giorgosgr Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14, 2007 Τοπος: Τουριστικο ΤαυγετουΧρονος: 16-17/3/2007Αν εχει καλο καιρο φυσικα και εαν αντεξουμε το κρυο σε 1400μ υψομετρο. Λακωνες και Μεσσηνιοι θα δοκιμασουμε και Παρασκευη και Σαββατο. Καταστασις;ΑΡΙΣΤΗ!!!Ηθικον;ΑΚΜΑΙΟΤΑΤΟΝ!!!Messier;ΘΑ ΤΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ! Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Κατερινα Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14, 2007 Μην ξεχνιέσαι ! Και Αθηναίοι και Αθηναίοι !
quendi Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14, 2007 Ωρίων: Παρασκευή-Σάββατο 16-17/3! Κάπου προς Παναχαικό/Τριταία/Χαλανδρίτσα..αν ο καιρός το επιτρέψει..δεν ξέρω πόσα Messier θα δούμε αλλά θα το επιχειρήσουμε! Φιλικά,Παναγιώτης Αντωνόπουλος
ngc4565 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15, 2007 Καλή τύχη, διασκέδαση και απολαυση σε όλους τους φίλους !! Φιλικά, Frank http://www.oaog.ca/ http://www.rascmontreal.org/ "Imagination is more important than Knowledge"
vtsamis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15, 2007 Μαραθώνιος MessierΤόπος: Πάρνωνας, 1.450μ υψομετροΧρόνος: 16-17/3/2007 Αλλά χαλαρά με τα Messier, γιατί πρώτη προτεραιότητα για μένα θα είναι η απόκρυψη της 17ης Μαρτίου, αυτός είναι και ο κύριος λόγος που ανεβαίνω στον Πάρνωνα. Παρεμπιπτόντως, στο καταφύγιο υπάρχουν θέσεις, για όποιον ενδιαφέρεται. *** Διευκρίνηση: Πάμε ατομικά, στο πλαίσιο της επικοινωνίας μας στο Astrovox, και όχι ως ΕΑΕ. Όποιος μέλος της ΕΑΕ επιθυμεί να ενημερωθεί για παρατήρηση Μαραθωνίου Messier της EAE παρακαλείται να επικοινωνήσει με τα τηλέφωνα που αναγράφονται στην ιστοσελίδα : http://www.astronomia.org.gr/ . https://ui.adsabs.harvard.edu/search/q=%20author%3A%22tsamis%2C%20v.%22&sort=date%20desc%2C%20bibcode%20desc"Αστέρας εισαθρείς, αστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίς όμμασιν εις σε βλέπω."Πλάτων
παναγιωτης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15, 2007 Bαγγέλη, σκεφτόμουνα και εγώ να αναίβω στον Πάρνωνα, αλλά σκέφτηκα ότι θα έχει ΠΟΛΥ κρύο και ότι είναι σχετικά μακρυά για ρίσκάρισμα με τον καιρό. Επίσης νομίζω ότι δεν θα πάνε πολλοί Πάρνωνα, οπότε το άφησα...Κάποια άλλη φορά (του χρόνου)...Καλή απόκρυψη! Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο...
vtsamis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15, 2007 οκ Παναγιώτη. Thanx! https://ui.adsabs.harvard.edu/search/q=%20author%3A%22tsamis%2C%20v.%22&sort=date%20desc%2C%20bibcode%20desc"Αστέρας εισαθρείς, αστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίς όμμασιν εις σε βλέπω."Πλάτων
draculas Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15, 2007 Παρακαλώ όμως να μην ξεκινήσετε χωρίς ένα τηλεφώνημα πρώτα - στο 6973047420. Ναι, ο Δράκουλας απο Καλαμάτα είμαιεεεε..θέλω να σας πω οτι θα ανέβω το Σάββατο στον Ταϋγετο.. αλλα..δεν θα εχω τηλεσκόπιο μαζί, θα ανέβω για παρέα λίγες ωρίτσες και μετά θα φύγω για Μάνη να προλάβω την απόκρυψη..τι?α! Παναγιώτης!! (Υ.Γ. ποιοί θα είναι αλήθεια στον Ταϋγετο το Σάββατο?)
skywalker Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15, 2007 Παμε λοι για Messier να παρουν φωτια οι ραχουλες!!!!! Αριμπα αριμπα !!!!!! Θελω ορεξη παιδια, και τα παντα θα γινουν δικα μας!!!! Νικος Οταν εχεις ενα προβλημα,κοιτα τ'αστρα,εκει θα βρεις τη λυση...www.orionas.gr
vtsamis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15, 2007 draculas,Καλή παρατήρηση! https://ui.adsabs.harvard.edu/search/q=%20author%3A%22tsamis%2C%20v.%22&sort=date%20desc%2C%20bibcode%20desc"Αστέρας εισαθρείς, αστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίς όμμασιν εις σε βλέπω."Πλάτων
dimpap Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15, 2007 Βαγγέλη το πιθανότερο να ανέβω το Σάββατο για τον μαραθώνιο Messier Θα γνωρίζω σίγουρα αύριο.Από συμμετοχή πως πάμε? Δημήτρης. Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)
alepohori Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15, 2007 Σάββατο απόκρυψη από Σωφροσύνη,Κυριακή ελάχιστο v1010 Οφιούχου! Όλα από Ζαρούχλα! Θα μπορούσε κάποιος να μου δώσει τις συντεταγμένες της Ζαρούχλας;Βρίσκεται νότια της Ακράτας! Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
quendi Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15, 2007 Θα μπορούσε κάποιος να μου δώσει τις συντεταγμένες της Ζαρούχλας;Βρίσκεται νότια της Ακράτας! Δημήτρη μιας που θα πας μέχρι Ακράτα πήγαινε λίγο πιο δυτικά κ έλα Πάτρα να σε δούμε και να πάμε για Messier! Φιλικά,Παναγιώτης Αντωνόπουλος
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15, 2007 Θα μπορούσε κάποιος να μου δώσει τις συντεταγμένες της Ζαρούχλας;Βρίσκεται νότια της Ακράτας! Γεωγραφικό πλάτος: 37.983 ΝΓεωγραφικο μηκος: 22.267 ΕΥψομετρο: 1087m Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
dimidour Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15, 2007 Καλή επιτυχία σε όλους που θα πάρετε τελικά μέρος στον Μαραθώνιο! Πάντως από ότι βλέπω θα έχει καλό καιρό αύριο!!! Υγρασία να μην έχει και κρύο για να αντέξετε!!! Μακάρι να μπορούσα να έρθω και εγώ.... αλλά πρώτα θα έπρεπε να επενδύσω σε ένα καλό Dob μου φαίνεται....και φυσικά να είχα και χρόνο...γιατί όλο και κάποιος φίλος θα με άφηνε να δω από το δικό του....σωστά; Καλή παρατήρηση σε όλους!!!! Και εγένετω φως....
vtsamis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16, 2007 Δημήτρη (dimpap), θα χαρώ πολύ να ανέβεις, αλλά δεν τίθεται θέμα συμμετοχών στον Πάρνωνα, αυτή τη φορά, με την έννοια του προσκλητηρίου και της οργανωμένης κοινής παρατήρησης. Είναι εντελώς άτυπη η παρατήρηση από Πάρνωνα. Όπως έγραψε και ο Παναγιωτάκης, που ξέρει πολύ καλά τον Πάρνωνα γιατί έχει έρθει πολλές φορές, ΔΕΝ θα έχει κόσμο.Ο κύριος λόγος που πάω Πάρνωνα και όχι αλλού, είναι η απόκρυψη. Messier light θα κάνω. Πιο καλοί προορισμοί αποκλειστικά για Μessier με συμμετοχή πολλών και έμπειρων παρατηρητών, είναι ο Ταΰγετος, με Λάκωνες και Μεσσήνιους, και το Παναχαικό/Τριταία/Χαλανδρίτσα με τα παιδιά από Πάτρα! Ωστόσο, αν έρθεις Πάρνωνα, και όποιος άλλος φίλος επιθυμεί, να είσαι προετοιμασμένος για ένα υπέροχο παρασκευοσαββ/κο! Φιλικά,Βαγγέλης https://ui.adsabs.harvard.edu/search/q=%20author%3A%22tsamis%2C%20v.%22&sort=date%20desc%2C%20bibcode%20desc"Αστέρας εισαθρείς, αστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίς όμμασιν εις σε βλέπω."Πλάτων
dark nebula Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16, 2007 Μπωρει να ερθουμε και 2 ατομα απο Σπαρτη για σημερα το βραδυ αν ολα πανε καλα [DARK DARK SKY BY DARK NEBULAhttp://www.spartastronomy.gr/
astrovox Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2007 Μόλις πληροφορήθηκα ότι στο derby του Ταΰγετου το τελικό σκορ διαμορφώθηκε ως εξής: giorgosgr - ΙΑΝΟΣ 109-108 «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2007 Μόλις πληροφορήθηκα ότι στο derby του Ταΰγετου το τελικό σκορ διαμορφώθηκε ως εξής: giorgosgr - ΙΑΝΟΣ 109-108 Ρε τα θηρία.... Ούτε ένα δεν αφήσανε!! (Άντε, άφησε ένα ο Ιανός.) Ευγε!! Πάντα τέτοια!!
aristarchus Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2007 Μόλις πληροφορήθηκα ότι στο derby του Ταΰγετου το τελικό σκορ διαμορφώθηκε ως εξής: giorgosgr - ΙΑΝΟΣ 109-108Οποτε το νεο GOTO του Γιωργου λειτουργει αψογα. Καλη αγορα Γιωργο! Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2007 Μόλις πληροφορήθηκα ότι στο derby του Ταΰγετου το τελικό σκορ διαμορφώθηκε ως εξής: giorgosgr - ΙΑΝΟΣ 109-108 Derby για γερά νεύρα
skywalker Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2007 Εμεις εδω εχθες ειχαμε μια παρα πολυ ωραια βραδια απο αποψη ορεξης για κυνηγι των messier αλλα κατα τις 3:30 και μετα εσκασαν μυτη καποιες νεφωσεις οι οποιες δεν μας αφησαν περιθωριο για πολλα και ετσι σταματησα εγω οταν εψαχνα το Μ107 και τα αντικειμενα που ειδα ηταν 53,χωρις επιπλεον να ξερουμε αλλα 10 που ειναι στη Παρθενο και τα ειδαμε μαζι με το Παναγιωτη,το Γιωργο και το Κωστα.Ο αλλος Νικος της παρεας εφυγε νωριτερα. Οποτε αφησαμε απ'εξω Τοξοτη,Σκορπιο,Κυκνο... Βασικα ειμαι πολυ ικανοποιημενος γιατι πρωτη φορα ειδα τοσα Μ μαζι και πιστευω οτι σε επομενους ολονυχτιους μαραθωνιους να περασουμε το ιδιο καλα!!! PS Το κρυο ειναι πολυ σημαντικος παραγοντας..... Φιλικα Νικος Οταν εχεις ενα προβλημα,κοιτα τ'αστρα,εκει θα βρεις τη λυση...www.orionas.gr
quendi Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2007 Χαίρετε και από εμένα! Πράγματι χθες ήταν μια πολύ ωραία βραδιά την οποία ευχαριστηθήκαμε στο έπακρο! Η παρατήρηση έγινε στα πλαίσια των φετινών εξορμήσεων του Ωρίωνα, και δεν τιτλοφορείτο επίσημα σαν Μαραθώνιος, κάτι το οποίο εξαρτώταν από την όρεξη του καθενός. Βέβαια οι Νίκος/Skywalker και Γιώργος/Lampros87 είχαν πολύ όρεξη! Έτσι ανεβήκαμε στο Παναχαικό λίγο πιο μετά από τη Χαλανδρίτσα (δεξιά της στροφής για Αγία Παρασκευή) σε ένα λόφο όπου βρίσκεται ένα εκκλησάκι, με αρκετά μεγάλη αυλή χωρίς κανένα φως! Το βουνό έκοβε τη φωτορύπανση της Πάτρας, η οποία βέβαια ήταν εμφανής χαμηλά στα δυτικά προς βόρεια.. Εγώ προσωπικά δεν πήγα για Μαραθώνιο αλλά γενικά για παρατήρηση μιας που είχα να δω deep sky από τον Νοέμβρη και γενικά δεν έχω χαρεί το χειμερινό ουρανό, όπου αρκετά messier δεν τα είχα δει ή δεν τα είχα ψάξει μόνος..Οπότε το αποτέλεσμα: 35 καταγεγραμμένα messier + 10-15 ακόμα σάρωση στο χαμό Βερενίκης και Παρθένου, μερικά NGC (για πρώτη φορά το Cat's Eye όπου έπαθα μεγάλη πλάκα), Αφροδίτη, Κρόνος (απίστευτος!-φοβερό seeing) και Δίας. Όπως είπε και ο Νίκος από 3.30 δεν προχωρήσαμε και ο Τοξότης, Σκορπιός, Κύκνος κτλ (συν Οφιούχος για μένα λόγω διαλείμματος) έμειναν..αλλά δεν πειράζει τόσες φορές που τα έχουμε δει! Ένα μεγάλο μπράβο για όσους προσπάθησαν τον Μαραθώνιο ανεξαρτήτως αποτελέσματος και άντεξαν το κρύο!! Προετοιμασία.. Αρχίζουμε με την Αφροδίτη..(τα φλας τελειώνουν) Φιλικά,Παναγιώτης Αντωνόπουλος
dimpap Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2007 Τέρμα και για εμένα ο μοναχικος μαραθώνιος. Η υγρασία και το κρύο στις 04:00 το πρωί είναι πλέον ενοχλητικά αν και η βραδιά ξεκίνησε με πολύ ωραίο καιρό. Άργησα λίγο να ξεκινήσω αλλά κατάφερα να δω 51 καταγεγραμμένα messier και όπως εγραψαν <Τα Παιδιά από την Πάτρα> έμειναν για του χρόνου σχεδόν ολόκληροι ο Τοξότης, Σκορπιός, Κύκνος κτλ. Ένα μπράβο και από εμένα σε όσους προσπάθησαν και ένα μεγάλο μπράβο στους giorgosgr, ΙΑΝΟΣ. Το αποτέλεσμα μου θυμίζει αγώνα μπάσκετ που κρίνεται στον πόντο. Και μια ερώτηση στο ζεύγος του τελικού: ρε παιδιά μήπως για το κρύο πίνετε αντιψυκτικό? Δημήτρης. Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)
jupiter Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2007 Μόλις πληροφορήθηκα ότι στο derby του Ταΰγετου το τελικό σκορ διαμορφώθηκε ως εξής: giorgosgr - ΙΑΝΟΣ 109-108 IANE ποιο Μessier object σε έκαψε???? scooby doobi dooo!!!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα