Jump to content

Από Γερμανία.......

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είμαι νέος σε αυτό το σάιτ όσο και στο χώρο της αστρονομίας.Μένω μόνιμα στη Γερμανία και αποφάσισα να πάρω το πρώτο μου τηλεσκόπιο.Θ'ελω να διαθέσω 600 ευρώ και μου προτάθηκαν τα εξης

http://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p1192_GSO-Dobsonian-250-1250mm-Deluxe---w-altitude-tension-system.html

http://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/language/de/info/p652_.html

http://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/language/de/info/p2176_.html

Γνωρίζω οτι οι ίντσες μετράνε πολύ,ειδικά στα Dob ,αλλά επίσης γνωρίζω πόσο καλυτερα είναι τα Orion UK όσον αφορα τα οπτικά από τα GSO.

Τι θα διαλέγατε στη θέση μου?

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Μιας και ζεις στη Γερμανία ρίξε μια ματιά και σ΄αυτό το Forum : Astronomie.De, είναι πολύ καλό πιστεύω. Ίσως βοηθήσει στις επιλογές σου.

Orion Amateur Observatory Langadas

GSO-ASTROTECH 16,

Meade LXD 55 S/N 8,

S/W ED 100,

William Optics Zenith Star

ED 70/420,

Guide Scope :Meade 70/600,

TS Guide Finder 9x60,

Celestron SkyMaster 15x70,

Bresser 10x50,

Σύνδεσμος για σχόλιο

Τα οπτικά είναι σίγουρα καλύτερα της ΟΟ παρά του GSO, όμως εδώ έχουμε να κάνουμε με 6" και 10". Η διαφορά είναι σημαντική. Σου προτείνω το 10" GSO. Όσο καλά οπτικά και να έχει το ΟΟ οι ίντσες παίζουν τον πρωταρχικό ρόλο, όταν έχουμε να κάνουμε με Deep Sky παρατήρηση.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Φιλε ''albatros'', κατ'αρχην καλως ηρθες στην αστροβοξιτικη παρεα μας..

Η γνωμη μου ειναι πως αν επιλεξεις ενα 6'' νευτωνειο

και εχεις αποφασισει οτι θα ασχοληθεις σοβαρα με την αστροπαρατηρηση, ειναι σιγουρο (σχεδον) οτι καποια στιγμη θα το αλλαξεις.

Δεν λεω.. και το 6'' ειναι μια καλη προταση για αρχη, θεωρω ομως οτι απο καποια στιγμη και μετα θα θελεις κατι παραπανω,

που μονο αν πας σε μεγαλυτερη διαμετρο θα το εχεις.

Βεβαια θα ακολουθησουν posts φιλων με μεγαλυτερη πειρα, οποτε θα σε βοηθησουν να καταληξεις πιο ευκολα.

Το 10'' που κοιταζεις κατα τη γνωμη μου, ειναι πραγματικα πολυ καλη επιλογη.

Οπως και να'χει πιστευω οτι δεν πρεπει να πεσεις κατω απο τις 8''.

“Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow. The important thing is to not stop questioning.”

― Albert Einstein

Σύνδεσμος για σχόλιο

Το 10" με κλειστά μάτια.Οι ίντσες δεν αντικαθίστανται από καλύτερα οπτικά εκτός κ αν τα οπτικά του 10" είναι προβληματικά πράγμα πολύ δύσκολο.

Να ήταν 2" η διαφορά να έλεγα εντάξει μιας κ εκτός απ τα οπτικά παίζουν μεγάλο ρόλο κ τα μηχανικά μέρη του τηλεσκοπίου.Αλλά για 4" δεν το συζητάμε.

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης