Jump to content

Astron

Μέλη
 • Αναρτήσεις

  221
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Ημέρες που κέρδισε

  4

Όλα αναρτήθηκαν από Astron

 1. Τι θα συνέβαινε εάν η Γη ξαφνικά σταματούσε να περιστρέφεται; Στο επεισόδιο αυτό μελετούμε τα ακραία σενάρια σχετικά με την περιστροφή της Γης και τις συνέπειες που θα είχαν για τη ζωή και τις συνθήκες του πλανήτη μας.
 2. Γιορτάζουμε τους 300.000 συνδρομητές στο YouTube με ένα QnA όπου απαντώ στις ερωτήσεις σας! Απάντησα σε ερωτήσεις αστροφυσικής αλλά και σε προσωπικές και γενικές ερωτήσεις! Καλή θέαση!
 3. Αγαπητοί φίλοι, έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν χιονίζει στους άλλους πλανήτες; Ή είναι ένα φαινόμενο που συναντούμε μόνο στη Γη; Έφτιαξα ένα βίντεο που απαντά σε αυτό το ερώτημα! Μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ. Καλή θέαση!
 4. Το βράδυ της 28ης Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε το τελευταίο Έκτακτο Live της χρονιάς όπου συζητήθηκαν πολλά και σημαντικά θέματα, όπως είναι οι αποστολές Lucy και Psyche, η ανακάλυψη της αρχαιότερης μαύρης τρύπας, τα χρήματα που ξοδεύουμε στο διάστημα, η επικοινωνία της επιστήμης και το εάν είναι ωφέλιμες οι δημόσιες εμφανίσεις, οι νέες φωτογραφίες του James Webb κ.α. Παρακάτω θα βρείτε τα περιεχόμενα του βίντεο. ►Περιεχόμενα: 0:00 Έναρξη 2:30 Διοξείδιο του άνθρακα στην Ευρώπη του Δία 6:55 James Webb: Φωτογραφία του πλανήτη Ουρανού 7:40 Νεφέλωμα του Ωρίωνα και ελεύθεροι πλανήτες 12:45 James Webb: Cassiopeia A – υπόλειμμα supernova 15:23 James Webb: Νεφέλωμα Καρκίνου 17:12 Ανίχνευση supernova μέσω βαρυτικού φακού 19:16 Έκρηξη kilonova χιλιάδες έτη φωτός από τον μητρικό γαλαξία 24:00 Η αρχαιότερη μαύρη τρύπα που έχει ανακαλυφθεί 28:20 Διάλειμμα – Κουβέντα με το κοινό 34:10 Αντιδράσεις στο The 2Night Show & Επικοινωνία της Επιστήμης 47:23 Ξοδεύουμε πολλά χρήματα στο διάστημα; 1:00:57 Η κινέζική αποστολή Tianwen-3 1:02:54 Φωτογραφία του Euclid με 100.000 γαλαξίες 1:04:25 Το πλήρωμα της αποστολής Artemis 2 1:05:50 Η αποστολή Psyche (Ψυχή) 1:13:53 Η αποστολή Lucy και οι τρωικοί αστεροειδείς 1:16:28 Τα δείγματα της αποστολής OSIRIS-REx 1:19:30 Κουβέντα με το κοινό 1:23:35 Το μέλλον του ISS 1:25:30 Νέα έρευνα για την προέλευση των δακτυλίων του Κρόνου 1:31:48 Ευχαριστίες και αποχαιρετισμός
 5. Τι σημαίνουν οι λέξεις Nova, Supernova, Kilonova, Hypernova; Στο νέο βίντεο γνωρίζουμε τις σημαντικότερες κατηγορίες αστρικών εκρήξεων και τη σημασία τους για το Σύμπαν και για εμάς!
 6. Σας παρουσιάζουμε την πρώτη συνέντευξη με ρομπότ η οποία φιλοξενείται σε ελληνικό μέσο! Με αφορμή τις ραγδαίες εξελίξεις στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης κουβεντιάζουμε με το ρομπότ Sophia της Hanson Robotics, η οποία είναι το πρώτο ρομπότ-πολίτης, για την ηθική, τον σκοπό της ζωής, τις τεχνολογικές εξελίξεις, τις σχέσεις μηχανών και ανθρώπων, την εξωγήινη ζωή και πολλά ακόμα. Οι ερωτήσεις βασίστηκαν στις ερωτήσεις που έθεσαν οι φίλοι του καναλιού Astronio σε Instagram και Facebook.
 7. Χθες στο κανάλι πραγματοποιήθηκε Έκτακτο Live όπου συζητήθηκε ο «υκεάνιος» πλανήτης K2-18b όπου βρέθηκαν πιθανά ίχνη ζωής, τα UAPs και οι ανακοινώσεις της NASA, οι «εξωγήινοι» στο Μεξικό, οι νέες συγκλονιστικές φωτογραφίες του James Webb, η αποστολή OSIRIS-REx που επιστρέφει σε λίγες μέρες και πολλά ακόμα! Δείτε το εδώ:
 8. Αγαπητοί φίλοι, τα τελευταία χρόνια στο διαδίκτυο έχουν διαδοθεί πάρα πολύ οι θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με την προσσελήνωση. Έφτιαξα, λοιπόν, ένα βίντεο όπου αποδομώ τα συνηθέστερα επιχειρήματα των συνωμοσιολόγων. Μπορεί να σας φανεί χρήσιμο. Καλή θέαση!
 9. Έχουμε μια πολύ σημαντική εξέλιξη στον χώρο της Αστροφυσικής! Πριν από λίγες μέρες, ερευνητές από όλο τον πλανήτη ανακοίνωσαν την ανίχνευση του «κοσμικού βουητού» του Σύμπαντος, δηλαδή βαρυτικών κυμάτων χαμηλής συχνότητας που προέρχονται από όλες τις κατευθύνσεις του ουρανού! Δείτε το βίντεο εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=V-4lx09ypS0
 10. Υπάρχουν Παράλληλα Σύμπαντα; Τι είναι το Πολυσύμπαν; Μέσα από τη σύγχρονη επιστήμη εξερευνούμε τους πιθανούς τύπους Πολυσύμπαντος και το ενδεχόμενο να υπάρχουν αντίγραφά μας κάπου αλλού στον κόσμο.
 11. Σε αυτό το live μίλησα για την εντυπωσιακή ευρωπαϊκή αποστολή JUICE & την επίσκεψή μου στην ESA στη Γερμανία, την πρώτη εκτόξευση του πλήρους Starship και τις νέες παρατηρήσεις του James Webb!
 12. Γνωρίζουμε τα Νέφη του Μαγγελάνου, δύο γαλαξίες πολύ κοντά στον Γαλαξία μας!
 13. Νέο βίντεο! Γίνονται σεισμοί στους άλλους πλανήτες; Και, αν ναι, ποιος είναι ο πιο σεισμογενής πλανήτης; Ταξιδεύουμε στο ηλιακό μας σύστημα αναζητώντας την απάντηση! Καλή θέαση! https://www.youtube.com/watch?v=xkgzBizdzb0
 14. Με το περιεχόμενο που υπάρχει σε αυτό εδώ το forum, αυτό το βίντεο ίσως είναι το πιο αχρείαστο, αλλά ήταν αναγκαίο να υπάρχει σε ένα κανάλι Αστροφυσικής. Τι τηλεσκόπιο να πάρω; Ποιοι είναι οι τύποι τηλεσκοπίων; Πώς υπολογίζεται η μεγέθυνση και η μέγιστη ωφέλιμη μεγέθυνση; Αυτά και πολλά ακόμα εδώ:
 15. Νέες εξελίξεις στον χώρο της Αστροφυσικής και της Φυσικής! Συζητούμε για την ανακάλυψη της πιο κοντινής μαύρης τρύπας, την επιτυχημένη πυρηνική σύντηξη με πλεόνασμα ενέργειας, τις νέες φωτογραφίες και τα επιτεύγματα του James Webb και πολλά ακόμα!
 16. Νέο βίντεο! ⭐️Υπάρχουν τα χρώματα στην πραγματικότητα ή είναι δημιουργήματα του εγκεφάλου μας; ⭐️Είναι αληθινά τα χρώματα που βλέπουμε στις αστροφωτογραφίες; ⭐️Γιατί δε φαίνονται άστρα στις διαστημικές φωτογραφίες; Καλή θέαση!
 17. Το πρόγραμμα Artemis θα μας οδηγήσει και πάλι στη Σελήνη! Στο επεισόδιο αυτό γνωρίζουμε τον πύραυλο SLS, το σκάφος Orion και τις αποστολές που θα μας επιτρέψουν να δούμε την πρώτη γυναίκα και τον πρώτο μη λευκό άνθρωπο να περπατούν στο φεγγάρι.
 18. Είναι μια ιστορική στιγμή! Το σκάφος DART προσέκρουσε στον αστεροειδή Δίμορφο, 11 εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά, ολοκληρώνοντας με επιτυχία την πρώτη δοκιμαστική αποστολή Πλανητικής Άμυνας στην ιστορία της ανθρωπότητας. Αναμένουμε τα αποτελέσματα από τον δορυφόρο Liciacube. Δείτε σε επανάληψη την αναμετάδοση του ιστορικού γεγονότος για περισσότερες πληροφορίες:
 19. Η αποκάλυψη και η εξήγηση των πρώτων φωτογραφιών του Διαστημικού Τηλεσκοπίου James Webb!
 20. Ταξιδεύουμε στον γειτονικό μας πλανήτη και γνωρίζουμε τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του και τους λόγους που τον καθιστούν στόχο των διαστημικών αποστολών.
 21. Στις 12 Μαΐου του 2022 δόθηκε στη δημοσιότητα η πρώτη φωτογραφία της μαύρης τρύπας στο κέντρο του Γαλαξία μας, η οποία είναι γνωστή ως "Τοξότης Α*". Είναι η πρώτη άμεση επιβεβαίωση της ύπαρξή της και αποτελεί ένα εκπληκτικό επιστημονικό επίτευγμα, χάρη στην ανεπανάληπτη διακριτική ικανότητα του Event Horizon Telescope! Δείτε το σχετικό βίντεο:
 22. Τι συνέπειες θα είχε για τον πολιτισμό μας η ανακάλυψη εξωγήινης ζωής; Μαζί μου συζητούν οι εκλεκτοί καλεσμένοι Δρ Αλέξης Παπάζογλου, πτυχιούχος Φυσικής και διδάκτωρ Φιλοσοφίας, και ο βιοτεχνολόγος Νίκος Αναγνωστάκης, γνωστός και ως "Biotech guy" στο YouTube! Περιεχόμενα: 0:00 Έναρξη 0:50 Παρουσίαση καλεσμένων 4:10 Γιατί πρέπει να γίνει τώρα η κουβέντα περί εξωγήινης ζωής; 6:00 Γιατί ψάχνουμε εξωγήινη ζωή; 12:40 Μικροβιακή εξωγήινη ζωή 13:05 Τι είναι η ζωή; Τι ακριβώς ψάχνουμε; 26:26 Πώς αναζητούμε μικροβιακή ζωή στο ηλιακό μας σύστημα και πώς στους εξωπλανήτες; 32:02 Οι συνέπειες ανακάλυψης μικροβιακής ζωής για την επιστήμη 38:20 Το "Μεγάλο Φίλτρο" 39:58 Οι συνέπειες ανακάλυψης μικροβιακής ζωής για την κοινωνία και τη φιλοσοφία μας 47:13 Εξωγήινη νοημοσύνη 47:21 Πώς προσπαθούμε να ανακαλύψουμε εξωγήινη νοημοσύνη; 51:35 Οι συνέπειες ανακάλυψης εξωγήινης νοημοσύνης για την επιστήμη 58:32 Οι συνέπειες ανακάλυψης εξωγήινης νοημοσύνης για την κοινωνία 01:05:31 Η μαζική αυτοκτονία με αφορμή το πέρασμα του κομήτη Hale-Bopp 01:08:05 Η μεγάλη εκτόπιση της ανθρωπότητας από την κορυφή της πυραμίδας της ύπαρξης και οι συνέπειές της 01:12:04 Η ανακάλυψη εξωγήινης νοημοσύνης ως στοιχείο ενοποίησης της ανθρωπότητας 01:13:30 Πιθανή ομοιότητα εξωγήινης νοημοσύνης με την ανθρώπινη 01:19:40 Είναι νομοτέλεια η εμφάνιση εξωγήινης νοημοσύνης σε έναν πλανήτη σαν τη Γη; 01:26:47 Το ενδεχόμενο το Σύμπαν να έχει πολλούς εξωγήινους πολιτισμούς 01:37:55 Το ενδεχόμενο να είμαστε μόνοι στο Σύμπαν 01:43:42 Ποιος μιλάει εκ μέρους της Γης; 01:50:10 Γενική συζήτηση και απαντήσεις σε ερωτήσεις και σχόλια του κοινού: υπόθεση προσομοίωσης, συμμαχίες μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών, η πιθανότητα μόλυνσης, πιθανή μορφή εξωγήινων, κ.α. 02:09:03 Επίλογος και ευχαριστίες
 23. Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε ένα δίωρο live στο κανάλι Astronio, με αφορμή το ορόσημο της ανακάλυψης 5.000 εξωπλανητών! Μπορείτε να το δείτε εδώ: Ενδεικτικά θέματα: Η ανακάλυψη των πρώτων εξωπλανητών Τα είδη των πλανητών που έχουν ανακαλύψει μέχρι στιγμής και οι μέθοδοι ανακάλυψής τους Η μεταλλικότητα των αστέρων Ο λεπτός και ο παχύς γαλαξιακός δίσκος Γιατί είναι επίπεδος ο Γαλαξίας και οι δακτύλιοι των πλανητών; Πώς διατηρεί την παράξενη τροχιά του το James Webb; Οι πρώτες φωτογραφίες του James Webb Η φωτογράφηση του πιο απομακρυσμένου άστρου με το όνομα “Earendel” Το ποίημα “Ιθάκη” του Καβάφη κατά την εκτόξευση της αποστολής Axiom-1 Το ποίημα “Κεριά” και το μέλλον του Σύμπαντος Η αναγκαιότητα της ένωσης της ανθρωπότητας Αποστολές που κινδυνεύουν λόγω του πολέμου Το πρόγραμμα Artemis Φωτογράφιση της επιφάνειας της Αφροδίτης από το Parker Solar Probe Οι μαύρες τρύπες μπορούν να οδηγήσουν στη γέννηση νέων άστρων Είμαστε νοσταλγοί του μέλλοντος
 24. Νέο επεισόδιο: Η Γαλαξιακή Κατοικήσιμη Ζώνη! Πού θα μπορούσαν να βρίσκονται εξωγήινοι πολιτισμοί στον Γαλαξία; Μπαίνουμε στο αστρόπλοιό μας και ταξιδεύουμε σε διαφορετικές περιοχές του Γαλαξία αναζητώντας την απάντηση! 👽👽👽 Δείτε το βίντεο εδώ: α
 25. Νέα ανακάλυψη πλανήτη! Ο Proxima Centauri d είναι ο τρίτος πλανήτης που ανακαλύπτεται στο σύστημα του Εγγύτατου του Κενταύρου, μετά από τους πλανήτες Proxima Centauri b και c. Με την ευκαιρία αυτής της σημαντικής ανακάλυψης, ταξιδεύουμε στον γειτονικό μας αστέρα και γνωρίζουμε το πλανητικό του σύστημα.
×
×
 • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης