ammonite Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2008 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2008 Καλησπέρα σε όλους. Αύριο 7/10/2008 προς ξημερώματα 8/10/2008 θα πάω Κιθαιρώνα μπας και χτυπήσω κανέναν Δρακοντίδη. Ναι, το ξέρω ότι είναι καθημερινή - και εγώ δουλεύω την επομένη - αλλά ας δούμε τα υπέρ και τα κατά: Κατά:1) Θα χάσετε τον ύπνο σας.2) Θα φάτε μια μεγάλη ταλαιπωρία από την ολονυκτία δεδομένου ότι το μέγιστο του φαινομένου είναι το πρωί της 8ης.3) Θα υποστείτε το κρύο και την υγρασία.4) Την άλλη μέρα στην δουλειά θα κουτουλάτε. Υπέρ:1) Θα δείτε τις Δρακοντείδες. Όπως βλεπετε τα υπέρ είναι πολύ πιο σημαντικά! Λοιπόν? Θα έρθει κανείς?
ammonite Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2008 Κανείς?!? Αν με φάνε τα σκυλιά, το κρίμα στο λαιμό σας...
planetman Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2008 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2008 Έτσι που το έθεσες το θέμα με τα θετικά και τα αρνητικά, ποιος θες να έρθει; Άλλη φορά να βάζεις περισσότερη σαλτσούλα στα θετικά μπας και ρίξεις κάποιον ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
alepohori Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2008 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2008 Θες και Κιθαιρώνα, τι να σου κάνω..... Δε σου έκανε το Αλεποχώρι!Μέσα είμαι... Τι ώρα θα είσαι πάνω; Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
ammonite Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2008 Έτσι που το έθεσες το θέμα με τα θετικά και τα αρνητικά, ποιος θες να έρθει; Άλλη φορά να βάζεις περισσότερη σαλτσούλα στα θετικά μπας και ρίξεις κάποιον Αφού θες σαλτσούλα... Να τι θα πιάσουμε με λίγη(?) τύχη:http://www.howardedin.com/photos/otsp2008-bolide.html Θες και Κιθαιρώνα, τι να σου κάνω..... Δε σου έκανε το Αλεποχώρι!Μέσα είμαι... Τι ώρα θα είσαι πάνω; Good! Θα είμαι στις 22.00
Bi2L Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2008 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2008 Αχ ρε Χρηστο.....Εχει χαρη που ειμαι μακρια (εχω και βαρδια*), Αλλιως θα ερχομουνα και εγω Κιθαιρώνα!!!! Να βγαζαμε καμια φωτογραφια σαν αυτη στο Kenton (Okie-Tex) Μην ακους τον Planetman τα θετικα ειναι ΥπερΑρκετα!!!!!!!! Εγω απ'την αλλη μιας και δεν μπορω να περασω θαλασσα....θα την βγαλω καπου ...εδω.... Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
alepohori Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2008 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2008 Χρήστο αν αλλάξει τίποτα, πάρε τηλέφωνο. Ξεκινάω! Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
ammonite Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2008 Χρήστο αν αλλάξει τίποτα, πάρε τηλέφωνο. Ξεκινάω! Και εγώ φεύγω σε 10 λεπτά!
alepohori Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2008 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2008 Η βραδιά ήταν πολύ ωραία με απόλυτη άπνοια και αρκετό κρύο. Πήρα πάρα πολλές λήψεις των 1,5 λεπτών, τόσο της Υδρίας του Υδροχόου (το χαρακτηριστικό αστρεροειδές σχήμα που βρίσκεται στον Υδροχόο που βρίσκεται στον Ισημερινό), της Αιγός, αλλά κυρίως της εκτιμώμενης περιοχής που περιμέναμε τα μετέωρα! Στάθηκα τυχερός και σε τουλάχιστον σε 1 λήψη έπιασα ένα πολύ όμορφο μετέωρο! Αλλά ρε παιδιά, μου δημιουργήθηκε η εξής απορία:Υποτίθεται ότι τα μετέωρα θα προέρχονταν από την περιοχή του Δράκου. Και μάλιστα σημάδευα 45 μοίρες ανατολικά από το κεφάλι του Δράκου. Όποια μετέωρα είδα όμως, ακόμα και αυτό που έπιασα, κατευθύνονταν ΠΡΟΣ τον Δράκο!! Τι έγινε;;; Άλλαξαν ρότα τα μετέωρα;;;;; Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
dimkasta Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2008 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2008 Πέρασα και γώ αρκετή ώρα στην περιοχή του Υδροχόου - Δράκοντα (12-3 περίπου) μιας και έπαιζα με τον Ουρανό, αλλά δεν παρατήρησα κάποιο μετέωρο... Καταραμένο αροξόλ... (aka φωτορύπανση Αθήνας...) Simple Photography
ammonite Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2008 Εγώ έμεινα... μετέωρος. Μάλλον δεν έπιασα κανένα. Έβγαλα το άχτι μου όμως στα Μ42 και Μ45!
sevax Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2008 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2008 Αλλά ρε παιδιά, μου δημιουργήθηκε η εξής απορία:Υποτίθεται ότι τα μετέωρα θα προέρχονταν από την περιοχή του Δράκου. Και μάλιστα σημάδευα 45 μοίρες ανατολικά από το κεφάλι του Δράκου. Όποια μετέωρα είδα όμως, ακόμα και αυτό που έπιασα, κατευθύνονταν ΠΡΟΣ τον Δράκο!! Τι έγινε;;; Άλλαξαν ρότα τα μετέωρα;;;;; Αφού έκανες εσύ αστροφοτογράφηση...πάει χάλασε τό σύμπαν Υ.Γ. Τό κινητό τό είχες κλειστό; Δημήτρης Γκιώνης.Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα.
themis_kart Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2008 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2008 Τελικά πήγα και εγώ παιδιά εκείνο το βράδυ στον Κιθαιρώνα το οποίο το αποφάσισα στης 11 παρά μόλις είδα το ποστ εδώ, και λέω δεν πάω είχα να κάνω και παρατήρηση μήνες........!!!Τα φόρτωσα όλα μπαμ μπαμ σε 10 λεπτά και και την έκανα, στης 12 και κάτι έφτασα εκεί όπου βρήκα τον Δημήτρη Καπετανάκη (alepohori) και τον Χρήστο (ammonite) οι οποίοι είχαν έρθει για φωτογραφία μόνο. Δεν είχα βγάλει πρόγραμμα μιας και ήταν έκτακτο αλλά δοκίμασα τουλάχιστον το προσοφθάλμιο που πείρα το VIXEN LVW 8mm το οποίο μού έδωσε πολύ καλή εικόνα στα 150χ του Μ31,Μ32,Μ110, και του Μ1.Επίσης σαν παρατσούκλι Θέμης ο γαλαξιάκιας είδα ακόμα 5 γαλαξιάκια τα παρακάτω στον αστερισμό του Πήγασου :1)NGC 23 12mag, sb13 13mm 92χ Διάσταση: 2.5'x 1.6', type SB(s)a πιο ορατός με πλάγια όραση. 2)NGC 7817 12mag, sb13 13mm 92x Διάσταση: 3.5'x 1.0' type Sbc .Πανέμορφος γαλαξιάς ορατός με πλάγια όραση ανάμεσα σε ένα διπλό άστρο και ένα μονό.Μόλις κοίταζες το μονό άστρο εμφανιζόταν ως δια μαγιάς απλά φοβερό αξίζει η παρατήρησή του. 3)NGC 7454 11,8mag sb 13,2 13mm 92x type E4 Διάσταση: 2.2'x 1.6' . 4)NGC 7479 10,9mag sb13,4 13mm 92x type SBb Διάσταση: 4.0'x 3.1' ,Και αυτός πολύ ωραίος γαλαξ'ιας. 5)Μετά είδα έναν γαλαξία από μια ομάδα 3 NGC7463-64-65, μέχρι στιγμής μάλλον πρέπει να έιδα με τρομερή δυσκολία τον 7465 12,6mag sb 12,4Διάσταση: 1.2'x 0.8' μόνο με πλάγια όραση και πάλι δύσκολα.Αυτά είδα την τρίτη το βράδυ στην έκτακτη παρατήρηση.Το μόνο που ξεχάσαμε ήταν να βγάλουμε καμιά φωτογραφία.... Υ.Γ. Χάρηκα για την γνωριμία Χρήστο Gazing at the universe through the ΄Eyes΄ of an astrophotographer...!!! http://www.astrothemis.gr Greek Astrophotography Discord Chat! https://discord.gg/2DUPacrNfM
themis_kart Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2008 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2008 Τελικά πήγα και εγώ παιδιά εκείνο το βράδυ στον Κιθαιρώνα το οποίο το αποφάσισα στης 11 παρά μόλις είδα το ποστ εδώ, και λέω δεν πάω είχα να κάνω και παρατήρηση μήνες........!!!Τα φόρτωσα όλα μπαμ μπαμ σε 10 λεπτά και και την έκανα, στης 12 και κάτι έφτασα εκεί όπου βρήκα τον Δημήτρη Καπετανάκη (alepohori) και τον Χρήστο (ammonite) οι οποίοι είχαν έρθει για φωτογραφία μόνο. Δεν είχα βγάλει πρόγραμμα μιας και ήταν έκτακτο αλλά δοκίμασα τουλάχιστον το προσοφθάλμιο που πείρα το VIXEN LVW 8mm το οποίο μού έδωσε πολύ καλή εικόνα στα 150χ του Μ31,Μ32,Μ110, και του Μ1.Επίσης σαν παρατσούκλι Θέμης ο γαλαξιάκιας είδα ακόμα 5 γαλαξιάκια τα παρακάτω στον αστερισμό του Πήγασου :1)NGC 23 12mag, sb13 13mm 92χ Διάσταση: 2.5'x 1.6', type SB(s)a πιο ορατός με πλάγια όραση. 2)NGC 7817 12mag, sb13 13mm 92x Διάσταση: 3.5'x 1.0' type Sbc .Πανέμορφος γαλαξιάς ορατός με πλάγια όραση ανάμεσα σε ένα διπλό άστρο και ένα μονό.Μόλις κοίταζες το μονό άστρο εμφανιζόταν ως δια μαγιάς απλά φοβερό αξίζει η παρατήρησή του. 3)NGC 7454 11,8mag sb 13,2 13mm 92x type E4 Διάσταση: 2.2'x 1.6' . 4)NGC 7479 10,9mag sb13,4 13mm 92x type SBb Διάσταση: 4.0'x 3.1' ,Και αυτός πολύ ωραίος γαλαξ'ιας. 5)Μετά είδα έναν γαλαξία από μια ομάδα 3 NGC7463-64-65, μέχρι στιγμής μάλλον πρέπει να έιδα με τρομερή δυσκολία τον 7465 12,6mag sb 12,4Διάσταση: 1.2'x 0.8' μόνο με πλάγια όραση και πάλι δύσκολα.Αυτά είδα την τρίτη το βράδυ στην έκτακτη παρατήρηση.Το μόνο που ξεχάσαμε ήταν να βγάλουμε καμιά φωτογραφία.... Υ.Γ. Χάρηκα για την γνωριμία Χρήστο Gazing at the universe through the ΄Eyes΄ of an astrophotographer...!!! http://www.astrothemis.gr Greek Astrophotography Discord Chat! https://discord.gg/2DUPacrNfM
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2008 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2008 Hi ισως οχι και το πιο καταληλο topic αλλα μια ερωτηση στις 31 του μηνα που δεν εχει και σεληνη υπαρχει περιπτωση να κανονισουμε για κανα κυθαιρωνα αν δεν εχει κακοκαιρια; Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2008 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2008 Μπράβο ρε παιδιά, αν μπορούσα κι εγώ θα πήγαινα αλλά δυστηχώς έπαθα αυχενικό και είμαι με κολάρο Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα