ΣΤΕΛΙΟΣ Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13, 2007 Αγαπητοι φιλοι. Ακομη μια νυχτα τα ίδια. Με το σουρουπο μια ξαστερια τελεια. Μεχρι να βαλω τα αντιβαρα και τον οπτικο ο κακος χαμος !!! Ο ουρανος απο το πουθενα αρχισε να γεμιζει συννεφα.Το ιδιο πραγμα εδω και ποσες ημερες.Αντε να δω ποτε θα δουμε καμια μαυρη νυχτα... "ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΥΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΣΤΡΩΝ ΕΙΛΕΙΤΑΙ ΦΥΣΕΙ ΑΕΝΑΩ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΣΙ ΔΕΙΝΟΙΣ"Ορφικα κειμενα.[/b]
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13, 2007 Νομίζω το κακό έχει παραγίνει! Πραγματικά δεν θυμάμαι να είχαμε τόσες συνεχόμενες μέρες συννεφιάς και κακοκαιρίας παλιότερα αυτή την περίοδο.Οι εξωρμήσεις ολο τον τελευτέο καιρό είναι μετρημένες στα δάκτυλα Άντε να μπει με το καλό το νέο έτος μπας και δούμε καμιά σοϊκή νύχτα! Υ.Γ... Τη δουλειά έχει το συγκεκριμένο θέμα στην κατηγορία "Mastrovox"?
Bi2L Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2007 Νομίζω το κακό έχει παραγίνει! Πραγματικά δεν θυμάμαι να είχαμε τόσες συνεχόμενες μέρες συννεφιάς και κακοκαιρίας παλιότερα αυτή την περίοδο.Οι εξωρμήσεις ολο τον τελευτέο καιρό είναι μετρημένες στα δάκτυλα Άντε να μπει με το καλό το νέο έτος μπας και δούμε καμιά σοϊκή νύχτα! Ασε που οταν βγαζει μετριο* καιρο εχουμε να παμε επισκεψη σε φιλο που γιορταζει Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2007 Με την παραδοχή ότι όποιος αγοράζει καινούριο εξοπλισμό, αυτόματα "χαλάει" ο καιρός....δεν νομίζω ότι θα δούμε μαύρη νύχτα..... Λόγω εορτών όλο και κάτι θα πάρουμε...... Όταν πήρα το Dob επί μία εβδομάδα δεν έβλεπες ουρανό (μέρα/νύχτα). Εχθές κατέφθασε η EQ6 και ένας Televue barlow 3x..... Εννοείται ότι τουλάχιστον για καμιά εβδομάδα ΔΕΝ θα τα χρησιμοποιήσω.... (την EQ6 την έστησα στο σαλόνι και την.... χάζευα.........)... ο καιρός ΔΕΝ θα φτιάξει τουλάχιστον μέχρι την επόμενη Παρασκευή... σύμφωνα με το Meteo.... Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
Bi2L Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2007 Βασίλη αν ηταν πραγματικοτητα αυτος ο μυθος εγω δεν θα εβλεπα ποτε μου ασπρη μερα εεεε μαυρη νυχτα Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
koyote Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2007 Παντως εγω δν εχω παραπονο,οταν πηρα τον αυγουστο το skywatcher μου εκανε μια χαρα καιρο.Μαλλον ο χειμωνας φταιει Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
ΣΤΕΛΙΟΣ Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2007 Αγαπητοι φίλοι.Εχθες εκανα παραπονα για την συνεφια...και αποψε αρχισε να χιονιζει !!! αντε και κανεναν τυφωνα να τα δω ολα !!! "ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΥΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΣΤΡΩΝ ΕΙΛΕΙΤΑΙ ΦΥΣΕΙ ΑΕΝΑΩ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΣΙ ΔΕΙΝΟΙΣ"Ορφικα κειμενα.[/b]
B.D. Foxmoor Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2007 Δεκέμβρης είναι ρε παιδιά...που είναι το περίεργο;;; Άγγελος Μακρής www.aggelosmakris.comwww.facebook.com/aggelosmakrisnightscapeswww.instagram.com/aggelos_makris
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2007 Οντως... τι πιο φυσιολογικό??Εντάξει μην είμαστε υπερβολικοί.... ..και εξάλλου, μετά το χιόνι έρχονται τα κοφτερά κοντράστ..
ΣΤΕΛΙΟΣ Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2007 Περιεργο κανενα φιλε.Αυτο που προσπαθω να επισημανω ειναι το οτι ολο αυτο το ανω κατω του καιρου στην περιοχη μου ξεκινησε με το που εβαλα μπρος ολο το καινουργιο μου setup.Εκφραζω γνωμη για μενα και αυτα που θελω να κανω. Δεν προσπαθω να κανω τον Δεκεμβριο...Αυγουστο.Απο τη αλλη μερια με βαση το σκεπτικο σου μετα θα ειναι Ιανουαριος και μετα Φεβρουαριος και...θα ξαναβγουμε εξω για καμια φωτο τον Ιουνιο που θα εχει καλο καιρο... "ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΥΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΣΤΡΩΝ ΕΙΛΕΙΤΑΙ ΦΥΣΕΙ ΑΕΝΑΩ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΣΙ ΔΕΙΝΟΙΣ"Ορφικα κειμενα.[/b]
Bi2L Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2007 Αγαπητοι φίλοι.Εχθες εκανα παραπονα για την συνεφια...και αποψε αρχισε να χιονιζει !!! αντε και κανεναν τυφωνα να τα δω ολα !!!Στελιο και εδω το ιδιο, σημερα το πρωι ξυπνισα και εριχνε Χιονι αααααααααααα αντι να φτιαξει λιγο ο καιρος... Το προβλημα ειναι οτι ειμαι σε Νησι. Να δω τωρα ποτε θα παω αστροπαρατηρηση Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
MARIA ARGYRIOU Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2007 Εδώ μετά από τόσες μέρες χιονόπτωση έχουμε ξαστεριά!!!Ό ουρανός χθές ήταν τέλειος για αστροπαρατήρηση!!!Αλλά είχε πάρα πάρα πολύ κρύο που δεν σε άφηνε να τον απολαύσεις.. (-9C ) Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν. Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2007 Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε μέχρι τον Ιανουάριο για τις "Αλκυονίδες" μέρες. Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2007 Εδώ μετά από τόσες μέρες χιονόπτωση έχουμε ξαστεριά!!!Ό ουρανός χθές ήταν τέλειος για αστροπαρατήρηση!!!Αλλά είχε πάρα πάρα πολύ κρύο που δεν σε άφηνε να τον απολαύσεις.. (-9C ) Τις περισσότερες νύχτες του χειμώνα αυτό είναι το τίμημα για καλό seeing... αλλά υπάρχει λύση!! ΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΚΙ!!!! υ.γ. Δεν αστειέυομαι..
MARIA ARGYRIOU Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2007 Εδώ μετά από τόσες μέρες χιονόπτωση έχουμε ξαστεριά!!!Ό ουρανός χθές ήταν τέλειος για αστροπαρατήρηση!!!Αλλά είχε πάρα πάρα πολύ κρύο που δεν σε άφηνε να τον απολαύσεις.. (-9C ) Τις περισσότερες νύχτες του χειμώνα αυτό είναι το τίμημα για καλό seeing... αλλά υπάρχει λύση!! ΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΚΙ!!!! υ.γ. Δεν αστειέυομαι.. Λες να μην το σκέφτηκα...! Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν. Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2007 Εδώ μετά από τόσες μέρες χιονόπτωση έχουμε ξαστεριά!!!Ό ουρανός χθές ήταν τέλειος για αστροπαρατήρηση!!!Αλλά είχε πάρα πάρα πολύ κρύο που δεν σε άφηνε να τον απολαύσεις.. (-9C ) Τις περισσότερες νύχτες του χειμώνα αυτό είναι το τίμημα για καλό seeing... αλλά υπάρχει λύση!! ΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΚΙ!!!! υ.γ. Δεν αστειέυομαι.. Λες να μην το σκέφτηκα...! Δεν αμφιβάλλω ότι το σκέφτηκες..αλλά εγώ το υλοποίησα κιόλας!!Χειμωνιάτικη παρατήρηση χωρίς τη στολή μου ...ΠΟΤΕ!!!
Bi2L Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2008 Τι θα γινει, θα βγαλει καμια καλη βραδια; Νοιωθω οτι ειμαι ο Δολοφονος με το μαχαιρ...εεε...με το τηλεσκοπιο!!! Εχω να παω για παρατηρηση πανω απο 3 εβδομαδες!!!! Και γενικα για Καλη Παρατηρηση πανω απο Μηνα!!!!! Ασε που εχουμε και μια γριπουλα και οταν θα βγαλει ξαστερια . . . θα εχουμε αρρωστια!!!! Αχ..θελω να παω να δω το σμαραγδι του ουρανου τον θεικο Οριωνα μεχρι ο ηλιος ναρθει στον οριζοντα! Η αρκος η μεγαλη, στον ουρανο ψηλα μας ειναι παλικι αρκος η μικρη κοιταζει προς τα κει. Ο Σειριος κι ο Μπετελγκεζ... κι ο Προκύον παραπεραΤριγωνο κανουν στον ουρανο . . . νατο εκει περα. Θελω να δω το Μί το Δεκατρίαακομη και αν πρεπει να φτασω ως την Τροια! Τον Σομπρερο Γκάλαξι να εχω για παρεακαι ας πηγαινω να τον δω μαζι με τον Ανδρεα!!!! Τον Αρη μου τον ομορφο το κοκκινο πλανητηθα τονε βλεπω εγω με μπαϊναρι βιου στην μύτη. Η Αδρομέδα η ομορφη, η κορη του Κηφεαστον ουρανο εβρισκετε πλαϊ ιστον Περσεα. Το Φιλτρο που αγορασα, το Ήτα Βήτα θαχωτο χόρς χεντ το νεφελωμα, να δω και να τα χάσω! Ολα τα σμηνη του Μεσσιε, και ολα του Γαλαξιαθα ταχω να τα βλεπω εγω σαν να'μαι σε ταινια. Ολη τη νυχτα σε κοιτω, Μερόπη σε θαυμαζωεσενα και τις σίστερς σου μ'αρεσει να κοιταζω. Ολα τα Αστερια του Ουρανου να ταχω στο Meadακινα χαιρομαι ο δύστυχος οσαν μικρο παιδακι. O Διας παει χαθηκε δεν θα τον ξαναδουμεστο φως της μερας κρυφτηκε . . . στον ηλιο πως θα δουμε; Την βαση μου ολο χαρα, την ομορφη ί κιου εξιθα την ξεστήσω εγω, o ήλιος όταν φέξη. ΥΣΘελω να παω για αστροπαρατηρηση τωρα! αλλιως θα το πω στην μαμα μου Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
planetman Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2008 Βασίλη είσαι απίστευτος. Φαίνεται πραγματικά ότι αγαπάς αυτό που κάνεις. Κι εγώ έχω πάθει στέρηση, έχω να βγω πάνω από μήνα. Δεν ξέρω και τι πρόγραμμα παρατήρησης να κάνω μιας και δεν ξέρω ποιοι αστερισμοί θα βολεύουν τότε που θα βγω, πότε; ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
CarlSagan Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2008 Όλη της τη ζωή μελετούσε το σύμπαν, αλλά είχε παραβλέψει το πιο ξεκάθαρο μήνυμά του. Για τα μικρά πλάσματα σαν εμάς η απεραντοσύνη του γίνεται υποφερτή μονάχα μέσω της αγάπης.C. Sagan. Επαφή.
alepohori Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2008 Απίστευτο,πραγματικά! Μπράβο! Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
Bi2L Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2008 Να'στε καλα, σας ευχαριστω. Χθες τελικα ειχε παρα πολυ καλο καιρο (δυστυχως ) γιατι το κρυωμα εχει γινει χειροτερο οποτε...δεν μπορω να κατσω εξω για πολυ ωρα, 5 λεπτακια εμεινα και παρατηρησα την μαγεια του ουρανου που τοσο πολυ μου ειχε λειψει (στην κεντρικη Ευρωπη δεν φαινεται ουτε η ζωνη του Οριωνα).Ο σκοτεινος ουρανος οπως τον ειδα χθες μου προκαλεσε ενα μεγαλο δεος! απιστευτο!, τοσο που ειμουν ετοιμος να στησω το τηλεσκοπιο και να αρχιζω να παρατηρω τα απιστευτα αντικειμενα που βρισκονται εκει εξω....αλλα το κρυωμα ειχε αλλη αποψη.... Οποτε παλι σημερα με αστροποιηση και τσαγακι θα την βγαλουμε (να'νε καλα και το Bresserακι...) Δεν ξέρω και τι πρόγραμμα παρατήρησης να κάνω μιας και δεν ξέρω ποιοι αστερισμοί θα βολεύουν τότε που θα βγω, πότε; Κόμη Βερενίκης! Σμήνος της Παρθένου ! Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
koyote Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2008 Ωραιος!!!Τετοιος που ηταν ο καιρος,στραφι πηγαν οι διακοπες των χριστουγεννων Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα