Ιωάννης Γογωνάς Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2008 Παιδιά είμαι καταευχαριστημένος !!!!!Πετάω στ' αλήθεια με ένα τέτοιο τηλεσκόπιο !! Χτες και σήμερα αφιέρωσα όλο το βράδυ στον Δία ...Ήταν υπέροχα !!!Το hyperion zoom απλά είναι απίστευτο ...Το moon and skyglow έκανε δουλειά αλλά περιμένω και την παρατήρηση της σελήνης για να το κρίνω καλύτερα ...Όμως τί να σας λέω ....Ι am happy !!!!!!!!Τώρα θέλω να δω το Μ27 και το Μ2 ...Παιδιά ναι η Αργολίδα ανεβαίνει !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Να και το κουκλίίίί !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! << Το θάρρος μας ενώνει, το θάρρος μας πάει μπροστά >> Σ.Ε.Α.Α. ( Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας ) << Αφιερωμένο σε αυτούς που θυσιάστηκαν για να φτάσουμε στα Άστρα >>
asterios1978 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2008 Μπράβο φίλε! Πάντα τέτοια χαρά και ενδιαφέρον!! Φεγγαράκι μου λαμπρό φέγγε μου να περπατώ και σβήνε να παρατηρώ-κανα deep sky
Ιωάννης Γογωνάς Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2008 Ευχαριστώ πολύ ... !Εεε το ήθελα τόσο πολύ το ρημάδι !!!!!!! << Το θάρρος μας ενώνει, το θάρρος μας πάει μπροστά >> Σ.Ε.Α.Α. ( Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας ) << Αφιερωμένο σε αυτούς που θυσιάστηκαν για να φτάσουμε στα Άστρα >>
Altinakis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2008 Μπραβο Γιαννη καλοριζικο! Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
planetman Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2008 Γιάννη, έχεις να δεις πολλάαααααααααα από εδώ και πέρα. Πάρε έναν καλό χάρτη, πήγαινε σε σκοτεινό ουρανό και άρχισε τις περιπλανήσεις... ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
koyote Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2008 Καλοριζικο φιλε!!!Στο προσωπο σου φαινεται η χαρα! Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
MPARLAS DHMHTRIOS Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2008 Μπραβο φιλε,αντε να βρεθουμε με τα παιδια. Σ.Ε.Α.Α (συλλογος ερασιτεχνικης αστρονομιας αργολιδας) http://astropanorama-panorama.blogspot.com/
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2008 Μπράβο Γιάννη έκανες καλή αρχή. Σου εύχομαι λοιπόν καλή συνέχεια και πολλές περιπλανήσεις στο ουράνιο στερέωμα. Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201
Alexander Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2008 Εχουμε ΑΚΡΙΒΩΣ τον ίδιο εξοπλησμό!!!Πράγματι ο Δίας είναι φοβερός(μετά τις 12 είναι ευκρινής σαν επαγγελματική φωτογραφία ), αλλά ακόμα έχεις να δεις πολλά εξίσου συναρπαστικά αντικείμενα. Αν πας αυτό το τηλεσκόπιο σε σκοτεινό ουρανό κάνει θαύματα! Δοκίμασε σφαιρωτά σμήνη, νεφελώματα κι γαλαξίες(γαλαξίες δικόμασε ΜΟΝΟ από θεοσκότινο ουρανό...), αν δεν είσαι σε σκοτεινό ουρανό δοκίμασε διπλούς όπως ο Albireo.Την πρώτη φορά που είδα το Μ57 (νεφέλωμα σαν δακτυλίδι στον αστερισμό της Λύρας) έπαθα την πλάκα μου ...To nigthwacth(ή κάτι παρόμιο) το έχεις διαβάσει?Ακόμη εκτός από χάρτη μπορείς να κατεβάσεις κάποιο λογισμικό όπως το Stellarium κι αργότερα το Cartes du ciel για πιο δύσκολα...Λοιπών καλορίζικο,κι καλό ταξίδι στον θαυμαστό κόσμο της αστρονομίας Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοίαπό εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.S.P. Langley
dimpap Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2008 Ρε ΄συ, έχεις χ..... από τη χαρά σου! και έτσι πρέπει. Καλοτάξιδο και ξεκίνα διάβαζε για ευθυγράμμιση.Θα τα πουύε σύντομα Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)
Ιωάννης Γογωνάς Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2008 Φιλαράκια μου έχω πάρει τον pocket sky Atlas και με βοηθάει αρκετά.Είμαι τόσο τρελός που κοιμήθηκα μόνο δύο ώρες !!!!!!!!!!!(το πρωί δούλευα 9:30)Αρε παιδιά έγινα Dobsonas και εγώ !!!!!!!!!!!!! Τώρα έχει σειρά η παρατήρηση της σελήνης !!!!!!!!!!!!!!!!!!Σελήνη ετοιμάσου ! << Το θάρρος μας ενώνει, το θάρρος μας πάει μπροστά >> Σ.Ε.Α.Α. ( Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας ) << Αφιερωμένο σε αυτούς που θυσιάστηκαν για να φτάσουμε στα Άστρα >>
Efstathios Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2008 Καλορίζικο! Ενυπωσιακός ο Δίας με το 10ιντσο ε? Κοίτα και Albireo που είναι πανέμορφος και M13. starrynights.blog
hunter155 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2008 Καλορίζικο και απο μένα φίλε Γιάννη !! Άλεξ Λομπάνοβ
Ιωάννης Γογωνάς Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2008 Ευχαριστώ παιδιά ...Ευχαριστώ V !!!!! << Το θάρρος μας ενώνει, το θάρρος μας πάει μπροστά >> Σ.Ε.Α.Α. ( Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας ) << Αφιερωμένο σε αυτούς που θυσιάστηκαν για να φτάσουμε στα Άστρα >>
seti Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2008 Καλοριζικο Γιαννακη, ευχομαι να σου δωση το maximum των δυνατοτητων του.
Ιωάννης Γογωνάς Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2008 Ρε παιδιά γκαντεμιά !!!!!!!Είχα βγει ωραία και καλά με τον αδερφό μου να δω λιγάκι (όσο και κουρασμένος και αν ήμουν) τον ουρανό αλλά αυτός ο αέρας δεν με άφησε ...Είδα λίγο απο Δία και Ανδρομέδα αλλά ... θολά ! Εε δεν πειράζει την άλλη φορά !!!!! << Το θάρρος μας ενώνει, το θάρρος μας πάει μπροστά >> Σ.Ε.Α.Α. ( Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας ) << Αφιερωμένο σε αυτούς που θυσιάστηκαν για να φτάσουμε στα Άστρα >>
seti Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2008 Ετσι με αυτον τον αερα με παει κανα μηνα εμενα Γιαννη,μιλαμε για πολυ σκονη, αλλα που θα παει δεν θα κοψει,σκοπια θα κανω στην ταρατσα.
filiatra Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2008 Καλορίζικο Γιάννη το θηρίο.Καλές αστροβόλτες εκεί ψηλά. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2008 Καλορίζικο και σε αυτό το thread και καλές παρατηρήσεις!
ASTRONOMOS1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2008 Καλορίζικο κ από μένα...κ πέτα μαζί του...
takis63 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2008 Καλορίζικο και καλές...πτήσεις!!! Το αδιανοητο σημερα ειναι η μονη λυση για το αυριο ! Επανάσταση δεν είναι μόνο η εξέγερση, είναι και η συνειδητοποίηση της αλήθειας... http://www.spartastronomy.gr
τσιαγκας προδρομος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2008 Καλοριζικο Γιαννη και καλοταξιδο!!!! Δοκιμασε το σε πολυ σκωτεινο ουρανο, ετσι θα βλεπεις Καθαρούς ουρανούς
Ιωάννης Γογωνάς Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2008 Και ναι η σελήνη την πάτησε παιδιά ! Την είδα επιτέλους την ρημαδιασμένη και με τύφλωσε η ομορφιά της ...Καλά το Dob πραγματικά σφάζει !!!!!!!!!!! Είμαι τόσο ευχαριστημένος απο την παρατήρηση της σελήνης ...Τί να σας λέω ......... απλά έπαθα τη πλάκα μου! Αυτός ο Κοπέρνικος τί απίστευτος κρατήρας !! Τί λεπτομέρια ! Καμία σχέση με την εμπειρία που είχα με τα κιάλια μου και το 4-sky της Bresser που έχω ! Το 10 '' με έχει τρελάνει πραγματικά ! ΥΓ: Όποιος ξέρει πατέντες που μπορώ να κάνω για το Dobson μου να μου πει αν θέλει .Ενδιαφέρομαι να κάνω πράγματα για ένα τόσο καλό τηλεσκόπιο << Το θάρρος μας ενώνει, το θάρρος μας πάει μπροστά >> Σ.Ε.Α.Α. ( Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας ) << Αφιερωμένο σε αυτούς που θυσιάστηκαν για να φτάσουμε στα Άστρα >>
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2008 Γιάννη αν η βάση σου έχει τεφλόν στο αζιμούθιο θα μπορούσες ίσως να τα αντικαταστήσεις με ρουλεμάν για να έχεις καλύτερες τριβές. Έχοντας καλές τριβές μπορείς να κάνεις tracking με το χέρι. Εγώ χτες το βράδυ παρατηρούσα το Δία στα 500Χ και έκανα παρακολούθηση με το χέρι. Αν πάλι θέλεις να ασχοληθείς σοβαρά και πιάνουν τα χέρια σου, σου προτείνω να κατασκευάσεις μια πλατφόρμα για να κάνεις παρακολούθηση ή και πλανητική φωτογράφηση. Ρίξε μια ματιά εδώ:http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=7488 στην πλατφόρμα που έχω φτιάξει. Επίσης μιας και το τηλεσκόπιο έχεις χώρο, να βάλεις ένα Telrad και να αντικαταστήσεις τον ερευνητή, με έναν Right Angle ορθού ειδώλου. Είναι ποιο εργονομικός γιατί δεν πιάνεται ο λαιμός σου αλλά και ποιο αποδοτικός στο να βρίσκεις αντικείμενα. Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201
Evans Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2008 Και ναι η σελήνη την πάτησε παιδιά ! Την είδα επιτέλους την ρημαδιασμένη και με τύφλωσε η ομορφιά της ...Καλά το Dob πραγματικά σφάζει !!!!!!!!!!! Είμαι τόσο ευχαριστημένος απο την παρατήρηση της σελήνης ...Τί να σας λέω ......... απλά έπαθα τη πλάκα μου! Αυτός ο Κοπέρνικος τί απίστευτος κρατήρας !! Τί λεπτομέρια ! Καμία σχέση με την εμπειρία που είχα με τα κιάλια μου και το 4-sky της Bresser που έχω ! Το 10 '' με έχει τρελάνει πραγματικά ! ΥΓ: Όποιος ξέρει πατέντες που μπορώ να κάνω για το Dobson μου να μου πει αν θέλει .Ενδιαφέρομαι να κάνω πράγματα για ένα τόσο καλό τηλεσκόπιο Συγχαρητηρια κι απο μενα για τη νεα σου αγορα!! Για μενα το πιο σημαντικό να κάνεις είναι αγορα π ο ι ο τ ι κ ω ν προσοφθαλμιων τα οποια θα σου μεινουν και θα ειναι χρησιμα και με μελλοντικα τηλεσκοπια. φιλικα Βαγγελης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα