sevax Δημοσιεύτηκε Μάιος 17, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 17, 2008 Kαλημέρα, άλλη μιά όμορφη (φεγγαρο-φώτηστη) βραδιά. Πολλά τηλεσκόποια αρκετοί νέοι στό "σπόρ" ερωτήσεις-βοήθειες, "πειράγματα" ΟΞΥΓΌΝΟ, (αυτοί που "βαρέθηκαν" νά έλθουν καλά νά πάθουν) Αυτός που έβγαλε τήν πρώτη αστροφωτο του άρεσε καί παρατάει τήν παρατήρηση έτσι μου είπε ένα νυκτοπούλι Υ.Γ.Ο ξεχασιάρης ιδιοκτήτης τού πανάκριβου σκαμπό (παραγγελιά από Αμέρικα ) κερνάει έναν φραπέ στόν "τύπο" ΄που βρήκε Δημήτρης Γκιώνης.Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα.
lord_7 Δημοσιεύτηκε Μάιος 17, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 17, 2008 τι να πω&εγω τωρα!ειμαι ακομα αφωνη απ την επμειρια!μ'αρεσε τοσο που ειδα στον υπνο την συνεχεια της αστροπαρατηρησης!οταν ειδα τον κρονο ειδηκα μεσα απ το τηλεσκοπιο του δημητρη!&το σμηνος που μου εδειξε ο κυριος ανδρεας!ευχαριστω&τον κυριο αργυρη που εμαθε τους φιλους μου περι αστρονομιας ελπιζω να τα καταφερε&να τους ενδιαφερει ωστε να με φερνουν πιο συχνα!&τον σταματη που μας εφερε&μου δειξε&το nabule? οτι&να πω ειναι λιγο!με χαροποιει το γεγονος που υπαρχουν ακομα ανθρωποι που εκτιμουν τη φυση skywatcher 130/900
Γιάννης Ευφραιμίδης Δημοσιεύτηκε Μάιος 17, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 17, 2008 οταν ειδα τον κρονο ειδηκα μεσα απ το τηλεσκοπιο του δημητρη!&το σμηνος που μου εδειξε ο κυριος ανδρεας!&τον κυριο αργυρη που εμαθε τους φιλους μου περι αστρονομιας &τον σταματη που μας εφερε Ιωάννα θα ξανάρθεις, είμαστε σίγουροι.Όπως διαβάζετε όλοι, ο Δημήτρης και ο Σταμάτης δεν ειναι Κύριοι!! Ο Ανδρέας και ο Αργύρης όμως :-) Άλλη μια καταπληκτική βραδυά γεμάτη φώς, χωρίς σκούφους, επιτέλους για να αναγνωρίζουμε ποιός είναι ποιός Ο Κιθαιρώνας ήταν αγνώριστος χθές από τηλεσκόπια και εξοπλισμό! Χάρηκα για τον καινούριο εξοπλισμό όλων σας και την προθυμία σας να μοιράζεστε την εμπειρία με τους υπόλοιπους! Καλορίζικα. Αντώνη, Δημήτρη Κ., Ανδρέα, Πέτρο, Λέων αδελφούλη -ήταν και ο fake μαζί Δημήτρη Γ., Στάθη, Αργύρη, Χρήστο, Σταμάτη, Μάκη, Κώστα, Γιώργο, Ηλία και σε όλους τους άλλους (δεν συγκρατώ nick names από άρνηση) που είσασταν μαζί, Μ π ρ ά β ο ! Υ.Γ Δημήτρη sevax το νυχτοπούλι έκανε λάθος. Η πρώτη αστροφωτογραφία ήταν μια ανεστίαστη αποτυχία αφού ο διπλανός φωτογράφος κρατάει όλα μυστικά της τέχνης "ερμητικά κλειστά" Γράψτε τουλάχιστον τα μικρά σας ονόματα στο προφίλ σας μιας και αυτό το φόρουμ δεν είναι και τόσο απρόσωπο. Αστρονομική Ένωση Σπάρτης
Makis Δημοσιεύτηκε Μάιος 17, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 17, 2008 Ήταν από τις καλύτερες βραδιές.Δεν πίστευα οτι θα είχε πολύ κόσμο.Όλοι σας ήσασταν ωραίοι και άψογοι. κ.Ευφραιμήδη,Αργύρη,Αντώνη,ΛεωνίδαΉσασταν πολύ φιλικοί και συνεργάσιμοι.Στεναχωρήθηκα πολύ που έλειπε ο κ.Τσάμης. Καλές Παρατηρήσεις & Καθαρούς Ουρανούς! Μάκης ΛυκόπουλοςΜέλος Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (ΕΑΕ)Μέλος Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας (ΣΕΑΒ)
B.D. Foxmoor Δημοσιεύτηκε Μάιος 17, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 17, 2008 Ωραία βραδιά παρά τη Σελήνη και τη συννεφιά!Προσωπικά πέρασα καταπληκτικά και χάρηκα που γνώρισα αρκετούς από εσάς... Πολλά ευχαριστώ στον Δημήτρη και τον Ανδρέα για τις πολύτιμες συμβουλές,και σε όλους τους άλλους που ήταν εκεί.Σταμάτη εσένα δεν σε ευχαριστώ γιατί το σάντουιτς μου έκατσε βαρύ! Μόνο μου παράπονο από χθες ότι δεν είδαμε το Ring Nebulae Φιλικά Άγγελος Άγγελος Μακρής www.aggelosmakris.comwww.facebook.com/aggelosmakrisnightscapeswww.instagram.com/aggelos_makris
sevax Δημοσιεύτηκε Μάιος 17, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 17, 2008 Υ.Γ Δημήτρη sevax το νυχτοπούλι έκανε λάθος. Η πρώτη αστροφωτογραφία ήταν μια ανεστίαστη αποτυχία αφού ο διπλανός φωτογράφος κρατάει όλα μυστικά της τέχνης "ερμητικά κλειστά" quote] Αγαπητέ Γιάννη όσο καί να παρακαλάς το νυχτοπούλι,δέν θα σου κελα'ι'δήση τό κόλπο πού έκανε ο διπλανός, νά στήν "χαλάση" Παιδιά συγνώμη ξέχασα να ευχηθώ καλορίζικα τα καινούργεια εργαλεία Ανδρέα,Αργύρη, Ευστάθιε Ιωάννα καί οί άλλοι πού δέν θυμάμαι Νά τά χαρήτε σέ καθαρούς ουρανούς! Δημήτρης Γκιώνης.Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα.
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Μάιος 17, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 17, 2008 Μπράβο βρε παιδιά. Πάντα τέτοια. Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201
sheliak Δημοσιεύτηκε Μάιος 17, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 17, 2008 Ωραια ηταν χθες οντως.. βεβαια με την αφηξη μου εφερα μαζι και τα συννεφα.. Ανδρεα καλοριζικο το θερμοσιφωνο..
Aggelos Kechagias Δημοσιεύτηκε Μάιος 17, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 17, 2008 Ενω περιμενα να διαβασω αρνητικα σχολια για τον καιρο αλλα φενεται πως η παρεα εκανε δουλεια εκει πανω μπραβο παιδια.Εγω επελεξα να παω σε κατι πιο κοντινο (αγιο δημητρη) με τους ντοπιους φιλους για συννεφοπαρατηρηση http://pegasusastro.com/
alepohori Δημοσιεύτηκε Μάιος 17, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 17, 2008 οταν ειδα τον κρονο ειδηκα μεσα απ το τηλεσκοπιο του δημητρη!&το σμηνος που μου εδειξε ο κυριος ανδρεας!ευχαριστω&τον κυριο αργυρη που εμαθε τους φιλους μου περι αστρονομιας ελπιζω να τα καταφερε&να τους ενδιαφερει ωστε να με φερνουν πιο συχνα!&τον σταματη που μας εφερε&μου δειξε&το nabule? οτι&να πω ειναι λιγο!με χαροποιει το γεγονος που υπαρχουν ακομα ανθρωποι που εκτιμουν τη φυσηΠαρακαλούμε Ιωάννα! Εγώ, ο κύριος Αργύρης, ο κύριος Ανδρέας και υπόλοιποι, θα χαρούμε να σας ξαναδούμε! Δυστυχώς δε μπορέσαμε να δούμε γαλαξίες... Δε πειράζει.. την άλλη φορά, χωρίς το φεγγάρι και τα σύννεφα. Μέχρι τότε όμως έχεις όλο τον χρόνο να διαβάσεις 2-3 βασικά πραγματάκια για τους γαλαξίες, ώστε να εκτιμήσεις περισσότερο το μεγαλείο αυτών των αντικειμένων του ουρανού. Να θυμάσαι όμως ότι αυτά που σας είπε ο Αργύρης, μαζί με την εκμάθηση των αστερισμών, είναι τα σημαντικότερα για όποιον ξεκινά τώρα στην ενασχόληση αυτή. Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
Efstathios Δημοσιεύτηκε Μάιος 17, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 17, 2008 Περάσαμε πολύ ωραία. Θέλω να ευχαριστήσω τον sevax για την βοήθειά του και τις συμβουλές του. Χάρηκα που είδα και καινούργια άτομα, αλλά και τους γνωστούς. Παρόλο που έιχε Σελήνη και μετά κάποια σύννεφα, είδαμε και κάποια DSO έστω και αμυδρά, M13, albireo και άλλους διπλούς, ring nebula, dumbell , αλλά και Κρόνο και Δία. starrynights.blog
Velega Vicky Δημοσιεύτηκε Μάιος 17, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 17, 2008 Καλησπέρα σε όλους σας...κρίνοντας από τα γραφόμενά σας πρέπει να περάσατε πολύ όμορφα κάτω από τ'άστρα...ελπίζω κι εγώ στην επόμενη εξόρμηση να τα καταφέρω να έρθω και χαίρομαι τόσο που τα νέα μέλη είναι τόσο ευπρόσδεκτα...γιατί είμαι κι εγώ καινούργια κι έχω τόσα να μάθω...Ανυπομονώ να σας γνωρίσω!! "...per aspera ad astra..."
astrovox Δημοσιεύτηκε Μάιος 18, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 18, 2008 Καμιά φωτογραφία έχουμε;; «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
raxxla Δημοσιεύτηκε Μάιος 18, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 18, 2008 Η βραδυά ήταν όντως ιδιαίτερη με πολλές συμμετοχές, νέες αφίξεις (έμψυχου και άψυχου είδους) και ευχάριστο καιρό. Όπως πάντα, η παρέα πρώτα είναι που κάνει μια βραδυά ωραία! Ευχαριστώ όλους τους φίλους για το κέφι και το φιλικό πνεύμα τους! Τα λέμε στην επόμενη με λιγότερο (ίσως και καθόλου) σεληνόφως !! Ηλίας ΝταγιόγλουΜια φωτογραφία = 10^3 λέξεις = 10^6 σκέψεις
lord_7 Δημοσιεύτηκε Μάιος 18, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 18, 2008 εγω απ το astrovox οτι προλαβω να διαβασω!&αυτα οχι&καλα γιατι στη δουλεια δυσκολο να συγκεντρωθει κανεις!οπως καταλαβαινεται για καιρο ακομα θα ειμαι σε αυτη την κατασταση! skywatcher 130/900
Draco Δημοσιεύτηκε Μάιος 18, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 18, 2008 Κι εγώ με τη σειρά μου θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά που με καλωσόρισαν στην παρέα τους ως νέο στο άθλημα. Ιδιαιτέρως θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αργύρη για την ευγενική του παραχώρηση. Το μπουφάν που μου δάνεισε αποδείχτηκε σωτήριο για την καλή σημερινή κατάσταση της υγείας μου.. Χωρίς αυτό θα είχα δαγκώσει το... τηλεσκόπιό μου.Ευχαριστώ επίσης όλα τα υπόλοιπα παιδιά για τις πληροφορίες που απλόχερα μου έδωσαν, τον Ηλία τον Αντώνη τον Γιάννη τον Γιώργο τον Δημήτρη τον Στάθη τον Ανδρέα τον Λεωνίδα τον Sevax τον Άγγελο τον Μάκη και όλους όσους ήταν εκεί και δεν συγκρατώ τα ονόματά τους. Κατά τα άλλα από στόχους είδα ελάχιστα πράγματα τα περισσότερα απο το 12άρι του Ανδρέα και από το δικό μου το 8άρι είδα 2 πανέμορφες κεραίες.. η μια μάλιστα είχε και 3 κόκκινα φωτάκια..εκπληκτικό θέαμα παιδιά..η άλλη δε μου άρεσε και πολύ ήτανε λίγο ξενέρωτη.. Εκτός όμως απο κεραίες είδα και Μ81, Μ82 Μ13, ring Nebula, κλασικά Κρόνο, και λίγο Δία πρίν τελικά εγκαταλείψω το χώρο παρατήρησης. Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ όλους. PSΑργύρη μη μασάς είσαι Ιce Man.Ανδρέα το πήραμε. Ηλία σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες σου. Εις το επανειδήν.. EQ6 Sky Scan Pro, Skywatcher dob 8, Skywatcher 70/500, Canon 400D, Webcam PHILIPS - SPC900NC
sevax Δημοσιεύτηκε Μάιος 18, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 18, 2008 Καμιά φωτογραφία έχουμε;; Μπάααααα Δημήτρης Γκιώνης.Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα.
Andreas72 Δημοσιεύτηκε Μάιος 18, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 18, 2008 Καμιά φωτογραφία έχουμε;; Μπάααααα Εμ ολόκληρο σκαμπό ξέχασες...θα θυμώσουν να βγάλεις φωτογραφίες?? Πάντως περάσαμε όμορφα μέχρι την επομένη φορά που θα είναι ακόμα καλύτερα. Υ.Γ : Κεριά και λιβάνια!!!!! http://www.astropixel.gr
Αργύρης Δημοσιεύτηκε Μάιος 19, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 19, 2008 Καλημέρα και από εμένα! Άλλη μια όμορφη βραδιά με πολλούς παλιούς και νέους φίλους αστροπαρατηρητές! Ελπίζω να κρατηθήκατε όλοι σε εγρήγορση και να ευχαριστηθήκατε τους λίγους λόγω Σελήνης στόχους που φαινόντουσαν σχετικά καλά!Υπενθυμίζω στους νέους πως οι στόχοι από τον Κιθαιρώνα είναι απείρως περισσότεροι και ομορφότεροι χωρίς Σελήνη, χωρίς την οποία δε θα βλέπατε ούτε στο ένα μέτρο και θα χρειαζόσασταν σίγουρα ένα κόκκινο φακό!! Συγχαρητήρια στον κ. Γιάννη Ευφραιμίδη που άντεξε με κοντομάνικο μέχρι τις 23:00!! Ελπίζω οι νέοι να πιάσατε το νόημα της παρέας και της βοήθειας που παίρνετε σε μια κανονική αστροπαρατήρηση!Ραντεβού λοιπόν σύντομα σε κάποιο βουνό, οι ίδιοι και ακόμα περισσότεροι! ΥΓ: Πετάξτε τα μπουφάν!! ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΛΕΩΝ Δημοσιεύτηκε Μάιος 20, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 20, 2008 Παντα χαιρομαστε να βλεπουμε νεα προσωπα στην παρατηρηση.Ουσιαστικα μαζευτικαμε σαν παρεα να βρεθουμε και οχι για παρατηρηση,αφου ξεραμε το αποτελεσμα με τοσο φεγγαρι.Επρεπε να φυγω νωρις,γιατι ειχα το Σαββατο να παω στην Υπατη.Σημασια εχει οτι περναμε καλα. Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr
Φαρμακόπουλος Αντώνης Δημοσιεύτηκε Μάιος 20, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 20, 2008 Καμιά φωτογραφία έχουμε;; Μία από τις λίγες φώτο που τραβήχτηκαν την βραδιά ...Από δεξία ο εξοπλισμός μου Δίπλα Αφοί Ευφραιμίδη στο βάθος Ο Μάκης ... http://www.Astrofarma.grhttp://www.SpartAstronomy.gr
παναγιωτης Δημοσιεύτηκε Μάιος 20, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 20, 2008 Ένα έχω να πω...Ο Κυθαιρώνας πρέπει να μετονομαστεί σε Skywatcher Mountain... Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο...
sevax Δημοσιεύτηκε Μάιος 20, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 20, 2008 Καμιά φωτογραφία έχουμε;; Μία από τις λίγες φώτο που τραβήχτηκαν την βραδιά ...Από δεξία ο εξοπλισμός μου Δίπλα Αφοί Ευφραιμίδη στο βάθος Ο Μάκης ... Διαμαρτήρωμε κύριε αποσιωπήτε σοβαρά "ντοκουμέντα" Δημήτρης Γκιώνης.Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα.
Γιάννης Ευφραιμίδης Δημοσιεύτηκε Μάιος 21, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 21, 2008 Οι αστροφωτογράφοι στον κόσμο τους Ας είναι καλά το starry night για να έχουμε μια φωτό της Ευρώπης να ξεπροβάλλει... Αν περιμέναμε λίγο ακόμα θα βλέπαμε και την Ιώ. Παρ'όλα αυτά, Κύριε Ανδρέα άλλαξε πάλι την ημερομηνία σε Σάββατο 31/5/08 please και μη ξεχάσεις να φέρεις τον θερμοσίφωνα! Jupiter-Europa-Ganymede Αστρονομική Ένωση Σπάρτης
Andreas72 Δημοσιεύτηκε Μάιος 21, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 21, 2008 Κύριε Γιάννη Ευφραιμίδη ευχαρίστως να αλλάξω την ημερομηνία αλλά δυστυχώς ο θερμοσίφωνας μου και εγώ θα απουσιάσουμε,λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων που μας αναγκαζόμουν εκείνη την ημέρα να παρευρεθούμε στα Μέθανα για να δώσουμε μια συναυλία στα πλαίσια παρουσίασης βιβλίου αναφορικά με την ιστορία του ρεμπέτικου τραγουδιού.Τώρα το ποίος είναι ο συγγραφέας μην με ρωτήσεις.....ούτε πως λέγεται το βιβλίο δεν γνωρίζω. Υ.Γ :Όλος αυτός ο πρόλογος έγινε με σκοπό μήπως... λέω!!...μήπως και αλλάζαμε την ημερομηνία για το επόμενο Σαββάτο 7 Ιουνίου.Για να μπορέσω να παρευρεθώ και εγώ. http://www.astropixel.gr
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα