vallias Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2007 Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά του forum.Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τους admins για την βοήθεια τους με το προβληματάκι που είχα με την εγγραφή.Είμαι καινούριος στον χώρο αλλά διαβάζω εδώ και καιρό το forum.Απο αυτόν τον χώρο ξεκίνησα να μαθένω (οχι οτι ξέρω και πολλα).Μόλις χθές τελείωσα το NightWatch και σήμερα θα πάρω απο Πλανητάριο Θεσ. το Skywatch 8 dob (το τελευταίο κομμάτι στην Αθήνα τουλάχιστον).Την κυριακή το βράδυ ανεβηκα στην ταράτσα του σπιτιού μου (Πετρούπολη) μόνο με το nightwatch και ένα φακο. Μπορεί να ακούγεται ανόητο αλλά η χαρά μου ήταν τεράστεια όταν είδα live και αναγνώρησα τον Ωρίωνα, προσανατολίστικα με βάση τον χάρτη του nightwatch και μετρώντας μοίρες έφτασα στον σείριο. Δεν έχω να κάνω κάποια ερώτηση, ίσως να μην έχει κάποια ουσία αυτό το topic, απλά ήθελα να μιραστώ την παιδιάστικη χαρά μου με ανθρώπους που δεν γνορίζω προσοπικα μεν (εύχομαι να τους γνωρίσω) αλλά που σίγουρα θα καταλάβουν τι νιώθω. Εν αναμονή για το dob λοιπόνσυγνώμη αν σας κούρασακαλώς σας βρήκα
astrovox Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2007 Καλωσήρθες και καλή συνέχεια! Και για μένα ο Ωρίωνας ήταν ο πρώτος αστερισμός που αναγνώρισα μόνος μου με τη βοήθεια βιβλίου (τους λαμπρούς αειφανείς αστερισμούς λίγο ή πολύ μας τους έχουν μάθει από μικρά παιδιά) και η στιγμή αξέχαστη. Παραμένει, δε, ακόμα ο αγαπημένος μου αστερισμός! «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
dimpap Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2007 Μακάρι αυτή η παιδιαστική χαρά που λες να σε ακολουθεί σε όλες σου τις παρατηρήσεις. Καλώς ήρθες και καλή συνέχεια. Δημήτρης. Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)
draculas Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2007 Καλωσήρθες και απο εμένα.και..όταν πάρεις το 8άρι, το χαμόγελό σου, θα φτάσει μέχρι τα αυτιά!!
vallias Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2007 Ευχαριστώ για το καλοσόρισμα.Μια ερωτησούλα.Επιδή θα πάω να το πάρω μόνος μου, ξέρει κανείς πόσο μεγάλα είναι τα κουτιά. Χωράνε εύκολα σε αμάξι.Υπάρχει θήκη για μεταφορά και αποθήκευση? Εσείς πώς το μεταφέρεται (ξέρω οτι είμαστε παρα πολοι )
alepohori Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2007 Άρχισα να παρατηρώ το περασμένο καλοκαίρι με το Bresser 5".είδα πρώτη φορά τον Ωρίωνα κάποια καλοκαιρινή νύχτα,γύρω στις 5:30 το πρωί να ανατέλλει.όλες τις νύχτες που παρατηρούσα το καλοκαίρι που πέρασε,έμενα μέχρι τις 7 το πρωί,περιμένοντας τον Ωρίωνα να βγει συνοδεύοντας αργότερα την Αφροδίτη και ακόμα πιο αργότερα,το Κρόνο. Ήταν πραγματικά μοναδικό θέαμα για κάποιον που έβλεπε πρώτη φορά τον Ωρίωνα μαζί με την Αφροδίτη και τον Κρόνο.Το σοκ μου έγινε ακόμα μεγαλύτερο,όταν,εξερευνώντας τον αστερισμό,πρόβαλλε μπροστά μου το γνωστό πράσινο σύννεφο!.φυσικά μιλάω για τον Μ42.Δεν είχα την παραμικρή ιδέα για το περίφημο νεφέλωμα του Ωρίωνα,και είναι δύσκολο να μεταδώσω την συγκίνηση που ένοιωσα εκείνο το πρωινό. Έχω επισημάνει και άλλοτε ότι το παράδειγμά μου είναι προς αποφυγή.Καλύτερα είναι να ανοίγει κανείς ένα βιβλίο,πριν πάρει τα βουνά με ένα τηλεσκόπιο.Αλλά και η άγνοια έχει την δική της χάρη όταν συνοδεύεται από περιέργεια,ακόμα και αν δε γνωρίζει καν πώς είναι ο Ωρίωνας αλλά και πού πέφτει ο πολικός! Σου εύχομαι καλώς να σου έρθει το 8",καλές παρατηρήσεις και να μοιράζεσαι μαζί μας τις εμπειρίες σου. Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
draculas Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2007 Είναι δυο κούτες.ο σωλήνας, και η βάση.η βάση επειδή είναι επίπεδη (σχετικά) χωράει σχεδόν παντού.την κούτα του σωλήνα, αν ρίξεις το κάθισμα του συνοδηγού και τα πίσω καθίσματα, πιστεύω οτι θα χωρέσει άνετα (το πολύ-πολύ βγάζεις τον σωλήνα απο την κούτα, τον τακτοποιείς ωραία στο πίσω κάθισμα, και είσαι πάλι ΟΚ) περίπου έτσι τα κουβαλάμε στα βουνά..!
PapGeo Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2007 Καλωσήρθες και καλή συνέχεια! Και για μένα ο Ωρίωνας ήταν ο πρώτος αστερισμός που αναγνώρισα μόνος μου με τη βοήθεια βιβλίου (τους λαμπρούς αειφανείς αστερισμούς λίγο ή πολύ μας τους έχουν μάθει από μικρά παιδιά) και η στιγμή αξέχαστη. Παραμένει, δε, ακόμα ο αγαπημένος μου αστερισμός!Προσυπογράφω όλα όσα έγραψε ο Mr. Astrovox, κάθε λέξη, μέχρι και τα κόμματα! Χαρούμενε αρχάριε vallias, καλώς ήλθες και καλορίζικος!Μην ανησυχείς για το κουβάλημα, πρόσεχε μόνο μην σε γράψει κανένας περαστικός τροχονόμος στην Πανεπιστημίου. Συνεννοήσου πριν πάς και με τον Παναγιώτη από το Πλανητάριο να σου το έχουν έτοιμο και, όσο μπορούν, να σε βοηθήσουν. Έχω κι εγώ κουβαλήσει παλαιότερα το δικό μου 10ιντσο Celestron dob από την Ακτίς μέχρι την Αθήνα οδικώς (αξέχαστο ταξίδι) - να΄ναι καλά η Aktis που με βοήθησε στο δύσκολο φόρτωμα! Η κούτα του σωλήνα χωρούσε οριακά στο σεντάν αυτοκίνητό μου, το οποίο, σημειωτέον, δεν έχει διαιρούμενο πίσω κάθισμα. Αν κι εσύ έχεις ιδίων διαστάσεων αυτοκίνητο, δεν θεωρώ ότι θα υπάρξει πρόβλημα με το 8άρι, γιατί τα dobs της Celestron και της Skywatcher έχουν παραπλήσιες, αν όχι ίδιες διαστάσεις. Ρίχνεις το κάθισμα του συνοδηγού (ή και το πίσω κάθισμα), και το φορτώνεις εκεί ξαπλωτό, με την κούτα της βάσης στο πορτ-παγκάζ. Φιλικά PapGeo
ASTROFOROS Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2007 Καλως ηλθες κι απο μενα.Μην ανησυχεις για το αν θα χωρεσει η οχι στο αυτοκινητο.Εγω ενα vw polo εχω και τοβαζω στα πισω καθισματα με το κουτι του χωρις να ριχνω τις πλατες.Αντε καλοριζικο και καλες παρατηρησεις Φιλικα Γιωργος
Δημήτρης Τσακαλής Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2007 Καλώς ήρθες και καλορίζικο το νέο όπλο σου.Αν δεν χωράει στο αυτοκίνητό σου μην ανησυχείς, θα είναι τόση η χαρά σου που σε βλέπω να το πηγαίνεις πετρούπολη με τα πόδια ! ! ΦιλικάΔημήτρης CELESTRON Dob www.medicalmarket.gr
Γεώργιος Ταρσούδης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2007 Χρήστο καλός ήρθες στην παρέα, όλοι κάπως έτσι ξεκινήσαμε και όσο περνάν τα χρόνια αυτήν την πρώτη βραδιά με το φακό στην ταράτσα και τους χάρτες θα την θυμάσαι πάντα. Πολύ καλή η επιλογή του τηλεσκοπίου σου. Καθαρούς ουρανούς!!! Ταρσούδης ΓιώργοςΑλεξ/πολη Υπό κατασκευή / προσωρινόhttp://lunarcaptures.wordpress.com/
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2007 καλως ηρθες οντως επελεξες ενα πολυ καλο τηλεσκοπιο που θα το χρησιμοποιεις για αρκετα χρονια...για μενα ο ωριωνας και το m42 ειναι κατι το εκπληκτικο...ο αγαπημενος μου αστερισμος! σου ευχομαι καθαρους ουρανους και να μοιραζεσαι τις εμπειριες μαζι μας...Με εκτιμηση,Μιχαλης stargazeshots.com
vallias Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14, 2007 Σας ευχαριστώ όλους πολυ.Σκόπευα να πάω να το πάρω αύριο το απόγευμα αλλά έχει πορεία στο κέντρο αναμονή αλλη μια μέρα Σκοπεύω σήμερα να κάνω μια βόλτα στην γύρο περιοχή μήπως βρώ κάποια τοποθεσία για καλήτερη παρατήρηση γιατι απο ταράτσα .........Έχει κανείς καμια ιδέα απο την περιοχή?
ASTROFOROS Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14, 2007 Εαν φυγεις καμια 50αρια χιλιομετρα τοτε θα το ευχαριστιθεις.Αρκεσου προς το παρον στον κρονο,ωριωνα,σεληνη. Φιλικα Γιωργος
Astral-Force Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15, 2007 τωρα μου θυμισατε τις πρωτες παρατηρησεις το 2002. ταρατσα , χαρτες , βιβλια , κερι , (γιατι λαμπα δεν ειχαν αλαξει απο την εποχη του ... γαλιλαιου) εντομα να ροκανιζουν τριγυρω και απο πισω η πανοραμικη θεα ολης της καλαμαριαςμεχρι το λιμανι για επιγειες παρατηρησεις. ωραια χρονια... φιλε καλοσωρισες κι απο μενα και καλες παρατηρησεις με το καινουργιο τηλεσκοπικο μαραφετι. στην πετρουπολη ειχα την τιμη να βρεθω μονο μια φορα φιλοξενουμενος κατα τη θητεια μου στο μ.πευκο κι απ οτι θυμαμαι ειναι καπως προαστια και σε σχεση με την υπολοιπη αθηνα η φωτορυπανση θα ειναι καπως πιο υποφερτη ελπιζω. οπως σου ειπαν και τα παιδια εξοικοιωσου καλυτερα πρωτα στα σχετικα κοντινα αντικειμενα και προοδευτικα ξεμακραινουμε στα βαθη...
vallias Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16, 2007 Χθές το βράδυ ανεβηκα πάρνηθα (έχει μια δροσούλα μπορώ να πω). Μπορώ να πώ ότι ήταν αρκετά καλήτερα από την ταράτσα μου. Δεν έφτασα μέχρι το Μπάφι, έκατσα πάνω στον δρόμο.Με τα΄κιάλια του Lidl δεμένα πρόχειρα πάνω σε ένα φωτογραφικό τρίποδα κατάφερα να ψιλοδώ το νεφέλομα στον Ορίωνα.Αφού καταφερα να δώ ότι είδα με τα κιάλια του Lidl φαντάζομαι οτι με το dob 8" θα τρελαθώ .Στο Μπαφι γενικά πηγαινεται για παρατήρηση? Είναι καλά το βράδυ? Γιατί πέρα απο την τρέλα για καθαρό ουρανό υπάρχει και το θέμα της ασφάλειας. Όταν είσαι μόνος σου με την γηναίκα το ψιλοσκεύτεσαι.
Δημητρηs Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16, 2007 Φιλε Vallias επειδη ειμαι 25 χρονια ορειβατηs στα βουνα δεν βρισκειs ποτε περιεργουs (ανωμαλουs) το πιο πιθανο ειναι στουs προποδεs τηs Παρνηθαs εκει γυρω απο το τελεφερικ του καζινο οπου και μαζευονται αρκετα ζευγαρακια!!! Τωρα οσο αφορα τον ουρανο εγω πηγαινω στη Μολα γιατι ειναι βορεια και δεχεται πολυ λιγοτερη φωτορυπανση απο την Αθηνα. Καλεs παρατηρησειs
pentraks Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16, 2007 Στην μόλα το απόγευμα κλείνει η μπάρα απο το δασαρχείο και δε μπορεις να φτάσεις στο μεγάλο πλάτωμα οπου υπάρχουν και τα τραπεζάκια. Ενα καλο σημειο στην τελευταια στροφή πριν την αγ.τριάδα υπάρχει ενας δρόμος που κοβει αριστερα, απο εκει στα 300 μέτρα (πάλι αριστερα στην επόμενη διχάλα) εχει ενα τεράστιο πλάτωμα οπου υπάρχει και γήπεδο μπάσκετ διαλυμένο. Εκει πανω στην πίσσα μπορεις να στήσεις ανετα τρίποδο και τα δεντρα ειναι αρκετα μακρυα για να σου κόβουν την θέα του ουρανού. Προσοχη αν ξενυχτήσετε εκει πάνω, (φυσικα απαγορευονται οι σκηνες λογω δρυμού) αν ακουσετε τιποτα θόρυβους περιέργους μην τρομάξετε ειναι τα ελάφια που τριγυρνάνε... Imagination is more important than knowledge
vallias Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20, 2007 Το Σαββατο το πρωί πήγα και το πήρα Αφού το έστησα στο σπίτι, περίμενα πως και πως να έρθει το βράδυ.....Ανεβένω ταράτσα, μαζι με το night watch και τους χάρτες του, τον κοκκινο φακό μου (τρομάρα μου ήθελα και κοκκινο φακό στην Αθήνα).Ξεκινάω την διαδικασία να ευθυγραμίσω τον παρατηρητή. Τον ψηλοευθυγραμίζω (σε μία απο τις λάμπες στο καζίνο της Πάρνηθας ).Στο ενδιάμεσο έρχεται και η γυνέκα μου στην ταράτσα, η οποία παρεπιπτόντος δεν έχει διαβάσει καν το night watch.Με πετηχένει στην φάση που έχω δεί το νεφέλομα στον ωρίωνα (καταπληκτικό) και παλεύω να βρώ τον κρόνο απο το βιβλίο.Κοιτάω βιβλίο, κοιτάω ουρανο, προσπαθώ να βρώ τον λέοντα, αυτή η δουλεία για ένα τέταρτο. Έχω αρχίσει και εκνευρίζομαι. μου λέει η γυναίκα μου. γιατί βρίζεις. Άσε με τώρα, δεν μπορώ να βρώ κάν που κοντά είναι ο κρόνος.Έλα μωρέ μου λέει, αυτός είναι, και μου δείχνει ένα αστέρι, και αρπάζει το dob (είχα ξεχάσει πάνω το προσ. 10mm και τον barlow και απλά της είχα δείξει πως δουλεύει το dob).Μετά απο 30 δευτερα περίπου την ακούω να βγάζει μια φωνή, τον βρήκα τον βρήκα και να τρέχει γύρο γύρο στην ταράτσα.............Πραγματικά τον είχε βρεί. Ήθελα να την πετάξω κάτω από την ταράτσα...... Ήταν κάτι το εκπληκτικό..........Απλά...........Ότι έβλεπα από μικρό πάιδί στα βιβλία ήταν μπροστά μου.Πολύ καλήτερο απο όσο είχα φανταστεί....Τόσο τέλειο που έμιαζε με ψεύτικο.Αυτή ήταν η πρώτη μου εμπειρία με το dob μου.Ελαφρός κομικοτραγική αλλά σήγουρα με φανταστικά αποτελέσματα, με συμπέρασμα; ΥΠΟΜΟΝΗ
ASTROFOROS Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20, 2007 Μετά απο 30 δευτερα περίπου την ακούω να βγάζει μια φωνή, τον βρήκα τον βρήκα και να τρέχει γύρο γύρο στην ταράτσα............. Πραγματικά τον είχε βρεί. Ήθελα να την πετάξω κάτω από την ταράτσα...... Μη το κανεις ακομα,υπαρχουν κι αλλοι πλανητες για να σου βρει Φιλικα Γιωργος
draculas Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20, 2007 Μετά απο 30 δευτερα περίπου την ακούω να βγάζει μια φωνή, τον βρήκα τον βρήκα και να τρέχει γύρο γύρο στην ταράτσα............. Πραγματικά τον είχε βρεί. Ήθελα να την πετάξω κάτω από την ταράτσα...... Μη το κανεις ακομα,υπαρχουν κι αλλοι πλανητες για να σου βρει έγραψες!!!
iziogas Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2007 Με ευκαιρία τις ημέρες του Πάσχα μπόρεσα για πρώτη φορά να κάνω παρατήρηση από το χωριό κι όχι από την Αθήνα. ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ. Ναί! Είμαι ένας ακόμα πιό χαρούμενος αρχάριος Οσοι δεν το έχετε κάνει, δοκιμάστε το. Πάρτε τα βουνά! Ενδεικτικά: Ο κρόνος δεν είχε τρελή διαφορά, αλλά το νεφέλωμα του Ωρίωνα ήταν κλάσεις ανώτερο. Διπλάσιο σε έκταση και με τα αμυδρά αστέρια του φόντου να κάνουν την εικόνα ένα έργο τέχνης. Μ37! Οι εικόνες σμηνών τα αδικούν αφάνταστα! Μόνο αυτό σας λέω. Μ66 + Μ67. Αρκετά αμυδρά, σίγουρα λιγότερο απ' ότι φανταζόμουν, αλλά και μόνο η θέα 2 ολόκληρων γαλαξιών στο ίδιο πεδίο είναι συγκλονιστική. ... και μετά σου λένε ότι όλα αυτά γίνανε μόνα τους!
astrovox Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2007 Ναί! Είμαι ένας ακόμα πιό χαρούμενος αρχάριος! Οσοι δεν το έχετε κάνει, δοκιμάστε το. Πάρτε τα βουνά! Πιστεύω είναι το πιο σαφές μήνυμα για κάθε ερασιτέχνη αστρονόμο των πόλεων! Εμπρός στα άρματα, εεε.... τηλεσκόπια, εμπρός στα βουνά! «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
koyote Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2007 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2007 Kαλα χθες πηγα στο ορεινο χωριο μου λογω εορτων...Μιλαμε για ονειρεμενο ουρανο Ομως δεν ειχα τηλεσκοπιο μαζι μου ουτε χρονο για να παρατηρησω Το καλοκαιρι θα γινει χαμος....Σημερα αν εχει ξαστερια επεισα τον πατερα μου να με παει σε σκοτεινο μερος για παρατηρηση οποτε κατι ειναι κι αυτο Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα