planetman Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2007 Ήταν Σάββατο απόγευμα, πλησίαζε η ώρα για την ομαδική παρατήρηση που είχαμε σχεδιάσει εδώ και τόσες μέρες. Κοιτάζω έξω από το παράθυρο και πανικοβλήθηκα, τεράστια σύννεφα κάλυπταν τον ουρανό. Είχα αμφιβολίες αν τελικά θα γινόταν η συνάντηση. Ξαφνικά παίρνω ένα μήνυμα μισή ώρα πριν την συνάντηση από τον csot ο οποίος μου είπε ότι έφτασε στο σημείο του ραντεβού από Χανιά παρακαλώ, οπότε ξεκίνησα κι εγώ πλέον αποφασισμένος. Για να μην τα πολυλογώ, φτάνουμε στο οροπέδιο Στρούμπουλα. Πυκνά μαύρα σύννεφα κάλυπταν τον ουρανό, δεν πάμε λέμε για έναν καφέ τουλάχιστον;; Αλλά επειδή οι αστρονόμοι έχουν και πολλή υπομονή η οποία τους δικαιώνει τελικά, άρχισα πρώτος εγώ δειλά δειλά να στήνω το skywatcher DOB 8". Εντωμεταξύ δεν είχε βραδιάσει ακόμη... Για να μην τα πολυλογώ, ο ουρανός καθάριζε απ' τη μία, ερχόντουσαν σύννεφα από την άλλη, εν τέλει στηθήκαν άλλα 3 τηλεσκόπια, άλλο ένα skywatcher DOB 8", ένα SC 9.25 ρομποτικό με την EQ Pro6 και ένα 6" Phoenix με ισημερινή. Η παρέα ήταν οι csot, milia, xmavidis, Μανούσος, nickthegreek13_7 κι εγώ. Μόλις σκοτείνιασε και έφυγαν τα σύννεφα, έπαθα σοκ. Ο ουρανός ήταν ΠΑΝΕΜΟΡΦΟΣ, ο γαλαξίας φαινόταν πεντακάθαρα, ΚΑΜΜΙΑ σχέση με τον ουρανό που φαίνεται από την πόλη Θα προσπαθήσω να αναφέρω κάποιους στόχους που είδα, σίγουρα δεν τους θυμάμαι όλους, αναφέρομαι με το skywatcher dob 8". Πρώτος στόχος ήταν ο Δίας μιας και δύει νωρίς. Μετά από πολλές δοκιμές, δοκίμασα ακόμη και στα 400x. Φαινόταν αρκετά καλός, εστίαζε καλά, νομίζω ότι αν ήταν ψηλότερα θα φαινόταν πολύυυυ καλά. Στην τσαγιέρα, το θέαμα ήταν συναρπαστικό, δεν ήξερες τί να πρωτοκοιτάξεις. Έπαθα πλάκα με το M22. Με τον 15mm panoptic ήταν ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ!!! Το νεφέλωμα της λιμνοθάλασσας (Μ ακόμη και χωρίς φίλτρο φαινόταν πολύ πολύ καλύτερα απ' ότι από την πόλη. Με το φίλτρο οξυγόνου ΑΠΟΓΕΙΩΘΗΚΕ!!! Πολλοί άλλοι στόχοι σαρώθηκαν μέσα σε λίγα μόνο λεπτά. Ο επόμενός μου στόχος ήταν οι γαλαξίες M81-82 δεξιά από την μεγάλη άρκτο. Δεν τους είχα δει ποτέ. Μετά από ψάξιμο περίπου 10 λεπτών, ΝΑ στο ίδιο πεδίο 2 γαλαξίες, ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΘΕΑΜΑ!!! Ο Μ82 φαινόταν στραπατσαρισμένος, όπως στις φωτογραφίες, πολύ εντυπωσιακοί! Επόμενος στόχος: ο NGC 7331 10ου μεγέθους στον πήγασο. Ήταν αυτός που τον είχα κυνηγήσει επανειλημμένως από το σπίτι μου. Μετά από λίγο ψάξιμο, ΝΑ ΜΙΑ μικρή θολούρα στο προσοφθάλμιο, τον είχα εντοπίσει! Βάλαμε στόχο μετά τον πλανήτη Ουρανό, ήξερα περίπου πού είναι από το Starrynight, οπότε βρέθηκε εύκολα, μικρός γαλαζοπράσινος δίσκος, πολύ εντυπωσιακός. Μετά είπαμε χαριτολογώντας για Ποσειδώνα Δεν ήμουν σίγουρος γι' αυτό το εγχείρημα, κι όμως! Νά τον στον Αιγόκερω, επίσης ήξερα απ' το Starrynight, επίσης δισκάκι. Εντυπωσιάστηκα πραγματικά, πήγαμε μέχρι τον προ-τελευταίο πλανήτη!!! Το Helix nebula NGC 7293 βρέθηκε με τη βοήθεια του goto του SC 9.25, πολύ αμυδρό, βοήθησε το OIII. Επίσης το νεφέλωμα του Κρόνου NGC 7009, μοιάζει με τον Κρόνο, αλλά πολύ πιο αμυδρό. Πολλοί στόχοι σαρώθηκαν γρήγορα, σφαιρωτά σμήνη, ανοιχτά τα οποία είχα δει και από το σπίτι μου. Ήθελα όμως να δω το Μ31 με τον 56mm ο οποίος βγάζει 2.7 μοίρες πεδίο ώστε να χωρέσει όλος ο γαλαξίας μέσα. Τον δοκίμασα αργά που είχε ανέβει ψηλά και το θέαμα μου έκοψε την ανάσα!! Όλη η Ανδρομέδα μέσα στο πεδίο, έβλεπες όλο το γαλαξία και όχι μόνο το κέντρο, καθαρά φαινόταν και οι 2 συνοδοί, Μ110 και Μ32. Εντυπωσιακό! Ο Μ33 ήταν άλλη μία πρόκληση, επίσης με τον 56άρη, βρέθηκε όμως, σε κάτοψη με μικρή υποψία σπείρας στην κάτω μεριά. Είχα διαβάσει μια παρατήρηση που είχε κάνει κάποιος εδώ που είχε πει ότι υπάρχει ένας γαλαξίας 11mag στο ίδιο πεδίο με τον Mirach στην Ανδρομέδα (NGC 404). Για πλάκα κοίταξα και τον είδα παιδιά!!! Δεν το πίστευα. Για να καταλάβετε είχα κάνει λίστα με στόχους αλλά τελικά αποδείχθηκαν πολύ λίγοι για ένα 8ιντσο σε τόσο καλό ουρανό. Την επόμενη θα σημειώσω πολύ πιο αμυδρούς, είμαι και γαλαξιάκιας βλέπετε... Λοιπόν, θέλω να επισημάνω μερικά πράγματα τα οποία θα φανούν χρήσιμα σε κάποιους νέους που θέλουν να αγοράσουν καινούριο τηλεσκόπιο. Ένα Dob είναι τελικά απίστευτα εύχρηστο, μέχρι να στηθεί η ισημερινή με το SC 9.25, είχα δει πάνω από 30 στόχους βαθέως ουρανού με το DOB. Επίσης, το 8ιντσο είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό αστρονομικό όργανο, παραδέχομαι ότι το είχα υποτιμήσει. Προτείνω τελικά για κάποιον αρχάριο που θέλει να ασχοληθεί μόνο με παρατήρηση, ένα DOB είναι ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ και το πιο εύχρηστο. Τέλος, θέλω να τονίσω ότι εντυπωσιάστηκα με το πόσο καλύτερα φαίνονται τα πάντα από έναν τόσο καθαρό ουρανό. Παιδιά, αξίζει όσοι διστάζετε να βγείτε από το σπίτι να το ξανασκεφτείτε. Με γυμνό μάτι διέκρινα, τον γαλαξία της Ανδρομέδας, διπλό σμήνος Περσέα, Πλειάδες, M8, M20, την κρεμάστρα δίπλα στο βέλος και άλλα πολλάαααααααααααα. Η παρέα ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
Michalis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2007 Μπράβο κοπέλια! Ο κρητικός ουρανός θα σας εντυπωσιάσει με την καθαρότητα του πολλές φορές. Λυπάμαι που δεν κατάφερα να έρθω, μια άλλη φορά ίσως...Ανεβάστε και άλλες να φωτό! Δωρεάν ενέργεια για όλους...Φτάνει πια η εξάρτηση από το πετρέλαιο.
alepohori Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2007 Μπράβο παιδιά! Πάντα τέτοια Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
takis63 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2007 Πολύ καλή παρουσίαση παιδιά. Μπράβο Το αδιανοητο σημερα ειναι η μονη λυση για το αυριο ! Επανάσταση δεν είναι μόνο η εξέγερση, είναι και η συνειδητοποίηση της αλήθειας... http://www.spartastronomy.gr
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2007 Πραγματικά ηταν μια υπέροχη εξώρμηση! Πολλά τηλεσκόπια,πολύ όρεξη και προπαντώς πολύ καλή παρέα! Θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια τον Χρήστο (csot) που μας ανέχτηκε πάνω απο το κεφάλι του όταν του λέγαμε να πηγαίνει απο τον έναν στόχο στον άλλο με το 9,25" SC του (πολύ καλό όργανο) κρατώντας το Autostar στο χέρι. Η βραδιά είχε πολύ πράγμα, κυρίως νεφελώματα απο δικής μου πλευράς όπου το OIII της Baader έδωσε για ακόμη μια φορά ρέστα! Συμφωνήσαμε στο να το ξανακάνουμε πολύ σύντομα, και προσωπικά πάλι δεν βλέπω την ώρα!
Κατερινα Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2007 Νικόλα ντροπή! Καταδέχτηκες να δεις αντικείμενο μέσω goto; Μπράβο παιδιά. Εύχομαι να συνεχίσετε με το ίδιο κέφι και μακάρι κάποια στιγμή να μπορέσουμε κι εμείς να απολαύσουμε μαζί σας το σκοτεινό ουρανό σας.
milia Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2007 K' γω θα'θελα να ευχαριστήσω την παρέα που έδειξε αρκετή υπομονήμε τους noobades της παρέας Είχαμε την ευκαιρία να δούμε από το τέρας SC καθώς κ' από τα αθάναταόπως έδειξε και το χτεσινό βράδυ dob. Βέβαια μεγάλη εντύπωση μου'καναντα κυάλια που'χε φέρει ένα μέλος της παρέας. Πολύ ευχάριστα εντοπίσαμεκαι ένα διπλό σφαιρωτό σμήνος (χμμ,, δεν θυμάμαι σε ποιον αστερισμό κοντά). Να σας πω την αλήθεια πάντως, και χτες λόγω κακής προετοιμασίας χαζεύαμεμε τον μπάμπη χάρτες κτλ για να βρούμε τι θα παρατηρήσουμε, αλλά μουφάνηκε πολύ πιο ενδιαφέρον να πάρω το dob ή τα κυάλια κ' να σαρώνωτον ουρανό σιγά σιγά, ψάχνοντας για περίεργους σχηματισμούς, θωλάαντικείμενα deep space, κτλ... Μπορώ να πω πως το απόλαυσα περισσότερο αυτό, αυτή την ανεμελία .. Να σας πω πως δεν οδηγώ/περπατώ και κάπως έτσι σε μια ξένη πόλη, χωρίς χάρτες, εξερευνώντας όλες τις πιθανές διαδρομές για να φτάσω από το Α στο Β, ε ψέμματα θα πω... Οπότε δεν ήταν λίγες οι φορές που είχαμε εντοπίσει κάτι στον ουρανόκαι ανατρέχαμε στους χάρτες για να δούμε τι είδαμε (εγώ κ' ο xmavidis). δS>=0 (c.s.)
xmavidis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2007 Περάσαμε πολύ καλά! Ο ουρανός μαγευτικός! Και το SC του csot φοβερό! Στη φώτο κοιτάω στο υπερπέραν βέβαια!!!!!! Ελπίζω να οργανωθούμε πάλι σύντομα για μια εξόρμηση. Εγώ με τον milia πήγαμε τελευταίοι. Βλέπαμε τα σύννεφά πάνω από το Στρούμπουλα και απογοητευτήκαμε στην αρχή. Στη συνέχεια καθάρισε μερικώς και αποφασίσαμε να πάμε! Όπως αποδείχθηκε πράξαμε σωστά καθώς ο ουρανός για αρκετές ώρες ήταν φοβερός! Science is the belief in the ignorance of the expertsRichard Feynman
milia Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2007 Περάσαμε πολύ καλά! Ο ουρανός μαγευτικός! Και το SC του csot φοβερό! Στη φώτο κοιτάω στο υπερπέραν βέβαια!!!!!! Ελπίζω να οργανωθούμε πάλι σύντομα για μια εξόρμηση. Εγώ με τον milia πήγαμε τελευταίοι. Βλέπαμε τα σύννεφά πάνω από το Στρούμπουλα και απογοητευτήκαμε στην αρχή. Στη συνέχεια καθάρισε μερικώς και αποφασίσαμε να πάμε! Όπως αποδείχθηκε πράξαμε σωστά καθώς ο ουρανός για αρκετές ώρες ήταν φοβερός! Next time θα φέρω λικέρ και τσιπς από την αρχή πάντως... δS>=0 (c.s.)
planetman Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2007 Εντωμεταξύ εγώ είχα πάρει εργολαβία το 15mm panoptic του csot, ήταν εκπληκτικό, τα περισσότερα σφαιρωτά "έσπαγαν" με αυτό το προσοφθάλμιο. Και για γαλαξίες πολύ καλό! Πρέπει να κάνω μια αγορά σε αυτά τα χιλιοστά Σήμερα έφαγα τρελό ξενέρωμα που κοίταξα τον ουρανό από την πόλη. Δεν ξέρω αν θα ξανανέβω στην ταράτσα για παρατήρηση πλέον. Να δω τί;;;;; ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
filiatra Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2007 Μπράβο παιδιά πάντα τέτοια. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2007 Ήταν μια συνάντηση που την ονειρευόμουν πολλά χρόνια τώρα. Είδαμε πράγματα που δεν τα βλέπουν όσοι είναι μέσα στην πόλη. Για να φανταστείτε εγώ έχω ένα 6 ιντσο και πρώτη φορά εντόπισα τον Μ31 και με τόση ευκολία (η αλήθεια οτι ήταν ορατός με γυμνό μάτι). Συγκρίναμε τα τηλεσκόπιά μας καθώς και τον υπόλοιπο εξοπλισμό. Θέλω να ευχαριστήσω και τον csot που ήρθε από τα Χανιά με ένα κάρο πράγματα. Το μόνο ''κακό'' στην ιστορία:Ερωτεύτηκα τα dob και πρέπει να αποκτήσω κι εγώ ένα Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201
csot Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2007 Έφτασα νωρίς στο σημείο συνάντησης και συνέχισα να διαβάζω αυτό το εκπληκτικό Astronomy Hacks που είχε συζητηθεί τόσο πολύ στο φόρουμ. Χτυπάει το τηλέφωνο... έλα o PlanetMan είμαι. Δεν είχε χώρο να παρκάρω κάτω από την γέφυρα και είμαι λίγο πιο κάτω. Κοιτάζω γύρω μου. Είχε πολύ χώρο κάτω από την γέφυρα.... παύση.... που είσαι; Τελικά εγώ βρισκόμουν μια γέφυρα πιο πριν από το σημείο συνάντησης... ξανά Εθνική. Όταν έφτασα συνάντησα τους τρεις μικρούς της παρέας... σόρρυ παιδιά αλλά ως 35άρης πλέον νομίζω ότι δικαιούμαι τον τίτλο του παππού Ο PlanteMan ήταν ο πρώτος που χαιρέτησα, χαμογελαστός και ζεστός. Ο Nick ήταν πολύ σπινταρισμένος. Τι έφερες, τι προσοφθάλμια έχεις, δεν έχω δει ποτέ από SCT... κοίταξα τα απειλητικά σύννεφα... ούτε και θα δεις όπως πάει του απαντώ. Γεια εγώ είμαι ο Manousos, με λένε Δημήτρη... εεεε και το Μανούσος που κολλάει; Το επίθετό μου, α οκ μια χαρά πάμε. Ξεκινήσαμε για το βουνό. Εκπληκτική διαδρομή, πιάτο όλο το Ηράκλειο, η δύση του Ηλίου να έχει δώσει εκείνο το ροζ-μωβ χρώμα στον ουρανό. Στρίψαμε αριστερά στον χωματόδρομο σε μια πιο ανηφορική πορεία μέσα στα μαύρα σύννεφα... που πάμε ρε φώναξα προσπαθώντας να αποφύγω κάτι πέτρες ναααα (με το συμπάθιο) ένα μαύρο σκύλο δεμένο στην μέση του πουθενά. Φτάσαμε στο υπέροχο οροπέδιο του Στρουμπουλού με το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία με την τσιμεντένια αυλή του και τις ποτίστρες των προβάτων δίπλα. Μια χαρά τοπίο. Στο βάθος ακούγοντας βελάσματα προβάτων. Ο ουρανός μαύρος στον Βορρά, σιγά μην κάνω πολική ευθυγράμμιση! Ο Δίας είχε βγει και το ίδιο και ο Αρκτούρος. Planetman έτριβε τα χέρια του και κοιτούσε τον ουρανό απογοητευμένος. Με το που βγήκε ο Αντάρης δεν άντεξε και έβγαλε τον Ντομπ. Τους κοιτούσα με δυσπιστία καθώς προσπαθούσαν με το φως της μέρας ακόμα να παρατηρήσουν τον Δία. Τα σύννεφα δεν κουνούσαν από τον Βορρά. Είχε νυχτώσει όταν έπεσε το σύνθημα. Να η Κασσιόπη! Πολικός εκεί που είναι πάντα και ξεκινώ το κουβάλημα. Τα παιδιά βοήθησαν στο στήσιμο. Ξεσφίγγω τις βίδες για να ζυγίσω το τηλεσκόπιο και γλιστρά από την βάση. Ο Manousos που ήταν δίπλα το άρπαξε και σώσαμε μια καρδιακή προσβολή. Είχε ήδη φτάσει ο milia με τον Μπάμπη που έβγαλε άλλο ένα ντομπ. Ο Νικ γυρνούσε γύρω από το SCT σαν καρχαρίας περιμένοντας να τελειώσω με τις ευθυγραμμίσεις. Η Skyscan να μην συνεργάζεται με τίποτα. Μετά από 2 three-star fail-alignment έκανα one-star. Πατάω Μ31, οφ κατά 4 μοίρες. Κεντράρω πατάω στο κομπιούτερ ότι την έχω κέντρο και μετά πήγε μια χαρά. Είδαμε ένα κάρο στόχους, ο PlanetMan να έχει πάρει εργολαβία τον 15άρι, κι εγώ να τεστάρω τον νέο μου LVW42 στο διπλό του Περσέα και στην Ανδρομέδα. Έβαλα Ανδρομέδα συνοδό και Μ33 στο ίδιο πεδίο και εκεί δείχνει την ανωτερότητα του ο LVW που είχε τους 2 γαλαξίες στα άκρα και δεν είχε καμία αλλίωση. Το Helix ήταν εντυπωσιακό και δεν θα το είχα δει ποτέ αν δεν ήταν ο Nick τόσο πορεμένος με τα νεφελώματα. Γελάσαμε πολύ, μάθαμε ο ένας από τον άλλο μοιραστήκαμε εμπειρίες, εντυπώσεις, ενθουσιασμό....εξοπλισμό. Είπαμε διάφορα τροπάρια μιας που σε κάποιο σημείο έκανε τόσο κρύο που βρήκαμε καταφύγιο στο εκκλησάκι. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν σαφώς περισσότερο από εμένα επειδή έχω συνηθίσει στις ομαδικές παρατηρήσεις και τώρα με το σύλλογο κάνουμε ακόμα περισσότερες. Άλλο να παρατηρείς με ένα φίλο από μια ταράτσα μέσα στην φωτορύπανση και άλλο με ολόκληρη παρέα από ένα σκοτεινό μέρος. Σαφώς να το επαναλάβουμε, ευχαρίστως να διανύσω τα 150 χιλιόμετρα (και άλλα τόσα της επιστροφής) δεκάδες φορές και να μοιραστώ με αυτά τα παιδιά και με όσους άλλους βρεθούν σε αυτή την παρέα τέτοιες εμπειρίες. Ελπίζω επίσης να το σκεφτούν να γραφτούν στον Σύλλογο να έχουμε εκπροσώπους στο Ηράκλειο που τόσο χρειαζόμαστε και μας λείπουν και να μπορέσουμε να οργανώσουμε παρουσιάσεις, σεμινάρια και ομιλίες. Εγώ από την πλευρά μου θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά που δεν είπαν μαζεύτε τα να φύγουμε με τον κολόκαιρο και που είχαν την υπομονή να περιμένουν έναν "αρχάριο τηλεσκοπιάκια" να μάθει να στήνει τηλεσκόπιο και τον Manouso για τον καφέ που αν δεν τον έπινα δεν θα μπορούσα να γυρίσω Χανιά! PlanetMan ανέβασε την φωτογραφία! Χρίστος "WorkaholiC" ΣωτηρόπουλοςΕθνικός Συντονιστής για τους Αστρονόμους Χωρίς Σύνορα & για τους Αστρονόμους των ΠεζοδρομίωνΈφορος Εκπαιδευτικών Θεμάτων του Σ.Φ.Α.Κ.http://www.sfak.org Facebook: www.facebook.com/groups/sfakorg
planetman Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2007 PlanetMan ανέβασε την φωτογραφία! Ακόμη δεν την είδες; Θα σε μαλώσω, δεν διαβάζεις με προσοχή μου φαίνεται τις παρουσιάσεις μου. ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
milia Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2007 PlanetMan ανέβασε την φωτογραφία! http://www.astrovox.gr/forum/album_comment.php?pic_id=4548 (πολύ γλαφυρή η περιγραφή σου csot ;D) δS>=0 (c.s.)
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2007 Παιδιά, να κανονίσουμε την επόμενη εξώρμηση.Εφόσον αύριο είναι οι εκλογές και οι υποχρεώσεις αυτού εμποδίζουν την όποια προσπάθεια, αναγκαστικά πρέπει να το πάμε πιο μετά.Όμως, αν περιμένουμε μέχρι την επόμενη Κυριακή στις 23, θα είναι αργά αφού η σελήνη θα είναι αισθητά πολύ ενοχλητική.Απο τι είδα στο Cartes, η σελήνη θα είναι σε ανεχτά επίπεδα μέχρι τις 19 του μήνα όπου θα είναι σε φάση πρώτου τετάρτου.Αλλιώς διαφορετικά το πάμε για Οκτώβρη αλλά κανείς δεν ξέρει τι καιρικές συνθήκες θα επικρατούν τότε.Τι λέτε; Υ.Γ Θα κρατάω και το GSO όπως και πλήθος χαρτών για να βγάλω το άχτι μου απο την προηγούμενη φορά που ήμουν τελείως ανοργάνωτος!
milia Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2007 Παιδιά, να κανονίσουμε την επόμενη εξώρμηση.Εφόσον αύριο είναι οι εκλογές και οι υποχρεώσεις αυτού εμποδίζουν την όποια προσπάθεια, αναγκαστικά πρέπει να το πάμε πιο μετά.Όμως, αν περιμένουμε μέχρι την επόμενη Κυριακή στις 23, θα είναι αργά αφού η σελήνη θα είναι αισθητά πολύ ενοχλητική.Απο τι είδα στο Cartes, η σελήνη θα είναι σε ανεχτά επίπεδα μέχρι τις 19 του μήνα όπου θα είναι σε φάση πρώτου τετάρτου.Αλλιώς διαφορετικά το πάμε για Οκτώβρη αλλά κανείς δεν ξέρει τι καιρικές συνθήκες θα επικρατούν τότε.Τι λέτε; Υ.Γ Θα κρατάω και το GSO όπως και πλήθος χαρτών για να βγάλω το άχτι μου απο την προηγούμενη φορά που ήμουν τελείως ανοργάνωτος! Παίδες, εγώ είμαι πιεσμένος ένεκα εξεταστικής που κρατάει μέχρι 24 Σεπτέβρη. Αν τα καταφέρω να ξεκλέψω ένα βράδυ για παρατήρηση θα σας ειδοποιήσω. ΥΓ. Ο Μπάμπης πήγε Φλώρινα να ψηφίσει, κ' δεν είμαι σίγουρος για το πότεθα γυρίσει. Μπάμπη ακούς ; Ρίξε μια ενημέρωση ρε . δS>=0 (c.s.)
planetman Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16, 2007 Παιδιά, δυστυχώς η Σελήνη θα κυριαρχεί τις επόμενες μέρες και δεν νομίζω να αξίζει να πάμε για παρατήρηση παρέα μαζί της. Το επόμενο αξιόλογο Σάββατο που βρίσκω είναι στις 6 Οκτωβρίου όπου η Σελήνη (15% του δίσκου) ανατέλλει περίπου στις 3:00 μαζί με την Αφροδίτη και τον Κρόνο. ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
milia Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16, 2007 Παιδιά, δυστυχώς η Σελήνη θα κυριαρχεί τις επόμενες μέρες και δεν νομίζω να αξίζει να πάμε για παρατήρηση παρέα μαζί της. Το επόμενο αξιόλογο Σάββατο που βρίσκω είναι στις 6 Οκτωβρίου όπου η Σελήνη (15% του δίσκου) ανατέλλει περίπου στις 3:00 μαζί με την Αφροδίτη και τον Κρόνο. 5-8 παίζει το Αστροσυνέδριο Πάτρα πάντως . δS>=0 (c.s.)
planetman Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16, 2007 Παιδιά, δυστυχώς η Σελήνη θα κυριαρχεί τις επόμενες μέρες και δεν νομίζω να αξίζει να πάμε για παρατήρηση παρέα μαζί της. Το επόμενο αξιόλογο Σάββατο που βρίσκω είναι στις 6 Οκτωβρίου όπου η Σελήνη (15% του δίσκου) ανατέλλει περίπου στις 3:00 μαζί με την Αφροδίτη και τον Κρόνο. 5-8 παίζει το Αστροσυνέδριο Πάτρα πάντως . Γιατί, θα πας; Εγώ και να ήθελα λόγω δουλειάς δεν μπορώ... ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
milia Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16, 2007 Παιδιά, δυστυχώς η Σελήνη θα κυριαρχεί τις επόμενες μέρες και δεν νομίζω να αξίζει να πάμε για παρατήρηση παρέα μαζί της. Το επόμενο αξιόλογο Σάββατο που βρίσκω είναι στις 6 Οκτωβρίου όπου η Σελήνη (15% του δίσκου) ανατέλλει περίπου στις 3:00 μαζί με την Αφροδίτη και τον Κρόνο. 5-8 παίζει το Αστροσυνέδριο Πάτρα πάντως . Γιατί, θα πας; Εγώ και να ήθελα λόγω δουλειάς δεν μπορώ... Ναι, ούτοις ή άλλως ετοιμάζομαι για μετακόμιση, οπότε... δS>=0 (c.s.)
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16, 2007 Προτείνω ο καθένας μας να προτείνει συγκεκριμένη ημερομμηνία που θα είναι διαθέσιμος και πιστεύει οτι είναι κατάλληλη για εξώρμηση.Εγώ λεω να μην χάσουμε την ευκαιρεία τώρα για παρατήρηση, γιατί μάλλον μετά θα πρέπει να περιμένουμε πολύ.
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17, 2007 Παιδιά εγώ έλεγα για αυτό το ΣΚ αλλά από ότι βλέπω δεν βολεύει. Οπότε η επόμενη καλύτερη ημερομηνία από άποψη θέασης της Σελήνης είναι 6 Οκτωβρίου. Αλλωστε με βολεύει κι εμένα γιατί μέχρι τότε μπορεί να έχω κι εγώ τηλεσκόπιο και να μη σας πρήζω. Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201
xmavidis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17, 2007 Γυρίζω στις 20 Σεπτεμβρίου οπότε μάλλον δύσκολο να γίνει κάτι αυτές τις μέρες, τουλάχιστον απ' την μεριά μου. Science is the belief in the ignorance of the expertsRichard Feynman
planetman Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17, 2007 Γυρίζω στις 20 Ιουνίου οπότε μάλλον δύσκολο να γίνει κάτι αυτές τις μέρες, τουλάχιστον απ' την μεριά μου. Ιουνίου; Με παρασύρατε ρε παιδιά, τώρα το πρόσεξα, το σωστό thread για να κανονίζουμε είναι εδώ. ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα