dimitris Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Λόγω αυξημένης συννεφιάς στην Αλεξ/πολη - η εκδήλωση ακυρώθηκε.....Επαληθεύθηκαν τα τελευταία δελτίου καιρού.... Φιλικά, Δημήτρης ΠρασόπουλοςΑλεξανδρούπολη/ Κομοτηνήhttp://prasopoulosdimitrios.blogspot.com/
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Διοργανώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση! Κόσμος κάθε ηλικίας παρεβρέθει και έδειξε μεγάλο ενθουσιασμό για το όλο θέμα. Είχαμε μεγάλες προσδοκίες για το event, και ευτυχώς πραγματοποιήθηκαν και με το παραπάνω. Αυτό που μου έμεινε πιο πολύ, ήταν η μεγάλη έκπληξη των ανθρώπων η οποία ήταν πολύ αισθητή όταν άκουγαν για τις τιμές του εξοπλισμού, τη στιγμή που περίμεναν να ακούσουν αστρονομικά ποσά αλλά τους έλεγες για μόνο 300 € (8" Dob Skywatcher). Προσωπικά, μου άφησε μικρές αναμνήσεις απο τις υπέροχες μέρες που ζήσαμε στην Πάτρα. Όπως και να έχει πάντως, νομίζω δώσαμε το εύνασμα και πιστεύω ό,τι θα ακολουθήσουν πολλοί νέοι ερασιτέχνες αστρονόμοι! Για την ώρα όμως, ακολουθούν μερικές φωτογραφίες.
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Παιδιά εδώ στο Ηράκλειο η εκδήλωση ήταν αρκετά επιτυχημένη. Ξεκινήσαμε λίγο μετά της 8 και τελειώσαμε περίπου 12:30. Τα αντικείμενα βέβαια που δείξαμε ήταν μόνο ο Κρόνος και η Σελήνη, γιατί κι εδώ ο καιρός ήταν άσχημος, αλλά πιστεύω ότι για τον κόσμο ήταν υπέρ-αρκετά. Ήρθαν άνθρωποι κάθε ηλικίας που ήθελαν να πάρουν μια μικρή γεύση. Η ανθρώπινη περιέργεια σε όλο της το μεγαλείο. Γιώργο αν και λίγο κουνημένες οι φωτογραφίες είναι μια χαρά. Θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά της ομάδας του Πανεπιστημίου για τη συμμετοχή τους το ραδιοφωνικό σταθμό Max Fm 92,5 για τη διαφήμιση, καθώς και όλους τους ερασιτέχνες που ήρθαν με τα τηλεκόπιά τους και συμμετείχαν στην εκδήλωση. Άντε παιδιά και του χρόνου... Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201
alepohori Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Σας αξίζει ένα μεγάλο μπράβο!! Πάντα τέτοια,με τον ίδιο ενθουσιασμό!! Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
Dimitriskor Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Όλη σας η προσπάθεια δείχνει την αγάπη γι' αυτά που κάνατε, και μας δίνει ιδέες.Συγχαρητήρια για την βραδιά που διοργανώσατε. Δημήτρης. “ Ο χώρος και ο χρόνος είναι έννοιες ενδογενώς δεμένες μεταξύ τους “ . ???
Bi2L Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 ΜΠΡΑΒΟ Σε ολους οσους συμμετειχαν, ειστε πολυ καλοι ολοι σας και σας αξιζουν συγχαρητηρια.Πολυ καλες και οι φωτογραφιες!! ΛΑΟ βλεπω Μακαρι να εκανε καλο καιρο και στην υπολοιπη Ελλαδα Σ υ γ χ α ρ η τ η ρ ι α Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
ourania Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Μπράβο, μπράβο Πολύ όμορφα nick, Γιώργο ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες
milia Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Τηλεσκόπια στο κέντρο του Ηρακλείου... Μπράβο παίδες . (βέβαια να σε φωτογραφίζουν με flash ενώ παρατηρείςπρέπει να'ναι φρίκη...) δS>=0 (c.s.)
quendi Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Δυστυχώς η παρατήρηση που είχε διοργανωθεί στο κέντρο της Πάτρας από τον Ωρίωνα ακυρώθηκε λόγω της αραιής νέφωσης και της σκόνης. Αν και ίσως ανά διαστήματα θα ήταν δυνατό να δούμε κάπως Σελήνη ή Κρόνο κρίθηκε ότι δεν άξιζε το κόπο. Συγχαρητήρια στους Κρητικούς και σε όσους άλλους οργάνωσαν ανάλογες παρατηρήσεις!! Φιλικά,Παναγιώτης Αντωνόπουλος
planetman Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Αξιοσημείωτο πάντως ήταν το γεγονός ότι πάρα πολλοί με ρώτησαν "Και πόσο κοστίζει αυτό;" (Στο 8ιντσο skywatcher αναφέρονταν.) Και απαντάω "300€". Όλοι μα όλοι ρωτούσαν μετά την ίδια ερώτηση: "ΜΟΝΟ;;;" "Ναι" και συνέχιζα με την ανάλυση ότι επειδή έχει απλή βάση είναι τόσο οικονομικό κτλ κτλ. Ήταν γύρω στα 5-6 άτομα τα οποία έκατσαν καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, προφανώς ενδιαφέρονται σοβαρά. Τους δώσαμε τηλέφωνα για επικοινωνία, κάποιοι μας έδωσαν και τα δικά τους. Πάντως υπήρχε και μεγάλη ποικιλία αντίδρασης μόλις κοιτούσαν από το προσοφθάλμιο. Οι πιο ενθουσιασμένοι μόλις είδαν Κρόνο έλεγαν "Πωωωωωωωωω!!!!!" ή "Ουάουυυυυυυ!!!" ή "Καλά, με δουλεύεις;" Όχι παιδιά, είναι όντως ο Κρόνος, δεν είναι φωτογραφία. Κάποιοι άλλοι κοίταξαν και δεν είπαν τίποτα. Κάποιοι μας έδωσαν συγχαρητήρια. Υπήρχε και μία μοναδική περίπτωση, ήταν μία κοπέλα η οποία είναι και γνωστή μου η οποία με χαιρέτησε κτλ και της λέω "Κοίταξε". Και μου λέει: "Όχι, δεν με ενδιαφέρει το σύμπαν". Είναι δυνατόν ρε παιδιά;;;;;;; Δεν έκανε καν τον κόπο να κοιτάξει!!! Κάποιοι μας είπαν πως θέλουν να έρθουν για μια καλή παρατήρηση. Οπότε νομίζω πως το επόμενο βήμα είναι μόλις έχει νέα Σελήνη να τους μαζέψουμε όλους σε έναν σχετικά καλό ουρανό και να τους δείξουμε περισσότερα... ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
Γιάννης Ευφραιμίδης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Τρόπαια Αρκαδίας 12/4/2008. Η προγραμματισμένη εκδήλωση στο Λύκειο Τροπαίων Αρκαδίας, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία μιας και ο καιρός ξαφνικά από τις 7 το απόγευμα αποφάσισε να συμμαχίσει μαζί μας. Η ομιλία και προβολή φωτογραφιών σε αίθουσα του Λυκείου από τον Νίκο Τρεμούλη καθήλωσε μικρούς και μεγάλους και σε αυτόν οφείλεται το μεγαλύτερο μέρος της επιτυχίας της βραδυάς! Όλοι και κυρίως τα παιδιά, περίπου 80 άτομα περίμεναν υπομονετικά και υποδειγματικά να δούν από τα τέσσερα τηλεσκόπια, τρία 8ινστα και ένα 10ιντσο, τη Σελήνη, τον Κρόνο, τον Άρη, το Μ3 και το Μ13, το Μ81 και Μ82. Συγκλονιστικό το πέρασμα του ISS που μάγεψε τους πάντες για λίγα δευτερόλεπτα! Φωτογραφίες θα έχουμε να σας δείξουμε σύντομα. Ευχαριστούμε τη φίλη μας Στέλλα, Δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου Τροπαίων για την πρόσκληση και την πρωτοβουλία της διοργάνωσης και όλους όσους βοήθησαν για την επιτυχία της εκδήλωσης. Συγχαρητήρια στους Κρητικούς για την επιτυχία των εκδηλώσεων που φαίνεται στις παραπάνω φωτογραφίες και σε όσους οργάνωσαν παρόμοιες εκδηλώσεις στην Ελλάδα. Φιλικά, Γιάννης Υ.Γ. Στιγμιότυπο της χθεσινής βραδυάς. Κάποιος τρέχει πρός την παρέα του μέσα στο σκοτάδι φωνάζοντας: "Τρέξτε ρε σείς, ο άλλος έχει δυό γαλαξίες μέσα!" (Σχηματίζοντας με τα δάκτυλά του το Μ81 και Μ82 που μόλις είχε δεί.) Αστρονομική Ένωση Σπάρτης
alepohori Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Υπήρχε και μία μοναδική περίπτωση, ήταν μία κοπέλα η οποία είναι και γνωστή μου η οποία με χαιρέτησε κτλ και της λέω "Κοίταξε". Και μου λέει: "Όχι, δεν με ενδιαφέρει το σύμπαν".Μπορεί να ενδιαφερόταν για...... καποιον άλλο, ρε planetman!! Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Συγχαρητήρια σε όσους βοήθησαν στην επιτυχία των εκδηλώσεων στην Κρήτη (Ηράκλειο), στα Τρόπαια Αρκαδίας αλλά και στο Βόλο που όπως μαθαίνω κατάφεραν να κάνουν την εκδήλωση! Στη Λάρισα η αραιή νέφωση και η αφρικανική σκόνη θα απογοήτευαν τελικά εμάς και το κοινό αλλά ευτυχώς είχαμε αναβάλλει έγκαιρα την εκδήλωση και δεν την προβάλλαμε στον τύπο. Η παρουσία της Σελήνης είναι καταλυτική για το κοινό και σημαντικό στοιχείο στις παρατηρήσεις μέσα από τη φωτοχυσία των πόλεων. Το επόμενο Σάββατο η (παρά μία μέρα) Πανσέληνος θα ανατείλει γύρω στις 7.30 μμ (θερινή ώρα) και δεν πρόκειται να ανεβεί πάνω από τις 30° στον ορίζοντα πριν πάει η ώρα 23:00. Το μέγιστο ύψος που θα φτάσει θα είναι 36° (κεντρική Ελλάδα). Συνεπώς όπου υπάρχουν ψηλά κτήρια η παρατήρησή της δεν θα είναι δυνατή τις πρώτες ώρες τις νύχτας, αλλά και η φάση της δεν θα είναι θεαματική στο τηλεσκόπιο έτσι κι αλλιώς.Αντίθετα, μετά από ένα μήνα (Σάββατο 10 Μαίου), η Σελήνη θα είναι 5+ ημερών και θα είναι σχετικά ψηλά στον ουρανό μεταξύ 20:00 και 22:30 μεσουρανώντας νωρίτερα σε ύψος 70°. Η φάση και η θέση της δηλ. θα είναι αρκετά ευνοϊκότερες απ' ό,τι το ερχόμενο Σάββατο. Ο Κρόνος θα έχει χαμηλώσει το Μάιο αλλά θα είναι καλά ορατός ακόμη στις αρχές τις βραδιάς.Όσοι σύλλογοι/ομάδες δεν κατάφεραν να κάνουν την εκδήλωση, πρέπει να μελετήσουν τις θέσεις Σελήνης και Κρόνου ανάλογα με την τοποθεσία παρατήρησης και τον ελεύθερο ορίζοντα που έχουν ή δεν έχουν, πριν αποφασίσουν τη νέα ημερομηνία της εκδήλωσης. Εμείς (Α-Polaris) σκεφτόμαστε για τους παραπάνω λόγους τη 10η Μαΐου σαν προτιμότερη ημερομηνία αν και μας λυπεί μιά τόσο μεγάλη αναβολή. Καλή συνέχεια σε όλους! ΥΣ. Ο κύριος Νίκος Τρεμούλης είναι γνωστό ότι συνεπαίρνει τα πλήθη στις αστροβραδιές και όχι μόνο! Νίκο, πάντα τέτοια! "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
planetman Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2008 Μπορεί να ενδιαφερόταν για...... καποιον άλλο, ρε planetman!! ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ!!! Στέφανε, θα πρέπει η Σελήνη να είναι στο 1ο τέταρτο του κύκλου της ή εκεί κοντά για να βολεύει... ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
themis_kart Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2008 Και εγω με την σειρα μου να πω ενα μεγαλο μπραβο σε ολους οσους πειραν συμμετοχη στην βραδια αυτη .....Πιστευω εγινε ενα ακομα ενα βημα για τους Ελληνες να ερθουν πιο κοντα στην ερασιτεχνικη αστρονομια... Μην ξεχνατε και με εμενα ετσι εγινε, τυχαια ειδα απο ενα τηλεσκοπιο και αυριο το πρωι πειρα και αρχισα να ασχολουμαι!!!! Gazing at the universe through the ΄Eyes΄ of an astrophotographer...!!! http://www.astrothemis.gr Greek Astrophotography Discord Chat! https://discord.gg/2DUPacrNfM
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2008 ...Στέφανε, θα πρέπει η Σελήνη να είναι στο 1ο τέταρτο του κύκλου της ή εκεί κοντά για να βολεύει... Ναι, γι αυτό έγραψα ότι κατάλληλη ημερομηνία είναι το Σάββατο 10 Μαΐου (και βέβαια και η Κυριακή 11/5) οπότε η Σελήνη θα είναι περίπου 1,5 μέρες πριν το 1ο τέταρτο. Το κοινό λατρεύει τη Σελήνη και τους κρατήρες της! "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2008 Η παραπάνω ημερομηνία θα είναι τελικά η ημερομηνία της εκδήλωσής μας. Θα επανέλθουμε έγκαιρα τότε για περισσότερα. "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
Γιάννης Ευφραιμίδης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17, 2008 Τρόπαια Αρκαδίας Στιγμιότυπα από την εκδήλωση στα Τρόπαια. Συγχωρούμε τη φωτογράφο μας για αυτές τις "μοναδικές" φωτογραφίες μιας και όλα τα υπόλοιπα πήγαν καλά Ο Νίκος Τρεμούλης εν δράσει... Όλοι ακούνε προσεκτικά τον Νίκο Τρεμούλη (η παλάμη του στα δεξιά) Έτοιμοι από νωρίς στο προαύλιο Αστρονομική Ένωση Σπάρτης
sevax Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17, 2008 Μράβο παιδιά, έυχωμαι πολλές φορές τέτοια. Δημήτρης Γκιώνης.Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα.
RaQua Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18, 2008 Καλησπέρα και από μένα!! Μερικές φωτό ακόμη από το Ηράκλειο της Κρήτης! Μπορείτε να τις βρείτε στις Αστροφωτογραφίες / Αστρονομικές Δραστηριότητες, ή αναλυτικά: http://www.astrovox.gr/forum/album_pic.php?pic_id=5854http://www.astrovox.gr/forum/album_pic.php?pic_id=5855http://www.astrovox.gr/forum/album_pic.php?pic_id=5856http://www.astrovox.gr/forum/album_pic.php?pic_id=5857http://www.astrovox.gr/forum/album_pic.php?pic_id=5858 Γρηγόρης
csot Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18, 2008 Η συνέντευξη στην Νέα Τηλεόραση - Χανιά Χρίστος "WorkaholiC" ΣωτηρόπουλοςΕθνικός Συντονιστής για τους Αστρονόμους Χωρίς Σύνορα & για τους Αστρονόμους των ΠεζοδρομίωνΈφορος Εκπαιδευτικών Θεμάτων του Σ.Φ.Α.Κ.http://www.sfak.org Facebook: www.facebook.com/groups/sfakorg
milia Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18, 2008 Η συνέντευξη στην Νέα Τηλεόραση - Χανιά Ρε Χρήστο ξέχασες να πεις πως ψάχνουμε κ' για μικρά πράσιναανθρωπάκια ή έστω μια εξωγήινη αγκαλιά να ζεστάνει τα όνειρά μας... δS>=0 (c.s.)
filiatra Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19, 2008 Μπράβο παιδιά.Συγχαρητήρια σε όλους. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Κατερινα Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20, 2008 Μπράβο κι από μένα σε όλους!Χρήστο, ωραιότατο το βιντεάκι!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα