Nompi Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2008 Παιδιά γειά σας,μετα απο σκέψη αποφάσισα να μαζέψω λεφτά για να πάρω τηλεσκόπιο βρέθηκα στο δείλιμα του ποιου να αγοράσω ετσι λοιπόν ζητώ την βοήθεια σας. Είμαι ανάμεσα σε 3 αλλά αν θέλετε να μου προτείνεται κατι στα 600-700Ε καλώς. 1/ Celestron OMNI 150 XLT URL http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1291 2/ Skywatcher 200/1000 EQ5 (SKP2001EQ5 ) URL http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=847 3/ Bresser MESSIER N-203 URL http://www.telescopeshop.gr/show.asp?productId=7&productSeriesId=10&productTypeId=2&companyId=2&categoryId=1 Σας παρακαλώ βοηθήστε με ως προς το πιο έχει καλύτερη στήριξη,καλυτερα οπτικά,πιο γενικά ειναι καλυτερο ως συνολο.ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2008 Εγώ θα έλεγα το δεύτερο. Και μεγαλύτερη διάμετρος και στήριξη που σηκώνει πολύ καλά τον συγκεκριμένο σωλήνα. Μείνε μάκρια απο το τρίτο πάντως.
Nompi Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2008 Γιατί μακριά απο το τρίτο???
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2008 Γιατί η στήριξη του είναι ανεπαρκής, και τα οπτικά του Skywatcher δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τα οπτικά του πρώτου (άσχετα με το τι αναγράφεται και θα θεωρούσε κανείς).
Altinakis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2008 2ο δαγκωτο!!! (για μενα παντα)! 1). Καλη σχεση τιμης αποδοσης (πανω του μεσου ορου) 2). μεγαλο ανοιγμα σωληνα (200mm Aperture) 3). ΜΕγαλη εστιακη αποσταση (Focal Length 1200mm) 4.) Καλη στηριξη. 5). Καλα πρωτα προσοφθαλμια. 6). Εστιαστης 1.25' και 2' ιντσων. 7). Ικανο για Deep Sky αλλα και Planetary Observation. Αυτα τα λιγα φιλε μου και καλη αρχη! Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
Αργύρης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2008 Ανάμεσα στα τρία, πήγαινε για το δεύτερο με κλειστά μάτια! ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Nompi Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2008 Σας ευχαριστώ ειλικρινά παιδια
Bi2L Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2008 ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ ΟΜΝΙ 150 XLT Τύπος : Κατοπτρικό Οπτικός σχεδιασμός : Κατοπτρικό Newtonian (Νευτώνιο) Διάμετρος : 150 mm ( 5,91″ ) Εστιακή Απόσταση : F 750 mm Εστιακός Λόγος : f/ 5 Στήριξη : CG-4 Ισημερινή Ερευνητής : 6x30 Προσοφθάλμιο : 25mm(30x),Ø31.8mm Μέγιστη Ωφέλιμη Μεγέθυνση : 360 x Μέγιστο Φαινόμενο Μέγεθος Αστέρα : 13.4 Θεωρ.Διακρ. Ικανότητα : 0.76 arc sec Καθαρό Βάρος: 20.64 Kg SkyWatcher 200/1000 EQ5Τύπος : Κατοπτρικό Οπτικός σχεδιασμός : Κατοπτρικό Newtonian (Νευτώνιο) Διάμετρος : 200 mm ( 7,87″ ) Εστιακή Απόσταση : F 1000 mm Εστιακός Λόγος : f/ 5 Στήριξη : Ισημερινή EQ5 Ερευνητής : 9x50 Προσοφθάλμιο : Super 10 (100X) & Super 25 (40Χ), Ø Μέγιστη Ωφέλιμη Μεγέθυνση : 400 x Μέγιστο Φαινόμενο Μέγεθος Αστέρα : 13 Θεωρ.Διακρ. Ικανότητα : 0,6 arc sec MESSIER N-203Άνοιγμα αντικειμενικού (mm) 203Άνοιγμα αντικειμενικού (") 8Μεγέθυνση (x) 400Εστιακό μήκος (mm) 900Εστιακός λόγος (f/) 4.4Κοντινή εστίαση (μ) 17μ.Βάση στήριξης Equatorial MON-2Μονάδα LNT OXIGPS OXIΣκόπευτρο 8x50 Φωτιζόμενο Autostar OXI Με μια γρηγορη ματια νομιζω το SkyWatcher 200/1000.Το ΟΜΝΙ 150 XLT δεν νομιζω οτι μπορει να συγκριθει μετα αλλα δυο. Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2008 Έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο αγοράς Dobsonian μεγαλύτερης διαμέτρου στα ίδια λεφτά; Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201
Αργύρης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2008 Υπόψην, αφού κάθε ίντσα κατόπτρου δίνει μέχρι 50 μεγενθύσεις, το OΜΝΙ δίνει max ( 6ίντσες x 50 = ) 300 μεγενθύσεις και όχι 360 όπως γράφεται... ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Nompi Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2008 Οχι φίλε δεν το έχω ψαξει καλά το θέμα με τα DOB αν μπορείς ανεφερε μου κάποια καλά μοντέλα σα αυτά τα λεφτά και αν μπορες ανεφερε μου σε τι υστερεί ena DOB απο ενα με Νευτώνειο με ισημερινη(καποιες Βασικές διαφορές) ΣΕ ευχαριστω
Nompi Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2008 Υπόψην, αφού κάθε ίντσα κατόπτρου δίνει μέχρι 50 μεγενθύσεις, το OΜΝΙ δίνει max ( 6ίντσες x 50 = ) 300 μεγενθύσεις και όχι 360 όπως γράφεται... Το έχω υπόψιν μου αυτο φίλε και ευχαριστώ αλλα υπέθεσα οτι το γράφουν γιατι έχει καλυτερα οπτικά στην αρχή.
Nompi Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2008 Έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο αγοράς Dobsonian μεγαλύτερης διαμέτρου στα ίδια λεφτά; Οχι φίλε δεν το έχω ψαξει καλά το θέμα με τα DOB αν μπορείς ανεφερε μου κάποια καλά μοντέλα σα αυτά τα λεφτά και αν μπορες ανεφερε μου σε τι υστερεί ena DOB απο ενα με Νευτώνειο με ισημερινη(καποιες Βασικές διαφορές) ΣΕ ευχαριστω
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2008 Φίλε μου, Απ' ότι κατάλαβα είσαι αρχάριος. Ωραία. Λοιπόν τα Dobsonian είναι τηλεσκόπια όπως αυτά που θέλεις. Το μόνο που διαφέρουν είναι η στίριξή τους η οποία είναι ξύλινη και είναι χειροκίνητη. Δηλαδή κουνάς εσύ το τηλεσκόπιο δεξιά και αριστερά πάνω κάτω. Η άλλη στήριξη είναι η ισημερινή (αυτά που έχεις επιλέξει) και η κίνηση μπορεί να γίνεται αυτόματα (με την αγορά ενός μοτερ). Αυτού του είδους η στήριξη σου επιτρέπει να κάνεις αστροφωτογράφηση γιατί αφήνεις το τηλεσκόπιο και ακολουθεί το στόχο μόνο του. Όμως για να το κάνεις αυτό πρέπει να κάνεις μια διαδικασία που λέγεται πολικη ευθυγράμμιση. Τα dobsonian τηλεσκόπια είναι φτηνότερα για του παραπάνω λόγους. Έτσι μπορείς να πάρεις ένα μεγαλύτερης διαμέτρου με τα ίδια λεφτά και αργότερα αν θέλεις να ασχοληθείς με αστροφωτογραφία παίρνεις μια τέτοια βάση και φορτώνεις πάνω το τηλεσκόπιο (το σωλήνα). Ενδεικτικά δες εδώ: http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=list&cat_id=11 http://www.aktistar.gr/ http://www.astroshop.de/ Θα σου πρότεινα να πάρεις ένα τέτοιο τηλεσκόπιο (ουσιαστικά αποφεύγεις την αγορά ισημερινής καθώς η ποιότητα των τηλεσκοπίων αυτών είναι η ίδια). Ελπίζω να βοήθησα. Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201
Αργύρης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2008 Σωστός ο Μανούσος! Η διαφορά των ισημερινών με τα dobsonian είναι η στήριξη!Ότι σωλήνα κατοπτρικό βρίσκεις σε ισημερινή, το βρίσκεις και με στήριξη dob, κυρίως πάνω από 6 ίντσες! Αν δε σε ενδιαφέρει η αστροφωτογράφιση και θες να ασχοληθείς αποκλειστικά με παρατήρηση, πάρε ένα dob! Στήνεται σε μισό λεπτό (κυριολεκτικά) ενώ η ισημερινή στήριξη παίρνει κανένα δεκάλεπτο μέχρι να κάνεις πολική ευθυγράμμιση, μπορεί και παραπάνω! Το μόνο που πρέπει να προσέξεις αν καταλήξεις σε dob είναι αν αργότερα θα ανεβάσεις το σωλήνα σε ισημερινή στήριξη. Αυτό το λέω γιατί αν πάρεις πχ 8ιντσο ή 10ιντσο, θα βρεις στήριξη που να το σηκώνει (πχ EQ-6 με go to), αν ανέβεις και άλλο σε ίντσες θα χρειάζεσαι πολύ γερή στήριξη με αρκετά περισσότερα χρήματα από τα περίπου 1.600 της EQ-6.... ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
THEO-007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2008 Επειδη εχω 4 μηνες το 200/1000 της skywatcher θα σου πω οτι ειμαι φοβερα ικανοποιημενος απο την αποδοση του στις παρατηρησεις αλλα και απο την χρηση της ισημερινης. Εχει και γρηγορο εστιακο λογο που ειναι μεγαλο πλεονεκτημα στην αστροφωτο για πιο μετα. Εαν σκεφτεσαι να παρεις ΝΕΥΤΩΝΕΙΟ στο συνιστω λογω και της βασης. Αργοτερα μπορεις πανω στην βαση να προσαρτησης και μηχανισμο κινησεις οποτε καθαριζεις και για φωτο.
Nompi Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2008 Μανούσο και Αργύρη σας ευχαριστώ για όλα αλλα θέλω να μου πείτε αν η ποιότητα τών οπτικών είναι ίδια παράδειγμα στο Skywatcher Newton kai σε ένα οποιοδήποτε Dobson στα ίδια λεφτα και άν όχι προτείνετε μου για Dobson ένα δυο μοντέλα σε αυτά τα λεφτα.
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2008 Πάρε το 200/1000 F5 σαν του ΤΕΟ και δεν θα χάσεις.... Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
Nompi Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2008 Επειδη εχω 4 μηνες το 200/1000 της skywatcher θα σου πω οτι ειμαι φοβερα ικανοποιημενος απο την αποδοση του στις παρατηρησεις αλλα και απο την χρηση της ισημερινης. Εχει και γρηγορο εστιακο λογο που ειναι μεγαλο πλεονεκτημα στην αστροφωτο για πιο μετα. Εαν σκεφτεσαι να παρεις ΝΕΥΤΩΝΕΙΟ στο συνιστω λογω και της βασης. Αργοτερα μπορεις πανω στην βαση να προσαρτησης και μηχανισμο κινησεις οποτε καθαριζεις και για φωτο. Φίλε σε ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να γράψεις θέλω να σε ρώτήσω αν η βάση που δίνουν είναι αλουμινίου και αν σου δημιουργεί καποιο προβλημα.Επίσης οποιάδήποτε ελλάτωμα παρατήρησες αναφερε το μου σε παρακαλώ. Ευχαριστώ
THEO-007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2008 Eπειδη ομως πρεπει να τα λεμε ολα να σου πω και το εξης. Το ΝΕΥΤΩΝΕΙΟ αυτο εχει εστιακο λογο F5 που σημαινει οτι κατα βαση πρεπει να εξοπλισθει με πολυ καλα προσοφθαλμια για παραταρηση. Και γω δεν το ηξερα αλλα το εμαθα εδω απο τα παιδια. Προσωπικα το εξοπλισα με NAGLER και κατα βαση με TELEVUE η οποια ειδικευετε σε γρηγορα τηλεσκοπια αλλα δεν ξερω την αποδοση του με αλλα προσοφθαλμια πιο χαμηλης υποσταθμης. Η αποδοση του με TELEVUE ειναι φανταστικη.
roryt Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2008 Και από τοτε δεν εχουμε σταυρώσει ασυνέφιαστη νύχτα
THEO-007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2008 Φίλε σε ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να γράψεις θέλω να σε ρώτήσω αν η βάση που δίνουν είναι αλουμινίου και αν σου δημιουργεί καποιο προβλημα.Επίσης οποιάδήποτε ελλάτωμα παρατήρησες αναφερε το μου σε παρακαλώ. Ευχαριστώ Η βαση ειναι αλουμινιου και ειναι πολυ καλη. Προσωπικα στην παρατηρηση ειναι φοβερα ευχρηστο. Θα σου πω απλα αυτο. Εχω κανει παρατηρηση καθιστος σε σκαμνακι πολυ ωρα αλλα και ορθιος πολυ ωρα. Δεν κουραστικα καθολου σε καμια απο τις δυο περιπτωσεις και η βαση ειναι πολυ ευχρηστη. Μιλαω παντα για την δικη μου περιπτωση. Θα σου πω μονο ενα μειονεκτημα. Οταν την αγορασα καποια σημεια πανω της δεν ειχαν την απαραιτητη κολα και ξεκολλησαν. Μιλαμε για τα πλαινα της πλαστικα μικρα κομματια. Δυο τον αριθμο. Δυστυχως εχασα το ενα πλαστικο κομματι του γεωγραφικου πλατους το οποιο μου επεσε καπου αλλα ξαναεφτιαξα αλλο με αυτοσχεδια κατασκευη. Πρεπει οταν την παραλαβεις να την τσεκαρεις στα δυο στρογγυλα κομματια στο πλαι της. Εαν κουνιουνται ξεκολλα τα παρε μια LOGO και κολλα τα παλι. Αυτο εκανα και ειναι πλεον αθανατα. Κανενα αλλο προβλημα δεν εχει.
Nompi Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2008 Σε ευχαριστώ φίλε μαλλον θα το αγοράσω αν και θα ψαχτώ πρώτα και λίγο με τα Dobsonian.
THEO-007 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2008 Στήνεται σε μισό λεπτό (κυριολεκτικά) ενώ η ισημερινή στήριξη παίρνει κανένα δεκάλεπτο μέχρι να κάνεις πολική ευθυγράμμιση, μπορεί και παραπάνω! Προσωπικα στηνω την ισημερινη σε 5 λεπτα με το ρολοι βαζοντας πανω και το τηλεσκοπιο, και τα αντιβαρα αλλα κανοντας και ζυγισμα μαζι. Δεν ειναι τοσο ασχημα τα πραγματα οσο αναφερονται. Και οταν την λυνω ειναι παιχνιδι. Αφαιρεση αντιβαρων. Αφαιρεση σωληνα. Δεν ειναι τοσο ασχημα τα πραγματα οσο διαβαζα και γω καποτε. Τωρα που την δοκιμασα δεν συμφωνω με το παραπανω. Πολικη ευθυγραμμιση ειναι αλλο. Εκει παμε σε ευρεση συντεταγμενων δυσκολων στοχων στον βαθυ ουρανο, πραγμα που το DOB δεν κανει. Αλλα για παρατηρηση πλανητων και ευκολων στοχων ειναι πανευοκλη στο στησιμο και το ξεστησιμο η ισημερινη. Φυσικα στο dob βαζεις απλα πανω τον σωληνα αλλα πιστευω οτι με την ισημερινη ειναι πιο ευκολη η παρατηρηση.
Altinakis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2008 Να επανερθω και εγω οπως οι αλλοι και να σου πω το εξης: Αν σκεφτεσαι σοβαρα να ασχοληθεις και θελεις να εχεις φωτογραφιες απο αυτα που βλεπεις, παρε αυτο που εχει ο ΤΗΕΟΟ7 δηλ. το Skywatcher Newtonian 200/1000 F5 γιατι εχει μαζι και την στηριξη της EQ5 και ολα μαζι ειναι σε παρα πολυ καλη τιμη και ποιοτητα φυσικα. Αν δεν εισαι σιγουρος αν θα συνεχισεις απο τωρα για αστροφωτογραφηση, τοτε θα σου ελεγα να παρεις ενα Dobsonian οποιο και να ειναι αυτο στις 8' (σημειο αναφορας) και συγκεκριμενα σαν το δικο μου το Skywatcher Dobsonian 8'που τιμαται μονο 300ευρω. ΥΓ: Προσεξε γιατι αν κολλησεις ασχημα να ξερεις οτι θα καταληξεις ασχημα σε ισημερινη στηριξη και θα την πληρωσεις ξεχωριστα τουλαχιστον ~700 ευρω (EQ5 Synterk). Και κατι σημαντικο που συνηθως το μαθαινουμε ολοι τελευταιοι: Οτι βλεπεις απο το τηλεσκοπιο με το ματι να ξερεις οτι ειναι ασπρομαυρο κυριως, δεν βλεπεις χρωματα δηλ. οπως της φωτογραφιες της Nasa πχ..... Μονο με στηριξη αργοτερα και καλη ποιοτητας καμερα ή CCD μηχανη θα μπορεσεις να εγκλωβισεις αυτα τα χρωματα λογω πολυχρονης εκθεσης του φακου. Πιστευω να αποφασισεις παντα με τις δικες σου αναγκες. Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα