Χρήστος Παζαρένκας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2008 Τον μήνα δεκέμβριο του 2007.πήγα με το μικρό μου τηλεσκόπιο 80mm EDκαι με μία στήριξη IQ 1 .Παρέμηνα 7 μέρες στην Ιερά Σκήτη της Αγίας Άννας σε ένα λεγόμενο σπίτι (κελί).πήγα για δουλιά με σιδεράδες για να βάλουμε κάποια κάνκγελλα.Και τα βράδια είχα τον ουρανό κατράνι .Ο Ουρανός λοιπόν εκεί φίλοι είναι φανταστικόςεκεί εστάνεσαι όλο το μεγαλείο του δημιουργήματος του θεού.υπηρχαν 2 μικρά σύνεφα τα οποία βρισκόντουσαν στον Αστερισμό του Λέοντα.καλύπτοντας τον αστέρα α,β ανδεν κάνω λάθως.φαινόταν ο αστερισμός χωρίς τους αστέρες αυτους.τα σύνεφα δεν τα φώτιζε η φωτορύπανση ώστε να είναι ορατά.με αποτέλεσμα να είναι μάυρα και να έχουν χαθεί και τα δύο αστέρια.αυτό κατα την γνώμη μου σημαίνει μηδενική φωτορύπανση.Το Αγιον Όρος το κρίνω κατάληλο για παρατήρηση του βαθέος ουρανού. Το Μ 42 με κύαλια 7 επί 50 φαινόταν απίστευτα φωτεινό.σαν να το παρατηρούσα μέσα απο την πόλη με ένα 70αρι τηλεσκόπιο πχ ΕΤΧ-70 ΑΤ ΜΕΑDΕΤο διοπτρικό που είχα μαζί μου, μου έδωσε μία αξέχαστη εικόνα του κρόνου και όσα σμήνη παρατήρησα.Την επόμενη φορά οπότε, πιο οργανωμένα.Το τηλεσκόπιο 80ED απόδωσε εικόνες Άριστου καντραστ,ευκρίνιας,Μιας υπέροχης εικόνας. το τηλεσκόπιο χρειάζεται σκοτινό ουρανό για να καταλάβει κάπιος την πραγματική αξία της αγοράς του.
astrovox Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15, 2008 Τελικά ένα μικρό αποχρωματικό είναι ο καλύτερος σύντροφος στα ταξίδια!! «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
alepohori Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15, 2008 Τελικά ένα μικρό αποχρωματικό είναι ο καλύτερος σύντροφος στα ταξίδια!!Ανδρέα,βαλτός είσαι;Έχω ψηθεί πολύ με ένα αποχρωματικό 90mm Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
filiatra Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15, 2008 Τελικά ένα μικρό αποχρωματικό είναι ο καλύτερος σύντροφος στα ταξίδια!!Ανδρέα,βαλτός είσαι;Έχω ψηθεί πολύ με ένα αποχρωματικό 90mm Δημήτρη δεν κρατάς τα λεφτά σου λέω εγώ για κάτι άλλο? Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
xstyl Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2008 τετοια λεγετε για το αγιο ορος, για να εχουν ενα ακομα λογο να γκρινιαζουν οι γυναικες που δεν πατανε εκει περα. η αληθεια ειναι οτι εχω παει και γω στο αγιο ορος και πραγματικα εξεπλαγειν απο τον ουρανο... e-math.forummotion.com
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23, 2008 Συνήθως όταν παρατηρώ, πρώτα κοιτάω στο χάρτη που είναι ένα αντικειμενο και μετά στον ουρανο για να το βρω... Στο Άγιο όρος πρώτα έβλεπα το αντικείμενο (messier) και μετά έψαχνα στο χάρτη να βρω ποιο είναι. Είναι αυτό που λέμε..ειδα..."της παναγιάς τα μάτια"
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23, 2008 Παιδιά φανταστείτε με ένα Νευτώνειο από 8'' και πάνω τι θα βλέπεις από κει. Πολύ θα ήθελα να μπορούσα να πήγαινα με το Dob μου. Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201
xstyl Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23, 2008 μολις βρω κανα τοσο σκοτεινο μερος οσο το αγιο ορος θα σας φωναξω ολους με τα τηλεσκοπια. ασε που θα το αγορασω κιολας.... e-math.forummotion.com
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα