Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστω παιδια για τις συμβουλες σας και τα καλα σας λογια!

Σας νιωθω σαν μια παρεα και ειλικρινα περιμενω πως και πως καποιος να γραψει κατι (για οποιοδηποτε θεμα) για να το διαβασω. Εξαλλου το εχω ξανα αναφερει αυτο... Εχω παθει εξαρτηση βλεπετε... :P :P :P

Τωρα σχετικα με αυτα που ειπατε σκεφτηκα οτι:

THEOO7: Ακομα δεν βγηκα εξω για να το διαπιστωσω αυτο που λες αλλα πιστευω οτι δεν θα εχω τοσο μεγαλο προβλημα, ειναι νομιζω θεμα εξοικειωσης. Κατι που σκεφτηκα απλο και ευκολο ειναι να κολλησω στις ακρες του Telrad, κομματακια φωσφορουχου αυτοκολλητου, οπως ειναι τα Tag bags που κολλανε στις αποσκευες οταν τις μεταφερουμε με το αεροπλανο και θα ειναι ολα τζαμι. Τι λες, νομιζω ειναι μια καλη λυση δεν νομιζεις; :P

Alepohori: Ναι, εκανα πιστευω καλη ευθυγραμμιση, δεν μενει παρα να το διαπιστωσω και σε παρατηρηση. Ο καιρος ειναι λιγο σκ...α εδω και πολυ καιρο και με το κρυο δεν το πολυσκεφτομαι βασικα. Εξαλλου οποτε το αποφασισω απλα βγαινω στο μπαλκονι και το στηνω... Απλα εχω και αλλα πραγματα τωρα στο μυαλο μου (γεννηση της μικρουλας μου).

Σας αρεσαν οι φωτο ετσι, βασικα το κανω πιο πολυ για να εχω ενα αρχειο και παραλληλα να χαιρομαστε ολοι, οπτικοποιημενα, τις συζητησεις μας.

Αυτα και σας ευχαριστω παιδακια...

ΥΓ: Ειχα γραψει και ρωτησει κατι προηγουμενως αλλα δεν απαντησε κανενας. Μηπως ξερετε παιδια εσεις αν:

Το να χρησιμοποιησεις και τα δυο φιλτρα μαζι (Baader ΟΙΙΙ και το Moon & SkyGlow & IR Cut) ειναι κατι που φερνει θετικα αποτελεσματα ή οχι? Αν το εχει κανει καποιος αυτο, ας μας πει τι εντυπωσεις ειχε.

DSC00335.thumb.JPG.eeb15e23590d6e661dcaa79bb968696e.JPG

Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),

Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut

>Destination Space!

• Απαντήσεις 325
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε
Ακομα δεν βγηκα εξω για να το διαπιστωσω αυτο που λες αλλα πιστευω οτι δεν θα εχω τοσο μεγαλο προβλημα, ειναι νομιζω θεμα εξοικειωσης. Κατι που σκεφτηκα απλο και ευκολο ειναι να κολλησω στις ακρες του Telrad, κομματακια φωσφορουχου αυτοκολλητου, οπως ειναι τα Tag bags που κολλανε στις αποσκευες οταν τις μεταφερουμε με το αεροπλανο και θα ειναι ολα τζαμι. Τι λες, νομιζω ειναι μια καλη λυση δεν νομιζεις;

Φιλαρα δεν ξερω εαν θα σε βοηθηση το φωσφοριζων γιατι απ`οτι καταλαβαινω θα πρεπει να πεφτει πανω του φως για να δουλεψει. Και στο σκοταδι δεν ξερω πως θα γινει αυτο.

Παντως θελει πολυ μεγαλη προσοχη. Εκει ειναι πολυ επικινδυνο το βραδυ. Εκεινη η πλακα που εχει πανω το γυαλι κανει ολο το κακο.

Το ΙR CUT φερνει καλα αποτελεσματα στην φωτογραφηση αφου προσαρμοσεις πανω του το CONTRAST BOOSTER. Kανει φοβερο συνδυασμο.

Δημοσιεύτηκε

ΟΚ, ΤΗΕΟΟ7, θα το δω αν και για να βγω εξω τελειως με το τηλεσκοπιο θα πρεπει να ερθει....... το καλοκαιρι!!! :P :P :wink: :wink: :mrgreen: :mrgreen:

Τα λεμε THEOO7 (Καμμια συγγενεια με τον James Bond υπαρχει;) :cheesy:

Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε
ΟΚ, ΤΗΕΟΟ7, θα το δω αν και για να βγω εξω τελειως με το τηλεσκοπιο θα πρεπει να ερθει....... το καλοκαιρι!!! :P :P :wink: :wink: :mrgreen: :mrgreen:

Τα λεμε THEOO7 (Καμμια συγγενεια με τον James Bond υπαρχει;) :cheesy:

Χαχαχαχαχαχα ναι. Τα ψαχνει και αυτος οπως τα ψαχνω και γω........ =D>

Δημοσιεύτηκε
Παντως θελει πολυ μεγαλη προσοχη. Εκει ειναι πολυ επικινδυνο το βραδυ. Εκεινη η πλακα που εχει πανω το γυαλι κανει ολο το κακο.

Παιδια αν οντως εχετε σοβαρο προβλημα καλο ειναι να το προσεξετε γιατι το ματι δεν θελει ...πολυ. Λοιπον αυτο που μπορειτε να κανετε ειναι να βελετε στις ακρες/γωνιες αυτοκολλητο αφρολεξ (ή τιποτα αυτοσχεδιο με βαμβακι κτλ) οποτε αποφευγετε σοβαρους τραυματισμους. :?

Χαχαχαχαχαχα ναι. Τα ψαχνει και αυτος οπως τα ψαχνω και γω........
Mηπως παιζεις και εσυ Poker....ή τα τιναζεις ολα ; :mrgreen:

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Μολις μπηκα μεσα μετα απο μια παρατηρηση μιας ωρας.

Το κρυο τσουχτερο και εγω στο μπαλκονι να κανω την πρωτη μου συγκριση με το Baader Zoom 8-24mm σε σχεση με τα μανισια SW 10mm και 25mm.

Λοιπον, τελικα οντως εχει διαφορα. Και συγκεκριμενα, ενω στην αρχη μου φανηκε οτι το Zoom δεν ηταν φωτεινο και ευκρινες, ειχα κανει λαθος...

Επειδη ειχα μαζι και τα δυο φιλτρα καρφωμενα πανω του (το ΟΙΙΙ και το Moon & SkyGlow) το αποτελεσμα ηταν να εχω πολυ σκοτεινο ειδωλο σε σχεση με αυτο των SW. Μολις εβγαλα το ΟΙΙΙ τοτε φανηκε τι γινεται :P

Κατι που παρατηρησα ειναι οτι το ΟΙΙΙ κανει το νεφελωμα (του Ωριωνα) πολυ σκοτεινο, παρολο που το χρωματιζει ομορφα πρασινο. Ενω με το Moon & SkyGlow παιδια αν θελετε πιστεψτε το, τα κανει αρκετα πιο φωτεινα και ευκρινη απο οτι κανονικα. Το φιλτρο αυτο τελικα ειναι MUST. Για Αll-around τελικα πιστευω ο συνδυασμος Zoom 8-24mm και Moon & Skyglow ειναι παρα πολυ καλος (στα λεφτα τους παντα).

Πραγματικα με αυτα τα δυο παρατηρουσα τα παντα (Κρονο, Ωριωνα, Αρη)...

Δοκιμασα και την ψηφιακη μου με την βαση της Baader πολυ προχειρα και χωρις επεξεργσιες κτλ. Εβγαλα μια πολυ μικρη (afocal) φωτο για να δειτε τι περιπου εκανα με τον Κρονο. Το δε βιντεο ηταν πολυ καλυτερο αλλα δεν το εχω περασει στο Registax... Δηλ. φαινονται πολυ καλυτερα τα δαχτυλιδια του.

Εχω ομως σχετικο προβλημα και θελω την βοηθεια σας...

Τις φωτο της εβγαλα τελικα με τα μανισια προσοφθαλμια και συγκεκριμενα μονο με των 25mm γιατι ο Ζoom ενω χωραει οριακα στην μεγγενη της βασης, η φωτογραφικη μου μηχανη ειναι πολυ λεπτη και το αποτελεσμα ειναι βιδωνοντας την να ειναι 3-4mm χαμηλοτερα απο το κεντρο του προσοφθαλμιου του Zoom. Τι να κανω λετε για να τα φερω στα ισια και να ειναι και σφιγμεννη επανω του... Σκεφτομαι αν βγαλω την βιδα σφικτηρα που εχει καποιο παχος και να βαλω απλο παξιμαδι λεπτοτερο....

HELP! [-o<

Saturn.JPG.c040a9cc6c8012fb9b30b329d4e399fe.JPG

1073718583_Microstage6030Problem.thumb.JPG.dcef0d316965c49c49e19f0d14bc9da3.JPG

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε
Efstathie, το εχω ανεβασει μεχρι επανω. Οποτε..... τι αλλο μπορω να κανω ρε παιδια? [-o<

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε

Kαι γω εχω το ιδιο προβλημα γιατι η βαση αυτη δεχεται ψηφιακες με 2 ιντσες φακους.

Ξερεις τι σκεφτομαι.

Η βιδα αυτη βγαινει απο την βαση. Θα την παρω λοιπον σαν δειγμα και θα παω σε ενα μαγαζι με σιδερικα και θα αγορασω μια με μεγαλυτερο υψος αλλα ιδιο παχος. Πρεπει να βρω.

Μετα θα βγαλω τον τριγωνο σφιγκτηρα και θα τον περασω στην νεα βιδα.

Πιστευω οτι μπορω να βρω βιδα στο ιδιο μεγεθος αλλα με μεγαλυτερο υψος.

Δημοσιεύτηκε

ΤΗΕΟΟ7, ηδη εχω βγαλει την βιδα και την εχω στο αμαξι μηπως και βρω κατι στο εμποριο...

Το θεμα ειναι οτι και απο πανω η μηχανη μας θα πρεπει να σφιγγει με κατι (οπως παξιμαδι) γιατι αν παρουμε μεγαλυτερη βιδα, θα πρεπει να ειναι στον αερα η μηχανη οποτε θα περιστρεφεται στην βιδα, γυρω γυρω...

Δεν ξερω αν με καταλαβες. Δες και το σχετικο τοπικ που εκανα...

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=77229#77229

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε

Εγω φιλε ετσι ελυσα το προβλημα της σταθεροτητας της μηχανης. Το εχω ηδη δοκιμασει με τελεια αποτελεσματα.

jpegaw2.jpg

Φυσικα μπορεις να χρησιμοποιησεις και κοντραπλακε η και παρα πολλα αλλα υλικα σκληρα και ανθεκτικα (πχ την θηκη μιας κασσετας).

Oσο για τα πασα της βιδας μπορεις να τα λιμαρεις γυρω γυρω με μια λιμα σκληρη.

Δημοσιεύτηκε

THEOO7, η ιδεα με το χαρτονι ειναι πολυ καλη!

Μενει να βρω και γω μια βιδα ιδιας διαμετρου. :P

Δεν μπορω να καταλαβω με τα τοσα τεραστια προσοφθαλμια οπως τα Zoom, τα Nagler κ.τ.λ. πως δεν εχουνε κανει βαση για afocal φωτογραφηση με πιο μεγαλα ανοιγματα και κυριως με βαση που να δεχεται τις ολο και μικροτερες ψηφιακες που βγαινουν... Εχουμε μεινει νομιζω στο 1990... [-(

>Destination Space!

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Παιδια, σταματηστε οτι κανετε. Παρατηστε τα τηλεσκοπιο σας, σταματηστε το αυτοκινητο μεσα στην Εθνικη, κλειστε τα ραδιοφωνα... :?:

Εχω μια πολυ σημαντικη ανακοινωση να κανω και θελω να φερθειτε με το πρεπον σεβασμο! :shock:

Σημερα, 26 Φεβρουαριου του Σωτηριου ετους 2008 και ωρα 01:20, εγενετο το μεγαλυτερο θαυμα που θα μπορουσε να μου συμβει:

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΗΝ ΚΟΡΟΥΛΑ ΜΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(Εντωμεταξυ εχω καταφερει (θα σας πω στην συνεχεια) να αγορασω με τα κοπων και δακρυων το Meade ETX-70AT του Lidl).

Να σημειωθει οτι η μπεμπα θα προσμετρηθει στον καταλογο των εκολαπτωμενων αστρονομων Ελλαδος, στην κατηγορια σπορου!!! :P

Παιδια, η μπεμπα βγηκε ατσαλακωτη, χωρις ζαρες και με απιστευτα μεγαλα ματακια (βλεπε μεγαλο αperture size και τελεια οπτικα :mrgreen:)!

Μεσα σε μολις 2 ωρες το θαυμα ειχε συντελεστει!

Αμεσως γυρισε το κεφαλι της, ζουμαρε επανω μας καθως μας ακουσε να μιλαμε. (Η στηριξη της δηλ. ειναι καλυτερη και απο EQ6!!!! :mrgreen: )

Επαθα πλακα παιδια! Ειναι σαν κανονικος ανθρωπος. Επισης ψηλη και ξανθια, σαν τον πατερα της! \:D/

Τελος παντων, να μην τα πολυλογω, γυρισα τωρα σπιτι να ξεκουραστω και να κοιμηθω αλλα πρωτα ειπα να σας γραψω αυτα τα λογακια! :P

Τωρα, με το θεμα του Meade ETX-70AT.... :cheesy:

Να δωσω λιγο την ιστορια του πως το αποκτησα (παλι με κοπο!)

Πρωι, πρωι λεω θα ξυπνησω νωρις (κατα τις 19:00) και θα παω στο Lidl Πανοραματος που ειναι διπλα στο σπιτι μου και αν δεν το βρω θα παω στο Lidl που υπαρχει κοντα στην εργασια μου, στο Βοτση, στην Καλαμαρια Θεσσαλονικης.

Αμ δε, ποοοοοου να ξυπνησω!

Κακην κακως, οδευω προς το Lidl κοντα στην δουλεια μου (Εταιρεια Παροχης Αεριου Θεσσαλονικης) και μπαινω μεσα σαν καουμποι. :P

Με κινησεις κακου Terminator (ΙΙ) περπαταω αναμεσα στα προιοντα (μονο η κοντοκανη καραμπινα μου ελειπε). :P

Τι να δω, δεν υπαρχει ουτε ενα!!!!

Εντωμεταξυ, ολο το Σαββατοκυριακο διαβασα τα απιστευτα για το τηλεσκοπιο αυτο + ολο το Manual στα Αγγλικα.......!

Λεω, κριμα τζαμπα τοσος κοπος, και παω στο γραφειο μου.

Ξαφνικα λεω: αν παρω τηλ. στην Lidl μπορει να μου πουνε που υπαρχει ακομα διαθεσιμο για να το αγορασω. Αμ δε!

Ειχαν ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, και μαλιστα οταν τους ειπα για το προιον, μου λενε οτι εμεις καταγραφουμε την κληση σας και μεσα σε 2 εργασιμες θα σας απαντησουμε!!!!!!!!!! ](*,) ](*,) ](*,) ](*,)

ΦΡΙΚΑΡΑ!!! Καλα ρε παιδια λεω, το προιον ειναι προσφορα και μπορει ακομα και τωρα να εχουν δοθει τα περισσοτερα. Τι εξυπηρετηση ειναι αυτη μετα απο 2 μερες, τι να την κανω.

Αυτοι τα δικα τους. Δεν γινεται τιποτα. Τους λεω δωστε μου καποια τηλεφωνα να παρω μονος μου για να σας απαλλαξω απο την αναζητηση. Τιποτα. Λεω τελος οτι παιδια, ωραιος τροπος να κανετε τους πελατες να τρεχουν Δευτεριατικα σε ολα τα Lidl και να ψαχνουν για το τηλεσκοπιο...

Αυτοι τον χαβα τους φυσικα. Εχουμε μονο το 8001113333. Τελεια και παυλα! :^o

Ενας συνδερφος μου, μηχανολογος μου λεει: Γιωργο, θα ανεβω Πυλαια για να δω κατι εργα καποιου εργολαβου, θα δω αν υπαρχει και θα σε παρω.

Και ΝΑΙ! Το θαυμα (2ο) εγινε!

Βρεθηκαν 2 κομματια εκει! Του λεω ερχομαι σφαιρα!

Παω ρε παιδια και πιστεψτε το μολις εφτασα σε καμια 15 λεπτα ηδη το ενα ειχε φυγει!!

Απιστευτη κολοφαρδια!

Συνεχιζεται...... :arrow: :P

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε

Γιωργο να την Χαίρεσαι να σου ζήσει!!!!! =D> =D> =D> =D> =D>

:cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Παιδια τωρα, σχετικα με το τηλεσκοπιο.

Πληρες συνοδευμενο με τα παντα του. Ως και Barlow 3x (τρομαρα τους)!

Ομορφη συσκευασια οπως παντα και ομορφη εικονα το παρουσιαστικο του τηλεσκοπιου...

Εστησα με μεγαλη ευκολια το τηλεσκοπιο. Η οθονη του Autostar ειναι ολα τα λεφτα. Λες και εχεις παρει καποιο ακριβο τηλεσκοπιο ειναι!

Το καλο ειναι οτι το δικο μου ειχε software στα Αγγλικα και μαλιστα στην εκδοση 12Ea (τελευταια?).

Εχω ομως καποιες ερωτησουλες που δεν εχω προλαβει (με την γεννηση της μπεμπας) να τις λυσω:

1) κατι μαυρα αυτοκολλητα διπλης οψεως τυπου "Χρατς-χρατς" τι τα κανουμε; Μηπως ειναι για να κολλαμε οπου θελουμε το χειριστηριο του Autostar;

2) Εκανα ευθυγραμμιση με τον Βορρα (με σβησμενο το Autostar) και αναψα το χειριστηριο επιλεγοντας ευθυγραμμιση 2 αστεριων. Μαλιστα το πρωτο αστερι ηταν ο Σειριος. Πατωντας ENTER αντι το τηλεσκοπιο να στραφει αντιστροφα (Ο αντικειμενικος δηλ. να κοιταει προς τον Νοτο) αυτο εκανε 2-3 μικροκινησεις, αναβοσβηνοντας το χειριστηριο λες και τελειωσαν οι μπαταριες του παρολο που ηταν καινουριες μεσα απο το κουτι.

Το τηλεσκοπιο κινηθηκε χιλιοστα θα ελεγα και δεν γυρισε ποτε προς τον Νοτο.

Εννοειται οτι ειχα ηδη δωσει σωστη ημερομηνια, μερος την Αθηνα, ωρα, και Save Daylight hour σαν OFF. Το μοχλος απασφαλισης του οριζοντιου αξονα τον ειχα, βλεποντας απο πισω το τηλεσκοπιο, στα αριστερα. Δηλ. σαν να γυρναμε ολο το μοχλο δεξιοστροφα, σαν το ρολοι.

Παιδια παραθετω μπολικο οπτικο υλικο και ελπιζω καποιος (Κατερινα για ποιον χτυπαει η καμπανα :wink:) να με βοηθησει πολυ συντομα...

Ευχαριστω εκ των προτερων! :P =;

DSC00422.JPG.f3232cfe210bd142127fe6a9649b86f0.JPG

DSC00423.JPG.30133431e7c9c822b40153eb3b4525ef.JPG

DSC00424.JPG.5dbb7f5379f5fb8b4d08db3030137d60.JPG

DSC00425.JPG.48fc15846d9f33acd87c85ba805078e6.JPG

DSC00427.JPG.d8e8fe021b9ff840d57477542b338800.JPG

DSC00428.JPG.239bbd5331b7e3b65157056513178d30.JPG

DSC00429.JPG.61aae3e12cc765726528ce24b5120e5d.JPG

DSC00430.JPG.5b7acd5e453fe2a6d9bc61d993d6a5c5.JPG

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε

Γιώργο,

Να σου ζήσει η κοράκλα........ Να τις χαίρεσαι και τις δύο γυναίκες σου. Συγχαρητήρια..... =D> =D> \:D/ \:D/ :cheesy: :cheesy:

Welcome to the club των astrovoxιτών με υπέροχες κοράκλες..... :cheesy: :cheesy:

Και που είσαι ακόμα.... Η πιτσιρίκα θα σε τρελάνει, θα σου πάρει τα μυαλά.....

Μπράβο ρε Γιώργο και πάλι να τις χαίρεσαι....

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.

Arthur C. Clarke

http://vip-digital-imaging.blogspot.com

Δημοσιεύτηκε

Γιώργο, να σου ζήσει! \:D/ =D> :cheesy:

Ερώτηση: Δοκίμασες να πάς στον Σείριο με τα βελάκια? Διότι στα ρομποτικά συνήθως όταν ξεκινάμε την διαδικασία star allignment πρέπει να το οδηγήσουμε εμείς στα άστρα.

starrynights.blog
Δημοσιεύτηκε

Σας ευχαριστω πολυ ολους παιδια!

Ναστε ολοι καλα! :P =;

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε
Ευχαριστω πολυ Δημητρη. Το μυαλο μου τωρα πεταει!!!! :P :P :P :P

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε

Να την χαίρεσαι & να την καμαρώσεις όπως επιθυμείς.

Θα τις τα ακουμπήσεις μέχρι μία.

Ξέρω από τη δική μου την ΜΠΕΜΠΑ 22 Μαίων τώρα πια. :D

Τελικά εγώ βρήκα & το Bresser Messier R102 & προτίμησα να πάρω αυτό αντί τι ETX 70AT. Βέβαια είναι το πρώτο μου τηλεσκόποιο.

Μέλος Συλλόγων:

Ελληνικής Αστρονομικης Ενωσης

Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.

Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.

Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ

http://users.otenet.gr/~babgia/

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης