Jump to content

Τι φαινεται απο την Αθηνα απο 8 μεχρι 12 inch;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Με τετοιο καιρο σιγουρα τιποτα, αλλα οταν φτιαξει ο καιρος τι μπορει να δει καποιος απο σμηνοι, γαλαξιες και νεφελωματα? Ειναι λιγο ατοπο το ερωτημα γιατι μπορει καποιος να πει με τι barlow η με τι προσοφθαλμια αλλα γενικευοντας το σιγουρα καποιος θα μπορει να πει.

 

Πιο πολυ ρωταω σαν gallop κ για να δω ποσο εκτος ειμαι εγω προς το παρων :P

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ήλιος, Σελήνη πλανήτες και ελάχιστα αντικείμενα βαθέως ουρανού και αυτά απογοητευτικά... Για βαθύ ουρανό αν δεν έχεις ουρανό με αστέρες 5ου μεγέθους ορατούς με γυμνό μάτι δεν αξίζει να ασχολείσαι κατά τη γνώμη μου...
Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Μια αλλη ηλιθια απορια που εχω ειναι η εξης: Πως για παραδειγμα φαίνεται το νεφελωμα του ωρίονα απο την Αθήνα που χει magnitude 0.30 και δεν φαίνονται αλλα αντικειμενα με το αντιστοιχο magnitude? Για παραδειγμα το νεφελωμα των εσκιμοων στους διδυμους αν θυμαμαι καλα εχει 0.30 επισης αλλα δεν το χω δει ακομα.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φίλε μάλλον τα έχεις μπερδέψει λίγο… δε γνωρίζω πως κατάληξες σε αυτές τις τιμές που έχεις γράψει και δε μπορώ επίσης να καταλάβω τι θα μπορούσαν να σημαίνουν για τα συγκεκριμένα σώματα.

 

Το νεφέλωμα του Ωρίωνα έχει mag= 4.0 και διαστάσεις 66’Χ60’. Το πλανητικό νεφέλωμα eskimo στον αστερισμό των διδύμων έχει φαινόμενο μέγεθος mag=8.0 και διαστάσεις 48”Χ48”. Είναι κατά πολύ αμυδρότερο του νεφελώματος του Ωρίωνα πολύ μικρότερο και μάλλον δε θα το διακρίνεις μέσα από την Αθήνα. Με ένα 10αρι ή 12αρι τηλεσκόπιο ίσως να τα καταφέρεις αλλά η παρατήρηση θα είναι οριακή χωρίς καλή λεπτομέρεια.

 

Φρόντισε να μελετήσεις κάποιο σχετικό βιβλίο ή μέσα από το internet για να λύσεις βασικές απορίες σου.

The stars that have most glory, have no rest.

www.spartastronomy.gr

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Και να έχεις υπόψη σου ότι ένα 8'' τηλεσκόπιο θα δει πολλά περισσότερα στην εξοχή από ένα 12'' στην Αθήνα.

 

Πάρτε τα βουνά παιδιά... :cheesy:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ακριβώς όπως το είπε ο Δημήτρης, ένα 8ιντσο θα δει περισσότερα πράγματα σε σκοτεινό ουρανό από πολύ μεγαλύτερα τηλεσκόπια μέσα από την Αθήνα. Άσε που ένα 8ιντσο ή 10ιντσο θα φτάσει πολύ πιο εύκολα σε σκοτεινό ουρανό...

Από Αθήνα μπορείς επίσης να δεις αρκετούς διπλούς αστέρες. Η παρατήρησή τους μπορεί να σε αποζημιώσει και να σε κρατήσει απαχολημένο μέχρι την επόμενη εξόρμηση στο βουνό. Μπορείς επίσης με μια απλή και φθηνή webcam να κρατήσεις ένα αρχείο με τις παρατηρήσεις και καταγραφές σου. Αλλά για κάτι τέτοιο δεν χρειάζεσαι σώνει και καλά πολλές ίντσες...

Καλή αρχή και καλή συνέχεια.

Φιλικά,

Ηλίας.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ένα ακόμα deep sky αντικείμενο που μπορείς να "δεις" από Αθήνα είναι το πλανητικό νεφέλωμα Μ57 (Ring Nebula) στον αστερισμό της λύρας (όχι τώρα, κατά το καλοκαιράκι). Βέβαια όπως παρατήρησες έβαλα τη λέξη δεις σε εισαγωγικά γιατί στην ουσία δεν βλέπεις και πολλά πράγματα. Πιο πολύ μοιάζει με μια θολούρα στο σκοτεινό μαύρο υπόβαθρο του ουρανού και βέβαια αυτή τη θολούρα θα την δεις μόνο με πλάγια παρατήρηση. Θα νιώσεις όμως ωραία όταν μπορέσεις να το εντοπίσεις (δεν είναι και τόσο δύσκολο).

 

Φιλικά

 

Κώστας

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ηταν λαθος του βιβλιου τελικα αυτο. Στο wikipedia παντως λεει οτι εχει mag 3 :P

http://en.wikipedia.org/wiki/Orion_Nebula . Anyway, θα κατσω να βρω καποιο αλλο που να χει 3 για να ρωτησω γιατι δεν θα φαινεται :P

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 4 εβδομάδες αργότερα...

Πάνω σε αυτά που λέτε έχω την εξής απορία

Το νεφέλωμα του Ωρίωνα φαίνεται μεν κάπως από την Αθήνα παρατηρώντας το με ένα Bresser Skylux (το γνωστό lidlοσκόπιο) χωρίς όμως πολλές λεπτομέρειες όπως βλέπω σε φωτογραφίες σας.

Φταίει το τηλεσκόπιο?

Φταίει ο ουρανός της Αθήνας?

Και η ερώτηση κεραυνός: Χρώματα στο νεφέλωμα μπορώ να δω πέρα από το αχνό λευκό που βλέπω τώρα :oops:

Sorry για τις απορίες μου αλλά είμαι καινούριος στην παρατήρηση.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Το βλέπεις έτσι 1ον και κυριότερον επειδή είσαι μέσα στην Αθήνα και 2ον επειδή το τηλεσκόπιο είναι μικρό. Από σκοτεινό ουρανό και με μεγαλύτερο τηλεσκόπιο η θέα του Ωρίωνα πλησιάζει κάποιες φωτογραφίες. Στο συγκεκριμένο στόχο θα δεις λίγο πρασινάκι ή ροζάκι (ανάλογα με το μάτι)
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης