magasgiorgos Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 2007 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 2007 Αγαπητο φίλοι,φίλες, τσιμπιέμαι μήπως είναι όνειρο, κι όμως δεν είναι,Έχω στο δωμάτιο μου ένα τηλεσκόπιο... ναι ειναι αλήθεια.Πριν απο λίγες ώρες αγόρασα ένα dobs 8άρι σύμφωνα με τις οδηγίες σας, και είμαι έτοιμος να αρχίσω το ταξίδι μου. Ευτυχώς το συναρμολόγησα πολύ γρήγορα.Η πρώτη μου ματία μέσα απο το γυαλί του τηλεσκόπιου δεν μπορώ να πω ότι με εντυπωσίασε γιατί δεν είδα πολλά πράγματα. Σίγουρα δεν εχω κάνει καλή ρύθμιση. Τι λέτε και σεις? ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΕΠΟΧΗ
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 2007 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 2007 Καλορίζικο! Όταν λες η πρώτη σου ματία μέσα απο το γυαλί του τηλεσκόπιου δεν σε εντυπωσίασε, τι εννοείς ακριβώς? Αφού τοποθέτησες τον προσοφθάλμιο, ρύθμισες την εστίαση? Επίσης το άφησες έξω να πάρει την κατάλληλη θερμοκρασία?
magasgiorgos Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 2007 Ευχαριστώ πολύ. Εστίαζα συνέχεια και σε κάποια στιγμή καθάρισε η εικόνα, ήμουν έξω για ένα 10λεπτο. Μπορώ να πώ ότι ίσα ίσα διπλασίασα την μεγέθυνση,Δεν ξέρω , περιμένω να με συμβουλέψετε. ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΕΠΟΧΗ
draculas Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 2007 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 2007 Τι ακριβώς είδες?είδες σελήνη?, Κρόνο?, Νεφελώματα?γιατί αν δεν κοιτάς για κάτι συγκεκριμένο, μπορεί εύκολα να προσπεράσεις πολλά πράγματα που θα έπρεπε να δεις..τι προσοφθάλμιο χρησιμοποίησες? 25mm 10mm έβαλες barlow? Σε ρωτάω ολα αυτά γιατι μάλλον έχουμε το ιδιο τηλεσκόπιο (Sky-Watcher?) και ούτε εγω μπορώ να πω οτι ενθουσιάστηκα στην αρχή, μετά όμως άρχισα να εντοπίζω πράγματα, και να τα κοιτάω λίγο παραπάνω, ή να χρησιμοποιώ την σωστή μεγέθυνση, για το κάθε ενα απο αυτά..λίγο υπομονή θέλει, και πιστεύω θα ενθουσιαστείς και εσυ..
alepohori Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16, 2007 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16, 2007 Αναγκαία για αρχή κατά σειρά προτεραιότητας: Nightwatch,καλός χάρτης,υπομονή!! Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
magasgiorgos Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16, 2007 Βασικά δεν κοιταξα κάτι συγκεκριμένο γιατί απλώς έκανα τεστ. Κοιτούσα κάποια αστέρια άοριστα.και όπως έγραψα και παραπάνω μου φαίνεται πως άπλώς διπλασιάστηκε η μεγέθυνση.Σίγουρα θέλει και χάρτη και barlow γιατί δεν πήρα τα υπόλοιπα εξαρτήματα.οπως ΄βλέπετε στη φωτο είναι αυτό που πήρα. Διάμετρος: 200 mmΕστιακή Απόσταση: 1200 mmΕστιακός λόγος f/6Βάρος σωλήνα: 9,3 kgΒάρος στήριξης: 11,2 kgΠροσοφθάλμιο: Super Plossl 25mm (fully multicoated)Ερευνητής: 6Χ30Ανεμιστηράκι: ΟχιΑζιμουθιακή περιστροφή: ΤeflonΕστιαστής: 2" ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΕΠΟΧΗ
GeoAstrix Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16, 2007 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16, 2007 Το πρώτο που έχεις να κάνεις είναι να διαβάσεις....(μη ξεσκιστείς κιόλας ) Μετα να μάθεις να τυπώνεις χάρτες ... Επειτα να ευθυγραμμίσεις το finder γιατί δε θα μπορεις να δείς ουτε τη σελήνη!!! ....... Και είσαι έτοιμος να ταξιδέψεις!!! Καλό Βόλι!
roryt Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16, 2007 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16, 2007 Καλώς είρθες στην παρέα μας, και στο κόσμο των GSO Ετσι είπα και εγώ την πρώτη φορά που κοίταξα (έβλεπα τον Κρόνο), αλλά γρήγορα κατάλαβα ότι είθελε ποιό πολύ οργάνωση. Μερικά "κόλπα" για το μέλλον μιας και έχουμε το ίδιο όργανο:Δεν θα δεις μεγένθυση αν κοιτάς αστέρια, μόνο σε πλανήτες. Οσο και να μεγενθύνεις ένα αστέρι, σημείο θα είναι. Μόνο το πεδίο θα μικραίνει.Πρόσεξε τις βίδες που κρατάνε τα πλαστικά στην μέση του σωλήνα, εμένα λασκάρανε και μου έβγαλε την πίστη μέχρι να καταλάβω γιατί στο "πανω-κατω" έκανε τρελά.Αν έχεις το τηλ. στο δωμάτιο και το βγάζεις έξω για παρατήρηση θέλει οπωσδήποτε χρόνο για να κρυώσει, σε 10 λεπτά δεν προλαβαίνεις και να κρυώσει για να κάνεις παρατήρηση. Εγώ το έχω σε μεταλικό ντουλάπι στο μπαλκόνι (στεγανό) οπότε έιναι ήδη κρύο όταν το θέλω να το χρησιμοποιήσω.Ο finder είναι καλός σε σκοτεινό ουρανό, αλλά είναι -προσωπική άποψη- λίγο άβολος, στραβολαιμιάζεις. Εγώ τον άλλαξα με έναν 8χ50 με ανορθωτή και διαγώνιο και πρόσθεσα και έναν Telrad γιατί έχανα τον μπούσουλα και δεν ήξερα που σκοπεύω.Ξεκίνα με απλά πράγματα, Σελήνη, Κρόνο, Δια (αργά αυτήν την εποχή), και μετά προχώρα σε εντοπισμό αστεριών από αστερισμούς (πχ μεγάλη άρκτο). Μετά με βοήθεια χαρτών/προγραμμάτων προχωράς και σε άλλους στόχους. Υπομονή, θέλει μπόλικη από αυτήν. Ζεστά ρούχα, και καθαρούς ουρανούς.
magasgiorgos Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16, 2007 Οπότε αν καταλαβα καλά . και όπως μου είχε πει και ο κύριος που το αγόρασα είναι καλό για τους πλανήτες και τα νεφελώματα.Βασικά έχω πάρει μονο τα απλά εξα΄ρτήματα .σε λίγο καιρό θα αγοράσω και ένα βαλιτσάκι με τα εξτρα. Δηλαδή πόσο χρόνο χρειάζεται για να ενκλιματιστεί το τηλεσκόπιο?Εγώ μένω σε χωρίό και έχω ανακαλύψει έναν τόπο γύρω απο λόφους που πιστεύω θα καλύψει έστω και το ελάχιστο φως.Βέβαια έίανια λίγο δύσκολο στη μεταφορα του αλλά για όλα υπάρχει λύση. Αν επίσης κατάλαβα καλά πρέπει να μάθω να διαβάζω χάρτες και να προσανατολίζομαι. όσο για την καμπούρα που προκυται να αποκτήσω συμφωνω. ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΕΠΟΧΗ
magos_ Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16, 2007 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16, 2007 Κατά την γνώμη μου το οδηγητικό είναι πολύ καλό αν το συνηθίσεις είναι πολύ καλύτερο από ένα Telrad . Καμπούρα δεν χρειάζεται να κανείς!!! Θα σε συμβούλευα να πάρεις μια καλή καρεκλά πχ σαν την δική μου μια στρογγυλή άνετη σαν αυτήν που χρησιμοποιούν στα μπαρ , ρυθμιζόμενη κατά ύψος , βολική , πολύ εύκολη στην μεταφορά και πολύ ελαφριά. Έτσι δεν χρειάζεται να σκύβεις για να παρατηρείς αλλά ρυθμίζεις την καρεκλά όπως θέλεις. Μαζί με πολύ πολύ ζεστά ρούχα θα κάνουν την παρατήρηση ακόμα ποιο ευχάριστη και εύκολη. Το σημαντικό είναι πάντως εκτός από την σκοτεινή τοποθεσία να είσαι και μακριά από περιοχές με έντονη φωτορύπανση (τι στην ταράτσα του σπιτιού μου τι στο υπόγειο τα ίδια βλέπω στα Γιάννενα)Γιατί να απογοητευθεί ο άνθρωπος όμως μόλις δει πρώτη φορά μέσα από το τηλεσκόπιο. Εγώ είχα ενθουσιαστεί δεν περίμενα πως θα ήταν όλα τόσο ωραία!! Hellooooooo, my name is Ηλίας. http://astrocom.wordpress.com/
roryt Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16, 2007 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16, 2007 είναι καλό για τους πλανήτες και τα νεφελώματαΕίναι γενικής χρήσης, κάνει για όλα.σε λίγο καιρό θα αγοράσω και ένα βαλιτσάκι με τα εξτραΜην βιαστείς. Συνήθως το βαλιτσάκι δεν έχει και τα καλύτερα προσοφθάλμια και τα περισσότερα δεν τα χρησιμοποιείς στο τέλος. Ενας καλός (βλέπε ακριβός) barlow είναι must. Από εκεί και πέρα βλέπεις και κάνεις. Η γενική συμβουλή είναι να αγοράσεις λίγα και καλά (βλέπε ακριβά).Δηλαδή πόσο χρόνο χρειάζεται για να ενκλιματιστεί το τηλεσκόπιο?Ανάλογα την διαφορά θερμοκρασίας αλλά νομίζω 15 λεπτά είναι οκ.Αν επίσης κατάλαβα καλά πρέπει να μάθω να διαβάζω χάρτες και να προσανατολίζομαι Αν δεν έχεις πάρει το nightwatch πάρτο, θα σου λύσει αρκετές απορίες. Και ψάξε παλια μηνύματα εδω μέσα, θα μάθεις πάρα πολλά πραγματα. Αλήθεια, κιάλια ή γυμνό μάτι δεν δοκίμασες ; Σε βοηθάνε πολύ στην αρχή να μάθεις τον ουρανό, αν πήγες κατευθείαν σε τηλ. χωρίς να έχεις μάθει μερικά βασικά πράγματα θα ζοριστείς στην αρχή να τα βρεις με τηλεσκοπειο. Καλή αρχή.
magasgiorgos Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16, 2007 Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές που μου δίνετε και πιστεύω πως σίγουρα θα εντυπωσιαστώ απο τον σκοτεινο ουρανό. Έχω ΄το βιβλίο που πουλούσε το λιντλ. πιστεύω θα με βοηθήσει. Εύχομαι μια μέρα να βρεθώ με κάποιον απο εσάς εδώ στο μέρος που μένω γιατί πιστεύω πως είμαι αρκετά μακριά απο τα φώτα και θα έχω καλή ορατότητα.ΘΑ σας ενημερώσω για την πρόοδο που έκανα και θα σας ζητούσα να με διορθώσετε πάλι. ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΕΠΟΧΗ
magasgiorgos Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18, 2007 Θα ήθελα επισης να σας ρωτησω για τα προσοφθαλμια.Όλα τα προσοφθάλμια ταιριάζουν σε όλα τα ειδη τηλεσκοπίων?και με ποιο ειναι το μεγεθος με το οποιο τα ταξινομουμε με βαση την ποιοτητα. ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΕΠΟΧΗ
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18, 2007 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18, 2007 Το βιβλίο του lidl που λες, δεν θα σε βοηθήσει καθόλου στην παρατηρησιακή αστρονομία.Θα μάθεις θεωρητικά πράγματα μόνο για το σύμπαν τα οποία σαφώς και είναι απαραίτητα αλλά ο πρώτος σου οδηγός σαν ερασιτέχνης αστρονόμος πρέπει να είναι το nightwatch του Terrence Dickinson...μέσω αυτού θα μάθεις ότι χρειάζεσαι για να παρατηρήσεις κλπ κλπ... Για τα προσοφθάλμια που ρωτάς, υπάρχουν κυρίως σε διαμέτρους 1.25' και 2'.τα περισσότερα τηλεσκόπια έχουν εστιαστή 1.25' αλλά δέχονται και αντάπτορα για να πάρουν προσ. 2'... Κάθε προσοφθάλμιο έχει μία εστιακή απόσταση (ένας αριθμος σε mm) που όσο μικρότερος είναι τόσο μεγαλύτερη μεγένθυση δίνει στο τηλεσκόπιο..
Δημήτρης Τσακαλής Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19, 2007 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19, 2007 Θα σε βοηθήσει πάρα πολύ το να έρθεις σε επαφή με κάποιο σύλογο και να βγείς μαζί με άλλους έξω για παρατήρηση. Η πρακτική εξάσκηση δίπλα σε κάποιους πιό έμπειρους είναι αναντικατάστατη ΦιλικάΔημήτρης CELESTRON Dob www.medicalmarket.gr
Fragostafylo Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2007 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2007 κάτι άκυρο. Μπορώ να βάλω στο τηλεσκοποιο μου βαση dobson? εχω το skywacher 130 (η eq2 δεν παλεύεται...) \"Οι ευθύνες αρχίζουν από τα όνειρα...\" Γ.Σεφέρης
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2007 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2007 Καλως όρισες και απο εμένα. Συνοπτικά θα μπορουσα να σου πώ τα εξής:Το 8' σου είναι πολύ καλό και αρκετά δυνατό εργαλείο. Μην απογοητεύσαι με την μία, έχεις καιρό να απογοητευτείς αλλα κυρίως να γοητευτείς μα αυτά που θα δείς. Δες τι έχει δεί ο φίλος giorgosgr με ένα 6αρι και θα καταλάβεις.1) Ευθυγράμμισε καλά τον ερευνητή με το τηλεσκόπιο σου. Αν δεν είναι εντάξει, όπως είπε και ένα φίλος, ούτε τη σελήνη δεν θα βρίσκεις.2) Μάθε καλά τον ουρανό με το μάτι, και την "περίπου" τοποθεσία που βρίσκονται τα αντικείμενα που ψάχνεις (παρε το Nightwatch)3) Υπολόγισε την μέγιστη ωφέλιμη μεγέθυνση που μπορεί να σου δώσει το τηλεσκόπιό σου (Διάμετρος του τηλεσκοπίου σε χιλιοστα επι 2 στην περίπτωσή σου χ406) και μετά σχεδιάσε την αγορά των προσοφθαλμίων σου. ΠΡΟΣΕΧΕ. Υπολόγισε την μέγιστη μεγέθυσνη που μπορεί να σου δώσει ένα προσοφθάλμιο που σκοπέυεις να αγοράσεις (Εστιακή απόσταση τηλεσκοπίου / Προσοφθάλμιο σε mm)και αν υπερβαινει την μέγιστη μεγεθυνση του τηλεσκοπίου μην το αγοράσεις, θα βλέπεις θολούρες.4) Στον γενικό σχεδιασμό αγορών, να συμπεριλάβεις κάποια φίλτρα (UHC, O III, IR/UV, Πλανητικά) που θα σου δίνουν πιό καθαρή εικόνα και οπωσδήποτε έναν Barlow X2 (οχι όλα μαζί φυσικά).5) Σαν γενικό κανόνα, μην αγοράζεις φτηνούς προσοφθάλμιους, καλύτερα πιο αργά αλλα καλά κομμάτια. Εξάλλου, ο καλός εξοπλισμός θα σε ακολουθεί μιά ζωή (Αν το προσεχεις).6) Μιας και πήρες Νευτώνιο, πάρε και ένα προσοφθάλμιο ευθυγράμμισης, θα σου είναι πολύ χρήσιμος.7) Ολοι οι προσοφθάλμιοι 1,25" και 2" ταιριάζουν σε όλα τηλεσκόπια με τις ανάλογες διαμέτρους, ΕΦΟΣΟΝ όμως εμπίπτουν στους κανόνες της παραγράφου 3.Καλό θα ήταν να ξέρεις ότι ξεκινάς ένα Hobby ακριβό οπότε...κάμε καλά.Αντε και καλή αρχ'η Δημήτρης
magasgiorgos Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2007 ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ.ΧΘΕΣ το βράδυ έζησα μια απεριγραπτη εμπειρία, ανακαλύπτοντας στον ουρανό ,τον Κρόνο με τους δακτύλιους του. Η χαρά μου ήταν απεριγραπτη, ανατρίχιασα και δεν πίστευα στα ματια,είχα την εντύπωση πως κάποιος ζωγράφισε τον κρόνο μονο και μονο για να τον δω.Ηταν σαν μια στιγμή απο ασπρόμαυρη ταινία.Το πιο ομορφο ηταν ότι και αλλα 10 άτομα ενθουσιάστηκαν με αυτό που είδαν μαζί με την Σελήνη που έβγαζε μάτια, τον Ωρίωνα και την πύρινη σφαίρα (Αφροδίτη). Δεν βλέπω την ώρα να νυχτώσει, να δω ξανα αυτό το θαύμα.Κι όλα αυτα χάριν στη Βοήθεια του φίλου μου Τηλέμαχου. ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΕΠΟΧΗ
Heal Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2007 Γιώργο γεια σου, Καλωσόρισες στο club των Κρονοχτυπημένων! Είναι ιστορική μέρα για την είσοδο του καθενός μας σε αυτή τη μεγάλη οικογένεια, η παρατήρηση του Κρόνου! Φυσικά είμαστε πολλοί που δεν έχουμε ξεπεράσει αυτή την πρώτη ματιά... Κώστας
quendi Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2007 Γιώργο γεια σου, Καλωσόρισες στο club των Κρονοχτυπημένων! Είναι ιστορική μέρα για την είσοδο του καθενός μας σε αυτή τη μεγάλη οικογένεια, η παρατήρηση του Κρόνου! Φυσικά είμαστε πολλοί που δεν έχουμε ξεπεράσει αυτή την πρώτη ματιά... Κώστας Καλώς ήρθες στο club φίλε Γιώργο, δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη φορά που είδα τον Κρόνο..! Ακόμα και τώρα η συγκίνηση με κατακλύζει κάθε φορά που τον παρατηρώ από τηλεσκόπιο.. Φιλικά,Παναγιώτης Αντωνόπουλος
magos_ Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2007 4) Στον γενικό σχεδιασμό αγορών, να συμπεριλάβεις κάποια φίλτρα (UHC, O III, IR/UV, Πλανητικά) που θα σου δίνουν πιό καθαρή εικόνα και οπωσδήποτε έναν Barlow X2 (οχι όλα μαζί φυσικά). Καποιο καλο φίλτρο σελήνης μπορεις να μου προτείνεις ;;; Και αν υπαρχει καπου σε ελληνικο site για αγορα.. Ευχαρηστώ Hellooooooo, my name is Ηλίας. http://astrocom.wordpress.com/
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2007 Στο πλανητάριο Αθήνα 210 3845102
jupiter Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2007 4) Στον γενικό σχεδιασμό αγορών, να συμπεριλάβεις κάποια φίλτρα (UHC, O III, IR/UV, Πλανητικά) που θα σου δίνουν πιό καθαρή εικόνα και οπωσδήποτε έναν Barlow X2 (οχι όλα μαζί φυσικά). Καποιο καλο φίλτρο σελήνης μπορεις να μου προτείνεις ;;; Και αν υπαρχει καπου σε ελληνικο site για αγορα.. Ευχαρηστώ φίλτρο σελήνης συνήθως το δίνουν μαζί με τηλεσκόπιο δεν είναι καθόλου ακριβό (μη πούμε ότι η τιμή του είναι αστεία) σε τέτοιο σημείο που πας σε ένα μαγαζί με αστρονομικά είδη και το ζητάς δε χρειάζονται internetikes αγορές! γαι την ιστορία στο λινκ έχει για online αγορές από Ελλάδα!!! http://www.astrovox.gr/buyingtelescopes.html scooby doobi dooo!!!!!!
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2007 κάτι άκυρο. Μπορώ να βάλω στο τηλεσκοποιο μου βαση dobson? εχω το skywacher 130 (η eq2 δεν παλεύεται...) Μπορεις να φτιαξεις μια βαση dobson και υπαρχει η παλια ξεχασμενη αλλα ευκολη λυση ισημερινης με υδροσωληνες Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
magasgiorgos Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2007 Αγαπημένοι μου συνχομπύστες. Μόλις αγόρασα ένα Barlow. Οι οδηγίες που πήρα ήταν ότι τοποθετώ πρώτα το Βπάρλοου και μετά το προσοφθάλμιο. Και έτσι ακριβώς έκανα, αλλά δυστυχως δεν βλέπω τίποτα.Μήπως δεν έκανα κάτι καλά? Έχουν σπάσει τα νεύρα μου, έχω κάνει όλους τους συνδιασμούς με τα 2 εξαρτήματα και τίποτα. Συν τοις άλλοις, γιακακή μου τύχη μου έπεσε το ένα εξάρτημα πάνω στον καθρέπτη και νόμιζα πως έσπασε η καρδία μου,αλλα ευτυχως μάλλον δεν έγινε τίποτα. Πήρα και ένα φίλτρο για τον ήλιο . ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΕΠΟΧΗ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα