planetman Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2007 Λοιπόν, σκέφτεσαι τελείως λάθος. Για να τα ξεκαθαρίσουμε: 1) Δεν θα δεις καμμία διαφορά αν πας σε ίδιες ίντσες με αυτό που ήδη έχεις. Η διάμετρος κάνει τη διαφορά. 2) Ο ουρανός παίζει τον ΠΡΩΤΟ ρόλο. Πήγαινε σε πραγματικά σκοτεινό ουρανό και θα δεις το 8άρι να γίνεται 16άρι. 3) Και 12άρι να πάρεις, είμαι σίγουρος πως δεν θα είναι όπως φαντάζεσαι. Κι εγώ που κοιτάζω μέσα από 8άρι και 12άρι, οι διαφορές δεν είναι όσο τις φαντάζεται κάποιος. Μόνο σε οριακά ορατούς στόχους βλέπεις ότι το 12άρι είναι πιο άνετο. 4) Οπότε γνώμη μου: Μην κάνεις τίποτα αν δεν πας πρώτα σε σκοτεινό ουρανό και αν δεν δεις μέσα από μεγαλύτερο τηλεσκόπιο. ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2007 Φίλε μου εγώ έχω 12άρι dob και μπορώ να σου πω με βεβαιότητα ότι οι διαφορά μεταξύ 8 και 12 είναι μεν σημαντική αλλά ούτε κάτα διάνοια μη φαντάζεσαι φανταχτερές εικόνες με χρώματα και γενικά αυτά που βλέπεις σε περιοδικά. Θα πρέπει να αποκτήσεις μια στοιχειώδη εμπειρία με το τηλεσκόπιό σου για να καταλάβεις τη διαφορά που σου λέω. Πόσο μάλλον να αγοράσεις ένα τηλεσκόπιο ίδιας διαμέτρου. ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ. Εγώ θα σου πρότεινα να αναλώσεις περισσότερο χρόνο με το τηλεσκόπιό σου, να κάνεις παρατηρήσεις σε πολύ σκοτεινό ουρανό και αργότερα αποφασίζεις. Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201
Aggelos Kechagias Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2007 Δεν κοιταζω σε περιοδικα κοιταζω εδω μεσα διαφορες photos που εχουν τραβηχτει με τα παραπανω σκοπια και μου αρεσει το αποτελεσμα .Φυσικα και ξερω πως τρωνε πολυ edit ομως πιστευω απο αυτο που βλεπω μεσα απο το προσοφθαλμιο μου πως το αποτελεσμα που θα εχω θα ειναι οπως η επανω photo Και σε καμια περιπτωση οπως ειναι κατω. http://pegasusastro.com/
planetman Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2007 Όπως η επάνω είναι, σωστά. Αν κάνεις και μικρότερη μεγέθυνση θα είναι σίγουρα πιο καθαρή. Μπορεί να χρειάζεσαι και ευθυγράμμιση. Σε καμμία περίπτωση δεν θα τον δεις όπως στη 2η φώτο. Και να σου πω και ένα μυστικό; Έχω δει τον Κρόνο μέσα από 50ιντσο (αστεροσκοπείο Σκίνακας) και η εικόνα ήταν απλώς λίγο μεγαλύτερη από το 8ιντσο μας. Σε καμμία περίπτωση όπως την 2η φώτο ξαναλέω. ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
Aggelos Kechagias Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2007 η κατω photo oμως ειναι απο χρηστες εδω του forum και υπαρχουν και καλυτερες με c11 η με lx200 http://pegasusastro.com/
planetman Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2007 Μα στο έχουν πει και άλλοι. Αυτές είναι ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ. Όχι αυτό που βλέπεις μέσα από το προσοφθάλμιο!!! Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι μετά από στακάρισμα πολλών άλλων με κάμερα σε prime focus, ούτε καν afocal. Λες να σου κάνουμε πλάκα; ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
filiatra Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2007 η κατω photo oμως ειναι απο χρηστες εδω του forum και υπαρχουν και καλυτερες με c11 η με lx200 Ναι αλλά είναι φώτο.Κ με το δικό σου αν τις έπαιρνες με την κατάλληλη στήριξη κ σωστή επεξεργασία έτσι θα βγει.Με λίγα λόγια τώρα έχεις ένα 8''.Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δεις κάτι καλύτερο από ένα άλλο 8''.Αντε να έχει λίιιιγο καλύτερο κοντράστ που θα το δεις μόνο σε πλανήτες κ με πολύ καλό ουρανό κ μετά από εκπαίδευση στην παρατήρηση.Το τηλεσκόπιο που έχεις είναι για βαθύ ουρανό.Εκεί υπερτερεί σε σε σχέση με ένα καταδιοπτρικό.Σκέψου πως έχεις ένα δίλιτρο αμάξι.Νομίζεις πως θα τρέχει περισσότερο από ένα άλλο δίλιτρο? Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2007 Αν πας για το Schmidt θα χασεις λιγακι σε contrast διοτι εχει μεγαλυτερη κεμτρικη παρεμποδιση απο το νευτωνιο που εχεις . Αλαλ κι αυτο θελει λιγη εξασκηση για να το καταλαβεις . Σιγουρα ο σκοτεινος ουρανος δεν αντικαθισταται απο τη μεγαλυτερη διαμετρο . Αν θες τηλεσκοπιο μονο για παρατηρηση καλυτερα να προτιμησεις καποιο μεγαλο νευτωνιο .Πιστευω οτι εισαι μια χαρα με αυτο που εχεις . \ Καλες γιορτες Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2007 Άγγελε, τα παιδιά έχουν δίκιο. Κανένα άλλο 8ιντσο δεν θα σου δείξει καλύτερες εικόνες από αυτές που μπορεί να σου δείξει το δικό σου υπό τρείς προϋποθέσεις:1) Να έχει γίνει πολύ καλή ευθυγράμμιση των οπτικών του2) Να γνωρίζεις υπό ποιές συγκεκριμένες συνθήκες φαίνεται καλύτερα το κάθε αντικείμενο3) Να συνειδητοποιήσεις ότι η οπτική παρατήρηση σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δώσει τη λεπτομέρεια, το κοντράστ και τα χρώματα των φωτογραφιών. Δεν υπάρχει καμία απολύτως σύγκριση. Μόνο η Σελήνη μπορεί με οπτική παρατήρηση να φανεί όπως στις φωτογραφίες. Το τηλεσκόπιο που αναρρωτιέσαι αν πρέπει να αγοράσεις έχει μια βάση κάτω του μετρίου αλλά η βάση δεν παίζει κανένα ρόλο στην εικόνα του τηλεσκοπίου. Τα πάντα καθορίζονται από τη διάμετρο του τηλεσκοπίου και το seeing (σταθερότητα/διαταραχή της ατμόσφαιρας). Τα μεγαλύτερα ερασιτεχνικά τηλεσκόπια δίνουν εικόνες ανάλογες με το δικό σου, λίγο πιό φωτεινές και λεπτομερείς. Σε καμία περίπτωση δεν δίνουν τις εικόνες των φωτογραφιών που παίρνονται με ιδιαίτερες τεχνικές (και που μπορούν να βγούν και με το δικό σου οπτικό σωλήνα). Πάντως ξαναδές οπωσδήποτε το θέμα της ευθυγράμμισης των κατόπτρων στο τηλεσκόπιό σου πριν προχωρήσεις σε αγορά μεγαλύτερου τηλεσκοπίου. Φιλικά, Στέφανος "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
Aggelos Kechagias Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2007 Οκ οκ μην βαρατε ολοι μαζι γιαυτο εξαλλου το κουβεντιαζω μαζι σας για να μου πειτε δεν πηρα τιποτα.Οκ λοιπον απο στηριξη τι εχετε να μου πειτε για το dob ? http://pegasusastro.com/
kellner Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2007 AGGELOS ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΔΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ SITE. http://www.mydob.co.uk/eyepiece_simulator.php ΣΤΟ Aperture ΠΑΙΞΕ ΜΕ ΤΙΣ ΙΝΤΣΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!! ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ !!!!! Π.Χ ΑΠΟ 8 ΒΑΛΕ 30 inch και θα δεις μεγάλη διαφορά SkyWatcher Dobsonian 8\" TeleVue Barlow 3x , 31.8mm (1 1/4\")
Aggelos Kechagias Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2007 Καλη φαση αλλα andromeda με nagler 7αρι και barlow 2x σε 8" δεν βλεπεις και τιποτα της προκοπης οταν ανεβασα σε 12-15" ειδα διαφορες.Με παιρνουν τηλ για το dob για να το πουλησω και τους λεω πως θα το κρατησω τελικα απλα λεω να ριξω χρημα σε μια ισημερινη τι λετε και εσεις ?? http://pegasusastro.com/
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2007 Άρχισες από την αρχή του θέματος να λες για ισημερινή. Η ισημερινή είναι για να κινεί το τηλεσκόπιο αντί να το κινείς εσύ, δεν πρόκειται να δεις ούτε 1% παραπάνω. Το μόνο που μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις την εικόνα σου είναι ευθυγράμμιση (ψάξε για collimation στο αστροβοξ) και μεταφορά σε θεοσκότεινο (αλλά θεοσκότεινο όμως) βουνό. Τέλος, θα σου πρότεινα να βρεθείς με άλλους που έχουν τηλεσκόπια διαφόρων τύπων ώστε να πάρεις μυρωδιά του "τι κυκλοφοράει" στην αγορά. Το τηλεσκόπιο που έχεις το έχουν πλέον δεκάδες άτομα και όχι μόνο λόγω χαμηλής τιμής. Μάθε το και εκμεταλλεύσου το. Αφού τελικά δε θες να το δώσεις...
Aggelos Kechagias Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2007 Ναι οκ δεν ειπα πως θα δω καλυτερα απλα η θα παρω και αλλο σκοπιο η θα επενδυσω επανω στο dob και επειδη μου ανοιξατε τα ματια θελω να κανω το δευτερο και θα με ενδιαφερε και η φωτογραφια. http://pegasusastro.com/
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2007 Tulaxiston HEQ5 Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Aggelos Kechagias Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2007 EQ6 SKYSCAN PRO λεει τιποτα ? http://pegasusastro.com/
filiatra Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2007 Ακόμη καλύτερα Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Altinakis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2007 Αγγελε και εγω πιστευω οτι αυτα που λενε τα παιδια ειναι και τα σωστα. να μην τα ξαναλεω και εγω. Και εγω αρχισα με το Dob 8' για να δω ποσο θα με τραβηξει και βλεπω οτι σιγα σιγα ωριμαζει και η αναγκη για αστροφωτογραφηση. Μακαρι η στηριξεις να ηταν της ταξης των 100-200 ευρω, αλλα.... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!! Ετσι θα πρεπει βημα βημα (για μερικους απο εμας) να αναβαθμιζουμε το τηλεσκοπιο μας. Εγω θελω να παρω εναν Hyperion Zoom 8-24mm για all around προσοφθαλμιο και μετα βλεπουμε και για τα αλλα (αν και νομιζω οτι εχασα την ευκαιρια να παρω με μονο 67 ευρω τον Hyperion 21mm απο το Aktistar. (Αν εχει καποιον κατι τετοιο θα με ενδιεφερε, στειλτε μου ενα PM). Παντως και εγω θα επαιρνα μια στηριξη για το Dob μου αλλα σιγα σιγα οπως ειπα. By the way, σημερα χαζεψα παλι τον Ωριωνα μεσα ομως απο το νεο μου φιλτρο, το Baader OIII και ηταν πολυ πιο ενδιαφεροντα ολα, μιας και του εδινε και μια πρασινωπη αποχρωση. Φαινοντουσαν καθαρα τα νεφη και τα αστερια μεσα του. Οι πλειαδες ομως με το Plossl 25mm Skywatcher δεν φαινοντουσαν καν τα μισα αστερια στο ευρος του πεδιου του προσοφθαλμιου. Ισως με το Hyperion να γινει κατι... Σχετικα με μια στηριξη για φωτογραφιση (καποιων λεπτων) ειναι μανουρα οταν δεν εχεις μοτερ ή πρεπει να εχεις απαραιτητως ενα μοτερ που να ακολουθει το αντικειμενο (πλανητη πχ)? Α ναι ποια ειναι η πιο φτηνη και αξιοπιστη σχετικα προταση για Dob 8"?? Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
Laskos Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2007 Φαινοντουσαν καθαρα τα νεφη και τα αστερια μεσα του. Οι πλειαδες ομως με το Plossl 25mm Skywatcher δεν φαινοντουσαν καν τα μισα αστερια στο ευρος του πεδιου του προσοφθαλμιου. Ισως με το Hyperion να γινει κατι... Χε χε! Με τον hyperion δεν θα γινει τιποτα... Θελεις 2 ιντσων προσοφθαλμιο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα