sheliak Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2008 Παρουσιάζω τις κατασκευές μου που πραγματικά με έχουν βολέψει αρκετά, και με γλύτωσαν και από κάποια έξοδα..
sheliak Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2008 Το δαχτυλίδι του οδηγητικού (που είναι 2 βεβαία .. ) είναι για το ed80 και έχω βάλει τις βίδες μέσα, όπως φαίνεται στην φωτογραφία, κανονικά βγαίνουν πιο έξω. Δεν τα έχω δοκιμάσει και ελπίζω να κάνουν δουλειά, έχω φτιάξει και δυο για μικρότερο οδηγητικό.
B.D. Foxmoor Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2008 Καλημέρα Σταμάτη...μερικές τις έχω δει από κοντά,και πρέπει να πω ότι είναι πολύ καλές και οργανωμένες Άμα τελειώσει η εξεταστική θα προσπαθήσω και εγώ να οργανωθώ όσο μπορώ Άγγελος Μακρής www.aggelosmakris.comwww.facebook.com/aggelosmakrisnightscapeswww.instagram.com/aggelos_makris
Andreas72 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2008 Ωραίες κατασκευές μπράβο σου.Να υποθέσω ότι το ξύλο είναι κοντραπλακέ θαλάσσης.Λύσε μου μια απορία για τα δακτυλίδια που έχεις φτιάξει.Τι έχεις βάλει μπροστά στις βίδες για να μην κάνουν ζημιά στο σωλήνα και που τα βρήκες.Σε ρωτάω γιατί και εγώ μεταποίησα κάτι δακτυλίδια που είχα και έχω φάει τον κόσμο για να βρω τάπες να βάλω μπροστά στις βίδες...αλλά τίποτα δεν μου κάθεται. http://www.astropixel.gr
sheliak Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2008 Σας ευχαριστώ!Στα δαχτυλίδια του οδηγητικού, για τις βίδες μπροστά βρήκα από μηχανουργείο (από γνωστό), αυτές τις ''τάπες'' που είναι από μαλακό πλαστικό, και τις χρησιμοποιούν, σε θήκες κοπτικών εργαλείων.Δεν εφαρμόζουν τέλεια στις βίδες είναι λίγο μεγαλύτερα αλλά για αυτό υπάρχει λύση..(λίγη ταινία ή σιλικόνη).Δεν τα έχω δοκιμάσει πλήρως ακόμα αλλά απ' ότι φαίνεται θα κάνουν δουλειά.Μπορώ να βρω αρκετά τέτοια, αν θες σου δίνω
Andreas72 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2008 Θα με ενδιέφερε μια 6αδα από δαύτα αν δεν σου είναι κόπος. http://www.astropixel.gr
sheliak Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2008 Θα βρω αυτην την εβδομαδα, και θα σου πω.
Andreas72 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2008 Σταμάτη ευχαριστώ πολύ.Θα αναμένω νέα σου. http://www.astropixel.gr
τσιαγκας προδρομος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2008 Πανεμορφες κατασκευες και στιβαρες. εκτος του οτι γλυτωνεις καποια ευροπουλα απο τις κατασκευες, εχουν και κατι παραπανω απο τα ετοιματζιδικα ( κατι δικο μας) Μπραβο!!!! παντα τετοια!!!! Καθαρούς ουρανούς
arcadian Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2008 Πολυ καλη δουλεια, μπραβο, μας δινεις ιδεες!! Να σε ρωτησω την πλακα/βαση για το οδηγητικο εσυ την εφτιαξες ή ειναι αγορασμενη? Φιλικα, Νικος
sheliak Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2008 Σας ευχαριστω για τα καλα σας λογια.εκτος του οτι γλυτωνεις καποια ευροπουλα απο τις κατασκευες, εχουν και κατι παραπανω απο τα ετοιματζιδικα ( κατι δικο μας) Αυτο ειναι αληθεια, και λεφτα γλυτωσα (μπορει να εχουν καποιες ατελειες αλλα την δουλεια τους την κανουν μια χαρα)αλλα και η χαρα της κατασκευης ειναι πολυ σημαντικη, (ειδικα για την θηκη για το s/w 8'' που ειχε περισσοτερη δουλεια απο τα αλλα δυο..) Να σε ρωτησω την πλακα/βαση για το οδηγητικο εσυ την εφτιαξες ή ειναι αγορασμενη?Για την πλακα και τα δαχτυλιδια βρηκα πολυ χρησιμες πληροφοριες μεσα στο astrovox.Αγορασα μια πλακα αλουμινιου (με το κιλο, 11 ευρω). Το εδωσα σε ενα μηχανουργειο και μου εκανε τις τρυπες με τους οδηγους (αν το λεω σωστα..)και τις αλλες τρυπες τις εκανα μονος μου.Στα δαχτυλιδια εκανα μονος μου τις τρυπες και τα σπειρωματα.(Ας ειναι καλα το εργαστηριο του μηχανουργειου στην σχολη μου.. )
dimpap Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2008 Ωραίος Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)
sheliak Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2008 Ωραίος Σε ευχαριστω, αλλα μπροστα σε κατασκευες καποιων απο εδω μεσα τα δικα μου ειναι παιχνιδακια..
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2008 Εγω πάντως εντυπωσιάστηκα και με το μεράκι σου και με το αποτέλεσμα!Συγχατηρήρια!!!!
filiatra Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2008 Πολύ ωραίες κατασκευές φίλε sheliak.Μπράβο. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
JIMKIBOU Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2008 Πολυ καλες κατασκευες για αποθηκευση και απροβληματιστες μετακινησεις του πολυτιμου εξοπλισμου μας. Ειδικα στην κατασκευη για το Dob εχεις ριξει πολυ δουλεια. Βλεπω και λουστρο ή μου φαινεται; Φιλικά Δημήτρης Κ. Σ.Ε.Α.Α (Συλλογος Eρασιτεχνικής Aστρονομίας Αργολίδας)
sheliak Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2008 Σας ευχαριστω πολυ!!Την θηκη για το dob την περασα με λουστρο..αλλα με δυσκολεψε πολυ να βρω αυτα τα κιτρινα ''μαξιλαρακια'' που ακουμπαει το τηλεσκοπιο (που ειναι σαν αφρολεξ) JIMKIBOU ακριβως οπως το ειπες απροβληματιστες μετακινησεις..!!
sheliak Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2008 Να προσθεσω οτι η θηκη για το dob ειναι μεγαλυτερη γιατι οταν την ειχα φτιαξει το τηλεσκοπιο ηταν ''ολοκληρο'' μετα το εκοψα..
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18, 2008 Καλά η κατασκευή του ΟΤΑ πολύ καλή. Μπράβο... Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201
sheliak Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18, 2008 Καλά η κατασκευή του ΟΤΑ πολύ καλή. Μπράβο... Εννοεις της θηκης ? Γιατι στον οπτικο σωληνα εκανα απλα μια μεταροπη..
τσιαγκας προδρομος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2008 sheliak μου αρεσανε τοσο πολυ η κασες απο κοντρα πλακε θαλασσης και εκανα και εγω μια για το 8'' selestron νευτωνιο. γιαλιζει καπως επηδη ειναι φρεσκοβαμενει με βερνικι . διαστ. 100χ36χ40cm Καθαρούς ουρανούς
sheliak Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2008 Συγχαρητήρια!! Το αποτελεσμα ειναι μια πολυ συμπαγης και ''ασφαλης'' θηκη.Θα θελει λιγο καιρο να ξεμυρισει απο το βερνικι.. Σκεφτομουν το εσωτερικο της θηκης-κουτι να το επενδυσω με ενα υλικο που προστατευει απο την υγρασια.(π.χ. σαν αυτο που βαζουν κατω απο τα ετοιμα ξυλινα πατωματα).Δεν ξερω αν αξιζει το 8-ιντσο μου τετοια προσοχη για αυτο και μαλλον δεν θα το κανω..
τσιαγκας προδρομος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2008 Ξεμυρισε κιολας!!! Καθαρούς ουρανούς
τσιαγκας προδρομος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22, 2008 Και μια ακομη κατασκευη , κασα για την HEQ5 και τα παρελομενα αυτης. Πλεονεκτηματα: ολα σε ενα νοικοκυρεμενα, το πειρες και εφυγες μειονεκτηματα: μεγαλο συνολικο βαρος, θελει μπρατσα ( θα μπορουσαν τα βαρυδια να μην συμπεριλαμβανοντε αλλα βαρεθικα να ειναι τα πραγματα σκορποχωρι) Η κασα εχει σε δυο πλευρες ποδαρακια για να στεκεται ορθια και ξαπλωτη. ΥΓ) οποιος πει οτι θυμηζει (χρωματικα) κασα οστεοφυλακειου( η αληθεια ειναι πυκρη ) θα του κρατησω μουτρα Καθαρούς ουρανούς
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα