Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 7, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 7, 2009 Εγω υποστηριζω την αποψη οτι το χομπυ παντα απαιτει εξοδα.Τιθεται ομως το σοβαροτατο θεμα "ελευθερος χρονος".Αλλο πραγμα το μερακι, και αλλο πραγμα η χρηση.Δεν θα κατηγορησω ποτε εναν κυνηγο γιατι αγοραζει ενα συλλεκτικο οπλο και το χρησιμοποιει μια φορα το χρονο, γιατι δεν του δινεται η ευκαιρια.Σας πληροφορω οτι δεν θα τον "βαριεμαι" καθολου τον...μερακλη τυπο.(ισως τον κατηγορησω γιατι ειναι κυνηγος) Εμενα ο εκαστοτε εξοπλισμος μου ειναι ετσι προσαρμωσμενος ωστε να καλυπτει τις αναγκες μου, αλλα και τις απαιτησεις μου.Θεωρω πολυ μιζερο δε, να προσπαθω να πεισω τον εαυτο μου , ωστε να μην δαπανησω χρηματα για κατι "καλο", προβαλοντας την ελαφρα δικαιολογια...."αφου δεν θα το δουλεψω καθε μερα...γιατι να ξοδευτω?".Δεν υποστηριζω οτι η ποιοτητα του εξοπλισμου φερνει και την αντιστοιχη ικανοποιηση στην παρατηρηση, αλλα εφ οσον εχω την δυνατοτητα, θα "τα χωσω" και θα αγορασω αυτο που νομιζω οτι στις λιγες ή πολλες φορες που θα το χρησιμοποιησω, θα μου δωσει τα αναμενομενα.Μπραβο σε αυτους που ξοδευουν σε ακριβο εξοπλισμο για να απολαυσουν το χομπυ τους χωρις μιζερη διαθεση(εφ οσον δυνανται φυσικα).Και πολυ σωστο το "περι ορεξεως"...Μακαρι να ειχα τα χρηματα και να αγοραζα το FSQ 106, αλλα δυστυχως δεν τα διαθετω για τηλεσκοπιο(για την ωρα ).Αν τα διαθεσω καποτε, θα το παρω, θα παρατηρω "wow",εστω και μια φορα την 5ετια, και ζητω συγγνωμη αν θα κανω καποιον να βαριεται....(πλακα που εχουμε βρε παιδια ) ΘΕΟΣ............ Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
krisgym Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2009 Ετσι Κωστα αυτο ειναι. ΠΕΣΤΑ... Φιλικα Χρηστοs.
dora Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2009 Αν και επαναλαμβάνω ότι πάτε την κουβέντα έξω από το θέμα,θα πω ότι καλά όλα αυτά που λέτε άλλα χάνετε κάπου το νόημα...Αν θες να τα δώσεις τα λεφτά και να πάρεις κάτι πανάκριβοκαι να το βγάζεις κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα ποιός θα σεσταματήσει? Το ζητούμενο είναι να ευχαριστιέσαι το χόμπυ σου!!Αν υπάρχει κανείς (ακόμη και μαθητές) σ αυτό το forum που να έχουντον άπειρο χρόνο για παρατήρηση ή τα πολλά χρήματα να διαθέσουν τότεμπράβο τους!!!Δουλεύω ως τις 9μιση το βράδυ και θα κάνω ό,τι μπορώ και θα ξεκλέψωπέντε - δέκα λεπτάκια να ανέβω πάνω στην ταράτσα να δω...Μπορεί να μην ανεβάσω το μεγάλο, θα βγάλω το μικρό ή τα κιάλια,μπορεί να έχει και λίγα σύννεφα ή και να κάνει πολύ κρύο, αισθάνομαιτην ανάγκη να το κάνω!! Αυτό λέω χόμπυ...
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2009 Αυτό όμως δεν σου απαγορεύει να έχεις τον εξοπλισμό που θέλεις.... Άρα γιατί κατηγορείς κάποιον ο οποίος το κάνει όταν και εσύ η ίδια λες ότι αφήνεις το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού σου και ανεβαίνεις μόνο με κυάλια.... Άρα αγόρασες εξοπλισμό χωρίς λόγο;;;; Όντως βγαίνει εκτός το θέμα, αλλά φίλη μου Ντόρα εσύ το πήγες εκεί. Όσο για τον χρόνο και την δουλειά, έχω να σου πω το εξής. Είμαστε 4 μέλη του forum που λέμε και μια κουβέντα παραπάνω και πάμε για καφέ. Ανήκουμε στην κατηγορία που λες. Δουλεύουμε μέχρι αργά στα γραφεία μας και ο χρόνος μας ελάχιστος. Τελευταίο δικό μου παράγειγμα. Προπαραμονή Χριστουγένων. 9 γυρνώ σπίτι, κάθομαι με την οικογένεια και όταν στις 12.30 η κόρη μου με την γυναίκα μου αποκοιμιούνται, ανέβασα στην ταράτσα EQ6, 8'' νευτώνειο, 80άρι, δαχτυλίδια, κάμερες και υπολογιστές για να δοκιμάσω την νέα μου modified DSLR. Τελικά κοιμήθηκα στις 4 και ξύπνησα στις 7 για δουλειά...... ΑΥΤΟ είναι χόμπυ και πάθος μαζί και ΔΕΝ έχει σημασία αν ανέβηκα με εξοπλισμό 100€ ή 10000€.... Έστω και αν κάτι τέτοιο συμβαίνει μία με δύο φορές το μήνα..... Πίστεψέ με σχεδόν όλοι μας θα θέλαμε 5 και βάλε φορές την εβδομάδα...... Και στο κάτω κάτω, όπως είπε και ο Κώστας γιατί βρε αδερφέ το μεράκι του μερακλή ερασιτέχνη αστρονόμου να καταδικάζεται;;;; Ρίξε μια ματιά στο τόπικ "Ένας απίστευτος Τασμανός".... Καλή χρονιά Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2009 Αν και επαναλαμβάνω ότι πάτε την κουβέντα έξω από το θέμα,θα πω ότι καλά όλα αυτά που λέτε άλλα χάνετε κάπου το νόημα...Αν θες να τα δώσεις τα λεφτά και να πάρεις κάτι πανάκριβοκαι να το βγάζεις κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα ποιός θα σεσταματήσει? Το ζητούμενο είναι να ευχαριστιέσαι το χόμπυ σου!!Αν υπάρχει κανείς (ακόμη και μαθητές) σ αυτό το forum που να έχουντον άπειρο χρόνο για παρατήρηση ή τα πολλά χρήματα να διαθέσουν τότεμπράβο τους!!!Δουλεύω ως τις 9μιση το βράδυ και θα κάνω ό,τι μπορώ και θα ξεκλέψωπέντε - δέκα λεπτάκια να ανέβω πάνω στην ταράτσα να δω...Μπορεί να μην ανεβάσω το μεγάλο, θα βγάλω το μικρό ή τα κιάλια,μπορεί να έχει και λίγα σύννεφα ή και να κάνει πολύ κρύο, αισθάνομαιτην ανάγκη να το κάνω!! Αυτό λέω χόμπυ...To Hobby είναι........Hobby, και ώς τέτοιο δεν έχει κανόνες. Ούτε ποσά, ούτε συχνότητα παρατήρησης καθορίζει το αν είμαι ερασιτέχνης αστρονόμος ή αν είμαι βαρεμένος gadgetάκιας που ο μόνος του καημός είναι το τηλεσκόπιο του να είναι μεγαλύτερο από των υπόλοιπων. Το κέφι μου κάνω, όταν κάνω κέφι. Και ώς εκ τούτου, δεν μπορώ να αντιληφθώ ούτε το ύφος άλλα ούτε και το περιεχόμενο της παρατήρησης σου. Αν θέλεις να βγαίνεις καθε ημέρα για 5-10 λεπτά με γειά σου με χαρά σου, εγώ όμως αυτό δεν το θεωρώ hobby, το θεωρώ καταναγκασμό, οπότε και δεν το κάνω. ΔΕΝ το κρίνω όμως γιατί είναι επιλογή σου και, φυσικά, ΔΕΝ θα πρέπει να κρίνομαι για τις δικές μου. Δημήτρης
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2009 Όλοι ξέρουμε ότι το χόμπι μας δεν μπορούμε να το κάνουμε κάθε μέρα. Τι μια ο καιρός την άλλη η Σελήνη και βασικά ο χρόνος που είναι πολύ μικρός. Επίσης εγώ προτιμώ να πηγαίνω μια φορά το μήνα στο βουνό και να κάνω 5 ώρες παρατήρηση και με καλό εξοπλισμό παρά να ανεβαίνω στην ταράτσα κάθε μέρα με ένα ζευγάρι κιάλια και να μην βλέπω τίποτα (ειδικά αν μένω μέσα στην πόλη). Για μένα αυτή είναι η ουσία του χόμπι. Αν μπορούσα να έπαιρνα ένα 20'' Obsession και να το χρησιμοποιούσα 12 μέρες το χρόνο θα το έκανα και δε θα σκεφτόμουν με τίποτα ότι δεν το χρησιμοποιώ συχνά. Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2009 Παντρέυεται ο δούλος του Θεού Βαγγέλης, τη δούλη του Θεού Meade....
atma Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2009 Αντε και καλοί απόγονοι!Πάντως βλέπω οτι πολλοί εδώ μέσα έχουν πέσει στο αμάρτημα τηςπολυγαμίας!
dora Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2009 Σιγά βρε παιδιά!!! Πέσατε να με φάτε!!! Δεν κατηγόρησα κανένα σαςγιατί όλοι λίγο πολύ με τις ίδιες συνθήκες ζούμε (δουλειά, υποχρεώσεις,οικογένεια). Αυτό που δεν αντέχω είναι ο καταναλωτισμός, τίποτε άλλο.Χόμπυ σημαίνει να κάνεις ό,τι γουστάρεις σε τελική και συμφωνώ...Πάντως τα τηλεσκόπια που έχω μαζευα χρήματα για δύο χρόνια γιανα τα πάρω (δεν είναι ακριβά αλλά δε μου περίσσευαν) και νομίζω ότιθα τα κρατήσω ό,τι και αν γίνει...
Laskos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2009 Πάντως τα τηλεσκόπια που έχω μαζευα χρήματα για δύο χρόνια για να τα πάρω Παιδια βασικο!Ενημερωστε ολοι το προφιλ σας, να ξερουμε με τι τηλεσκοπια παρατηρειτε.
jupiter Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2009 Παντρέυεται ο δούλος του Θεού Βαγγέλης, τη δούλη του Θεού Meade.... χαχαχαχαχα λίγο καμένο. ειδικα η φωτο!!! scooby doobi dooo!!!!!!
Bi2L Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2009 Αν παντρεύεσαι λεει...... με παπα και με κουμπαρο!!! Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
jimkopa Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2009 Εγώ παντως σε κανα τρίμηνο ο Γαμος «Μην βαδίζεις απαλά μέσα σε αυτήν την καλή νύχτα – Εξοργίσου, εξοργίσου ενάντια στον θάνατο του φωτός».Do Not Go Gentle Into That Good NightDylan Thomas (1914-1953)
ARKAS Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2009 ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ! ΤΟ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕ ΕΧΕΙ ΒΟΛΕΨΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΙΣΤΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΤΧ 90ΡΕ.Υ.Γ. ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ SETI!!!
alepohori Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2009 Εγώ παντως σε κανα τρίμηνο ο Γαμοςwoooooooooowwwwww!!!!!!! Βρήκες κουμπάρο; Με το καλό! Πόσες ίντσες προίκα θα έχεις; 10; Τώρα το είδα.. Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2009 10....... με το συμπάθειο....... Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2009 Εγώ από την άλλη Δημήτρη.... μόλις χώρισα με τις 8'' και φλερτάρω..... έρχεται δηλαδή...... περί τις 5''.... Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
jimkopa Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2009 woooooooooowwwwww!!!!!!! Βρήκες κουμπάρο; Με το καλό! Πόσες ίντσες προίκα θα έχεις; 10; Τώρα το είδα.. Ευχαριστώ To ονομα του El Cañón ....και μετα λενε οτι το μεγεθος δεν μετραει «Μην βαδίζεις απαλά μέσα σε αυτήν την καλή νύχτα – Εξοργίσου, εξοργίσου ενάντια στον θάνατο του φωτός».Do Not Go Gentle Into That Good NightDylan Thomas (1914-1953)
seti Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2009 Arkas χαίρομαι καταρχήν η αγορά του τηλεσκοπίου σου απο εμένα και η συζητήσηs που έχουμε κάνει ήταν η αφορμή να εγγραφής σ'αυτό το υπέροχο φόρουμ και να γνωρίσειs την ερασυτεχνική αστρονομία.Να αναφερθώ και στο θέμα μαs ότι λίγο πολύ όλοι μαs έχουμε δεθεί συναισθηματικά με ένα τηλεσκόπιο,αλλά πολλέs φορέs η παρατηρησιακέs μαs ανάγκεs αλλάζουν,έτσι καταφεύγουμε σε αλλαγέs εξοπλισμού,αυτό για ορισμένουs παιδιά,δεν είναι κακό,είναι ένα σκαλί πρόs το καλύτερο,τώρα όσον αφορά το τηλεσκόπιο που δεν πρόκειται να αποχωριστώ(αν και δεν πρέπει να λέμε μεγάλεs κουβέντεs)είναι το 6''κόντο διοπτρικό,αν και μια φορά του την έκανα... άλλα ομωs τώρα ειναι ξανά στα χέρια μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα