giorgosgr Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2008 Την Κυριακή περιδιαβαίνοντας στο Μοναστηράκι είδα στην πραμάτεια ενός υπαίθριου πωλητή μια γνώριμη φωτογραφική μηχανή την Kiev-4. Την πήρα στα χέρια μου και την περιεργάστηκα. ΄Έβγαλα το φακό της και τον κοίταξα στο φως για μύκητες και χαραγματιές τίποτα πεντακάθαρος πέρα από τη λίγη σκόνη. Πέρασα όλες τις ταχύτητες κοιτάζοντας το κλείστρο έδειχνε μια χαρά και οι ήχοι πεντακάθαροι. Άνοιξα και την πλάτη της και όλα έδειχναν οκ. Την ξέρεις απ' έξω και ανακατωτά μου λέει ο πωλητής χαμογελώντας."Πόσο κάνει;" ήταν η ερώτησή μου."40" μου λέει."Πολλά του λέω ένα 25ρι και την παίρνω"τελικά να μην τα πολυλογώ την πήρα με 30 ευρώ. Αμέσως έβαλα ένα φίλμ που είχα στην τσάντα και άφησα την DSLR. Τι ωραία είναι η πραγματική φωτογραφία! Με το λαμπερό τηλέμετρο εστίαζα ταχύτατα και ακριβέστατα ενώ ο ήχος ήταν γλυκός και σιγανός...Ανυπομονώ να την δοκιμάσω και σε αστροφωτογράφηση piggyback μαζί με την παλιά μου Kiev-4A, τώρα βρήκε το αδερφάκι της! Η Kiev-4 αναπαύεται στον καναπέ του σπιτιού μου Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
sevax Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2008 Δημήτρης Γκιώνης.Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα.
filiatra Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2008 τελικά να μην τα πολυλογώ την πήρα με 30 ευρώ. Σιγά μην την άφηνες,Καλορίζικη φίλε. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
nemea Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2008 Έγραψε: "Τι ωραία είναι η πραγματική φωτογραφία!" Γράφω: Και γιατί να μην είναι δηλαδή "πραγματική φωτογραφία" αυτή που αποτυπώνεται από μία pinhole κάμερα; Ευτυχώς που δε έχουμε μείνει ακόμα στα "πραγματικά τηλεσκόπια" γιατί κάποια επιτεύγματα (όπως το Hubble) θα είχαν μένει στα συρτάρια κάποιον αιθεροβαμόνων επιστημόνων... Στην επιστήμη οι συναισθηματισμοί είναι περιττοί. Γραφετε καθαρά, χωρίς μουντζούρες.
Κατερινα Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2008 ELEOC! (Που λέει και η ourania) Καλορίζικη η 52132 αναλογική μηχανή σου!!! Περιμένουμε να επισκεπτούμε και το... μουσείο που θ ανοίξεις, για να τις θαυμάσουμε κι από κοντά!
τσιαγκας προδρομος Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2008 καλοριζικη Γιωργη!!!!!!!!!!! μη μασας κανουν προπαγανδα το εισητιριο στο μουσειο τι τιμη θα εχει;;;;; Καθαρούς ουρανούς
draculas Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2008 Καλορίζικη Γιώργο!πρέπει να ανεβάσεις φώτο με ολοκληρωμένη την συλλογή!
dimpap Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2008 "Πόσο κάνει;" ήταν η ερώτησή μου."40" μου λέει."Πολλά του λέω ένα 25ρι και την παίρνω" Σκεφτείτε μόνο τη σκηνή Μόνο τα φανάρια λείπανε... Γιώργη, καλορίζικη. Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2008 Και γιατί να μην είναι δηλαδή "πραγματική φωτογραφία" αυτή που αποτυπώνεται από μία pinhole κάμερα; Ευτυχώς που δε έχουμε μείνει ακόμα στα "πραγματικά τηλεσκόπια" γιατί κάποια επιτεύγματα (όπως το Hubble) θα είχαν μένει στα συρτάρια κάποιον αιθεροβαμόνων επιστημόνων... 1)Ποιός είπε πως δεν είναι; Παρεμπιπτόντως με τον f/2 φακό που έχει διάμετρο 50 χιλιοστά θα βγάζεις φωτογραφίες με απείρως μεγαλύτερη ευκρίνεια από ότι με την μύτη καρφίτσας! Να μην αναφέρω μιας και μιλάμε για αστροφωρογραφία το πόσο αμυδρότερα άστρα θα καταγράψεις! 2)Τα περί πραγματικών τηλεσκοπίων είναι άσχετα! Η Kiev-4 βγάζει καλύτερες φωτογραφίες από την Olympus DSLR! Να μην αναφέρουμε το πόσο ευκολότερα εστιάζεις στο χαμηλό φως που η DSLR κυριολεκτικά "τα παίζει" και αν δεν ρίξει φλασιές ψάχνεται για το που είναι η εστία και το σκοτεινό της σκόπευτρο δεν βοηθάει καθόλου αν θέλεις να εστιάσεις χειροκίνητα!BTW ο αισθητήρας αν δεν υπάρχει ηλεκτρισμός δεν καταγράφει τίποτα! Ναι πραγματική φωτογραφία είναι αυτή που περιλαμβάνει φωτοευαίσθητα υλικά! ΥΓ Ποιά επιστήμη; Είπε κανείς πως κάνουμε επιστήμη; Δεν κάνουμε και ΔΕΝ μας ενδιαφέρει να κάνουμε! Αν κάποιες από τις παρατηρήσεις μας έχουν επιστημονική αξία έχει καλώς, αν όχι ΑΔΙΑΦΟΡΟ! Το χόμπυ μας κάνουμε και διασκεδάζουμε! Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
alepohori Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2008 Καλορίζικη! Περιμένω κάλεσμα να παρακολουθήσω την διαδικασία της εμφάνισης! Μη ξεχνιόμαστε! Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
nemea Δημοσιεύτηκε Μάιος 28, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 28, 2008 Έγραψε: "ΥΓ Ποιά επιστήμη; Είπε κανείς πως κάνουμε επιστήμη; Δεν κάνουμε και ΔΕΝ μας ενδιαφέρει να κάνουμε! Αν κάποιες από τις παρατηρήσεις μας έχουν επιστημονική αξία έχει καλώς, αν όχι ΑΔΙΑΦΟΡΟ! Το χόμπυ μας κάνουμε και διασκεδάζουμε!" Γράφω: ΟΚ, τώρα το 'πιασα. Γραφετε καθαρά, χωρίς μουντζούρες.
Νίκος Παπαδόπουλος Δημοσιεύτηκε Μάιος 28, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 28, 2008 Καλοριζικη και καλες φωτογραφιες Αυτό που είναι ακατάληπτο σχετικά με το σύμπαν είναι ότι θα έπρεπε να είναι πέρα για πέρα καταληπτό Albert Einstein
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα