Bi2L Δημοσιεύτηκε Μάιος 25, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 25, 2009 Επελαση προς τα Αστερια! Η επανοδος, η γνωριμια και οι ομορφες στιγμες!!Παρατηρηση 23-24 Μαίου "09 Ηταν Σαββατο 23 Μαϊου 2009 ο ουρανος στα προαστια της πολης εδειχνε πολυ καλος, οποτε χωρις να χασουμε χρονο κανισαμε να παμε για Αστροπαρατηρηση! Προρισμος: Ορος ΠαντοκρατωρΥψομετρο: ~830μετραΝομος: ΚερκυραςΦωτορυπανση: ΛιγηΠαρατηρητες: Bi2L, Homo, BorgDrone & Μαρια Φτασαμε στον χωρο παρατηρησης στις 22.30 και χωρις να χασουμε χρονο αρχισαμε να στηνουμε τον Αστρονομικο Εξοπλισμο μας Βεβαια τα πρωτα προβληματα εκαναν την εμφανιση τους αφου η στιριξη του Θαναση δεν ελεγε να κλειδωσει με αποτελεσμα να εχει μια Αλταζιμουθιακή και να την χειριζεται σαν... Dob*. Αλλα και εγω δεν δεν πηγα πισω αφου με το που εστρεψα το 12ιντσο στον Κρονο αμεσως καταλαβα οτι τα κοτοπτρα ειχα μεγαλη αποκλιση αφου ο Κρονος φαινοταν Διπλος στις μεγαλες μεγενθυσεις για την ακριβια φαινοταν σαν να υπηρχε ενα φαντασμα του Κρονου μεσα και διπλα στον πραγματικο. Οποτε χωρις να χανω χρονο κατεβαινω απο την σκαλα ανοιγω την βαλιτσα με τα συνεργα και αρχιζω να κανω μια προχειρη ευθυγραμμιση στα κατοπτρα, μεσα σε 5-10 λεπτα ημουν ετοιμος <δεν ηταν και τελεια ευθ/ση αλλα... εβλεπες - δυστυχως την προϊγουμενη μερα ειχα βγαλει το κατοπτρο για καθαρισμο και μετα δεν ειχα χρονο για ευθυγραμμιση - δεν ειχα στο πραγραμμα οτι θα παω για παρατηρηση>Αφου βολευτηκαμε με τα προβληματα αρχισαμε να παρατηρουμε, Πρωτος στοχος ηταν ο Ομορφος Ουρανος οπου ηταν τοσα πολλα αστερια που ηθελες απλα να τα κοιτας, απο την Λυρα μεχρι τον Λεον και απο την Κασσιωπη μεχρι στον Σκορπιο τα Αστερια ηταν απιστευτα και παρα πολλα, στην Μικρη Αρκτο εβλεπες μεχρι 6mag ισως και 6+mag και βεβαια οσο περνουσε η ωρα φαινοντουσαν και περισσοτερα Αστερια μιας και μετα τις 00:00 - 00:30 κλεινουν τα φωτα απο τα σπιτια/μαγαζια/ξενοδοχεια/κτλ. Μετα απο αρκετους στοχους μετα ματια αλλα και τα κυαλια, στοχους σαν το Beehive Cluster, την κομη της Βερενικης αλλα και μερικα μαθηματα για τον εντοπισμο Αστερισμων <ειχαμε ξαχασει μερικους> αρχισαμε να κοιταμε μεσα απο τα τηλεσκοπια, Με πρωτο στοχο τον Κρονο οπου ειχα κανει και την ευθ/ση, Μπορω να πω οτι φαινοταν αρκετα καλα αλλα οχι τοσο οσο θα ηθελα αφου δεν μπορουσα να ανεβασω πολυ μεγεθυνση, το χωρισμα Casini δεν μπορεσα να το διακρινω αλλα το κενο μεταξυ δακτυλιδιων και Κρονου φαινοταν καλα οπως βεβαια και οι δορυφοροι του, εμεινα εκει αρκετα λεπτα κοιταζοντας τα νεφη του και τους δακτυλιους. Επομενος στοχος το Μ57 στην Λυρα, το ομορφο αυτο πλανικο νεφελωμα, οπου ειχα να δω αρκετο καιρο απο σκοτεινο ουρανο και νομιζω οτι γαινοταν πολυ καλυτερο απο πριν <πριν το Recoating> ειχα την εντυπωση οτι φαινοταν το Αστερι στο κεντρο του αλλα δεν μπορω να το πω οτι το ειδα, και βεβαια οσο και αν εψαξα για τον IC1296 δεν τον ειδα (οποιος ειναι 15.1mag και δεν γνωριζω αν μπορω να τον δω με το Τηλε μου)Αν και σε μεγαλες μεγενθυσεις δεν ειχε καθολου καλο Contrast <λογο ευθυγραμμισης> μεχρι τα 120χ ειμασταν καλα και νεφελομα φαινοταν αρκετα "ζωηρο" και "ζωντανο" και ειχες την εντυπωση οτι ειναι τρισδιαστατο. Επομενος στοχος η Τριπλετα στν Αστερισμο Λεοντα οπου ειχα να την δω αρκετο καιρο και ηθελα να δω πως θα φαινεται απο σκοτεινο ουρανο και αφου την ειχα δει εδω στο Astrovox απο τον φιλο Σακη ηθελα να δω πως θα μπορουσε να την βλεπει το τηλεσκοπιο μου...και βεβαια καμια σχεση αυτα τα δυο <12" vs Photo>... αλλα φαινοντουσαν αρκετα ομορφα και τα τρια αντικειμενα μαζι... --Πανω στην ωρα ηρθε και ο Γιαννης (BorgDrone) με την Μαρια, οοπυ βεβαια μας χαλασαν την νυχτερινη ωραση...αλλα τι να κάνεις...Αρχισαν λοιπον τα παιδια να στηνουν το καινουργιο τηλεσκοπιο τους -- Σιγα-σιγα ο Γαλαξιας ειχε αρχισει να κανει την εμφανιση του δινοντας μας ενα απιστευτο σκηνικο στον ουρανο! Απο την Κασσιωπη μεχρι και τον Σκορπιο να απλωνεται οριζοντια απο την μικρη βλαστιση και τα βραχια του Παντοκρατορα, βεβαια η στιγμη ηθελε Κυαλια.Μπορω να σας πω οτι αριθμισαμε αρκετα Σμηνη πολλα NGC και Messier....αλλα νομιζω εκει δοσαμε αρκετη προσοχη ηταν στο στο Owl Cluster, οπου ποιο πολυ εμοιαζε με τον πρωταγωνιστη της ταινιας : Και τα Ρομποτ Τρελαθηκαν και βεβαια ειδαμε το NGC7789 (οπου στην αρχη το περασα για το Κασσωπαια Α....αλλα το Kασσωπαια Α ειναι 10mag) με γυμνο ματι, οπως και ολη την Κομη της Βερενικης και το Ngc 7000 (οτι μπορουσες να διακρινεις και να καταλαβεις μιας και υπηρχαν παντου Αστερια) και βεβαια η γνωστη Κρεμαστρα...(Brocchi's Cluster) Αφου λοιποαν ο Γιαννης εστησε το Τηλεσκοπιο διαπιστωσα οτι το 8ιντσο Νευτωνειο ειναι πιο μικρο απο οτι το ειχα στο μυαλο μου (σορρυ παιδια...απλα νομιζα οτι ειναι μελυτερο) δεν το ειχα ξαναδει απο κοντα Ακολουθησε το Μεγαλο Σφαιρωτο Σμηνος στον Αστερισμο του Ηρακλη, οπου απλα ταξιδευες μεσα στα Αστερια...βεβαια λογο κακης ευθυγραμισης τα Αστρα οταν εκανες αρκετο ζουμ δεν τα εβλεπες σημειακα Επομενος στοχος το NGC6960 (Vail Nebula) το οποιο με το Ο-ΙΙΙ οπου ειναι απλα Θανατος!!! Φαινοταν σε ολο του τε μεγαλειο!! Βεβαια με το 21μμ δεν χωραγε σε ολο μου το πεδιο...αλλα κουνοντας λιγο την βαση το εβλεπες ολο!! Απλα Φοβερο!!Και οπως ελεγε και η Μαρια: ΦΟΒΕΡΟ - ΦΟ-ΒΕ-ΡΟ κτλ κτλ....Χωρις το ΟΙΙΙ το εβλεπες...αλλα οχι οπως με το ΟΙΙΙ.Επομενος στοχος το αδελφακι του NGC6992 το οποιο φαινοταν απλο απιστευτο και αυτο!!! τα λογια ειναι περιττα!!Μετα ειδαμε αι λιγο Μ27 (Dumbbell Nebula) αν και δεν μπορουσα να δω δομη ή λεπτομεριες στο Νεφελωμα αλλα μπορουσες να διακρινεις την δομη οπου εμοιαζε με κλεψείθρα. Μετα την τιμητικη τους ειχαν τα Καλοκαιρινα... Για αρχη το Μ20 ή αλλιως Trifid Nebula οπου μπορουσες να το δεις πολυ καλα, ακομη και της "μαυρες γραμμες" στα ενδιαμεσο οπου μπορουσες να διακρινεις λετομεριες, και βεβαια φαινοταν και λιγο και η εξωτεριη πλευρα του νεφελωματας Αρκετα ομορφο!!! Ακομη το εχω στο μυαλο μου.και βεβαια ττο σμηνος διπλα του, το Μ21. Next... Summer Nebula...οπου μονο και μονο το ονομα του σε κανει να θες να βουτιξεις ηταν το Μ8 ή αλλιως Lagoon Nebula !!!Απλα Φοβερο!! Απιστευτο!Δεν το ειχα ξαναδει το ομορφο αλλα και τοσο μεγαλο!! Ποροτι η ευθυγραμμιση δεν ηταν καλη, το Νεφελωμα φαινοταν σχεδον οπως στις φωτογραφιες (οχι στο χρωμα βεβαια) αλλα στο μεγεθο<σχεδον δλδ)! Καλυπτε ολο το πεδιο απο το προσοφθαλμιο μου και επρεπε να κουνισεις το Τηλε για να δεις ολο! Εβλεπες το νεφελωμα να καλυπτει το Σμηνος NGC6530 αλλα και την μαυρη περιοχη οπου τα χωριζει! Και βεβαια δοκιμαζοντας διαφορα φιλτρα εβλεπες και αλλη σχημα καθος αλλιως φαινοταν με το ΟΙΙΙ, αλλιως μετο Lumicon UHC <οπου φαινεται απιστευτο> αλλιως μετο Lumicon DeepSky Filer και διαφορετικο με το Η-β (θα πεις γιατι το ειδες με ολα; Γιατι πολυ απλα καθε ενα φιλτρο το εδειχνε και διαφορετικο!) Ηθελες απλα να καθισεις να το κοιτας με τις ωρες!!! Και βεβαια τα Ομορφα Μ16 και Μ17 το οποια απλα σε ταξιδευουν,Το Μ16 πρωτη φορα το βλεπω τοσο καλα!! Εβλεπες αρκετες λεπτομεριες! Το Μ17 ηταν ολα τα λεφτα!!! Ισως το καλυτερο της βραδιας!! Ναμιζες οτι το ειχες μπροστα σου, εβλεπες τρομερη λεπτομερια και ειχες την αισθηση οτι το Νεφελωμα ειναι τρισδιατατο ...μαλλον δεν ειχες την αισθηση, το Εβλεπες τρισδιατατο!! Πολυ ομορφο! Πρωτη φορα το βλεπω τοσο καλα!! Επισης εβλεπες πεντακαθαρα την μαυρη περοχη στο "κατω" μερος απο το νεφελωμα οπου σχηματιζει το γραμμα Ω <ελπιζω να σχηματισα σωστα στο μυαλο μου την εικονα...επηρεασμένος απο το ονομα>Εμεινα εκει αρκετη ωρα θαυμαζοντας το, την απιστευτη ηφη του οπου αλλοτε ηταν σαν αναποδος Καταρακτης σε 3D σχημα ετοιμος να ξεπροβαλλει μεσα απο το προσοφθαλμιο και να κατακλυσει ολο το τηλεσκοπιο!Και αλλοτε σαν ενα Σπαθι οπου στην κορυφη του ξεπροβαλαν Φλογες, λες και καποιο μαγικο χερι το ειχε τοποθετισει μεσα στα Αστερια!Τελικα τα OrionOptics πρεπει να αξιζαν τα λεφτα τους...<θα το διαπιστοσουμε στο μελλον αυτο καλυτερα> Επομενος Στοχος ο Διας! Οπου οι δορυφορι του ηταν Δυο Δεξια και Δυο Αριστερα σε πληρη Ευθυγραμμιση!Ο Πλανητηε φαινοταν απλα φοβερος! Εβλεπες αρκετο χρωμα αλλα και πολλες λεπτομεριες στα Νεφη του!! Μηναμε εκει για αρκετη ωρα!Αυτο που διαπιστοσω ειναι οτι τα απλα Plossl της Celestron τον εβλεπες πολυ καλυτερα απο οτι με τους Hyperion (ναι το ξερω οι Hyperion δεν ειναι για Πλανητες...) βεβαια το φιλτρο το χρειαζοσουν (το μπλε-βιολετι) αφου τον εβλεπες τοσο πολυ φωτεινο που δεν μπορουσες να διακρινεις αρκετες λεπτομεριες... κοιτασουμε για αρκετη ωρα τον Δια. Στο Τελος περιμεναμε την Αφροδιτη να αναιβει σε καλο υψος (αφου ειχε βγει πισω απο δυο δεντρα - τα μονα δεντρα στο βουνο - εκει βρηκε να βγει) οποτε μεχρι να βγει καναμε μερικα μαθηματα μυθολογιας αλλα και εντοπισμου Αστερισμων μιας και τους Aquarius, Capricornus, Pisces, Equuleus τους ειχαμε ξεχασει... Βεβαια ειδαμε και λιγο τον Γαλαξια της Ανδρομεδας (Μ31 αλλα και Μ110) αλλα απο σπιρες δεν περιμενα να δω και τιποτα αφου ηταν χαμηλα.Καθως επισης και το διπλο σμηνος του Περσεα. Σιγα σιγα η νυχτα ειχε αφησει τον ουρανο οπου τα μονα ποα φαινοντουσαν ηταν Vega, Arcturus, Διας και Αφροδιτη με την τελευταια να την βλεπουμε μεσα απο τα τηλε, βεβαια δεν μπορουσαμε να δουμε λεπτομεριες μιας και το δυνατο φως απο την φωτεινη της πλευρα δεν μας επετρεπε και πολλα αλλα ηταν αρκετη ομορφη μιας και φαινοταν η μιση. Μπορω να πω οτι περασαμε αρκετα καλα και αξιζε η συγκεκριμενη βραδυ! Παροτι την μεγαλη αποστασταση <1ωρα δρομος> πιστευω οτι τα οπολυπα παιδια θα θελισουν να ξαναερθουν πανω στο βουνο μιας και μας προσφαιρει αρκετα καλο ουρανο!! Μακρια απο ολα τα φωτα!! Σιγουρα ειδαμε και αλλα αντικειμενα...οπως ο Ποσειδωνας και ο Ουρανος....ο Βεγγα και ο Ανταρες...αλλα μπροστα στα Highlights της βραδιας τι να πρωτοθυμηθεις Αυτα προς το παρον απο εμενα, ελπιζω να μην σας κουρασα <δεν γραφω καλες εκθεσεις σαν τον κυριο No Limits και τα Κοπέλια> αλλα ελπιζω να σας εδωσα κινητρα να παμε και εσεις καμια Επελαση προς τα Αστερια! <οχι που δεν πατε...>Μπρορω να πω οτι μου ειχε λυψει ο σκοτεινος ουρανος, αλλα τωρα που απολυθικα <σιγα τι φανταρος ημουν, αλλα οταν δουλευεις και εισαι και φανταρος ειναι λιγο δυσκολα> θα πηγαινω πολλες-πολλες σκοτεινες Αστροπαρατηρησεις ΥΣΚερκυραιοι συνπαρατηρητες περιμενω και τις δικιε σας εμπηριες απο την ομορφη αστροβραδια μας, Σιγουρα εχω ξεχασει αρκετα αντικειμενα. ΥΣΣυγνωμη γιατα εκφραστικα και ορθογραφικα λαθη αλλα ακομη εχω StarLUG μιας και το Σαββατο αλλα και την Κυριακη δουλευα και γυρισαμε 7:00 το πρωι στας σπιτια μας και μετα επρεπε να ειμαι στην δουλεια!!! Καθαρους ουρανους να εχουμε!! Ελπιζω την επομενη φορα δω πολλους περισσοτερους στοχους...οπως παλια!! Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Μάιος 25, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 25, 2009 Μπράβο βρε Βασίλη. Για άλλη μια φορά μας ταξίδεψες. Καλοκαιράκι οι στόχοι είναι πολλοί και διάφοροι και δεν λες να ξεκολλήσεις από το προσοφθάλμιο.Κάναμε κι εμείς εδώ κάτω μια παρατήρηση το Σάββατο και το ευχαριστηθήκαμε. Άντε καλή συνέχεια... Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201
Bi2L Δημοσιεύτηκε Μάιος 25, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 25, 2009 Δημητρη σε Ευχαριστω! Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
Γιάννης Ευφραιμίδης Δημοσιεύτηκε Μάιος 25, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 25, 2009 Βασίλη σου εύχομαι πολλές τέτοιες νύχτες αυτό το καλοκαίρι! Μπράβο σας, πολύ γεμάτη νύχτα Μπράβο και για την ωραία παρέα που φτιάξατε εκεί! Ευτυχώς ο καιρός έφτιαξε και πήραμε όλοι τα βουνά Αστρονομική Ένωση Σπάρτης
alepohori Δημοσιεύτηκε Μάιος 25, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 25, 2009 Βασίλη, ευχαριστούμε για την ξενάγηση!!! Η θέαση ή μη του Cassini αυτή την εποχή αναδεικνύει την ποιότητα της ευθυγράμμισης των οπτικών. Υποθέτω ότι η μέτρια ευθυγράμμιση ευθύνεται για το ότι δε το είδες. Με 8άρι και 200Χ και πάνω, φαίνεται. Αυτός ο IC δίπλα στο M57 και μένα με απασχολεί. Πρέπει το καλόκαίρι να εξετάσω το θέμα! Απλώς στο λέω, και το Μ13 έχει έναν IC δίπλα. Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
Bi2L Δημοσιεύτηκε Μάιος 25, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 25, 2009 Γιαννη και Δημητρη σας ευχαριστω Καλα απο ευθυγραμμιση αστα να πανε...ευτυχως ειδα τα Highlights οπως δεν το ειχα ξαναδει αλλιως.... Οταν λες εναν IC διπλα στον Μ13 εννοεις τον IC4617;; ή αλλιως PGC2085077 ;;; μα αυτος ειναι 15,98mag Καλα λεει ο Γιαννης οτι εχεις βιονικο ματι...και απο οτι διαβαζω στο "Παλεύοντας με το seeing" σιγουρα το εχεις το βιονικο!!!! Παντως παραδιπλα απο δεξια υπαρχουν:NGC6196 με 14magIC4614 με 15.33magIC4616 με 15.40magIC4613 με ??.??magNGC6199 με ??.??mag και απο Αριστερια:IC4617 15,98magNGC6207 με 12.08mag Ελπιζω την επομενη φορα να παω σε πιο "ψαγμενα" αντικειμενα....αλλα οταν εχεις να δοκιμασεις ενα Διαφορετικο τηλεσκοπιο...δεν μπορεις να μην κοιταξεις τα ηδη Δοκιμασμενα για να δεις διαφορες Επισης πρεπει να προσθεσω οτι χθες ειδα παρα μα...παρα πολλους διαττοντες <και σκεψου οτι οι η Aquarides φτανουν στο τελος τους, ουτε περσι με τους Περσιδες δεν ειδα τοσους (που λεει ο λογος...) αλλα ειδαμε περισσοτερους απο 50+ διαττοντες Ακομη η εμφανιση διαφορον δορυφορων εκανε την βραδια ακομα; πιο ομορφη...!!! Αφου σχεδον καθε φορα που κοιτουσαμε μεσα απο το προσοφθαλνιο ή απο τακυαλια υπηρχε και ενας δορυφορος να κανει την εμφανιση του ΥΣΠαιδια μολις ειδα οτι εχω 2004 δημοσιεύσεις....και συνεχίζω.... (εγω και η Γιαννα ) αντε να τις Δεκαχιλιασω!! Αλλα εως τοτε να εχουμε κανει 2000 Αστροβραδιες!!! Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
planetman Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2009 Συγχαρητήρια Βασίλη για την ωραία περιγραφή. Αυτή η "επέλαση" σε έχει σημαδέψει βλέπω. Εγώ θέλω να σε ρωτήσω, διαφορά μετά την επαλουμίνωση είδες; ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
Bi2L Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2009 Συγχαρητήρια Βασίλη για την ωραία περιγραφή. Αυτή η "επέλαση" σε έχει σημαδέψει βλέπω.Σε ευχαριστω.Η "επελαση" ε;; Και ειναι και αντιγραφη Αφου εσυ την ειχες βαλει πρωτος!! Θα ακολουθησουν και αλλες...με πιο "Ψαγμενους" τιτλους αφου ο καιρος μας κανει την χαρη! Εγώ θέλω να σε ρωτήσω, διαφορά μετά την επαλουμίνωση είδες;Οπως θα ειδες και απο την περιγραφη...ιδικα στα Νεφελωματα γραφω οτι πρωτη φορα τα βλεπω τοσο ομορφα και με τοση λεπτομερια...Τωρα θα δουμε και στις επομενες παρατηρησεις... διοτι μπορει να ηταν καλος ο ουρανος και καλο το seeing. Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
vtsamis Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2009 Ωραίο το ταξίδι σου Βασίλη! Τι τίτλος!Το 2009 προβλέπεται να είναι ένα υπέροχο αστρονομικό έτος. Τα καλύτερα έρχονται, ε; Βαγγέλης Τσάμης https://ui.adsabs.harvard.edu/search/q=%20author%3A%22tsamis%2C%20v.%22&sort=date%20desc%2C%20bibcode%20desc"Αστέρας εισαθρείς, αστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίς όμμασιν εις σε βλέπω."Πλάτων
BorgDrone Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2009 Αψογη ξενάγηση, Βασίλη! ΦΟ-ΒΕ-ΡΗ, όπως λέει και κάποια γνωστή! C8-NCG-5 Advanved GT Elementary, my dear Data!
B.D. Foxmoor Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2009 Συγχαρητήρια Βασίλη και άλλα παιδιά για την παρατήρηση και την παρουσίαση!!! Άγγελος Μακρής www.aggelosmakris.comwww.facebook.com/aggelosmakrisnightscapeswww.instagram.com/aggelos_makris
takis63 Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2009 Συγχαρητήρια κι απο μένα για μια πολύ όμορφη παρουσίαση. Το αδιανοητο σημερα ειναι η μονη λυση για το αυριο ! Επανάσταση δεν είναι μόνο η εξέγερση, είναι και η συνειδητοποίηση της αλήθειας... http://www.spartastronomy.gr
HOMO Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2009 Λοιπόν η βραδιά ήταν μαγική. Μόλις στήσαμε με τον Bi2L άρχισαν τα προβλήματα. Βασικά ξεκίνησα με το Μ 13 και συνέχισα με την αγαπημένη μου ενασχόληση , τους διπλούς αστέρες. Άρχισα να παρατηρώ κάποιους διπλούς στο δράκοντα ( β ,η ) και συνέχισα στη Κασσιώπη όταν διαπίστωσα πως η βάση μου δεν δουλεύει. Κλώτσησε μια βίδα και δεν μπορούσα να "δέσω" το τηλεσκόπιο σε μια σταθερή θέση. Απλά εντόπιζα στόχους και τους παρατηρούσα για λίγο. Ούτε προσοφθάλμιους δεν προλάβαινα να αλλάξω.(Μάλλον ήρθε η ώρα να πάρω τηλεσκόπιο ,έτσι δεν είναι Bi2L??)Ευτυχώς η παρατήρηση συνεχίστηκε μέσα απ' τα τηλέ των παιδιών. Η βραδια ήταν υπέροχη , το seeing καταπληκτικό , επίσης δεν είχαμε καθόλου υγρασία. Ξημερώσαμε κανονικά και αν είχαμε και ένα ηλιακό τηλεσκόπιο θα μεσημεριάζαμε. Να ξανασυμβεί πάραυτα...!!! Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
seti Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2009 Και καλά κλώτσησε η βίδα και πρέπει να αλλάξω τηλεσκόπιο... μπράβο σας αστρόφιλοι,σας εύχομαι να περνάτε πάντα καλά,και οι νυχτερινή ουράνιοι στόχοι να 'ναι για σας (μας) η αφορμή για υπέροχα νοητικά και οπτικά ταξίδια στο σύμπαν.
filiatra Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2009 Μπράβο παιδιά.Πάντα τέτοια Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Bi2L Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2009 Παιδια σας ευχαριστω ολους!!! Ελπιζω την επομενη φορα να εχω καλυτερο πορτοφολιο και βεβαια καλυτερη ευθυγραμμιση!! Χοιρομαι που γραφονται πολλα Reviews! Ελπιζω να συνεχισουμε ετσι!!Πιστευω οτι αφηνουμε τον Μαγιατικο ουρανο με πολυ ωραιο τροπο...και ελπιζω το Καλοκαιρακι να μας να μας βρει...ολους στα σκοτεινα βουνα της Ελλαδας κανοντας Deep Sky στον Παρνωνα, Παλεύοντας με το seeing, Κυνηγοντας τα σκοτεινα αντικειμενα, ψαχνοντας το Palomar4, φερταροντας την Περθενο, κανοντας φιλους και ομορφες παρεες!! Καλα να περνατε, καθαρους ουρανους σε ολους!! Και ελπιζω να τα πουμε συντομα ολοι μαζι στην Αναβρα το Καλοκαιρι!! Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
themis_kart Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2009 Βασίλη φανταστική εξιστόρηση της επέλασης προς τα αστέρια!!!Εύχομαι να τα γίνει Ανάβρα η καλύτερη!!!! Gazing at the universe through the ΄Eyes΄ of an astrophotographer...!!! http://www.astrothemis.gr Greek Astrophotography Discord Chat! https://discord.gg/2DUPacrNfM
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα