Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 115
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας,

Και σε μας τηλεσκόπεια Bresser 700 / 70. Αυτά κάνουν για σελίνη και πλανήτες από τι κατάλαβα, ετσι δεν είναι;

Θέλουμε να κάνουμε εργαστήρια για παιδιά και εφήβους, σαν πρώτη επαφή με την αστρονομία, ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΗΛΕΣΚΟΠΕΙΑ;

Ευχαριστώ

Manumanos

Δημοσιεύτηκε

Για μια 1η γεύση και με τόσα χρήματα είναι μια λύση. Το τηλεσκόπιο αντικειμενικά είναι μικρό αλλά λίγα είναι και τα χρήματα που ζητάει, οπότε όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων. Έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει κάτι καλύτερο σ' αυτά τα λεφτά.

Εγώ πάλι έχω μια άλλη απορία: Υπάρχει κάποιος λόγος κάποιος που έχει ένα 8" ή 12" dob να αγοράσει το συγκεκριμένο διοπτρικό; Έστω και ένας;

Δημοσιεύτηκε
Αν θελει να ντυθει πειρατης στα καρναβαλια, το χρειαζεται για πειρατικη διοπτρα :D Το ΕΤΧ κανει και για δωρακι πιστευω αν ειναι γυρω στα 150 ευρω..
Δημοσιεύτηκε
Ο planetman έγραψε:

Εγώ πάλι έχω μια άλλη απορία: Υπάρχει κάποιος λόγος κάποιος που έχει ένα 8" ή 12" dob να αγοράσει το συγκεκριμένο διοπτρικό; Έστω και ένας;

Σχετικά με το ΕΤΧ 70.

Σε μια εκδρομή λίγων ημερών σε μια περιοχή που προσφέρει κοντά στα άλλα και πολύ καλές συνθήκες για παρατήρηση. Το έχεις στο porte bagage του αυτοκινήτου, μέσα στο σακίδιο που περιλαμβάνεται στην συσκευασία, και όπου βρεις την κατάλληλη ευκαιρία το χρησιμοποιείς.

Για Αστροφωτογράφηση ευρέως πεδίου με μεγάλους χρόνους έκθεσης

(Εστιακός λόγος (f/) = 5 ).

:cheesy: :cheesy: :cheesy:

955190626_MOONOLYMPUS.jpg.4124d11b7c00fa27387d2e8368891e5d.jpg

ETX 70 και Olympus 5000

1499331831_MOONOLYMPUS-1.jpg.c85736e3fe4d94b0245aa5e766cc1fee.jpg

ETX 70 και Olympus 5000

889981910_MOONOLYMPUS-2.jpg.475d05164a592f29e74bad8df027d07d.jpg

ETX 70 και Olympus 5000

Φιλικά,

Θανάσης Πέτσας

Δημοσιεύτηκε

Ο planetman έγραψε:

Φυσικά και υπάρχει!! Εγώ έχω 8'' νευτώνιο (Bresser N203) με eq5 στήρηξη, και θα το πάρω σαν ένα δεύτερο πολύ εύκολα μεταφερώμενο τηλ/πιο. Πας π.χ. απλά μια βόλτα με τη μηχανή: Το βάζεις στη πλάτη σου και άμα θέλεις κάνεις και μια παρατήρηση! Μπορεί να στηθεί ακόμα και σε ένα τραπεζάκι, αν δε θέλεις να στήσεις τρίποδο. Μηλάμε πάντα για το ETX. Πάει χωρής σκέψη όπου στα μεγαλύτερα..το σκέφτεσε! Είναι καλύτερα να έχεις κάτι να παρατηρείς όπου και να πας, από το να μην έχεις καθόλου!! #-o [/b]

....τὸν ἥλιον εἰς ἐξουσίαν τῆς ἡμέρας, τὴν σελήνην καὶ τοὺς ἀστέρας εἰς ἐξουσίαν τῆς νυκτός....

Ψαλμός 135

Δημοσιεύτηκε

Μα δε νομίζω πως το bresserάκι στήνεται ευκολότερα από ένα 8άρ dob! Και η μεταφορά του είναι απλώς λίγο ευκολότερη λόγω μικρότερου βάρους. Πάντως έχουν έρθει σε όλη την Ελλάδα. Κι εγώ το σκέφτομαι για το bresserάκι.

Σε κάποια καταστήματα έχει και ένα άλλο 4ιντσο διοπτρικό. Αυτό τι μάρκα νά' ναι άραγε; Αποχρωματικό;

Δημοσιεύτηκε
Ρε παιδιά τι αστροφωτογράφηση να μπορείς να κάνεις με αυτά τα τηλεσκόπια και τι παρατήρηση; Αν έχει κάποιος ένα τηλεσκόπιο 8 ή παραπάνω ιντσών δεν αξίζει να πάρει αυτά τα τηλεσκόπια. Καλύτερο είναι να έχεις ένα ζευγάρι καλά κυάλια το οποίο το βάζεις μέσα στο αυτοκίνητο μόνιμα και το έχεις όπου πηγαίνεις.
Δημοσιεύτηκε

Μέσα στο Forum κυκλοφορούν φωτογραφίες απο τον Ηλία Χασιώτη που χρησιμοποιεί το bresser μαζι με μια Canon 350 h 400D. Το αποτέλεσμα μιλάει απο μόνο του.

Μην συγκρίνουμε τώρα ενα 8" με το bresser η ακόμα και το ETX . Τα δεύτερα είναι στην κατηγορία 'grab n go scope'

Τελικά δεν πάει ποτέ χαμένο καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν οδηγητικό (το bresser το οποίο θα αγοράσω)

Παιδιά γιορτές έρχονται τα συγκεκριμένα είναι και άριστα δώρα. Εγώ με κάποιο τέτοιο δώρα άρχισα να ασχολούμαι με την αστρονομία.Ποτέ δεν πάει χαμένο.Μπράβο ρε LIDL!!!!! (φερε και κανα takahashi όμως όλο τα ιδία και τα ιδία) :cheesy:

Hellooooooo, my name is Ηλίας. :-note

http://astrocom.wordpress.com/

Δημοσιεύτηκε
Γεια σας,

Και σε μας τηλεσκόπεια Bresser 700 / 70. Αυτά κάνουν για σελίνη και πλανήτες από τι κατάλαβα, ετσι δεν είναι;

Θέλουμε να κάνουμε εργαστήρια για παιδιά και εφήβους, σαν πρώτη επαφή με την αστρονομία, ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΗΛΕΣΚΟΠΕΙΑ;

Ευχαριστώ

Manumanos

Φίλε Manumanos καλημέρα.

Αν θες την γνώμη μου τα τηλεσκόπια αυτά ΔΕΝ κάνουν για πρώτη επαφή με την αστρονομία. Το 8ιντσο Dobson του οποίου μάλιστα η τιμή όσο πάει και πέφτει είναι πολύ καλύτερη επιλογή διότι είναι πολύ πιο εύχρηστο, και σου δείχνει απείρως περισσότερα πράγματα. Είναι καλύτερα να πάρεις λιγότερα και ποιοτικότερα παρά πολλά και περιορισμένων δυνατοτήτων όπου το πιθανότερο είναι να αποθαρρύνουν τους μαθητές παρά να τους εμπνεύσουν. Τα τηλεσκόπια του Lidl είναι χρήσιμα μόνο ως βοηθητικά η/και για συγκεκριμένες και εξειδικευμένες απαιτήσεις. Εξηγούμαι παρακάτω:

Υπάρχει κάποιος λόγος κάποιος που έχει ένα 8" ή 12" dob να αγοράσει το συγκεκριμένο διοπτρικό; Έστω και ένας;

Σαφώς και το 8ιντσο είναι καλύτερη (και ακριβότερη) επιλογή διότι δίνει καλύτερες εικόνες σε deep sky, πλανήτες και Σελήνη, αλλά εδώ που τα λέμε με 80 euro ούτε προσοφθάλμιο δεν αγοράζεις.

Εγώ το έχω το bresseraki. Δεδομένης της σχέσης κόστους-ποιότητας πιστεύω ότι αξίζει σαν αγορά για τους παρακάτω λόγους:

1) Εύκολη μεταφορά.

2) Ευρύ πεδίο. Θυμάμαι συγκεκριμένα μια πρόσφατη σύνοδο Σελήνης – Άρη που φωτογράφισα. Τα δύο σώματα οριακά χώρεσαν στο FOV. Με το 8ιντσο, που μάλιστα αγόρασα πρόσφατα, την εικόνα αυτή απλά θα την έχανα: http://www.astrovox.gr/forum/album_pic.php?pic_id=5138&sid=03eaa7b888bf9c3ca8c15d13a88ccd34

3) Ο οπτικός σωλήνας μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί σαν οδηγητικό τηλεσκόπιο.

4) Με αυτά τα λεφτά νομίζω ότι ούτε την βάση δεν αγοράζεις. Οπότε την βάση μπορείς να την χρησιμοποιήσεις σαν ένα αρκετά σταθερό τρίποδα φωτογραφικής μηχανής.

Δημοσιεύτηκε
Μπορείτε να μου πείτε αν μπορεί να μπει μοτέρ στο bresserάκι; Αν ναι, υπάρχει Ελλάντα και πόσο κοστίζει; Θα μπορούσα π.χ. με μία μηχναή SLR και τη βάση του bresser με ένα μοτέρ να κάνω φωτογράφηση piggyback;
Δημοσιεύτηκε
Μπορείτε να μου πείτε αν μπορεί να μπει μοτέρ στο bresserάκι; Αν ναι, υπάρχει Ελλάντα και πόσο κοστίζει; Θα μπορούσα π.χ. με μία μηχναή SLR και τη βάση του bresser με ένα μοτέρ να κάνω φωτογράφηση piggyback;

Το μοτερ που κατά πάσα πιθανότητα κάνει είναι το DK-V (βλ. photo). Το είχα πάρει απο αγγελία αλλά δυστυχώς του έλειπε ένα εξάρτημα (αυτό στον κύκλο) και δεν κατάφερα να το χρησιμοποιήσω στο bresser. :(

Το βρήκα εδώ και μάλιστα με έκπτωση (49 euro). Διασταύρωσε πάντως και από αλλού το κατα πόσο κάνει για το bresser:

http://www.bigstaroptics.gr/accessories.htm

Πάντως ακόμα και με το μοτερ να μην ελπίζεις σε κάτι παραπάνω από σύντομες εκθέσεις.

DK-V.jpg.d7f52748e52eb7b6ebfdf3a501da0054.jpg

DK-V_Part.jpg.038b636a64fd05b2bf64d4648bab99b6.jpg

DK_V-(2).jpg.44173c26b6df4f79eecbf469171b4596.jpg

Δημοσιεύτηκε

Celestron Firstscope 114 σε στήριξη ΕQ2

Μόνο 99 ευρώ στην Aktis :wink: :wink: :wink: :wink:

Το bresser του lidl είναι το λιγότερο που μπορώ να πω απαράδεκτο.Μην νομίζεται πως θα το πάρετε κ θα μπορέσετε να κάνετε παρατηρήσεις αξιώσεων.

Εγώ το είχα πάρει για το Καστελόριζο κ μου έβγαλε τα λεφτά του.Αλλά μέχρι εκεί κ σελήνη..Δεν κάνει για τίποτε παραπάνω.

Ισως η βάση του να κάνει για φωτογράφηση μόνο με φωτογραφική μηχανή επάνω χωρίς σωλήνα κ σίγουρα με αντικατάσταση του τρίποδα.Εγώ αυτό σκέφτομαι να κάνω.

Για οδηγητικό δεν ξέρω αν κάνει μιας κ τα οδηγητικά πρέπει να έχουν κάποιες προυποθέσεις σύμφωνα με τον εξοπλισμό που έχουμε.Δεν ξέρω ακριβός τί.Ας μας πουν οι φωτογράφοι.

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε
Ναι βεβαια πως δεν κανει για οδηγητικο... Θα εχεις φτασει στο σημειο να τραβας αστροφωτογραφιες με autoguide και θα πεις: ΠΩ ΠΩ!!!!!! Φοβερο αυτο το τηλεσκοπιο, το Βresser!!! Θα το παρω για οδηγητικο στο τηλεσκοπιο μου που κοστιζει 3000 ευρω!!! Τι ομορφο που θα δειχνει απανω του ε?
Δημοσιεύτηκε

Όντως για όποιον θέλει ένα τηλεσκόπιο για πρώτη επαφή το firstscope στα 99 ευρώ ακούγεται ωραιότατη περίπτωση και συγκριτικά με το lidl είναι σαφέστατα προτιμότερο. Από την άλλη, το bresserάκι είναι ότι πρέπει για οδηγητικό (700μμ εστιακή απόσταση) ενώ μπορεί κανείς να δοκιμάσει να παίξει με τη βάση του σε διάφορες εφαρμογές. Έχω δοκιμάσει και έχω οδηγήσει με αυτό άνετα διοπτρικά μέχρι 750μμ και πιο δύσκολα και με barlow το C11 με 6.3 reducer.

Σαν σετάκι στα 80 ευρώ το bresser εκτός από Σελήνη/πλανήτες και μερικά φωτεινά Messier, κάνει δουλειά και σε αρκετούς διπλούς. Πάντως οι επιλογές στα φθηνά εισαγωγικά τηλεσκόπια διευρύνονται και αυτό είναι ευχάριστο!

Δημοσιεύτηκε

Laskos, έχεις δίκιο δεν είναι και το ομορφότερο θέαμα :lol: :lol:

Αλλά για οδηγητικό θέλεις κάτι φθηνό και ελαφρύ. Όχι ότι δεν θα δουλε΄ψει ένα ακριβό αποχρωματικό, απλά δεν υπάρχει λόγος για κάτι ακριβότερο. Το μόνο που απαιτείται είναι να έχει μονάχα αρκετή εστιακή απόσταση, δηλαδή μίνιμουμ το 1/3 - πρακτικά το 1/2, ειδικά αν χρησιμοποιείς κανένα μεγάλο καταδιοπτρικό - της εστιακής απόστασης του σωλήνα που θα χρησιμοποιηθεί για prime focus.

Ρίξε μια ματιά και σε έναν κλασικό οδηγητικό σωλήνα:

http://www.telescope.com/control/product/~category_id=astro-imaging_scopes/~pcategory=astro-imaging/~product_id=07380

80άρι f/11.4 στα $120 ή 82 ευρώ. Σίγουρα πάντως τέτοιο μακρινάρι θα είναι ακόμα πιο επεισοδιακό στην εμφάνιση :mrgreen:

Πάντως στην Ευρώπη τέτοιοι 80άρηδες σωλήνες είναι ακριβοί, ωπότε το Bresserάκι είναι μια χαρά συμβιβασμός :cheesy:

Φιλικά,

Ηλίας.

Δημοσιεύτηκε
Ρε παιδια, οπως εγραψε και ο planetman, τι ειναι το αλλο 4 ιντσων τηλεσκοπιο που δινει για πρωτη φορα το lidl; Η τιμη του ειναι τσουχτερη σε σχεση με τα υπολοιπα, 379 ευρω, οποτε μηπως ειναι τιποτα αξιολογο;
Δημοσιεύτηκε

παιδια αυτο το firstscope ποιο ειναι???????!!@#!????? στειλτε καμια φωτο να δω πλζ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

γτ σκεφτομαι να παρω την πεμπτη αυτην το bresser απο το lidl. ποιο απο τα 2 να παρω????????????!????

keep going alone......
Δημοσιεύτηκε
Dn kserw an einai afto p lete alla eida ena firstscope me 300euro! oxi me 99. sorry gia ta greeklish..plz apantiste

Καλημέρα.

Οι προσφορές του Lidl για τα τηλεσκόπια αρχίζουν στις 20/12/2007 και συνοπτικά είναι οι παρακάτω:

1) Διακοσμητικό (?) :-s τηλεσκόπιο - 17 euro.

2) Τηλεσκόπιο διαθλαστικό (το bresseraki) - 80 euro.

3) Τηλεσκόπιο με Η/Υ - 199 euro.

4) Tηλεσκόπιο 102/1000 mm - 379 euro.

Δεν είδα κάτι με 300 euro...

Δεν έχω γνώμη για τα 2 τελευταία τηλεσκόπια γιατί δεν έχω δει μέσα από αυτά. Μου φαίνονται πάντως πολλά τα λεφτά, ειδικά για το 102/1000 mm.

Αν μπορείς να διαθέσεις 300 euro, η καλύτερη επιλογή κατά την γνώμη μου είναι το 8ιντσο Dobsonian από το πλανητάριο. (εξαντλημένο, αλλά σε κανα 2 μήνες θα τα ξαναφέρουν).

Πάντως αν επιμένεις στα Lidl scopes περισσότερες πληροφορίες θα βρείς εδώ:

http://www.lidl.gr/gr/home.nsf/pages/c.o.20071220.index

Δημοσιεύτηκε

Sorry...

Τώρα είδα καλύτερα τα posts. Όντως το Celestron Firstscope 114 δεν το βρίσκω ούτε εγώ στο site της aktis, στα ετοιμοπαράδοτα, αλλά ούτε και με αυτή την τιμή (99 euros). Μήπως ήταν κάποια προσφορά που δεν ισχύει πλέον?

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης