τσιαγκας προδρομος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3, 2008 Ως νεοεκκολαπτομενος στην παρατηρησιακη αστρονομια (με μια σεβαστη διαμετρο) δεν εχω την εμπειρια που εχουν αλλα μελοι για την αποκτιση εξοπλισμου( προσοφθαλμια) Θα μου ηταν πολυ χρησιμο να με ενημερωναν καποια εμπειρα μελοι για την αγωρα προσοφθαλμιων (οσων αφορα την μεγενθιση ) που θα ειναι πληρως συνεργασιμα με τον τυπο του τηλεσκοπιου μου Celestron νευτωνιο 8''-1000mm F5 για γενικη παρατηρηση κυριος deep sky. Ποιες μεγενθισεις ειναι αυτες που θα εχουν καλυτερο αποτελεσμα με το F5 του τηλεσκοποιου σε 1)μικρες 2) μεσαιες 3) μεγαλες;;;;;;;; Θα μου ειναι χρησιμο ενα προσοφθαλμιο μικρης μεγενθισης ανω των 27mm για το f5;;; και αν πρεπει να ειναι 2'' ή 1,25'' και για ποιου ειδους παρατηρησιακου θεματος με μεγαλο πεδιο π.χ Μ31 Παιδια βοηθειααααααα!!!!!!!!!!!!!!! με τοσα που εχω διαβασει εδω μεσα εχω μπερδευτει!! ΥΓ) Για να μην παραξοδευτουμε λιγα σε αριθμο προσοφθαλμια και χρησιμα Καθαρούς ουρανούς
seirios14 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3, 2008 Για να σε βοηθήσω σου λέω απλά να ανατρέξεις σε παλιότεrew συζητήσεις και θα βρείς πάρα πολλά στοιχειά από τα παιδιά εδώ. Επειδή και εγώ είμαι "φρέσκος" σου λέω μόνο να μη βιαστείς και αν πάρεις κάτι να είναι καλό. Και όπως έχουν πει πολλά παδιά εδώ, τηλεσκόπιο μπορεί να αλλάξεις, προσοφθάλμια μάλλον ποτέ! Για αυτό φρόντισε να είναι καλά. Φιλικά, Λεωνίδας
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13, 2008 Τρεις προσοφθάλμιοι, 32mm (που μπορεί να είναι και 2") 25mm, 12.5mm καθώς και barlow μόνο Televue 3x (ως γνωστόν barlow μόνο Televue από κεί και πέρα το χάος) και είσαι καλυμένος.Θα έχεις μεγεθύνσεις 31x, 40x/120x, 80x/240x. Αργότερα μπορείς να πάρεις και έναν 7.5mm για να έχεις 133x/400x στο θεωρητικό σου όριο.Εναλλακτικά άσε τον 32mm και πάρε τον 7.5mm από την αρχή (πχ Baader Eudiascopic 7.5mm που είναι άριστος!) Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13, 2008 1) Για χαμηλές μεγεθύνσεις: Baader Eudiascopic 30 mm ή Vixen LVW 22 mm.2) Για τα περισσότερα αντικείμενα deep sky Tele Vue Nagler 9 mm ή Pentax XF 8.5 mm. Η παρατήρηση θα είναι απολαυστική και με τους δύο. Ο πρώτος έχει πολύ μεγάλο οπτικό πεδίο κι ο δεύτερος αρκετά μεγάλο πεδίο και πολύ άνετο eye-relief.3) Για μεγάλες μεγεθύνσεις / πλανητική παρατήρηση τη μέγιστη λεπτομέρεια και κοντράστ με το τηλεσκόπιό σου θα την πάρεις στην περιοχή των 200Χ~250Χ. Ένας barlow Tele Vue 2X θα σου δώσει 222Χ ή 235Χ με τους δύο παραπάνω φακούς και μιά μεσαία μεγέθυνση με τους 30 ή 22 mm. Εναλακτικά, αντί για τη χρήση barlow μπορείς να πάρεις έναν ορθοσκοπικό Baader Genuine ortho 5mm (200X) ή Univercity Optics 4 mm (250X). Θα έχεις όμως πολύ μικρό eye relief και μικρό φαινόμενο οπτικό πεδίο. Η μέγιστη θεωρητική μεγέθυνση του τηλεσκοπίου (400Χ) είναι ...θεωρητική. Μεγεθύνσεις πάνω από 300Χ μπορεί να διευκολύνουν κάποιες φορές το διαχωρισμό διπλών αστέρων αλλά μόνο αν το seeing το επιτρέπει. Να ξέρεις όμως ότι σε ένα 8ιντσο δεν θα δώσουν περισσότερη λεπτομέρεια από τις 250Χ απλά θα μεγαλώσει η εικόνα περισσότερο (με μείωση όμως του κοντράστ.)Αν οι φακοί που θέλεις είναι ακριβοί, αγόρασέ τους σιγά-σιγά και μην καταφύγεις σε φθηνούς. Η διαφορά στην παρατήρηση θα σε ανταμείψει με το παραπάνω. Καλές επιλογές! "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13, 2008 Μπορείς να πάρεις ποιοτικούς προσοφθάλμιους (plossl ή orthoscopic) και να μην ξοδευτείς αρκεί να συμβιβαστείς με το μικρό σχετικά πεδίο. Ωστόσο barlow πάρε Televue είναι επένδυση και θα σου μείνει! Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Andreas72 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13, 2008 Ωστόσο barlow πάρε Televue είναι επένδυση και θα σου μείνει! Συμφωνώ απόλυτα!!!!Βρήκα την ησυχία μου από τότε που απέκτησα τον 2Χ. http://www.astropixel.gr
alepohori Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13, 2008 Εγώ θα ήθελα να προσθέσω και μια άλλη εστιακή απόσταση,που βοηθά πολύ στο ψάξιμο deep sky αντικειμένων: Εννοώ την εστιακή απόσταση των 18mm.Διότι με τα 30 ή 22mm και με 8ιντσο δεν μπορούμε να βρούμε γαλαξίες που είναι αμυδρότεροι από 12mag. Ενώ τα 18-16mm (με εστιακή σωλήνα 1000-1200mm) δίνουν μια μεσαία μεγέθυνση για μια προσεκτική σάρωση του πεδίου μας. Εγώ για παράδειγμα έχω τον Radian 18mm με το οποίο κάνω την "έρευνα". Μόλις έχω την υποψία ότι βρήκα τον στόχο μου, βάζω Konig12mm ή Pentax XW10mm. Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα