Νίκος Κατσαμάκας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Χρησιμοποιήθηκε η λέξη "αισχροκέρδεια". Αν είναι δυνατό! Φαίνεται υπάρχει πολύς κόσμος που επηρεάζεται από τα ρεπορτάζ λαϊκής του MEGA. Δεν είναι πορτοκάλια, αλλά είδη αστρονομικής ενασχόλησης. Υπάρχει διαφορά.
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Όταν αγόρασα από το πλανητάριο το ed80 δεν πήρα μαζί και διαγώνιο και την ιδία μέρα πηγαίνω στο βουνό για παρατήρηση και βλέπω ότι δεν εστιάζει,(δεν ήξερα τότε ότι χρειαζόταν το διαγώνιο) Και εγώ έτσι την πάτησα.
Efstathios Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Εδώ να πώ κάτι κι εγώ. Πήρα την eq6 pro απο το πλανητάριο. Στην αρχή το τηλεκοντρόλ ήθελε αλλαγή, πράγμα το οοίο έγινε με μία απλή επίσκεψη στο μαγαζί. Μετά ανακάλυψα ότι η κίνηση της ορθής αναφοράς και της απόκλισης ήταν αντεστραμμένα με αποτέλεσμα να μήν κάνει tracking. Την πήγα στο μαγαζί, εστάλη στο πλανητάριο Θεσσαλονίκης όπου φτιάχτηκε και σε λίγες μέρες την είχα πίσω. Άν την είχα πάρει απο εξωτερικό θα έπρεπε να την αμπαλάρω και να την στέλνω πληρώνοντας μεταφορικά κλπ. Οπότε οι τιμές μπορεί να είναι σε κάποια πράγματα πιό ακριβές, αλλα όντως η εξυπηρέτηση είναι σημαντική. starrynights.blog
filiatra Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Αγόρασα την EQ6 τον Γενάρη από το Πλανητάριο (1449€ σε 15 άτοκες) Καλά ρε παιδιά κ την λέτε στον planetman που την είπε στο Πλανητάριο?Τώρα την δίνει στην ίδια τιμή μετρητής ή σε σε 10 άτοκες δώσεις.Δηλαδή μας κοροιδεύουν κανονικά.Μέχρι τώρα δεν ήθελα να πάρω θέση αλλά τώρα εξοργιστικά. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Αργύρης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Καλησπέρα σε όλους. alepohori και εγώ σου λέω πως έχω μιλήσει με τον aktis δεκάδες φορές, με εξυπηρέτησε ακόμα και όταν χρειαζόμουν ανταλλακτικά πριν τα αστροπάρτυ στη Χαλκιδική που δεν προλάβαινε να κάνει παραγγελία και είναι η αιτία που αρκετοί από εδώ αγόρασαν τον Baader Hyperion zoom μετά τη δοκιμή του δικού μου από τον Giorgosgr πέρυσι στον Πάρνωνα.Για την ιστορία πήγαινα να αγοράσω έναν σταθερό Baader Hyperion και μου ανέλυε μία ώρα γιατί είναι καλύτερος ο zoom, πράγμα που αποδείχτηκε σωστό. Αν συνεχίσουμε αυτή την ανάλυση όμως, δε θα καταλήξουμε πουθενά. Γνώμη σου, γνώμη μου! Θα μπορούσα πολύ εύκολα να χοντρύνω το θέμα αλλά είναι τόσο ευαίσθητο που μάλλον θα έτρωγα και μήνυση, αφήστε που αυτή τη στιγμή όπως συμβαίνει όλες τις καθημερινές "κάποιος" είναι στο astrovox χωρίς βέβαια να γράφει και ελέγχει "τις τάσεις της αγοράς", τα νέα μας καθώς και υποψήφιους πελάτες... Επίσης λογικές τύπου Λιακόπουλου και telemarketing "προσφορά πλαστικές παντόφλες από πεντακόσια ευρώ μόνο δεκατέσσερα!!" δεν πείθουν κανέναν! Μας πιάνουν "την τσέπη" κανονικά ορισμένοι και ΔΕΝ είναι σωστό!! Οι τιμές πρέπει σύντομα να πέσουν αλλά κάποιοι κοιτάνε να βγάζουν από 1 έως και 100% παραπάνω κέρδος από εμπόρους Ευρωπαικών χωρών που πουλάνε και αυτοί λιανική! Κια φυσικά το ολιγοπώλεο και η μικρή αγορά της Ελλάδας μας αναγκάζει να ξεχάσουμε αυτή την κουβέντα γρήγορα μιας και στο τέλος πάλι σε αυτά τα ίδια μαγαζιά θα πηγαίνουμε για βοήθεια στην πρώτη δυσκολία...Αααχ, που να είσαι Αντώνη με τις αγορές από το εξωτερικό.... ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Αργύρης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Α, Στάθη, να ξέρεις πως αν πάρεις κάτι από εξωτερικό πχ Skywacher και πάθει κάτι, το πας για φτιάξιμο στον επίσημο αντιπρόσωπο στη χώρα σου !! Είναι υποχρεωμένος να σε εξυπηρετήσει, κάτι που όμως όλοι φοβούνται να ρισκάρουν (μακρόχρονη αναμονή ή "μη δυνατότητα λύσης του προβλήματος")... ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Andreas72 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Α, Στάθη, να ξέρεις πως αν πάρεις κάτι από εξωτερικό πχ Skywacher και πάθει κάτι, το πας για φτιάξιμο στον επίσημο αντιπρόσωπο στη χώρα σου !! Είναι υποχρεωμένος να σε εξυπηρετήσει, κάτι που όμως όλοι φοβούνται να ρισκάρουν (μακρόχρονη αναμονή ή "μη δυνατότητα λύσης του προβλήματος")... Κάνεις λάθος Αργύρη.Θεωρείται ''παραεισαγωγή'' και ο αντιπρόσωπος δεν έχει καμία υποχρέωση να στο επισκευάσει.Θα στο επισκευάσει μόνο αν πληρωθεί για αυτό.Το είχα πάθει με κάτι(εκτός αστρονομίας) που είχα παραγγείλει από το εξωτερικό γι'αυτό το αναφέρω. http://www.astropixel.gr
Αργύρης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 ΕΧΕΙ υποχρέωση να το επισκευάσει λοιπόν, αλλά μπορεί να σου ζητήσει να πληρώσεις. Και αν βάλεις τα χρήματα για αποστολή στο εξωτερικό και πάλι πίσω μάλλον θα σε συμφέρει να το φτιάξεις εδώ! Αν δεν έχει ο επίσημος αντιπρόσωπος της χώρας σου υποχρέωση να επισκευάσει κάτι που μόνο αυτός εισάγει ΧΩΡΙΣ όμως και να απαγορεύεται να το έχεις πάρειπχ σε ένα ταξίδι σου στο εξωτερικό τότε ποιός θα το κάνει??? ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Andreas72 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Eτσι ακριβώς Αργύρη.Και εγώ αναγκάστηκα και το έφτιαξα εδώ(αφού πλήρωσα)γιατί το να το έστελνα έξω μου έβγαινε πιο ακριβά. http://www.astropixel.gr
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 παιδια...εχει παρεξηγηθει η εννοια της εξυπηρετησης στη χωρα μας...Αν βρεθει ενας επαγγελματιας να κανει το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ,δεν σημαινει οτι πρεπει να δεχομαστε ασυζητητι τα παντα!Εγω προσωπικα δεν θεωρω "προσφορα" την εν λογω .....προσφορα.Ουτε οι ατοκες ειναι προσφορα,ουτε το λειζερ.Μαλιστα προσφατα σε αστρονομικο καταστημα,ρωτησα για ενα ακριβο ειδος ,το ενδεχομενο εκπτωσης αν θα πληρωσω μετρητοις(δεν παιρνω ποτε κατι δανειζομενος),και απο οτι καταλαβα,συμφερε περισσοτερο τον εμπορο ο διακανονισμος.Η προσφορα λοιπον μαλλον δεν πολυδελεαζει καποιον υποψηφιο αγοραστη,ακομα κι αν προκειται για τα γνωστα πλεον ..."4 μονο τεμαχια":mrgreen:Η τιμη των 1450€ ισχυε ακομα και πριν τα Χριστουγεννα αν δεν κανω λαθος.Για τους λογους που προανεφεραν οι παραπανω φιλοι ομως,απο Ελλαδα θα ψωνισουμε (οταν και αν θα ψωνισουμε).Αλλα αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει να αυτοκοροιδευομαστε κι ολας!!!Προσφορα και διαφημηση θα ηταν 4 τεμαχια σε Αγγλικες τιμες,(ή περιπου Αγγλικες τιμες).Τελος παντων..ειμαι στο παρα πεντε μα παρω μια τετοια βαση,οχι γιατι "καιγομαι",απλως μου αρεσει....και μια πραγματικη προσφορα ισως ενεργοποιουσε τωρα το καταναλωτικο μου ενστικτο Μεχρι αυριο-μεθαυριο.....βλεπουμε....μπορει και να μετανιωσω...Παντως επιμενω....δεν ειναι σωστο να αισθανομαστε τυχεροι γιατι μας εξυπηρετουν ως πελατες,γιατι οπως καταφραφεται η σωστη συμπεριφορα των πωλητων,με την ιδια ευκολια μπορει να αναφερονται και τα σφαλματα,γι αυτο προσεχουν για να εχουν...
zantespear Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Μήπως ξέρει κανείς αν με τη διαφορά Euro Αγγλικής λύρας (έχει πέσει η ισοτιμία της λίρας) έχουν μειωθεί οι τιμές των orion optics από την Aktistar? Σπύρος
babgia Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Αν βρεθει ενας επαγγελματιας να κανει το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ,δεν σημαινει οτι πρεπει να δεχομαστε ασυζητητι τα παντα! Σε κατάστημα που ρώτησα σε αντίστοιχο είδος με δόσεις & τιμή, μου είπα ότι μετρητά θα έχω 50 Ευρό έκπτωση. Και ας έχει έξοδα με την κάρτα 10% περίπου στο συνολικό ποσό.Απλά φαίνεται ότι τα 100 παραπάνω που θα κερδίσει στα μετρητά από τις δόσεις δεν τον χαλάνε. Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
Bi2L Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Μήπως ξέρει κανείς αν με τη διαφορά Euro Αγγλικής λύρας (έχει πέσει η ισοτιμία της λίρας)Google < 1 euro in pounds >..... (το ιδιο μπορεις και το $... 1 euro in $ ) Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Εγω σε προιον 1500 περιπου ευρω με διακανονισμο, η προσφορα που μου εγινε ηταν 1% (ολογραφως.....ΕΝΑ%).Μου ειπε μαλιστα "δεν αξιζει να πληρωσεις μετρητοις,για να σου κανω εκπτωση 10-15 ευρω").Δεν κρινω το ποσον της εκπτωσης,γιατι δεν εχω αυτο το δικαιωμα.Ο ανθρωπος που μιλησα ηταν ευγενεστατος και πολυ φιλικος.Απλως το αναφερω σαν φαινομενο πλεον,το γεγονος οτι ολοι προωθουν τον διακανονισμο...δεν ξερω γιατι, αλλα αυτο αντιλαμβανομαι )
KonstantinosM Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Χρησιμοποιήθηκε η λέξη "αισχροκέρδεια". Αν είναι δυνατό! Φαίνεται υπάρχει πολύς κόσμος που επηρεάζεται από τα ρεπορτάζ λαϊκής του MEGA. Δεν είναι πορτοκάλια, αλλά είδη αστρονομικής ενασχόλησης. Υπάρχει διαφορά. Νίκο εννοείς ότι επειδή είναι αστρονομικά είδη μπορεί κάποιος, κάτι που κάνει 15€ να το χρεώνει 100€; Τα 1100 να τα χρεώνει 1500; Εμένα αυτό μου το έμαθαν να το λέω αισχροκέρδεια. Αν σε ενοχλεί η λέξη να το πω "παραπάνω κέρδος εις βάρος μου" ή ίσως "υπερκοστολογημένο". Ή όπως είπε ευγενικά ο Αργύρης "μας πιάνουν...την τσέπη". Μήπως νομίζουμε ότι αυτός που το έχει 1100 δεν βγάζει κέρδος; Ή αυτός που πουλάει κάτι στα 15€ δεν βγάζει; Γιατί να βγάλει ο Έλληνας 85; Όμως δεν καταλαβαίνω, πως το θέμα ξέφυγε κάπου και πήγε στην εξυπηρέτηση. Δεν είναι αυτό όμως το θέμα μας. Ξεκίνησε από την ακρίβεια. Που βλέπω ότι έχουν όλα τα καταστήματα στην χώρα μας λιγότερο ή περισσότερο. Και δεν καταλαβαίνω γιατί γινόμαστε οπαδοί ελληνικών ή ξένων καταστημάτων όταν το όφελος όλων μας είναι οι χαμηλότερες τιμές από παντού. Ή μήπως όχι όλων μας εδώ μέσα; Θα συνεχίσω να λέω ότι υπάρχουν τρόποι να αγοράσει κάποιος από το Ίντερνετ με πλήρη ασφάλεια. Και σε χαμηλότερες τιμές από ότι εδώ.Ότι αν θέλουμε να βοηθήσουμε, ας βοηθήσουμε αυτούς που δεν γνωρίζουν καλά αγγλικά να κάνουν αγορές. Και ότι υπάρχει τρόπος όποιος ΔΕΝ ΕΧΕΙ Η ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να βγάλει πιστωτική, να αποκτήσει μία, ειδικά για αγορές από το εξωτερικό. Για όλα τα τελευταία αν κάποιος χρειάζεται βοήθεια είμαι στην διάθεσή του με ένα πμ. Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος *Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.Prem Rawat
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Σε γενικές γραμμές ούτε εγώ είμαι ευχαριστημένος με τις τρέχουσες τιμές στα αστρονομικά-φωτογραφικά-ηλεκτρονικά είδη στην Ελλάδα, γι' αυτό και δεν αγοράζω από 'δω. Ακολουθώ κι εγώ την "εξωτερικού" οδό γιατί πολύ απλά με συμφέρει όπως συμφέρει όλους μας. Καλό είναι πάντως αυτές τις σηζητήσεις να τις βλέπουν οι όποιοι ενδιαφερόμενοι για να εφαρμόσουν μια άλλη πολιτική (πτώση των τιμών, αγορά σε τιμές χονδρικής και όχι λιανικής κτλ) ή έστω να δοκιμάσουν και αν δεν μείνουν ικανοποιημένοι από τις πωλήσεις εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα (και πιστεύω ούτε κι εσείς) να ξανα-ανεβάσουν τις τιμές όπως και τώρα. Μια δοκιμή θα σας πείσει παιδιά (προς τους εμπόρους) Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201
Laskos Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Παιδια να πω κατι αλλο εγω?Στην αρχή το τηλεκοντρόλ ήθελε αλλαγή, πράγμα το οοίο έγινε με μία απλή επίσκεψη στο μαγαζί. Μετά ανακάλυψα ότι η κίνηση της ορθής αναφοράς και της απόκλισης ήταν αντεστραμμένα με αποτέλεσμα να μήν κάνει tracking. Την πήγα στο μαγαζί, εστάλη στο πλανητάριο Θεσσαλονίκης όπου φτιάχτηκε και σε λίγες μέρες την είχα πίσω.Μα καλα τοσο μπουρουχα ειναι αυτη η eq6 τελικα???Και γιατι δεν το λετε βρε παιδια τοσο καιρο?Να την παρει κανεις απο το εξωτερικο και μετα να του ερθει νταμπλας???
planetman Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Και για να μην παρεξηγηθούμε, πιο πολύ διαφήμιση έχω κάνει στο πλανητάριο παρά δυσφήμιση. Εχθές στην εκδήλωση που κάναμε όσοι ρωτούσαν πόσο κάνει το τηλεσκόπιο και από που κτλ. Τους απαντούσα "Πλανητάριο Θεσσαλονίκης", τους έδινα και το site. Το ότι τα περισσότερα είδη είναι πολύ ακριβότερα, πολύ περισσότερο απ' ό,τι απ' έξω, αυτό είναι γεγονός και δεν το αμφισβητεί κανείς. ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα