arcadian Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2007 θα ηθελα την βοηθεια σας. θα πανε καποιοι φιλοι μου στην Αμερικη για Χριστουγεννα και λεω αφου μπορουν, να μου φερουν κατι τις.Αυτο που ηδη εχω αποφασισει ειναι 1. ενας focal reducer για το τηλεσκοπιο. (εχω ενα celestron SCT 8"xlt f/10) Φανταζομαι, απο οσο εχω διαβασει εδω μεσα οτι o reducer θα μου φανει πολυ χρησιμος. Εχω βρει εναν της celestron που κατεβαζει τον λογο στο 6.3. Ειναι καλος ή να κοιταξω για καποια αλλη μαρκα? 2. θα ηθελα την γνωμη σας για μια dslr eos 400d που εχω, για κανεναν φακο. τωρα ο μονος φακος που εχω ειναι ο 18-55 (3.5-5.6)που συνοδευε την καμερα. επισης,3. συλλογη καλη απο προσοφθάλμια δεν εχω, αρα τι πιστευετε οτι θα ηταν καλο να αγορασω? 4.κατι αλλο? τι λετε? τα χρηματα που θελω να δωσω,δεν θελω να ειναι παραπανω απο 500 ευρω. τωρα εαν ειναι κατι που με συμφερει πολυ και η διαφορα ελλαδας-αμερικη ειναι μεγαλη μπορω να τα δωσω. ευχαριστω εκ των προτερων για τις συμβουλες σας. Φιλικα, Νικος
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2007 Φίλε μου με 500Ευρώ => 724 USD δεν ξέρω αν μπορείς να πάρεις και πολλά. Εγώ στη θέση σου θα έπαιρνα 2-3 προσοφθάλμια Televue Nagler μικρών μεγενθύσεων τα οποία εδώ κοστίζουν πολύ παραπάνω από ότι εκεί. Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201
Bi2L Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2007 θα ηθελα την βοηθεια σας.Το θεμα ειναι τι χρειαζεσαι πιο πολυ. Γιατι με 500ευρω δεν ξερω τι μπορεις να παρεις, και δεν ξερω και τι τιμες εχουν αυτα που ζητας. 1. ενας focal reducer για το τηλεσκοπιο. (εχω ενα celestron SCT 8"xlt f/10) Φανταζομαι, απο οσο εχω διαβασει εδω μεσα οτι o reducer θα μου φανει πολυ χρησιμος. Εχω βρει εναν της celestron που κατεβαζει τον λογο στο 6.3. Ειναι καλος ή να κοιταξω για καποια αλλη μαρκα?Αν το χρειαζεσαι τοτε παρτο. 2. θα ηθελα την γνωμη σας για μια dslr eos 400d που εχω, για κανεναν φακο. τωρα ο μονος φακος που εχω ειναι ο 18-55 (3.5-5.6)που συνοδευε την καμερα. Χμμμ καλο μου ακουγεται, μπορεις να παρεις τον αμεσως πιο μεγαλο νοιμιζω 55-200 (αν δεν κανω λαθος). επισης,3. συλλογη καλη απο προσοφθάλμια δεν εχω, αρα τι πιστευετε οτι θα ηταν καλο να αγορασω?Τι προσοφθαλμια εχεις; Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2007 το focal reducer 6,3 (meade or Celestron)ειναι πολυ χρησιμο εξαρτημα,τοσο οπτικα,οσο και φωτογραφικα.Για φακο,μην κανεις βιαστικη αγορα,γιατι για να αναβαθμισεις ουσιαστικα τη μηχανη σου,πρεπει να επενδυσεις χοντρα,και στα φωτογραφικα ειδη,οι διαφορες Ευρωπης-ΗΠΑ δεν ειναι μεγαλες.Αντιθετα,οι διαφορες στα αστρονομικα ειναι τετοιες που αξιζει να διαθεσεις χρηματα.Οι Ναγκλερς ειναι πολυ καλη επιλογη,αλλα οχι η μοναδικη.
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2007 Σιγουρα εχει σημασια ποιες ειναι οι προτεραιοτητες σου . Barlow εχεις ; Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
arcadian Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2007 Ναι εχω εναν barlow2x της meade και απο προσοφθλαμια εχω 2 της meade super plossl 15 και 9.7mm καθως και ενα celestron e-lux 25mm plossl. Αρα φανταζομαι, αφου δεν διαθετω αξιολογα προσοφθλαμια, οτι θα ειναι καλυτερα να παρω κανεναν nagler (με zoom?) ή hyperion? διαθετω και φιλτρο σεληνης και ενα lumicon UHC. Ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Φιλικα, Νικος
sheliak Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2007 Καλά προσοφθαλμια να παρεις.. αξιζουν τα χρηματα τους.. Πραγματικα ανεβαζουν το επιπεδο της παρατηρησης σε αλλο επιπεδο...
THEO-007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2007 Καλά προσοφθαλμια να παρεις.. αξιζουν τα χρηματα τους.. Πραγματικα ανεβαζουν το επιπεδο της παρατηρησης σε αλλο επιπεδο... Συμφωνω απολυτα. Τα προσοφθαλμια θα σου μεινουν ακομη και εαν αλλαξεις 40 τηλεσκοπια.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6, 2007 Φίλε Arcadian, Το E-Lux είναι της μάνας του αν θυμάμαι καλά και είναι λίγο σκοτεινό, εμένα δεν μου πολυάρεσε.Η αμερική θέτει οριμένους περιορισμούς στις επιλογές σου, καθώς ναι μεν θα βρείς φτηνότερους Naglers, αλλα κατα τα λοιπά, δεν θα δείς μεγάλες διαφορές στις τιμές. Με δεδομένο τον περιορισμένο σου προυπολογισμό θα σε περιορίσει σε λίγα κομμάτια. Σίγουρα εξαιρετικής ποιότητας αλλα λίγα. Νομίζω όμως ότι στη λογική του "Χτίζω σταδικά ένα καλό υπόβαθρο", αξίζουν τον κόπο και το έξοδο. Εξάλλου, έχεις έναν πολύ καλό OTA και έιναι "υποχρέωσή σου" να τον εξοπλίσεις με το καλύτερο που σηκώνει η τσέπη σου......... Τον Focal Reducer της Celestron τον έχω απο την εποχή του 8SC και ομολογώ ότι όταν είδα το νεφέλωμα του Ωρίωνα έμεινα ξερός. ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ όμως, και με δεδομένη την ποιότητα των προσοφθαλμίων που ήδη έχεις, δεν ξέρω κατα πόσον το να χώσεις τον μισό σου σχεδόν προυπολογισμό για να τον αγοράσεις αξίζει τον κόπο, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση. Θα πρότεινα Προσοφθάλμιους, δες το σχετικό post του THEO που αγόρασε Naglers για να πάρεις μία ιδέα του τι παίζει. Φιλικα Δημήτρης
arcadian Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6, 2007 Μαλλον απο οτι διαβαζω, η καλυτερη για εμενα επιλογη θα ηταν καποιον Hyperion Zoom 8-24mm, αφου θα μου καλυψει μια μεγαλη γκαμα. βλεπω ομως και τον Televue zoom που ειναι και αυτος στα 8-24mm, αλλα με πεδιο 50 μοιρες, ενω ο baader ειναι απο 68-50μοιρες, και να ειναι πιο φθηνος, κατα 100 ευρω! βλεπω κατι λαθος? δεν θα επρεπε να ηταν αντιθετα? η διαφορα τους ειναι στην ποιοτητα και φωτεινοτητα?μπερδευτικα! καμια ιδεα? Φιλικα, Νικος
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6, 2007 Ποιον Barlow εχεις συγκεκριμενα ; Μηπως θα σε ενδιεφερε ενας Ultima ή Televue ; Πιστευω αυτοι εινια καλυτερης ποιοτητας ,αλλα αν ειναι να ασχοληθεις με πλανητες κοιτα να παρεις καποιον καλυτερο . Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα