Jump to content

Hyperion zoom εξαιρετικός!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το μόνο κακό με τους zoom είναι ότι με την αγορά τους,αχρηστεύονται ταυτόχρονα και όλοι οι προηγούμενοι φακοί που τυχόν έχουμε!!!Και επειδή έχω δώσει πολλά για τους φακούς μου,θα συνεχίσω να τους απολαμβάνω!Αλλιώς θα τον έπαιρνα και εγώ!

Μπορείς να έχεις τον ζούμ να βλέπεις ποιά είναι η βέλτιστη μεγέθυνση για το αντικείμενο που παρατηρείς κ μετά να βάζεις τον ανάλογο προσοφθάλμιο που θα σου δίνει μεγαλύτερο πεδίο κοντράστ κ ότι άλλο τέλος πάντων.Εγώ έτσι το σκέφτομαι.

Κ μην ξεχνάμε τα σφαιροτά.Εκεί δίνει ρέστα

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

• Απαντήσεις 143
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Μπορείς να έχεις τον ζούμ να βλέπεις ποιά είναι η βέλτιστη μεγέθυνση για το αντικείμενο που παρατηρείς κ μετά να βάζεις τον ανάλογο προσοφθάλμιο που θα σου δίνει μεγαλύτερο πεδίο κοντράστ κ ότι άλλο τέλος πάντων.Εγώ έτσι το σκέφτομαι.

Κ μην ξεχνάμε τα σφαιροτά.Εκεί δίνει ρέστα

Πιστεύω ότι η καλύτερη εφαρμογή που μπορεί να έχει ένας zoom είναι για τον εντοπισμό πολύ μικρών (αστρικών) πλανητικών τύπου "PNG". Εντοπισμός του πεδίου χρησιμοποιώντας μικρή μεγέθυνση και επιτόπου αύξηση της μεγέθυνσης για την επιβεβαίωση του εντοπισμού με την βοήθεια φίλτρου.

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ''αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Σύνδεσμος για σχόλιο

Πιστεύω ότι η καλύτερη εφαρμογή που μπορεί να έχει ένας zoom είναι για τον εντοπισμό πολύ μικρών (αστρικών) πλανητικών τύπου "PNG". Εντοπισμός του πεδίου χρησιμοποιώντας μικρή μεγέθυνση και επιτόπου αύξηση της μεγέθυνσης για την επιβεβαίωση του εντοπισμού με την βοήθεια φίλτρου.

Σωστά.Αλλά κ στα σφαιρωτά πίστεψέ με είναι το κάτι άλλο.

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Σύνδεσμος για σχόλιο

Παιδιά, εδώ λέει πως δεν χρειάζεται επανεστίαση κάθε φορά που αλλάζει η εστιακή... Ισχύει..;

Όχι Βαγγέλη, δεν ισχύει. Αν και ορισμένοι χρήστες ισχυρίζονται ότι ο hyperion zoom είναι parfocal, εντούτοις, απαιτούνται μικρές διορθώσεις στην εστίαση, όταν αλλάζει η μεγέθυνση. Βλέπε εδώ (με e-mails του Mark9473 και της Baader για το θέμα αυτό): http://www.cloudynights.com/ubbthreads/showflat.php/Cat/0/Number/1761661/page/0/view/collapsed/sb/5/o/all/fpart/1/vc/1

Δείτε κι αυτό, όσοι ενδιαφέρεστε: http://www.cloudynights.com/ubbthreads/showflat.php/Cat/0/Number/1828100/page/0/view/collapsed/sb/5/o/all/fpart/1/vc/1

Φιλικά

PapGeo

Σύνδεσμος για σχόλιο

Μόλις έφτασε ο Hyperion Zoom μου και περιμένω με ανυπομονησία να τον δοκιμάσω. Ετοίμασα και το βαλιτσάκι με τα προσοφθάλμια και είναι όλα έτοιμα, έχει χώρο ακόμα για ένα Panoptic 35 ή ένα Ethos :mrgreen:

Τώρα το μόνο που θέλω είναι να βρω 20 ώρες συνεχόμενες νύχτες για παρατηρήσεις

Χρίστος "WorkaholiC" Σωτηρόπουλος

Εθνικός Συντονιστής για τους Αστρονόμους Χωρίς Σύνορα & για τους Αστρονόμους των Πεζοδρομίων

Έφορος Εκπαιδευτικών Θεμάτων του Σ.Φ.Α.Κ.

http://www.sfak.org Facebook: www.facebook.com/groups/sfakorg

Σύνδεσμος για σχόλιο

Άστα Χρήστο, εγώ έχω φρικάρει με αυτή την ατμόσφαιρα.

Δοκιμάσαμε κι εμείς εχτές έναν υπερίωνα ζουμ του Δημήτρη (Μανούσος) και έχει πολύ ωραία αίσθηση. Κάνεις ζουμ real time σε πλανήτη και βλέπεις να αλλάζει η μεγέθυνση αλλά και το πεδίο. Αλλά έχουμε μια απορία: το λαστιχάκι για τα μάτια δεν υπάρχει;

Σύνδεσμος για σχόλιο

Καμια εμπειρια απο τον ZOOM της William Optics ;

Σχεδιαστικά και ουσιαστικά είναι ίδιος με της vixen - televue - meade κλπ

οπότε κατά τη γνώμη μου διέλεξε το φθηνότερο

Αλλά έχουμε μια απορία: το λαστιχάκι για τα μάτια δεν υπάρχει;

Λογικά θα πρέπει να είναι διπλωμένο προς τα κάτω

Φιλικά

Δημήτρης

CELESTRON Dob

www.medicalmarket.gr

Σύνδεσμος για σχόλιο

εχει ενα λαστιχενιο κομματι στη θεση του ,το οποιος βγαινει γυρω στο ενα εκατοστο προσ τα εξω με βιδωτη κινηση ...για οσους φορουν γυαλια και οχι μονο..
Σύνδεσμος για σχόλιο

• 5 εβδομάδες αργότερα...

Και γω το σκεφτομαι πλεον πολυ σοβαρα οτι αν θα παρωπροσοφθαλμιο θα ειναι η πρωτη επιλογη μου. Παιδια να ρωτησω κατι . Με εναν Barlow η εικονα γινεται πολυ πιο σκοτεινοτερη η οχι;

Σκεφτομαι με εναν Barlow 3x να ειμαι καλυμμενος για αρκετο καιρο...

Καμμια γνωμη για οσοι ηδη χρησιμοποιουν τον εν λογω Click Zoom 8-24mm;

Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),

Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut

>Destination Space!

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δοκίμασα κι εγώ τον HYPERION ZOOM και μπορώ να πω ότι είναι τέλειος! Η καλύτερη αγορά!

Κυριάκος Καβακλιώτης

41 . 05΄. 55΄΄ Ν

23 . 33΄. 25΄΄ Ε

Σύνδεσμος για σχόλιο

Και γω το σκεφτομαι πλεον πολυ σοβαρα οτι αν θα παρωπροσοφθαλμιο θα ειναι η πρωτη επιλογη μου. Παιδια να ρωτησω κατι . Με εναν Barlow η εικονα γινεται πολυ πιο σκοτεινοτερη η οχι;

Σκεφτομαι με εναν Barlow 3x να ειμαι καλυμμενος για αρκετο καιρο...

Καμμια γνωμη για οσοι ηδη χρησιμοποιουν τον εν λογω Click Zoom 8-24mm;

Εαν πάρεις ζοομ, τότε εκτιμώ οτι χρειάζεσαι περισσότερο 2χ παρά 3χ barlow. Σκέψου:

1200/8=150. 150*2=300

Είναι ιδανική μεγέθυνση για το dob 8". Μπορεί να δίνει μέγιστη οφέλιμη μεγ. 400χ, όμως το seeing πρέπει να είναι εξαιρετικό, να μή φυσάει, κλπ κλπ. Και αν τα πετύχεις όλα αυτά μην νομίζεις οτι η διαφορά στην μεγέθυνση θα είναι αισθητή, αντιθέτως, θα χάνεις πολύ σε contrast και θα αναγκάζεσαι να πέφτεις σε χαμηλότερη μεγέθυνση.

Όλη της τη ζωή μελετούσε το σύμπαν, αλλά είχε παραβλέψει το πιο ξεκάθαρο μήνυμά του.

Για τα μικρά πλάσματα σαν εμάς η απεραντοσύνη του γίνεται υποφερτή μονάχα μέσω της αγάπης.

C. Sagan. Επαφή.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Ρε συ CarlSagan γιατι να μην παρω τον 3χ? Ιδια ακριβως τιμη εχει με τον 2χ της Televue και επιπλεον θα ειναι τρομερος για την Σεληνη αν θελω να βγαζω αργοτερα κοντινες φωτογραφιες της. Αν τελος θελω Να μην εχω τοση μεγαλη μεγενθυνση (με τον 3χ) και για να μην ξεπερασω τα 300χ που μου λες απλα θα θετω τον Click Zoom σε πιο μεγαλα mm... Ετσι θα εχω οτι μεγανθυνση (μικρη θελω) αλλα και οσο μεγαλη χρειαζομαι....

Συμφωνεις με το σκεπτικο μου ολο?

Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),

>Destination Space!

Σύνδεσμος για σχόλιο

Χμμ... με προβλημάτισες τώρα

:-k :-k :-k

Σωστό σκεπτικό, εάν όμως αποφασίσεις αργότερα για σταθερά προσοφθάλμια τότε πρέπει να σκεφτείς και τον 2χ

Όλη της τη ζωή μελετούσε το σύμπαν, αλλά είχε παραβλέψει το πιο ξεκάθαρο μήνυμά του.

Για τα μικρά πλάσματα σαν εμάς η απεραντοσύνη του γίνεται υποφερτή μονάχα μέσω της αγάπης.

C. Sagan. Επαφή.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Οκ θα το σκεφτω αυτο. \:D/

>Destination Space!

Σύνδεσμος για σχόλιο

Παιδια οσοι εχουν τον Zoom Click μπορουν να μου πουν τι διαβαθμισεις σε mm εχει? Δηλ. ξεκιναει με 8mm, ......., ......., ......, και φτανει στα 24mm.

Για πειτε γιατι βλεπω να χτυπαω την προσφορα του Πλανηταριου με δωρο το βιβλιο...

Αληθεια το Πλανηταριο κανει δοσεις των 2-3 μηνιαιων? Χωρις ή με πιστωτικη?

Το εχει ρωτησει κανεις αυτο? (Μιλαω για το Πλανηταριο Θεσσαλονικης βασικα)

Thnks in adv.

>Destination Space!

Σύνδεσμος για σχόλιο

Και κατι αλλο που ολο το ξεχναω.

Οταν κανεις ζοομ (αλλαζεις τα mm του) πιστευω οτι δεν χρειαζεται να ξαναεστιαζεις με τον εστιαστη, σωστα??

Πιστευω θα πρεπει να ειναι το τελειο προσοφθαλμιο απο πλευρας χειρισμου μιας και με την μια εχεις τοσα προσοθφαλμια μαζι...

Και ακομα κατι (σας τρελανα αλλα εχω μια πεεελλλωωωωριιιια λαχταρα για οτι εχει σχεση με την Αστρονομια - χαριν σε εσας τα φιλαρακια μου) πως θα το συγκρινατε με τα προσοφθαλμια του Skywatcher Dobsonian 8" - οσοι τα εχουν βεβαια). Αν με αριστα το 10 ειναι το Click Zoom τα προσοφθαλμια (μανισια) του Dob ποσο θα τα βαζατε για να εχω ενα σημειο αναφορας?

Thank you, Thank you, Thank you, Thank you, Thank you, Thank you!

>Destination Space!

Σύνδεσμος για σχόλιο

Οταν κανεις ζοομ (αλλαζεις τα mm του) πιστευω οτι δεν χρειαζεται να ξαναεστιαζεις με τον εστιαστη, σωστα??

Απο οσο ξέρω ο Hyperion Zoom είναι Parfocal, και λογικά δεν χρειάζεται επανεστίαση.Δεν ξέρω, μπορεί να κάνω και λάθος. :|

Σύνδεσμος για σχόλιο

1) Παιδια να ξαναρωτησω αν ξερει κανενας αν το Πλανηταριο κατι δοσεις (χωρις ή με πιστωτικη)? Εννοω το Θεσσαλονικης βασικα.

2) Πως θα το συγκρινατε με τα προσοφθαλμια του Skywatcher Dobsonian 8" - οσοι τα εχουν βεβαια). Αν με αριστα το 10 ειναι το Click Zoom τα προσοφθαλμια (μανισια) του Dob ποσο θα τα βαζατε για να εχω ενα σημειο αναφορας?

>Destination Space!

Σύνδεσμος για σχόλιο

ξερει κανενας αν το Πλανηταριο κατι δοσεις (χωρις ή με πιστωτικη)? Εννοω το Θεσσαλονικης βασικα.

Ναι, κάνει δόσεις, σίγουρα με πιστωτική, δεν ξέρω χωρίς.

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο

Ευχαριστω πολυ. Και συγχαρητηρια για το site σου.

Μου κραταει ωρες αμειωτο το ενδιαφερον για τον ουρανο... :D

Αν δεν ηταν και το Astrovox θα ειχα τρελαθει με αυτη την συννεφια...

>Destination Space!

Σύνδεσμος για σχόλιο

Ευχαριστώ! Εμένα η συννεφιά με έχει τρελάνει ειδικά διότι θέλω πάρα πολύ να παρατηρώ τον κομήτη που είναι ορατός αυτές τις ημέρες αλλά τον έχω παρατηρήσει μόλις δύο φορές η μία από τις οποίες ήταν μέσα σε πολλά σύννεφα. Ελπίζω κάτι να αλλάξει σύντομα!!
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο

• 2 εβδομάδες αργότερα...
ως θα το συγκρινατε με τα προσοφθαλμια του Skywatcher Dobsonian 8" - οσοι τα εχουν βεβαια). Αν με αριστα το 10 ειναι το Click Zoom τα προσοφθαλμια (μανισια) του Dob ποσο θα τα βαζατε για να εχω ενα σημειο αναφορας?

Αν ο ζοομ είναι στο 10 τα μανίσια του τηλεσκοπίου είναι στο απόλυτο 0!

Τον δοκίμασα και εγώ και μάλιστα παράλληλα με τον 17mm HYPERION και μπορώ να πώ οτι δεν βρήκα διαφορές . Ο φακός είναι πολύ καλός.

Βέβαια το μόνο πρόβλημα ειναι οτι δεν μπορουσε να βιδώσει πάνω στο εστιαστή του skywatcher 8 και χρειαζότανε το 2" οπότε σε περιόριζε λίγο στα φίλτρα.

Θα τον αγοράσω , μου άρεσε πολύ.

Hellooooooo, my name is Ηλίας. :-note

http://astrocom.wordpress.com/

Σύνδεσμος για σχόλιο

Magos τι εννοεις δεν χωρουσε;

Σκεφτομαι να τον εχω στο Dob οχι στον εστιαστη των 2' αλλα σε αυτον που εχει τωρα επανω του (τον Crayford 1.25').

δεν χωραει δηλ. στα 1.25' οταν δεν εχω ακομα φιλτρα ή ειναι ΟΚ?

>Destination Space!

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης