγορα και να μην σε αποτρέψει από μελλοντικές αγορές μέσω ταχυδρομείου.Φιλικά,Ηλίας.
aristarchus Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10, 2007 Ενας μηνας για ενα απλο γραμμα ειναι καπως παραξενο. Και εγω θα προτεινα η επομενη αποστολη να πραγματοποιηθει ειτε με EMS ειστε ασφαλισμενο. Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
roryt Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10, 2007 Αυτό είναι ένα δεύτερο θέμα: τα δέματα που είναι letter post συνήθως τα αφήνουν στην είσοδο της πολυκατοικίας ή στην πόρτα σου, καθώς οι ταχυδρόμοι δεν είναι υποχρεωμένοι να στο δώσουν προσωπικά - όπως ακριβώς γίνεται και η επίδοση των κανονικών γραμμάτων (letter post). Εξέτασε και την περίπτωση μήπως το δέμα χάθηκε μετά την επίδοση..Δεν νομίζω να συμβάινει κάποιο από τα ποιό πάνω, γιατί είχα βάλει την διεύθυνση της δουλειάς. Ο ταχυδρόμος τα αφήνει στον θυρωρό, και μετά αυτός τα φέρνει κατευθείαν στα γραφεία. Από Αυστραλία πχ δεν είχα κανένα πρόβλημα. Θα ρωτήσω και τον ταχυδρόμο, αλλά δεν νομίζω. Τελος πάντων, ήδη κανόνισα να ξανασταλεί με EMS. Ευχαριστώ για την βοήθειά σας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα