Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Μιά που η ανάλυση στην οποία μπορεί να ανεβάσει κανείς φωτογραφίες στο astrovox είναι πλέον 1200Χ1200 px, σκέφτηκα ότι μια στατιστική για το μέγεθος/ανάλυση των οθονών που χρησιμοποιούμε θα βοηθούσε όσους ανεβάζουν φωτογραφίες να τις προσαρμόζουν κατάλληλα, αν κρίνουν ότι χρειάζεται.

Για παράδειγμα, χρησιμοποιώ ακόμη μια καλή TFT 15" (1024Χ768) με προοπτική αλλαγής σύντομα σε 19" ή 21".

Φιλικά, Στέφανος

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε

Εγώ έχω 17'' CRT

%%%%%%%%%%%%%%%%%

TFT-LCD (Thin Film Transistor-Liquid Crystal Display) is a variant of Liquid Crystal Display (LCD) which uses Thin-Film Transistor (TFT) technology to improve their image quality.

http://en.wikipedia.org/wiki/TFT_LCD

The cathode ray tube (CRT), invented by German physicist Karl Ferdinand Braun in 1897, is the display device that was first used for computer displays, video monitors, televisions, radar displays and oscilloscopes.

http://en.wikipedia.org/wiki/Cathode_ray_tube

Αμφιβάλλω, άρα ίσως υπάρχω.
Δημοσιεύτηκε

19" TFT & 17" sony CRT συνδεδεμένες παράληλλα στην ίδια κάρτα γραφικών (οπότε η σύγκριση είναι άμεση) και για να συμφωνήσω και με τους προλαλλήσαντες η CRT όντως δεν παίζεται - νικά κατα κράτος την TFT!

φιλικά

κώστας

meet me at my DIY web page : http://sarris.info
Δημοσιεύτηκε

14'' TFT (laptop) στο γραφειο,

17'' TFT NEC στο σπιτι.

Κακα τα ψεματα, αν δεν εχεις χωρο, μια TFT ειναι οτι πρεπει.

Αλλα για τηλεοραση, CRT και μονο.

Παρακαλαμε να μην βρεξει για να μην πνιγουμε...

παρακαλαμε να βρεξει να εχουμε νερο να πιουμε...

Δημοσιεύτηκε

Αν ρυθμίσεις τα Hertz (συχνότητα) της οθόνης στην πιο υψηλή τιμή δεν έχεις πρόβλημα.

Κι εγώ TFT έχω, λόγω χώρου. Ήθελα πολλές ίντσες και δε χωράγανε πάνω στο γραφείο σε CRT..! ;)

astrovoxsigmz0.jpg

nightskybarweb9dg.jpg

Δημοσιεύτηκε

19 crt

Αν ρυθμίσεις τα Hertz (συχνότητα) της οθόνης στην πιο υψηλή τιμή δεν έχεις πρόβλημα.

Yπάρχει σε ορισμένα μόνιτορ crt και μια λειτουργία που λέγεται degauss (απόμαγνήτιση). Πατάτε το κουμπί περιοδικά (ή σαν λειτουργία από το μενού) για καλύτερη λειτουργία του μόνιτορ.

Σπύρος
Δημοσιεύτηκε
CRT !!!!!!!!!! :wink: Όσοι έχετε TFT, εσείς χάνετε! :P

Εσείς χάνετε τα μάτια σας, και μαστουρώνετε απο τα 60 Hz της λάμπας, εγώ δεν αντέχω πάνω απο μισάωρο σε CRT χωρίς Depon!

Σε τηλεόραση ναι, είναι ακόμα κορυφή...

Εγω TFT 17" Wide

1440x900

Λέσχη Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ
Δημοσιεύτηκε
CRT !!!!!!!!!! :wink: Όσοι έχετε TFT, εσείς χάνετε! :P

Εσείς χάνετε τα μάτια σας, και μαστουρώνετε απο τα 60 Hz της λάμπας, εγώ δεν αντέχω πάνω απο μισάωρο σε CRT χωρίς Depon!

Εμμ....ξέρεις, υπάρχει και η επιλογή ρυθμού ανανέωσης! Προσωπικά εγώ στην 17αρα μου τρέχω ανάλυση 1024Χ768 με 85 Ηz Refresh Rate.

Δημοσιεύτηκε
15 TFT Παντού (γραφείο, σπίτι). Μετά απο 20 χρόνια δουλειάς σε CRT.......Ματάκια δεν έχω καλε κύριε, μια βοήθεια σας παρακαλώ...... αν καταλαβαίνεται τι θέλω να πώ. TFT και πάσης Ελλάδος!
Δημήτρης
Δημοσιεύτηκε

Philips TFT 19"

Δε συγκρινω την ανεση στις 19" οπως και το ποσο ξεκουραστη ειναι μια tft.

Σαφως ομως οι CRT ειναι ανεπαναληπτες οσον αφορα γραφικα και ποιοτητα εικονας.

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε

CRT 17” στα 85Hz.

Κι εγώ συμφωνώ για τις CRT. Σίγουρα εκπέμπουν την ακτινοβολία τους, αλλά δεν βρίσκομαι πάνω από την οθόνη μου όλη την μέρα. Αν ήταν έτσι, πιθανότατα να την είχα αλλάξει με μια TFT. Πάντως, όποτε δουλεύω το laptop της γυναίκας μου, κάπου ξενερώνω! :)

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης