casperino9 Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2009 Οκ! Θα είμαι εκεί!Με τι αυτοκίνητο θα είστε? Ωραια... Δες και τα μηνύματα σου(π.μ.) . . .
casperino9 Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2009 Οκ! Θα είμαι εκεί!Με τι αυτοκίνητο θα είστε?Edit : Επειδή μάλλον δεν το βλέπω να προλαβαίνω να είμαι εκεί 18:30, θά έρθω μέχρι βίλια και θα πάρω τηλέφωνο για λεπτομέρειες από κει και πέρα! Και ο θεός βοηθός! Οκ, κανενα προβλημα... Οποτε μολις φτασεις παρε τηλ. για διευκρινήσεις...
blackholesun Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2009 κριμα μακαρι να μπορουσα και εγω να ερχομουν.....παιδια καλη παρατηρηση....(το ελπιζω)
Achilleas Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2009 Επέστρεψα εγώ, ήταν πολύ ωραία βραδιά, με αρκετά μεγάλη συμμετοχή (μέτρησα καπου 12-13 αυτοκίνητα)... Ο καιρός κατα τις 1.00 άρχισε να μας τρομάζει με ένα σύννεφο υγρασίας να καλύπτει τα πάντα και να μην φαίνεται ούτε ένα αστέρι... Ο Θέμης άρχισε να ξεστήνει και να τα βάζει στο αυτοκίνητο... την ίδια ώρα που ο Στάθης έστηνε για να κάνει φωτογράφηση, και όλοι τον κοροιδεύανε! Όσοι άκουσαν τον Στάθη όμως κέρδισαν, γιατί σε μισή ώρα ο ουρανός καθάρισε, και είχε πολύ καλό transparency, κάτι το οποίο κράτησε μέχρι τις 4.00 περίπου οπου η υγρασία μας ξαναεπισκέφτηκε... Στα highlights της βραδιάς μια super σαβούρα που έφαγα όταν το σκαμνί που καθόμουν υπέστη "αστοχία υλικού" Λέσχη Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ
casperino9 Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2009 Επέστρεψα εγώ, ήταν πολύ ωραία βραδιά, με αρκετά μεγάλη συμμετοχή (μέτρησα καπου 12-13 αυτοκίνητα)... Ο καιρός κατα τις 1.00 άρχισε να μας τρομάζει με ένα σύννεφο υγρασίας να καλύπτει τα πάντα και να μην φαίνεται ούτε ένα αστέρι... Ο Θέμης άρχισε να ξεστήνει και να τα βάζει στο αυτοκίνητο... την ίδια ώρα που ο Στάθης έστηνε για να κάνει φωτογράφηση, και όλοι τον κοροιδεύανε! Όσοι άκουσαν τον Στάθη όμως κέρδισαν, γιατί σε μισή ώρα ο ουρανός καθάρισε, και είχε πολύ καλό transparency, κάτι το οποίο κράτησε μέχρι τις 4.00 περίπου οπου η υγρασία μας ξαναεπισκέφτηκε... Στα highlights της βραδιάς μια super σαβούρα που έφαγα όταν το σκαμνί που καθόμουν υπέστη "αστοχία υλικού" Μα αυτα δε γινονται... Εκει που μας ειχαν κυκλώσει τα σύννεφα και έλεγες, παει τελείωσε... Εβλεπες απο την μια πλευρα τον Σταθη να εχει σχεδον τελειώσει το στήσιμο και να ετοιμάζεται αμετανόητος να βγάλει καμια φωτογραφία ενω απο την αλλη ολους τους υπολοιπους να εχουν αρχίσει να μαζευουν και να περιπαίζουν τον Σταθη... Δεν χρειαζεται να πουμε οτι μετα ο Σταθης κοροιδευε ολους εμας που ξανα βγάζαμε τα τηλεσκοπια και στήναμε παλι απο την αρχη στις 1.30 το βραδυ... Ορε ειναι τρελοι αυτοι οι Γαλατες...
Efstathios Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2009 Χεχε, απλά σκέφτηκα ότι τα μοντέλα του καιρού δείχνανε ξαστεριές, δεν προβλεπόταν για βροχή διότι δεν υπήρχε κανένα σύστημα που να έρχεται και ότι το έχουμε ξαναδεί αυτό στον Κιθαιρώνα πολλές φορές, τα νέφη υγρασίας δηλαδή που πιάνουνε λίγο και μετά ανοίγει. Είναι το μικροκλίμα της περιοχής. Έ, ετοιμάστηκα για φωτογράφηση και λέω άν ανοίξει έχει καλώς. Χωρίς να θέλω να φανώ κανένας καλός γνώστης των καιρικών, απλά να ξέρετε ότι περιπτώσεις που πιάνει όντως βροχή κλπ είναι όταν υπάρχει καιρικο σύστημα που να έρχεται από τα δυτικά. Εάν έβλεπα κάτι τέτοιο θα το έγραφα εξαρχής εδώ. Η παρατήρηση και φωτογράφηση ήτανε ωραία μετά τις 1 που άνοιξε ο καιρός και είχε πολύ καλή διαύγεια. Βέβαια μετά είχε κάμποση υγρασία οπότε κάποια στιγμή όλα είχανε γίνει νερό, αλλά οκ, είδαμε αρκετά πράγματα. starrynights.blog
PapGeo Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2009 Τελικά, κάνατε DSO παρατήρηση, παρά τις αντιξοότητες της βραδιάς. Αυτό που δεν μας είπατε ακόμα είναι τί κάνατε όλες αυτές τις ώρες που προηγήθηκαν, δηλαδή από την ώρα της συνάντησης έως και τη δύση της Σελήνης…
babgia Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2009 Τελικά, κάνατε DSO παρατήρηση, παρά τις αντιξοότητες της βραδιάς. Αυτό που δεν μας είπατε ακόμα είναι τί κάνατε όλες αυτές τις ώρες που προηγήθηκαν, δηλαδή από την ώρα της συνάντησης έως και τη δύση της Σελήνης… Σουλάτσο & κοτσομπολιό. Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
alexkid7 Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2009 Να πω από εδώ ένα μέγαλο ευχαριστώ σε όλα τα παιδιά που πρόθυμα μου εξήγησαν πολλά χρήσιμα πράγματα σε έμενα τον αδαή. Μακάρι να μπορούσα να κάτσω περισσότερο.. Να είστε όλοι καλά παιδιά και θα περιμένω να ξαναοργανώσετε και άλλη εξόρμηση!
Μάχη Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1, 2009 Alexkid7, λίγα πράγματα είδες αυτή τη φορά, λόγω συνθηκών - πιστεύω την επόμενη φορά θα ενθουσιαστείς περισσότερο.Τυχεροί όσοι κάτσατε μετά το σύννεφο, η επιμονή και η υπομονή βραβεύονται!
PapGeo Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1, 2009 Τελικά, κάνατε DSO παρατήρηση, παρά τις αντιξοότητες της βραδιάς. Αυτό που δεν μας είπατε ακόμα είναι τί κάνατε όλες αυτές τις ώρες που προηγήθηκαν, δηλαδή από την ώρα της συνάντησης έως και τη δύση της Σελήνης… Σουλάτσο & κοτσομπολιό. … περί αστέρων και αστερισμών, προφανώς! Καλά, και δεν τσιμπήσατε τίποτα, ούτε ένα τόσο δα… σουβλάκι?!!!Εγώ υπέθετα ότι θα ξεκινούσατε την παρατήρηση από καμιά… ταβέρνα ή έστω ψησταριά! Μάλλον η συνάντηση αυτή δεν είχε την κατάλληλη σύνθεση!
themis_kart Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2009 Καλησπέρα παιδιά Έχει κανείς όρεξη να πάμε καμιά εξορμησούλα για Κιθαιρώνα σήμερα το βράδυ?Αν ναι το τηλ. 6977558071 να κανονίσουμε Razz Ευχαριστώ Gazing at the universe through the ΄Eyes΄ of an astrophotographer...!!! http://www.astrothemis.gr Greek Astrophotography Discord Chat! https://discord.gg/2DUPacrNfM
nio22 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2009 θεμη ειμαι μεσα!!!!!!! meade sn6 f/5_BRESSERmount:skywatcher eq6
themis_kart Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2009 Παιδιά άκυρο τελικά για σήμερα λόγο καιρού σορρυ. Μεταφέρετε για αύριο......... Gazing at the universe through the ΄Eyes΄ of an astrophotographer...!!! http://www.astrothemis.gr Greek Astrophotography Discord Chat! https://discord.gg/2DUPacrNfM
themis_kart Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22, 2009 Λογικά σήμερα ο καιρός θα μας κάνει το χατίρι για μια εξόρμηση, οπότε σήμερα έχει Κιθαιρώνα όσοι πιστοί προσέλθετε.... Τηλ. 6977558071 Gazing at the universe through the ΄Eyes΄ of an astrophotographer...!!! http://www.astrothemis.gr Greek Astrophotography Discord Chat! https://discord.gg/2DUPacrNfM
dimkasta Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22, 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22, 2009 άντε άντε οργανωθείτε... Δουλειά αύριο όλοι κουδούνια Simple Photography
nio22 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22, 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22, 2009 αντε να μαζευομαστε!!!!!!οι Ο.Γ.Α(ντζιδες) θα μας κανουν την χαρη να ερθουν!!!!!!(:cheesy:') meade sn6 f/5_BRESSERmount:skywatcher eq6
DistalPsalm Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22, 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22, 2009 Φύγαμε λοιπόν? Ήρθαν και τα καλούδια (Nagler T6 7mm και ορθοσκοπικό 5mm Baader) και θέλω να τα βγάλω βόλτα! Γιατί, αλήθεια, Ελευθερία, γεννημένη από σεισμούς, είναι έξω από τα κράτη κι έξω από τους θεσμούς. Έχει από τον ήλιο κάτι κι από τους αστερισμούς... Μ.Χ.
koukanto Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22, 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22, 2009 Λεβεντες γεια χαρα Κριμα Νικολα (νιο) λογω υποχρεωσεων δεν μπορω να ελθω και θα δοκιμαζα ενα ED 80 που πηρα να δω τι λεει!!!!! Φιλικα Αντωνης ΚουκουλαςΜελος EAE
dimkasta Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2009 Καλούτσικα ήτανε αλλά παγώσαμε....καταραμένη δουλειά.... ΝΥΣΤΑΖΩΩΩΩ!!!!!! Simple Photography
DistalPsalm Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2009 Καλούτσικα ήτανε αλλά παγώσαμε....καταραμένη δουλειά.... ΝΥΣΤΑΖΩΩΩΩ!!!!!! από τους 12-13 C του Κιθαιρώνα στους 30 των Αθηνών. Πραγματικά πολύ κρύο (λόγω υγρασίας βασικά), και seeing έτσι κι έτσι. Καλά περάσαμε όμως. Έτσι να μεγαλώνει η παρέα. υγ από το Nagler περίμενα τι θα δω, άσχετα με το ότι εξεπλάγειν που είδα με 7mm το νεφέλωμα του ωρίωνα με το dob8 τόσο καθαρά. Με τα plossl SW των μεγάλων μεγεθύνσεων ίσα που διέκρινα το ...τραπέζιο, σα μια θολουρίτσα.Το ευχάριστο ΣΟΚ ήταν ο Vixen LVW 22mm (που αγόρασα από τον Άγγελο BD Foxmoor). Εξαιρετικός προσοφθάλμιος, που δουλεύει έξοχα και με barlow. υγ Πολύ νύστα Δημήτρη. Ασ'τα Γιατί, αλήθεια, Ελευθερία, γεννημένη από σεισμούς, είναι έξω από τα κράτη κι έξω από τους θεσμούς. Έχει από τον ήλιο κάτι κι από τους αστερισμούς... Μ.Χ.
dimkasta Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2009 Χεχε τελικά απέδωσε η βόλτα... Άντε την άλλη φορά θα κουβαλήσω ό,τι έχω και δεν έχω για πειραματισμό... Simple Photography
jetsurf Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2009 Με το hubble πηγες κιθαιρώνα???τέλεια φωτο μπραβο!!!! Σα βγεις στο πηγαιμό για την Ιθάκη,να εύχεσαι να ''ναι μακρύς ο δρόμος,γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις...--Κ. Καβάφη
blackholesun Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25, 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25, 2009 Ξεκαρφωτο Φιλε Θεμη το διοπτρικο ειναι Μπομπα , και η ειρωνια της υποθεσης ξερεις ποια ειναι ? οτι δεν μου λειπει τιποτα απο το 152... (εκτος και αν εκανα φωτογραφιση) εχω κανει πιο πολλες φορες παρατηρηση με αυτο , παρα οταν ειχα το 152..... και να σου πω την αληθεια δεν περιμενα οτι θα εδειχνε τοσο καλα..ιδιος στην πλανητικη..... τελικα το f5 με f10 εχει διαφορα... Αντε τωρα να κουβαλουσα το 152 στην ταρατσα μαζι με τα συμπρακαλα κτλ κτλ. πωπω παναγια μου τι τραβουσα.....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα