Jump to content

θα παρω δανειο και θα παρω κανονι αλλα ποιο; HELP


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπον παιδια το πηρα αποφαση θα παρω ενα δανειο 7000 ευρω και θα παρω αποχρωματικο (οχι ολο το ποσο , θελω και τριποδα και αρκετα προσοφθαλμια ) αλλα τι να παρω;

 

εχω βεβαια καταληξει σε καποια:

 

1.FLT 132 APO F/7.0 (4280ευρω)

2.ΤΜΒ Apo 130/1200mm LW (4695ευρω)

3.Meade Series 5000 ed apo 127 (?????????)

 

για τριποδα σκεφτηκα την EQ6, εχετε να προτεινετε καμια αλλη;

 

και βεβαια καμποσους tele vue προσοφθαλμιους και κανα barlow ή powermate

 

λοιπον τι λετε να το κανω;

εχετε να προτεινετε κατι αλλο;

καλα κανω που λεω να επενδυσω σε apo;

 

Φιλικα Τσιάμης Δημήτρης

Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

TOA-130S D-130mm F-1000mm F/7.7 with 2"/1.25" (5.372)

εγω αν μπορουσα αυτο θα επερνα...

Θελω να ζητησω συγνωμη απο τους ανθρωπους ,γιατι πιστευω οτι δεν υπαρχει θεος

Θελω να ζητησω συγνωμη απο τον θεο γιατι ειμαι σιγουρος οτι δεν υπαρχουν ανθρωποι

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

και το takahashi καλο ειναι δεν λεω αλλα ξεφευγει λιγο στην τιμη και δεν θα φτασουν τα λεφτα για τα υπολοιπα :(

 

Φιλικα Δημητρης

Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημήτρη, νομίζω ότι ξεκινάς στραβά: πας να τα πάρεις ΟΛΑ με μία κίνηση. Εκτός του ότι θα σου φύγουν ΠΟΛΛΑ χρήματα είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα πάρεις πράγματα που θα μετανοιώσεις αργότερα.

Σαφέστατα και να επενδύσεις σε προσοφθάλμια televue ΟΤΙ τηλεσκόπιο και να πάρεις - αργό ή γρήγορο - αλλά σιγά - σιγά. Όταν καταλήξεις σε σωλήνα και τον χρησιμοποιήσεις αρκετές φορές, τότε θα μπορέσεις να υπολογίσεις καλύτερα τι προσοφθάλμια, τι μεγεθύνσεις/FOV χρειάζεσαι.

Σχετικά με το σωλήνα τώρα: Δημήτρη, άλλαξες 180 μοίρες από την αρχική σου επιλογή για μεγάλο dob σε ένα αποχρωματικό. Η συμβουλή μου είναι να δεις πρώτα και να παρατηρήσεις μέσα από ένα αποχρωματικό και από ένα μεγάλο νευτώνειο και μετά να αποφασίσεις.

Κατά δεύτερο λόγο, σε ενδιαφέρει τελικά η φωτογράφιση; Για ποιο άλλο λόγο να επενδύσεις σε αποχρωματικό ως πρώτο τηλεσκόπιο; Μπορεί με ένα αποχρωματικό να έχεις υπέροχα άστρα μπίλιες, υψηλό κοντράστ και το τελικό είδωλο να επηρεάζεται λιγότερο από τους ατμοσφαιρικούς παράγοντες, αλλά πως να το κάνουμε, τη φωτοσυλλεκτικότητα και την ανάλυση ενός μεγάλου σωλήνα 12" δεν θα τη βρεις στις 3, 4 ή 5 ίντσες ενός αποχρωματικού.

Μη με παρεξηγείς, τα αποχρωματικά είναι απόλυτη αξία, αποδίδουν εξαιρετικά τόσο οπτικά όσο και στην αστροφωτογραφία, αλλά ως πρώτη επιλογή για έναν αρχάριο που ενδιαφέρεται για την οπτική παρατήρηση αντικειμένων βαθύ ουρανού δεν είναι και η καλύτερη.

Προσωπικά χρησιμοποιώ ένα μεγάλο καταδιοπτρικό, ένα μικρό νευτώνιο και ένα 80άρι αποχρωματικό. Το καθένα έχει τη χρήση του, αλλά στην οπτική παρατήρηση DSO το καταδιοπτρικό έχει αναμφισβήτητα το πάνω χέρι.

Καλές αποφάσεις!

Φιλικά,

Ηλίας.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ευχαριστω φιλε Ηλια για τις συμβουλες, εχεις δικιο για την στροφη 180 μοιρων αλλα σκεφτηκα οτι αφου θα το κανω το βημα ας παρω κατι που θα μπορω να εξελιχθω και εγω μεσα απο αυτο (να κανω αργοτερα φωτογραφησεις , δεν εχω την ψευδεσθηση οτι μπορω τωρα ) και να ειναι ενα οργανο που να συνδιαζει και καποια σχετικα υψηλη διαμετρο αλλα και ποιοτητα οπτικων, βεβαια μπορει να κανω λαθος αλλα παλι γι αυτο ρωταω για να με βοηθησετε

 

εσυ φιλε Ηλια τι λες να παρω και να κανω και με ποσα λεφτα; #-o

 

Φιλικα Δημητρης

 

Υ.Γ.1 Παντος ειμαι αποφασισμενος οτι και να παρω να μην αρκεστο σε κατι μετριο.

 

Υ.Γ.2 Ειμαι λιγο σε συγχιση ελπιζω να καταλαβαινετε...

Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δεν ξέρω κατά πόσο μου πέφτει λόγος, αλλά βλέπω ότι ετοιμάζεσαι να πάρεις μεγάλο δάνειο για κάτι που δεν είσαι σίγουρος. Φαντάζομαι έχεις δει την τρελλή άνοδο του επιτοκίου της ΕΚΤ τον τελευταίο χρόνο, και ότι αναμένεται να ανέβει και άλλο το Σεπτέμβριο. Από τη στιγμή που τα καταναλωτικά δάνεια δίνουν συνήθως ΕΚΤ+~5%, θα πληρώνεις περί το 9% τόκους το χρόνο, εν ολίγοις 630 ευρώ (!!!)

 

Στο λέω γιατί είμαι κατά των δανείων γενικότερα, εκτός και αν συντρέχει σοβαρός λόγος (σπίτι, υγεία, μακριά από εμάς το δεύτερο). Θα χρεωθείς ένα μεγάλο ποσό (φαντάζομαι δε θα έχεις κάνα τρελό εισόδημα για να παίρνεις δάνειο, έτσι?) και το σημαντικότερο για κάτι που (α) Δεν είναι αναγκαίο και (β) Δεν ξέρεις άμα το θέλεις ακριβώς η όχι.

 

Τέσπα, δε μου πέφτει λόγος και όλα τα παραπάνω στα είπα εντελώς φιλικά - "προειδοποιητικά" αλλά και κάτι άλλο! Αν όντως θες να πάρεις μεγάλο APO, γιατι δεν κανονίζεις με πμ να συναντηθείς με μερικούς εδώ μέσα που έχουν τέτοια τηλεσκόπια (φαντάζομαι δε θα έχουν πρόβλημα να βοηθήσουν, μια παρέα είμαστε στην τελική) και να σου πουν τις εμπειρίες τους η/και να δεις από τα τηλεσκόπιά τους.

 

Δλδ πας και παραγγέλνεις ένα αμάξι. Ε, δε θα κάνεις ένα test drive πρώτα; Αυτά. Καλή επιλογή και καλές παρατηρήσεις με ότι αγοράσεις

 

ps: Χριστέ μου, τώρα θα δίνουν και αστροδάνεια;

 

ps2: τα tmb, έχω διαβάσει, δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα αντίστοιχα tak. Απλά σκέψου ότι τα tmb είναι designed/assembles στο USA /Germany και τα Takahashi στην Ιαπωνία, που έχει υψηλότατο κόστος ζωής και εργασίας. Συνεπώς, εφ'όσον η Takahashi δεν κάνει outsourcing όπως η toyota/honda και τα κατασκευάζει εκεί, και μάλιστα περιορισμένη παραγωγή, είναι λογικότατο να είναι πιο ακριβά. Εγώ θα πήγαινα για tmb, στο cloudynights τα υμνούνε

Σκόρπιες σκέψεις:

 

http://ngc253.blogspot.com/

travel... without movement...

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ένα 5"μπορεί να είναι καλό 5", άριστο 5", εξαιρετικό 5" αλλά μένει 5" :cheesy:

Πάρε ένα ποιοτικό 10"-12" νευτώνιο με το δάνειό σου (ή ακόμα καλύτερα χωρίς να χρεωθείς).

Αν επιθυμείς και αστροφωτογραφία αργότερα μπορείς να προσανατολιστείς και σε 8-10" schmidt cassegrain. Και ικανό άνοιγμα για βαθύ ουρανό, και δυνατότητες αστροφωτογράφησης, και οικονομικότερο από το αποχρωματικό.

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημήτρη, αν επιτρέπεις να σου δώσω μια συμβουλή που πιστεύω αν το καλοσκεφτείς θα σου λύσει τα χέρια: Βγές από τη λογική ότι αγοράζεις ένα τηλεσκόπιο για μια ζωή και ότι θα σου μείνει για πάντα.

Στη θέση σου δεν θα βιαζόμουν να αποκλείσω τα κινέζικα προιόντα. Αν ενδιαφέρεσαι για ένα φθηνό μικρό αποχρωματικό, εξαιρετική λύση είναι το ed80 της skywatcher, το οποίο έχει *εκπληκτική* απόδοση οπτικά και φωτογραφικά και κοστίζει κάτω από 500 ευρώ. Οποιοδήποτε κινεζο-dob από 8 ίντσες και πάνω είναι εξαιρετική επιλογή. Με 500+ ευρώ αγοράζεις ένα 10ιντσο. Ρίξε κάποια χρήματα σε high end προσοφθάλμια και οποιοδήποτε καλό ακόμα και μέτριο τηλεσκόπιο μεταμορφώνεται.

Το σημαντικό είναι ότι οι παραπάνω λύσεις είναι προσιτές και οικονομικές, προσφέρουν έναν "αναίμακτο" τρόπο να μπεις στο χόμπυ, ενώ είναι εύκολο να ανακυκλωθούν "αύριο" με μια μικρή αγγελία.

Αν πάλι επιμένεις σε ακριβές λύσεις και θες να επενδύσεις σε βάθος χρόνου, με δεδομένο ότι έχεις ψάξει τα βρετανικά Orion και την αγορά αποχρωματικών, πριν πάρεις την απόφασή σου ρίξε και μια ματιά στα ανοιχτά καταδιοπτρικά της Vixen. Γιαπωνέζικα, με αρκετό άνοιγμα και σε σχετικά προσιτές τιμές. Η απόδοσή τους είναι γνωστή και θεωρούνται ανώτερα της Celestron/Meade. Ρίξε μια ματιά επίσης και στα καταδιοπτρικά των τελευταίων εταιρειών. Έχουν περάσει από τα χέρια μου ένα C8 και ένα C11 (το τωρινό μου τηλεσκόπιο). Είμαι υπερευχαριστημένος και από τα δύο. Περί βάσης, τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα: EQ6 :cheesy:

Νασαι καλά και καλή συνέχεια.

Φιλικά,

Ηλίας.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Συμφωνώ απόλυτα με Γιώργο και Ηλία, Νευτώνειο 10-12 ίντσες ή SC 11-12 inch.

Στήριξη EQ-6 χωρίς σκέψη, και όχι δάνειο [-X

 

Σύμφωνα με τις δυνάμεις σου απλώνεις και τα πόδια σου, λέει μια λαϊκή ρύση.

Ταρσούδης Γιώργος

Αλεξ/πολη

George Tarsoudis

Υπό κατασκευή / προσωρινό

http://lunarcaptures.wordpress.com/

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Με την Εταιρεια του Βολου εχεις επικοινωνησει ?

Γιατι δε προσπαθεις να δεις απο κοντα τα τηλεσκοπια αλλων μελων ?

Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φιλε μου φανταζομαι το δάνειο θα το λες για πλακα!!! Θα πληρωνεις ενα τηλεσκόπιο το χρονο σε τοκους!!!! Δεν νομιζω οτι ειναι σωστή προσέγγιση αυτη. Αρχισε σιγα σιγα και βλέπεις. Να μπορέσεις να εκτιμήσεις και το καλο οταν το παρεις.

Hellooooooo, my name is Ηλίας. :-note

 

http://astrocom.wordpress.com/

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημητρη μη με παρεξηγησεις αλλα νομιζω πως εισαι λιγο μπερδεμενος.Ετσι μπερδεμενος ημουν κ εγω πριν παρω τηλεσκοπιο κ εκανα μια μαγικη κινηση.Πηγα κ τα ειδα απο κοντα.Κανε λοιπον αυτην την χαρη στον εαυτο σου κ επικοινωνισε με τον συλλογο του βολου ή ακομη καλυτερα να πας στον Παρνωνα στις 10-11-12 Αυγουστου.Εκει θα δεις ολους τους τυπους τηλεσκοπιων κ σε διαφορετικα ανοιγματα.Κ το σημαντικοτερο θα μιλησεις με ακλλα παιδια.Ο γραπτος λογος σε πολες παριπτωσεις αφηνει κενά ή κ μας μπερδεβει
Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Θα συμφωνήσω με όσα είπώθηκαν. Προσοχή στα δάνεια. Εφόσον θές κάτι και για αστροφωτογραφία, πάρε 'ενα 8άρι ή ακόμη και 12άρι dobson και στήστο πάνω σε μία eq-6 κλπ. Το μόνο πρόβλημα θα είναι η φορητότητα και το βάρος.

Εγώ πήρα 'ενα κατοδιοπτρικό 4'' που ήθελα και για φωτογράφιση για αρχή. Άν νομίζεις ότι θές και φορητότητα πάρε ένα κατοδιοπτρικό 8άρι. Μόνο που ίσως να έχει λίγο μικρότερο πεδίο από τα dobson κλπ. Σε αυτό θα σε διαφωτίσουν και οι υπόλοιποι. Πάντως υπάρχουν πολλές επιλογές από το να δώσεις τόσα χιλιάρικα.

 

Είδα νομίζω και σε άλλα posts πως δεν έχεις ακόμη τηλεσκόπιο και είσαι με ένα μονόκυαλο ή κυάλια, δεν θυμάμαι. Και ανυπομονείς να πάρεις τηλεσκόπιο. Γιατί δεν παίρνεις ένα dobson κατευθείαν σε στήριξη κλπ, η ένα κατοδιοπτρικό και να αρχίσεις να παρατηρείς και να φωτογραφίζεις, από το να περιμένεις να μαζέψεις λεφτά ή να πάρεις δάνειο για κάτι το οποίο είναι πολύ εξειδικευμένο και λίγες ίντσες?

starrynights.blog
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Θα σε συμβούλευα να μην πάρεις δάνειο!!!! =; =; [-X [-X Όπως είπαν μην πάρεις τηλεσκόπιο για να το έχεις μια ζωή!!!Και είναι κρίμα να πληρώνεις μια ζωή για ένα τηλεσκόπιο... Θα είναι καλύτερα να επκοινωνήσεις και με άλλους για να έχεις μια πιο ολοκληρωμένη γνώμη. :-k

Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν.

 

Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Το χομπυ μπορει να προσφερει ομορφες στιγμες ανεξαρτητως επιπεδου εξοπλισμου.

Θεωρω υπερβολη την αγορα εξοπλισμου με δανειο.Νομιζω οτι χανεται τελειως η ομορφη απλοτητα του ερασιτεχνισμου,με δεδομενο οτι το δανειο αυτο θα επηρεαζει την καθημερηνοτητα σου.

Σε συμβουλευω να αρκεστεις στα πολυ καλα Κινεζικα,και να αποφυγεις τις τραπεζιτικες παγιδες.

Ορισμενοι ανθρωποι εχουν χρημα ,και μπορουν να αγορασουν οτι θελουν.Πολυ καλα κανουν.

Οταν ακουω ομως προτασεις του στυλ "θα πουλησω οικοπεδο για να παρω τηλεσκοπιο" (αυτο ειναι πραγματικοτητα,δεν κανω πλακα,και μαλλον εχει γινει ηδη),νομιζω οτι χανεται το μετρο τελειως,και απο χομπυ γινεται μανια,και μαλιστα ανεγξελεκτη.

Απο οτι διαβαζω δεν ειμαι ο μοναδικος κατηγορος του αστρο-δανεισμου,και χαιρομαι γι'αυτο.

Στο κατω-κατω,αν ειναι να περνας ομορφα στις αστροβραδιες σου,αυτο δεν εχει να κανει με τον εξοπλισμο σου,αλλα με τη διαθεση σου.

Εγω το ιδιο ομορφα περναγα και με το 6" Νευτωνιο.Αναβαθμισα(και αναβαθμιζω συνεχως) οταν θεωρω οτι μπορω,και οταν πρεπει(και οταν ξερω τι ζητω πλεον).

Επισης χαιρομαι που ενω το χομπυ ειναι ουράνιο,οι χομπιστες κατα κανονα ειναι αρκετα προσγειωμενοι!!

=D> =D> =D>

(πριν αρκετα χρονια,σε ερωτηση μου για αγορα ενος σχετικα ακριβου αστρονομικου ειδους,πηρα σαν απαντηση πρωτα τις συνεργαζομενες με το καταστημα τραπεζες,και μετα την τιμη του ειδους.Αισθανθηκα μεγαλη αηδια,γιατι ενω σκοπευα να το αγορασω μετρητοις,η στυγνη εμπορικη μανια,δεν ηθελε να μου αφησει κανενα περιθωριο να αλλαξω γνωμη. Ανεφερε δε τη δυνατοτητα δανεισμου,με τοσο ενθουσιασμο,που θα νομιζε κανεις οτι μου κανει χαρη).

Τελος,θεωρω πολυ ελεεινο,να εκμεταλευονται ορισμενοι τον ενθουσιασμο των ερασιτεχνων,και να τους παρασυρουν σε τετοιες καταστασεις.

Δεν θελω φυσικα να θιξω κανενα ερασιτεχνη,και ουτε αμφισβητω την ωριμοτητα εκαστου απο εμας.Απλα θετω την αποψη μου,και αναφερω οτι εχει πεσει στην αντιληψη μου.

Φιλικα,Κωστας.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Σωστά KOSTAKIS!!Συμφωνώ!!!Μπορεί να έχω ένα πολύ ερασιτεχνικό τηλεσκόπιο (Skywatcher 130-eq) αλλά περνώ πολύ όμορφα, και προσπαθώ να το αναβαθμίσω όσο περισσότερο μπορώ!!! :cheesy:

Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν.

 

Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Προσωπικα επισης το θεωρω απαραδεκτο το να παρεις δανειο για ενα τηλεσκοπιο τη στιγμη που οντως δε γνωριζεις

1ο. τι θελεις να κανεις και που να προσανατολιστεις

2ο. σε βαθος το αντικειμενο για να μπορεσεις να εκμεταλευτεις στο επακρο τις δυνατοτητες ενος τετοιου οργανου! (δε το συζητω-ουτε καν το 70%)

 

Εισαι ενθουσιασμενος πολυ. Αυτο βεβαια δεν ειναι κακο. Ομως συγκρατησου για τους 2 παραπανω λογους. Μη ξεχνας οτι παιρνεις ενα τηλεσκοπιο αξιας 4500 ευρω το οποιο ειναι μονο 5"! Θα μπορουσες με αυτα τα χρηματα να πας σε ενα 20αρι dobsonian (orion optics). Θελω να πω πως δεν αξιζει να παρεις δανειο και να χρωστας οπως χρωσταει ολη η Ελλαδα στις τραπεζες για να αποκτησεις ενα 5αρι διοπτρικο. Ενα 5αρι διοπτρικο ακομη και Takahashi να ειναι, ακομη και τα καλυτερα οπτικα του κοσμου να εχει, παραμενει ενα 5αρι τηλεσκοπιο περιορισμενων δυνατοτητων το οποιο, οταν το βαλεις με το 8αρι dob που πολλοι απο εμας εχουν, πιστεψε με, βγαινει knock out.

 

Προσπαθω να σου δειξω οσο πιο απλα μπορω οτι ειναι μια βεβιασμενη κινηση χωρις μελλον η οποια μπορει (κατα πασα πιθανοτητα) να σου γυρισει μπουμερανγκ (οικονομικα). Σου μιλαω σα φιλος, αν και δε σε ξερω, προσπαθωντας να σου εξηγησω τι επιφυλασει ο ενθουσιασμος. Σε καμια περιπτωση δε μιλαω με υφος.

 

Το να πεις οτι "Θελω ενα τηλεσκοπιο 7000 ευρω" και να εχεις καβατζα τα 6000 τοτε ναι. Να παρεις δανειο ετσι ωστε οποιαδηποτε στραβη σου τυχει να εχεις να το ξεπληρωσεις (βλεπε τοκους). Διαισθανομαι ομως οτι δε το εχεις σκεφτει ετσι. Ο τροπος που λες οτι θα παρεις δανειο με κανει να πιστευω οτι δεν εχεις πολλα στην ακρη για αυτη την αγορα (αλλωστε σε μια τετοια περιπτωση δε θα χρειαζοσουν δανειο).

 

Και μη ξεχνας οτι για να χρησιμοποιησεις ενα τετοιο τηλεσκοπιο θα πρεπει να δωσεις τουλαχιστον τα μισα παραπανω ετσι ωστε να μπορεσεις να το αξιοποιησεις (βλεπε αστροφωτογραφηση), γιατι αν το αγοραζεις απλα για να κοιτας τον ουρανο τοτε συγγνωμη που θα το πω, αλλα δεν αξιζει ουτε να το σκεφτεσαι.

 

Φιλικα

Κωνσταντινος

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

 

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

 

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φιλε lunar ακου την δικη μου εμπειρια. Ξεκινησα πριν 16 μηνες το χομπυ της αστρονομικης παρατηρησης με ενα 8ιντσο νευτωνιο κ μια στηριξη HEQ5. Κατοπιν αγορασα το γνωστο βαλιτσακι με τα φθηνα προσοφθαλμια , μετα ενα skysurfer κ στον χρονο επανω αλλαζω το νευτωνιο με ενα 8SC μεταχειρισμενο. Παιρνω κ το χειριστηριο για goto μετα ενα focal reducer ενα gps για την βαση , κατι υπεριωνες , κ αγορες απο το ιντερνετ ( ακομα περιπενω αλλη μια παραγγελια ) , τα βαζω κατω κ βλεπω αυτους τους 16 μηνες ενα budget 4000ευρω!!! Ολα αυτα απο τον ενθουσιασμο μου κ την μανια να παιρνω ολο κ καποιο πραγμα που αρκετες φορες μετανιωνα . Δεν ακουσα τις συμβουλες για υπομονη κ σκεψη.Κ μην νομιζεις πως εχω καμμια μεγαλη οικονομικη δυνατοτητα. Κ με γυναικα κ παιδι στο σπιτι! Τωρα λοιπον μετα απο 16 μηνες ενασχολησης με τα μισα χρηματα θα ειχα την ιδια σχεδον οπτικη ποιοτητα παρατηρησης. Σιγουρα η τρελα ειναι τρελα κ παντα θελουμε κατι καλυτερο αλλα θελει κ ενα φρενο γιατι ποτε κανενας δεν θα ξερει τις αναγκες σου καλυτερα απο σενα τον ιδιο.Αλλος θα σου πει παρε dob αλλος apo 80ed αλλος SC , ολα καλα ειναι αλλα εγω σκοπευω να κανω την μαγικη κινηση οπως προειπε καποιος φιλος να παω Παρνωνωα κ να δω κ τοτε θα εχω μια πιο καλη εικονα του τι θελω!! Κ σιγουρα μακρια απο δανεια καθε λογης!

Περιμενω να σχολασει ο ουρανος να συναντησω τα αστρα...

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλημερα παιδια και ευχαριστω για το μεγαλο ενδιαφερον σας, επισης θελω να κανω μερικες διευκρινησεις γιατι εχετε λιγο λανθασμενη εικονα και μαλλον εγω φταιω γιατι το εθεσα λαθος ολο το θεμα

 

Λοιπον ειμαι ελευθερος επαγγελματιας με στρωμενη δουλεια που ΔΕΝ χρωσταει πουθενα και αποφασισα να παρω δανειο γιατι το να δινω το μηνα 150 ευρω για δοση ειναι αρκετα λιγα για τα εισοδηματα μου , επισης ειμαι αποφασισμενος εδω και 1,5 χρονο περιπου να παρω ενα τηλεσκοπιο και το τρεναρα για να διαβασω πρωτα αρκετα ωστε να εχω καποιο επιπεδο γνωσεις και να μπορεσω να αξιοποιησω το οργανο καλυτερα.

 

Ετσι λοιπον αποφασισα οτι ηρθε ο καιρος να κανω την κινηση μου,

παντος λεφτα θα χωσω οπως και να εχει και αφου θα τα χωσω ακουω ιδεες τη να παρω με 5000-7000 χιλιαρικα

 

και σε καμια περιπτωση δεν ειναι προβλημα το δανειο εχω ξαναδανιστει

μεγαλυτερα ποσα για την δουλεια μου και δοξα το θεο τα πληρωσα ολα στην ωρα τους

 

Υ.Γ. ακουω προτασεις

 

Σας ευχαριστω θερμα ολους για το ενδιαφερον

Φιλικα Δημητρης Τσιάμης

Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Τότε πρέπει να σκεφτείς τί θα σου προσφέρει ουσιαστικά το αποχρωματικό στην φωτογράφηση σε σχέση με ένα μεγαλύτερο σε ίντσες τηλεσκόπιο πάνω σε μία καλή eq. Νομίζεις ότι αξίζει να δώσεις τόσα για ένα 5άρι όπως είπαν οι φίλοι εδώ το οποίο ουσιαστικά θα σου προσφέρει κάτι λίγο καλύτερο στην φωτογράφηση, από το να έχεις πιό πολλές ίντσες και να μπορείς να βγάζεις και ωραίες φωτογραφίες?

 

Εγώ σου λέω το εξής. Με το δικό μου 4άρι κατοδιοπτρικό βλέπω ωραίες εικόνες όπως ανακαλύπτω τον ουρανό και τους πλανήτες αλλά σκέφτομαι ότι θα ήθελα και ένα 8άρι, αφενός για να έχω καλύτερη μέγιστη ωφέλιμη μεγένθυση στους πλανήτες και αφετέρου για πιό μεγάλο πεδίο και να βλέπεις πιό πολλά και αμυδρά πράγματα.

 

Εφόσον όμως θέλεις την εξιδεικευμένη φωταγραφική δυνατότητα που παρέχουν τα αποχρωματικά και θές να το πάρεις, τότε με αυτά τα λεφτά μπορείς να βάλεις άλλα 300 ευρώ και να πάρεις μαζί και ένα 8άρι dobsonian. Το οποίο θα το έχεις για παρατήρηση. Γίνεται και αυτό.

 

Αλλά και πάλι σκέψου το κατα πόσον θέλεις την εξιδεικευμένη αυτή δυνατότητα του αποχρωματικού. Σε αυτό μπορούν να σου πούν και οι άλλοι φίλοι εδώ.

 

Φιλικά Στάθης

starrynights.blog
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημητρη Καλη σου μερα.Αφου διευκρινησες τα πραγματα ετσι οπως γραφης παρα πανω,κανε την κινηση σου.Ξεχνα το π.μ. που σου εστειλα. Για το τι να παρης ας σου απαντησουν οι ποιο εμπειροι απο μενα.Σου ευχωμε να το ευχαριστηθης.

Δημήτρης Γκιώνης.

Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα. :shock:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αδερφε αυτο οντος ειναι μια ιδεα ενα dobs και ενα αποχρωματικο. Τι αλλο θα μπορουσα να παρω εκτος απο apo και να εχει σχεδον τις ιδιες δυνατοτητες ή και καλυτερες:

 

Φιλικα Δημητρης

Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φίλε Δημήτρη,

 

Αν είσαι αποφασισμένος να τα "χώσεις" γιατί δεν κοιτάς και ένα C11 SC XLT πάνω σε μία EQ6 Skyscan Pro; Κόστος κοντά σε αυτο που θα δώσεις για το ΑΡΟ (περιπου 4.500) αλλα 11 ιντσες αδερφέ που 5.........

Ή ένα C9,25 SC XLT στην ίδια στήριξη κοντά στα 3.500;

Εφόσον σε ενδιαφέρει και η φωτογραφία, και τα δύο θεωρούνται απο τα πιό αξιοπρεπή low budget (ο θεος να τα κάνει low δηλαδή) φωτογραφικά σύνολα

(Απο ότι βλέπεις, αγνοώ επιδεικτικότατα το ζήτημα χρήμα και που θα το βρείς, στο κάτω κάτω είναι δικό σου λογαριασμός και φυσικά δεν μας πέφτει λόγος........)

Δημήτρης
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φίλε Δημήτρη νομίζω ότι ακόμα και Bill Gates να ερχόταν με όλα τα χρήματα του και ζητούσε να αγοράσει ΕΝΑ τηλεσκόπιο τα ίδια θα του έλεγε η παρέα μας. Ότι πρέπει να αποφασίσει πρώτα τι θέλει από το τηλεσκόπιό του.

Εμένα με βοήθησε το παρακάτω:

Βάλε σε σειρά που σε ενδιαφέρουν:

(αλφαβητικά)

Απώλειες αν αποφασίσεις να σταματήσεις να ασχολείσαι εντελώς με το την ερασιτεχνική αστρονομία

Δυνατότητες αναβάθμισης (ευκολία ή απώλεια στην μεταπώληση, ή αναβάθμιση μέρους του εξοπλμισμού)

Ευκολία αποθήκευσης

Ευκολία μεταφοράς

Πλανητική παρατήρηση

Χρόνος προετοιμασίας για την παρατήρηση

Astrophotography

Deep space

Goto

 

Ελπίζω να βοήθησα κάπως. Μία βόλτα σε ένα αστροπάρτυ θα σε βοηθήσει περισσότερο πάντως από ότι μπορώ εγώ

 

Φιλικά

Γιώργος

 

 

ΥΓ: Καθώς βλέπω ότι σκέφτεσαι τη λύση με 2 τηλεσκόπια (dob&apo), ίσως η λύση ενός SCT να είναι μία χρυσή τομή και για εσένα. Εγώ πάντως αυτόν τον δρόμο πήρα.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Και γω με τη σειρά μου θα σε συμβούλευα να μην πάρεις δάνειο για αυτον τον σκοπό...Γενικά δάνειο για χόμπυ είναι υπερβολή...

 

Αν, χτύπα ξύλο, αν γίνει κατι και χρειαστείς χρήματα που τότε θα είναι η πραγματική ανάγκη για δάνειο, δεν θα μπορεις να παρεις....

 

Σκέψου το... :-k :( :shock: :?

Λέσχη Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης