kellner Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22, 2007 Παιδιά μια μικρή βοιθια για όσους ξέρουν το stellarium!!!! Σε πιο σημειο στο πρόγραμμα βάζω συντεταγμένες!!!!! Και πώς !!! Μόνο Αθήνα βλέπω !!!!!!!!! SkyWatcher Dobsonian 8\" TeleVue Barlow 3x , 31.8mm (1 1/4\")
Altinakis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22, 2007 Σου στελνω μια φωτο που δειχνει που και πως τα αλλαζεις... Δεν εχει ολες τις πολεις αλλα μπορεις να δωσεις εσυ συντεταγμενες. Εγω τις βρηκα απο το Google earth πανω απο το σπιτι μου... Βαζεις και το υψος σου απο την θαλασσα και εισαι οκ! Παντως επι της ευκαιριας εβαλα το Starry Nights (8GB!!!!) και παιδια ξενερωσα! Πολυ βαρυ, και στην ουσια πολλες λειτουργιες ψιλοαχρηστες.... Δεν ξερω αν το νιωθω μονο εγω αλλα μου αρεσει περισσοτερο η απλοτηα του Stellarium καθως και το flexibility του... Το αλλο χανεσαι χωρις λογο... Δεν ξερω... Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
planetman Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22, 2007 Το Stellarium είναι χάρμα οφθαλμών, νομίζεις ότι είσαι κάτω από τον ουρανό. Χρησιμοποιώ όμως το Starrynight γιατί έχω μάθει να το δουλεύω, να προχωράω εύκολα τον χρόνο μπρος και πίσω, καθώς να εμφανίζω εύκολα διάφορα είδη DSO, καθώς και τις λαμπρότητες του κάθε στόχου. Στο stellarium όλα αυτά δεν μπορώ να τα κάνω. ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22, 2007 Παντως επι της ευκαιριας εβαλα το Starry Nights (8GB!!!!) και παιδια ξενερωσα! Πολυ βαρυ, και στην ουσια πολλες λειτουργιες ψιλοαχρηστες.... Δεν ξερω αν το νιωθω μονο εγω αλλα μου αρεσει περισσοτερο η απλοτηα του Stellarium καθως και το flexibility του... Επειδή έχω δοκιμάσει την τελευτέα έκδοση του Starry Night, θα συμφωνήσω.Το Stellarium είναι πάρα πολύ έυχρηστο,ελαφρύ και προπαντώς freeware!
bladerunner82 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23, 2007 Χρονια χρησιμοποιω το starry night και παντοτε το λατρευα για την ουσια και την απλοτητα του.Αφου για χαρη του starry night pro αφησα τον υπολογιστη ανοιχτο απιστευτα πολλες μερες μεχρι...να το αγορασω ,ξενερωσα παρα πολυ.Βαρυ,με λεπτομερεις τουλαχιστον περιεργες οπως το pronounce κτλ...Δεν ξερω αλλα εγω ξαναγυρισα στο enthusiast.Το στελαριουμ τι λεει?Δεν το εχω δοκιμασει.
filiatra Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23, 2007 Παιδιά κάθε επαγγελματικό πρόγραμμα είναι δύσκολο.Πάρε το Photoshop.Κουμπιά παρακουμπιά ρυθμίσεις τιμές κ.α.Για προσπαθήστε να φτιάξετε χάρτες με το στελάριουμ κ τα ξαναλέμε.Κι εγώ δεν το δουλεύω για τους ίδιους λόγους.Αλλά ότι κ να λέμε είναι το καλύτερο. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23, 2007 Παιδιά κάθε επαγγελματικό πρόγραμμα είναι δύσκολο.Πάρε το Photoshop.Κουμπιά παρακουμπιά ρυθμίσεις τιμές κ.α.Για προσπαθήστε να φτιάξετε χάρτες με το στελάριουμ κ τα ξαναλέμε.Κι εγώ δεν το δουλεύω για τους ίδιους λόγους.Αλλά ότι κ να λέμε είναι το καλύτερο. Παναγιώτη έχω το StarryNight pro plus 6. Επειδή έχω σκεφτεί να φτιάξω χάρτες ήθελα να ρωτήσω αν είναι αξιόπιστο όσο αφορά τις θέσεις των αστέρων και των DSO και κατά πόσο είναι εύχρηστος σε μια βραδυά παρατήρησης ένας τέτοιος χάρτης; Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201
filiatra Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23, 2007 Παιδιά κάθε επαγγελματικό πρόγραμμα είναι δύσκολο.Πάρε το Photoshop.Κουμπιά παρακουμπιά ρυθμίσεις τιμές κ.α.Για προσπαθήστε να φτιάξετε χάρτες με το στελάριουμ κ τα ξαναλέμε.Κι εγώ δεν το δουλεύω για τους ίδιους λόγους.Αλλά ότι κ να λέμε είναι το καλύτερο. Παναγιώτη έχω το StarryNight pro plus 6. Επειδή έχω σκεφτεί να φτιάξω χάρτες ήθελα να ρωτήσω αν είναι αξιόπιστο όσο αφορά τις θέσεις των αστέρων και των DSO και κατά πόσο είναι εύχρηστος σε μια βραδυά παρατήρησης ένας τέτοιος χάρτης; Μανούσο όπως είπα δεν το δουλεύω ούτε εγώ γιατί είναι περίπλοκο στην χρήση.Εχω βολευτεί με τους χάρτες που έχω κ δεν ψάχνομαι.Πάντως δεν έχω ακούσει απ όσους το χρησιμοποιούν να έχουν κανένα πρόβλημα.Ισα ίσα όσον αφορά την αποτελεσματικότητά του λένε πως είναι το καλύτερο. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
kellner Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23, 2007 Παιδιά ευχαριστώ για την κατανόηση που μου δείξατε Παίζοντας με το stellarium τελικά διαπίστωσα ότι με το γράμμα ΜΣτο πλικτρολογιο του PC διαχιριζεσε τα πάντα στο stellarium!!!!!!!!!!!!!!! Κάντε μια δοκιμή και θα το δείτε!!!! Μ SkyWatcher Dobsonian 8\" TeleVue Barlow 3x , 31.8mm (1 1/4\")
Altinakis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23, 2007 Sorry αλλα τι εννοεις τα παντα?? Εμενα μου εβγαλε απλα 1. Set Location. και τιποτα αλλο.... Για αναλυσε μας το... Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
lunar Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23, 2007 Παιδιά κάθε επαγγελματικό πρόγραμμα είναι δύσκολο.Πάρε το Photoshop.Κουμπιά παρακουμπιά ρυθμίσεις τιμές κ.α.Για προσπαθήστε να φτιάξετε χάρτες με το στελάριουμ κ τα ξαναλέμε.Κι εγώ δεν το δουλεύω για τους ίδιους λόγους.Αλλά ότι κ να λέμε είναι το καλύτερο. Παναγιωτη δεν φανταζεσε ποσο συμφωνω εχει καταντησει ρουτινα οτι δεν μπορουμε να το δουλεψουμε σωστα λογο γνωσης και εμπειριας να το δαιμονοποιουμε υμαρτον. Δεν γινετε να λεμε ανακριβειες για κατι που ηταν και ειναι το κορυφαιο στον χωρο του. Τα επαγγελματικα προγραμματα σε ΟΛΟΥΣ τους τομεις εχουν αυξημενες απαιτησεις και σε εξοπλισμο (PC) και σε γνωσεις. Φιλικα Δημητρης Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23, 2007 Δεν γινετε να λεμε ανακριβειες για κατι που ηταν και ειναι το κορυφαιο στον χωρο του. Είναι και θέμα προσωπικής επιλογής (μπορεί του άλλου να μην του αρέσει το Starry Night)...
Altinakis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23, 2007 Δεν κανουμε και μια ψηφοφορια και για το ποιο προγραμμα χρησιμοποιουν οι περισσοτεροι?? Θα ειχε πλακα τελικα να βλεπαμε πιο ειναι το πιο δημοφιλες προγραμμα αστρονομιας στην χωρα μας.... Ανδρεα γινεται και αυτο? Ετσι θα υπηρχε πιο ρεαλιστικη εικονα για τη Ελλαδα και οχι μονο για το εξωτερικο. Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
kellner Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23, 2007 Stellarium και το γράμμα Μ στο πληκτρολόγιο είναι τελικά το πιο σημαντικό!!!! Πατήστε το Μ και με τα βελάκια πάνω κάτω δεξιά αριστερά για να δείτε τις υπόλοιπες επιλογές!!!!!!!!! Πειραματιζωμε τι να κάνω!!!!!!!!! SkyWatcher Dobsonian 8\" TeleVue Barlow 3x , 31.8mm (1 1/4\")
kellner Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23, 2007 Και το πιο σημαντικό για το stellarium!!!!! Μετά τις προσωπικές επιλογές που θα κάνετε πατώντας το Μ (άνω-κάτω-δεξιά-αριστερά ) ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ENTER ΓΙΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ!!!!!!!!!! ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!!!! SkyWatcher Dobsonian 8\" TeleVue Barlow 3x , 31.8mm (1 1/4\")
sevax Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23, 2007 Εγώ έχω τό Cartes du Ciel, μιά χαρά μήνες τώρα.Στά Ελληνικά. Δημήτρης Γκιώνης.Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα.
Laskos Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25, 2007 Παναγιώτη έχω το StarryNight pro plus 6. Επειδή έχω σκεφτεί να φτιάξω χάρτες ήθελα να ρωτήσω αν είναι αξιόπιστο όσο αφορά τις θέσεις των αστέρων και των DSO και κατά πόσο είναι εύχρηστος σε μια βραδυά παρατήρησης ένας τέτοιος χάρτης; Να σου πω εγω που το χρησιμοποιω καιρο και εκτυπωνα και χαρτες.Οτι ρυθμιση και να κανεις, χαρτης της προκοπης δεν βγαινει. Πραγματικα!Μονο για περιπτωση αναγκης... Αγορασε οπωσδηποτε καποιον χαρτη του εμποριου και μην παιδευεσαι αλλο.Ετσι απλα!
gil-galad Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2007 para poli kalo to stellarium..k go afto xrisimopoio....efxristo k aplo Imagination will often carry us to worlds that never were. But without it we go nowhere.
Altinakis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2007 Παιδια εγω σας το ειχα πει απο καιρο οτι το Stellarium εχει ολα τα φοντα να σταθει επαξια αναμεσα στα υπολοιπα προγραμματα. Και οντως αυτο το κανει και καλα... Ειναι δωρεαν (σημαντικο για καποιους), ειναι καλαισθητο, απλο στην χρηση, με ζοομ in-out, με μικρες απαιτησεις, ακριβες, με πολλες λειτουργιες, με καταλογους αστρων, και με την δυνατοτητα εκτυπωσης ανα πασα στιγμη της οθονης που βλεπετε.Με control+S σας δημιουργει μια εικονα .bmp στο Desktop και αν θελετε την κανετε Inverse στα χρωματα (αντιθεση) με καποιο προγραμμα επεξεργασιας (πχ ACDSEE) και αμεσως εχετε εναν πολυ ομορφο χαρτι του ουρανου... Επισης εχει δυνατοτητα να επιταχυνθει ή να παει πισω ο χρονος και να δειτε που θα ειναι τα αστρα σε μια δεδομενη στιγμη... Επισης γραφει σε Video φορματ. Και τελος ερχεται και με ελληνικα, σημαντικο για καποιους απο εμας... Να πω και αλλα...? Εγω βρηκα αυτο που γυρευα... Δεν ξερω για σας! Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
planetman Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2007 Εγω βρηκα αυτο που γυρευα... Δεν ξερω για σας! Εγώ ακόμα το ψάχνω, δυστυχώς. ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
filiatra Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2007 Για δοκιμάστε κ το deep sky 2000.Εχω δει τον Κώστα (Carl Sagan) να το δουλεύει κ μου άρεσε πολύ.Δεν έχει φρου φρου κ αρώματα.Είναι απλά ένα εργαλείο με πάρα πολλές δυνατότητες.Κώστα τα φώτα σου. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
elohim Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2007 Παιδιά χρησιμοποιώ το stellarium εδώ και τρία χρόνια αλλά έχω ενα μικρό πρόβλημα.. Δεν μπορώ να εγκαταστήσω το Stellarium 0.9.0 στο Λαπτοπ μου που έχει λειτουργικό Windows Vista Home Primium. Ξέρει κανείς καμία έκδοση που να μπορώ να βάλω στα Βίστα μου. Με εκτίμησηΜιχαηλίδης Κυριάκος dreamers and not, do not lower the head...
B.D. Foxmoor Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2007 Γενικά αυτό το πρόβλημα με τα διάφορα προγράμματα-πέρα των τετριμμένων-και τα Vista υπάρχει,οπότε θα σε συμβούλευα να επικοινωνήσεις με την εταιρεία.Γιατί μόνος σου είναι πολύ δύσκολο να βγάλεις κάποια άκρη. Άγγελος Μακρής www.aggelosmakris.comwww.facebook.com/aggelosmakrisnightscapeswww.instagram.com/aggelos_makris
GStath Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 30, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 30, 2007 Παιδιά χρησιμοποιώ το stellarium εδώ και τρία χρόνια αλλά έχω ενα μικρό πρόβλημα.. Δεν μπορώ να εγκαταστήσω το Stellarium 0.9.0 στο Λαπτοπ μου που έχει λειτουργικό Windows Vista Home Primium. Ξέρει κανείς καμία έκδοση που να μπορώ να βάλω στα Βίστα μου. Με εκτίμησηΜιχαηλίδης Κυριάκος τι πρόβλημα σου βγάζει; 38° 05' 01,77" , 23° 48' 56,79"
alepohori Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1, 2007 Τελικά ξέρει κάποιος να μου πει πώς μπορούμε να εισάγουμε τον κατάλογο TYCHO2 και τον GSC στο Stellarium; Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα