northstar Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2008 Έξω κάνει ψοφόκρυο, αλλά αξίζει τον κόπο Είμαι βόρεια Ελλάδα και την παρατηρώ με γυμνό μάτι. Διακρίνω ένα σκούρο καφέ χρώμα στην σκια. Επίσης η σκιά τώρα (5:23) διαχωρίζεται σε δύο τμήματα. Η βαθύτερη σκιά είναι από πάνω προς τα κάτω και στο κατω τμήμα φαίνεται λίγο πιο φωτεινή. Πως φαίνεται από το τηλεσκόπιο; Τι χρώμα διακρίνετε;
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2008 Μόλις γύρισα κι εγώ, δυστυχώς δεν πήγα στην Ψάθα, αλλά στην Πανεπιστημιούπολη χωρίς τηλεσκόπιο. Βρήκα και ένα κλειστό χώρο με μεγάλο παράθυρο προς τη δύση και όλα ήταν μια χαρά! Ο καιρός άψογος, ίσως κάποια υγρασία ψηλά, σχηματίζοντας μια μικρή άλω γύρω από τη σελήνη. Κατά τ'αλλα η παρατήρηση με τα κυάλια ήταν απολαυστικότατη. Το χρώμα μου φάνηκε λίγο πιο "χλωμό" από την προηγούμενη ολική έκλειψη, την οποία δυστυχώς δεν είχαμε παρακολουθήσει ολόκληρη λόγω νέφωσης (βλέπε Λυκαβηττός κλπ πέρσι) Πάντως, η φάση της ολικότητας ήταν σε ικανοποιητικά μεγάλο ύψος, εύκολα ορατή δηλαδή και χωρίς τον τέλειο ορίζοντα στη δύση. Περιμένουμε εντυπώσεις και από τους υπόλοιπους!
Δημήτρης Κουτρούμπας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2008 Τα καταφέραμε και εμείς.Μας έκανε για μιση περίπου ώρα καθαρό ουρανόκαι καταφεραμε να την δούμε λίγο μετα την μέση και μέχρι την ολική.Βγάλαμε και τις φώτο μας και τα βιντεάκια μας και σίγα σιγά θα αρχίσω να τα ανεβάζω. Ευτηχώς και για τα παιδιά στον Ώριωνα που τα λέγαμε τηλεφωνικά μια και λόγο του καιρού δεν πήγα μαζί τους. Ελπίζω παιδιά να τα καταφέρατε και μάλλον δεν πήγε ο "κόπος"χαμένος. Θα τα πούμε σύντομα απο κοντά.ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!!!! ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΑΣ Αυτά που ο ΘΕΟΣ μας έχει δώσει πρέπει να τα σεβόμαστε , να τα προστατεύουμε και να τα αγαπάμε. ΔΕΝ μας ανήκουν , τα έχουμε όλα δανεικά!!!!!!!!!!!!
cjferoussis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2008 Καλημέρα!!! Μόλις γύρισα και εγώ από… την ταράτσα μου, όπου είχα πάει με μία ψηφιακή και με μια αναλογική… Αν και μερικά σύννεφα έκαναν την εμφάνιση τους, δεν πειράζει ( ελπίζω να μην «πείραξαν» και εσάς) ! Ευτυχώς πέτυχα μέγιστο! Έχω κάποιες φωτογραφίες τις οποίες θα ανεβάσω αλλά δεν είναι και πολύ καλές … Και πάλι καλημέρα!!! cjferoussis
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2008 Απο εχτες το βραδυ ειχαμε καθαρο ουρανο και η καλη μας τυχη συνεχιζεται μεχρι τωρα . << Βγαλαμε>> πολυ υλικο με φιλματες και ψηφιακες . Στο τελος εμεινα με την altair και χαζευαμε την Αφροδιτη να ανατελλει . Πολυ ομορφη εμπειρια ! Ειμασταν αρκετα μελη της ομαδας και η σοκολατα με πορτοκαλι και κανελα πλεον εχει καθιερωθει . Ευτυχως δεν ειχαμε κανενα προβλημα με συννεφα Καλημερα ! Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Alexander Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2008 Καλημέρα.Δυστυχώς εδώ στη Χίο από τις 5 ως τις 6 ο ουρανός ήταν γεμάτος σύννεφα,κι έτσι έχασα την ολικότητα .Ομως δεν απογοητεύτηκα καθώς κατα τις 4.55 που είδα τη σελήνη (με γυμνό μάτι, κυάλια και 70mm τηλεσκόπιο)ήταν αρκετά εντυπωσιακή. Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοίαπό εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.S.P. Langley
agis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2008 άντε σχολείο τώρα... πολύ όμορφη έκλειψη(αν και λίγο σκοτεινή) και στο ξημέρωμα μου πρόσφερε υπέροχα τοπία...εδώ πάνω ότι και αν λέγαν οι προγνώσεις σύννεφα είχε λίγα στην αρχή και ο καιρός ήταν σχετικά ζεστός σε σχέση με τις μέρες αυτές...μόνο η υγρασία μου τα χάλασε λίγο 98% έπιασαν πάγο οι φακοί,το τηλεσκόπιο ... ... http://flavors.me/agis
astrovox Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2008 Η ομάδα του Ωρίωνα πραγματοποίησε, με δεδομένες τις δυσκολίες, επιτυχημένη παρατήρηση και φωτογράφηση της έκλειψης. Μπορεί το ξύπνημα στις 2 να μας βρήκε απογοητευμένους καθώς ο ουρανός είχε πλήρη νεφοκάλυψη ωστόσο στήσαμε κανονικά στην περιοχή του Φάρου, στην Πάτρα. Ο επιμένων νικά, λοιπόν, καθώς στα κενά των σύννεφων καταφέραμε να φωτογραφίσουμε και να παρατηρήσουμε μερικώς την έκλειψη! Τα κενά μας έδωσαν περίπου 10 λεπτά από την ολικότητα και άλλα 20 από τη μερική φάση. Σίγουρα όχι πολλά αλλά αρκετά για να πάρουμε μια καλή γεύση και κάποιες φωτογραφίες!! «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
dimi Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2008 Καλημέρα από Εύβοια Πράγματι εντυπωσιακό το θέαμα.Όταν το ξυπνητήρι χτύπησε ήταν η στιγμή όπου η σελήνη έμπαινε στην σκιά της γης έτσι λοιπόν επιστρατεύτηκαν τηλεσκόπιο, κιάλια και ψηφιακή μηχανή τα έστησα στο μπαλκόνι και ξεκίνησε η παρατήρηση, δεν κρύβω πώς ήταν η πρώτη μου φορά που παρατήρησα έκλειψη σελήνης, το δυσάρεστο ήταν δυστυχώς ότι στης 5:40 περίπου το βουνό μου έκρυψε το όμορφο αυτό φαινόμενο, (ξέχασα να αναφέρω ο ουρανός ήταν καθαρός ) αφού λιπών το βουνό μου τα χάλασε ασχολήθηκα με Κρόνο όπου και αυτός μετά από λίγο χάθηκε, ανατολικά μόλις ανέτειλε ο Δίας με την ηώ να έχει μόλις τελειώσει την διέλευση τις μπροστά από τον μεγαλόπρεπη Δία πιο πίσω ακολουθούσε η Αφροδίτη και πιο πίσω ο Ερμής τον Πλούτωνα δεν κατάφερα να τον εντοπίσω και δεν ξέρω αν με το 8’’ φαίνετε.Τώρα με τις Φώτο δεν κατάφερα να βγάλω κάποια καθαρή κάτι έκανα λάθος μου φαίνεται δεν πειράζει μου αρκούν και αυτές, έκανα ένα πρόχειρο μοντάζ και ιδού το αποτέλεσμα SkyWatcher Dob 8\\ Vixen VC200L Celestron SkyMaster 15Χ70EQ6 SkyScan Pro GOTOT.V. Panoptic 19mm, POWERMATE 2,5x, Ø 31,8mmVixen LVW, LANTHANUM 42mm, Ø 50,8mm
ptolemeos Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2008 Καλημέρα από Αλεξανδρούπολη! Παρά το ότι στην αρχή της φάσης, μας φόβισαν τα σύννεφα, εντούτης η έκλειψη ήταν ορατή στο μεγαλύτερο μέρος της. Φυσούσε νοτιάς και τα σύννεφα κινούνταν ταχύτατα. Εκεί που έβλεπες ότι θα έχει νεφοκάλυψη (και όλα τελειώσανε), ξαφνικά διαλύονταν (τα σύννεφα) και έβλεπες ένα κατακόκκινο φεγγάρι! Πραγματικό κρυφτό που λένε! Η θερμοκρασία ήταν πολύ καλή, στους 8 βαθμούς αλλά με υγρασία πάνω από 90%. Εν ολίγης ο καιρός μας έκανε τη χάρη!! και γεμίσαμε τις μπαταρίες μας, για την επόμενη έκλειψη! (που θα είναι λίγο αργά όμως )ΚΑΛΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ!! ....τὸν ἥλιον εἰς ἐξουσίαν τῆς ἡμέρας, τὴν σελήνην καὶ τοὺς ἀστέρας εἰς ἐξουσίαν τῆς νυκτός....Ψαλμός 135
planetman Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2008 Η Σελήνη όντως ήταν εντυπωσιακή ακόμα και με γυμνό μάτι. Είχε ένα βαθύ κόκκινο χρώμα. Τη φωτογράφισα κι εγώ, είναι εντυπωσιακό ότι ήθελε 1000 φορές μεγαλύτερο χρόνο έκθεσης απ' ό,τι συνήθως. ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2008 Καλημέρα και από εμένα. Πραγματικά υπέροχη βραδιά. Από τις 11 στην ταράτσα με μια πανέμορφη πανσέληνο και αρκετές φωτό και βίντεο. Πολύ καλή πολική ευθυγράμμιση της EQ6 με την αρωγή του Ηλία (eliasg2004) και ώρες ατελείωτες παρατήρησης σε διάφορους στόχους. Διάλειμα 2 ωρών και μετά βουρ πάλι στην ταράτσα..... Απλώς υπέροχη η ματωμένη σελήνη.... Ο Ηλίας βέβαια είχε φύγει και μαζί του η 300D οπότε η compact μου afocal δεν έκανε και σπουδαία πράγματα... Και τώρα η ερώτηση. Φταίει το κρύο και η υγρασία που πέρασε από τις πολλαπλές στρώσεις ρουχισμού (φούτερ, φλις, μπουφάν) και μου ταρακούνησε τον εγκέφαλο ή όντως η ολικότητα δεν κάλυψε ολόκληρο τον δίσκο της σελήνης; Με οδηγό και σημάδι τον κρατήρα Τύχων η ολικότητα ίσα που τον κάλυψε και μετά από πέντε λεπτά άρχισε να εμφανίζεται πάλι ο Τύχων..... και εγώ σιγά σιγά εξαφανίστηκα....... Πολύ ωραία βραδιά μετά από εβδομάδες απραξίας....... Υπέροχα..... Και ακόμα πιο υπέροχες οι φωτό του Ανδρέα..... Κρίμα που δεν μπόρεσα να πάω στο Αλεποχώρι..... Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
Bi2L Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2008 Καλημερα παιδια, μαλλον ειμαι ο πλεον ατυχος 3.40 που χτυπησε το ξυπνητηρι αρχιζε η εκλειψη, αλλα δυστυχως ο καιρος δεν μου εκανε το χατίρι, ουρανος ηταν ΜΑΥΡΟΣ απο τα συννεφα και δεν υπηρχαν ουτε κενα, ουτε τιποτα εμεινα λιγη ωρα να παρατηρω αλλα σιγα σιγα εντι να φτιαχνει ψιχαλιζε, βγηκα μετα απο 30' αλλα και παλι το ιδιο πραγμα...γκαντεμια (λες να φταιει η 450d), ανα 30' εβγαινα αλλα τιποτα....στο τελος εβρεξε Τουλαχιστον εκει που εισασταν ειχε "καλο καιρο" οποτε απολαμβανω τις φωτογραφιες σας , να'στε καλα, σας ευχαριστω. Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
themis_kart Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2008 Kαλημερα και απο μενα παιδια και στην κεφαλονια η γκαντεμια χτυπησε 3:40 χαμος απο μαυρα συννεφα και αρχιζαν οι ψιχαλεςΔεν πειραζει στην επομενη εκλειψη....να εχουμε και καμια βαση (eq6).Μονη παρηγορια οι δικες σας φωτογραφιες, ανεβαστε να δουμε... Gazing at the universe through the ΄Eyes΄ of an astrophotographer...!!! http://www.astrothemis.gr Greek Astrophotography Discord Chat! https://discord.gg/2DUPacrNfM
Γιάννης Ευφραιμίδης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2008 Δεν περίμενα ότι από την ταράτσα θα είχα τέτοια τύχη!! Θα προτιμούσα βέβαια να είμαι στην Ψάθα με την παρέα αλλά... Περιμένουμε και άλλες φωτογραφίες. alepohori αργείς Αστρονομική Ένωση Σπάρτης
koyote Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2008 Επιτελους μετα απο μια αποτυχημενη προηγουμενη προσπαθεια παρατηρησης(μαρτιος 2007)αυτη τη φορα ο καιρος μας εκανε το χατιρι.Μολις χτυπησε το ξυπνητηρι,εβαλα τα απαραιτητα κατα του κρυου,και εβγαλα το τηλεσκοπιο.Ο ουρανος ειχε μια αχλη στρωση συννεφιας,η οποια μετα εφυγε και μου εκανε το χατιρι.Η φαση της ολικοτητας,τελεια!!!Τραβηξα και ορισμενες φωτο,θα ανεβασω και μια για το καλο! Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
dimisi Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2008 Φοβερή η έκλειψη χθες Με μια αποτυχημένη προσπάθεια στο να θαυμάσω έκλειψη σελήνης την προηγούμενη φορά λόγω πυκνής νέφωσης, χθες αποζημιώθηκα στο ακέραιο Ξύπνησα κατά τις 3.10 και ανέβηκα στην ταράτσα μου (Ζωγράφου). Έστησα την d70 και άρχισα να βγάζω φωτογραφίες. Βέβαια δεν έλειπε και η παρατήρηση με τα κυάλια!!!!Το μόνο κακό είναι ότι κατά την φάση της ολικότητας οι φωτογραφίες που έβγαλα δεν ήταν και οι καλύτερες με τον 300αρη. Δεν με πειράζει όμως. Απόλαυσα το φαινόμενο με τα κυάλια και πήγα για ύπνο κατα τις 5.30 καθότι και η εργασία με περίμενε το πρωι...Περιμένω την επόμενη φορά να είμαι πιο τυχερή με τις φωτογραφίες. Χαλάλι το ξενύχτι!!!! ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
George Makris Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2008 Καλά οι υπόλοιποι από την Ψάθα ακόμα κοιμούνται μετά το χτεσινό ξενύχτι ;;;;;;;; Δεν είδα ακόμα ανταπόκριση. Σας μεταφέρω το ποιηματάκι της παραλίας.Συγγραφέν από Φαρμακόπουλο Αντώνη, Δημήτρη Καπετανάκη κι εμένα: Αχ συννεφάκι συννεφάκιξύλο που θα το φας.Μπρόστα απ' το κόκκινο το φεγγαράκιδεν θέλω να περνάς. Μια χαρά περάσαμε.... Αμφιβάλλω, άρα ίσως υπάρχω.
galileo Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2008 Εγώ στο χολαργό βγήκα στη ταράτσα και έστησα την D70s μου και τραβαγα φωτογραφίες. (αν και βγήκαν σχετικά θολές)Πρώτη φορά παρατήρησα έκλειψη σελήνης και έχω να πω ότι εντυπωσιάστηκα και ήταν καλύτερο από οσο περίμενα..
Andreas72 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2008 Τελικά εχθές ο καιρός μας έκανε τη χάρη και αντικρίσαμε(από Ψάθα) αυτό το υπέροχο θέαμα.Μόνο λίγο στο τέλος μας τα χάλασε.Παραθέτω και μερικές φωτογραφίες από την χθεσινή εξόρμηση. ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΛΥΤΕΧΝΗΣ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ!!!!!!!!ΑLEPOHORIUS Ο ΜΕΓΑΣ Δημήτρης(Αlepohori) http://www.astropixel.gr
aldevega31 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2008 Και βέβαια δεν κοιμούνται! Πραγματικά ήταν υπέροχα!!! Η Σελήνη σιγά σιγά γίνεται κόκκινη, αρχίζουν να φαίνονται τα αστέρια που έκρυβε το φως της, ακούγεται μόνο ο ήχος από τα κύματα και κάποιοι....τα άγρια ξημερώματα τη χαζεύουν! Στην αρχή το φως της Σελήνης έπεφτε στη θάλλασα, στην ολικότητα όμως είχαν σκοτεινιάσει τα πάντα.Μια βραδιά που κανείς δεν ασχολήθηκε με τον Κρόνο καθώς όλες οι φωτογραφικές, τα τηλεσκόπια και φυσικά τα μάτια μας ήταν στραμένα στη Σελήνη που μας πρόσφερε ένα υπέροχο θέαμα!Κάποια ενοχλητικά σύννεφα περνούσαν την ώρα της ολικότητας, αλλά νομίζω ότι δεν μας εμπόδισαν να χαρούμε την έκλειψη (εδώ το λόγο έχουν οι αστροφωτογράφοι της παρέας!) Όταν ξημέρωσε το σκηνικό άλλαξε εντελώς. Η Σελήνη έδυε πίσω από τα σύννεφα, η θάλλασα από μαύρη έγινε μπλε, ανέτειλε η Αφροδίτη και βέβαια βγήκε και ο Ήλιος! Με λίγα λόγια, ήταν ΤΕΛΕΙΑ! Άξιζε να τη δει κανείς αυτήν την έκλειψη και με το παραπάνω. Όταν αυτά συμβαίνουν έξω από την πόρτα μας δεν πρέπει να τα χάνουμε. ΥΓ1: Δεν μπορεί να γίνει μια έκλειψη χωρίς να περάσει ούτε ένα συννεφάκι? [Από 'δω και πέρα θα τραγουδάμε το παραπάνω ποιηματάκι!]ΥΓ2: Η ιδέα να παρακολουθήσουμε την έκλειψη από μέρος με θάλασσα ήταν τέλεια!( Μπράβο Λεωνίδα!)
ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΛΕΩΝ Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2008 Φαινομενα οπως οι εκλειψεις πρεπει να τα παρακολουθει κανεις στη φυση.Δεν περιγραφεται το συναισθημα να βλεπεις την λαμψη του φεγγαριου να μειωνεται και να εξαφανιζεται η αντανακλαση του φωτος του στη θαλασσα!Να ακους το κυμα να σκαει,να ζεις την αλλαγη των χρωματων το ξημερωμα,να βλεπεις σιγα-σιγα να φωτειζονται απο τον ηλιο τα γυρω χιονισμενα βουνα,απο μονα τους αυτα αξιζουν ενα ξενυχτι,ποσο μαλλον αν συνδιαζονται με εκλειψη!Ηταν απο εκεινες τις εμπειριες της ζωης μου που θα μου μεινουν αξεχαστες,δειχνοντας μου ποσο ασημαντη ειναι η καθημερινοτητα και τα προβληματα της μπροστα στο μεγαλειο της φυσης.Δυσκολα συνειδητοποιησαμε οτι βλεπαμε την σκια της Γης να τρεχει πανω στο φεγγαρι.Ολοι οι ερασιτεχνες αστρονομοι πρεπει να δουν εστω και μια εκλειψη στη ζωη τους.Ειναι μοναδικη δυνατοτητα να κατανοησει κανεις εμπειρικα την ουρανια μηχανικη.Δυστιχως για αλλη μια φορα πανω απο το 99% των ανθρωπων δεν πηρε μυρουδια για το θαυμασιο αυτο γεγονος.Νιωθω οτι ειμαι ενας απο τους πιο τυχερους ανθρωπους στη γη.Ευχαριστω την θαυμασια παρεα για χτες,ειναι ωραιο να μπορεις να μοιραζεσαι τετοια γεγονοτα.Ερωτηση Ποσο μειωθηκε η λαμπροτητα της σεληνης κατα την ολικοτητα;Επεσε κατω απο την λαμπροτητα της Αφροδιτης; Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2008 Εγώ ημουν στο αστεροσκοπειο του ΑΠΘ, πολύ ωραία η έκλειψη, άξιζε τον κόπο το ξενύχτι ... Ενω ακόμα ειμαι νυσταγμενος εκανα μια συνθεση μερικών φωτογραφιων που έβγαλα.... μολις βρω χρόνο θα κάνω και κατι καλύτερο.. http://www.servimg.com/image_preview.php?i=8&u=12003660 canon eos 400d, sk-70,500.Προς το παρων...ηταν ΤΕΛΕΙΑ...(αν δεν ειχαμε και τους καπνούς απέναντι..και λιγότερη υγρασια)
Φαρμακόπουλος Αντώνης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2008 Μόλις ξάπλωσα στο κρεβάτι μου ήδη αύπνος εδώ και 36 ώρες . Η κούραση δεν έχει φανεί ακόμα . Παρόλο που η εξόρμηση στην Ψάθα κράτησε , δυστυχώς, μόνο λίγες ώρες οι αναμνήσεις της πιστεύω ότι θα κρατήσουν χρόνια. Παρόλο που οι περισσότεροι από τα εννέα άτομα της παρέας που παρευρέθηκαν στην παραλία για την έκλειψη εργάζονταν αμέσως μετά , κανείς δεν παραπονέθηκε ή θέλησε να φύγει πριν την δύση της σελήνης . Η ατμόσφαιρα της έκλειψης και η καλή παρέα μας έκανε να αλλάξουμε τρεις φορές την ώρα αναχώρησης. Ένα νέος αστροφωτογράφος - βλέπε Αλεποχώριους - έκανε τα πρώτα του του βήματα με θετικά αποτελέσματα (περιμένω δημοσίευση). Όλα ήταν υπέροχα , ραντεβού το καλοκαίρι του 2011 Από την εξόρμηση στην Ψάθα http://www.Astrofarma.grhttp://www.SpartAstronomy.gr
quendi Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2008 Τα είπε και ο Ανδρέας 2 σελίδες πριν..δεν το βάλαμε κάτω στην Πάτρα, παρά τα μαύρα πυκνά σύννεφα, μαζευτήκαμε στις 3.00 στον Φάρο (ο Δημ. Κουτρούμπας στο σπίτι του ), στήσαμε τον εξοπλισμό μας (3 τηλεσκόπια, 3 ζευγάρια κιάλια και φωτογραφικές) και είπαμε ότι δεν θα φύγουμε πριν τις 5:50! Ο καιρός τελικά μας έκανε τη χάρη και μας "δώρησε" συνολικά μισή ώρα, 10 min ολικότητας όπου τα ευχαριστηθήκαμε στο έπακρο και αποζημίωσαν τα 15 άτομα (!) εκτός των μελών του Ωρίωνα που ήρθαν τα ξημερώματα για να δουν την έκλειψη! Ήταν μια ωραία εμπειρία με ζεστή ατμόσφαιρα η οποία τελείωσε με μία πανέμορφη ανατολή μέχρι να πάμε για ύπνο κουρασμένοι αλλά και ευχαριστημένοι!! Φιλικά,Παναγιώτης Αντωνόπουλος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα